Edustusto Suomessa

Etusivu

Uutiset

/finland/file/energiamerkinnatjpg_fienergiamerkinnat.jpg

Vasemmalla vanha ja oikealla uusi EU:n energiamerkki, jossa on QR-koodi
Copyright Euroopan unioni

EU:n energiamerkkijärjestelmän uusi versio tuli voimaan maaliskuun alusta, mikä edellytti merkin uusien versioiden käyttöönottoa kaikissa vähittäiskaupoissa, myös verkkokaupoissa. Uudet merkinnät koskevat aluksi neljää tuoteryhmää: jääkaapit ja pakastimet, astianpesukoneet, pyykinpesukoneet ja televisiot (myös erillisnäytöt).

/finland/file/euroopan-sosiaalisten-oikeuksien-pilari_fiEuroopan sosiaalisten oikeuksien pilari

Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilari
copyright Euroopan unioni

Komission tänään esittämä toimintasuunnitelma sisältää konkreettisia toimia, joilla EU ja sen jäsenmaat voivat yhdessä jatkaa Euroopan sosiaalisten oikeuksien pilarin periaatteiden toteuttamista. Toimissa ovat aktiivisesti osallisina myös työmarkkinaosapuolet ja kansalaisyhteiskunta. Toimintasuunnitelmassa ehdotetaan EU:lle työllisyyttä, osaamista ja sosiaalista suojelua koskevia tavoitteita, jotka tulisi saavuttaa vuoteen 2030 mennessä.

Tapahtumat

/finland/file/naistenpaiva-webinaaricopyrightepjpg_finaistenpaiva-webinaari_copyright_ep.jpg

Naistenpäivä-webinaari 8.3.
Copyright Euroopan parlamentti

Verkon väkivalta ja vihapuhe kohdistuvat usein naisiin, jotka ovat julkisuuden henkilöitä, poliitikkoja tai aktivisteja. Miten vihapuhe vaikuttaa naisten osallistumiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon – tai halukkuuteen asettua ehdolle vaaleissa? Mikä on verkkoalustojen vastuu ja mitä EU tekee verkon vihapuheen ja häirinnän torjumiseksi?

Päivä: 
08/03/2021

/finland/file/access2markets-600jpg_fiaccess2markets-600.jpg

Access2Markets-portaali
Copyright Euroopan unioni

Access2Markets-portaali on kattava keskitetty palvelu yrityksille, josta saa tietoa kaupankäyntiä koskevista kysymyksistä, kuten veroista sekä tuotesäännöistä ja -vaatimuksista, kaikissa EU-maissa ja yli 120 muulla markkina-alueella eri puolilla maailmaa.

Päivä: 
17/03/2021