Statistieken voor beginners

Logo wide.png
Op het eerste gezicht zouden statistieken moeilijk te begrijpen kunnen zijn. De rubriek Statistieken voor beginners in Statistics Explained heeft als doel de statistiekwereld wat verstaanbaarder te maken zowel voor leerlingen en studenten als voor alle personen die geïnteresseerd zijn in statistieken.

Officiële statistieken dienen als basis voor beslissingen voor politici en beleidsmakers: democratische samenlevingen kunnen niet goed functioneren zonder een stevige basis van betrouwbare en objectieve statistieken. Statistieken zijn echter niet alleen voor beleidsmakers, ze zijn ook voor JOU van belang! Statistieken kunnen vragen beantwoorden die bij verschillende gelegenheden gesteld worden in het dagelijkse leven: Gaat de maatschappij de richting uit die beloofd werd door politici? Stijgt of daalt de werkloosheid? Is er meer CO2-uitstoot in vergelijking met tien jaar geleden? Hoeveel vrouwen hebben een baan? Hoe presteert de economie van mijn land in vergelijking met andere EU-lidstaten?

Om statistieken beter te kunnen begrijpen, moeten sommige onderliggende concepten uitgelegd worden - en dit is het doel van Statistieken voor beginners. Klik op één van de werkboeken die je interesseren en je zult gemakkelijk verstaanbare uitleg van statistische indicatoren vinden en ook van sommige statistische concepten.

De voorgestelde statistieken zijn van Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie. De hoofdtaak van Eurostat is om de Europese Unie te voorzien van kwalitatief hoogstaande statistieken op Europees niveau die vergelijkingen tussen landen en regio's mogelijk maken. Eurostat werkt samen met de Nationale Statistische Instituten binnen het Europees Statistisch Systeem.

Welkom in de wereld van statistieken!

Om meer te weten, klik op één van de werkboeken


CahiersNL-population.jpg
CahiersNL-statistical-concepts.jpg