enEnglish
CROS

3rd Meeting 2011 October 20, Lisbon

Minutes and to do list

 

Venue

Place: Instituto Nacional de Estatística (INE )
Avenida Antonio José de Almeida, 2
P-1000-043 Lisboa

Room:    216

Starting:  20 October 2011 at 10:00

Ending:   20 October 2011 at 17:00

How to reach INE and Hotels info

 

Agenda

Chair:                 Dominique Ladiray (INSEE )

Secretariat:        Dario Buono (ESTAT ), Valentina Gocheva (NSI )

(1)               10.00   Approval of the Agenda and minutes and to do list of the previous meeting 10 min,

                    by Dominique Ladiray

(2)               10.10   Next Release of JDemetra+, ppt file, 50 mins,

                    by Jean Palate, NBB

11.00  Coffee break, 15 min

(3)               11.15   Explanation and interpretation of the Tramo&Seats results in Demetra+, 30 mins,

                    by Alpay Kocak, TUIK

(4)               11.45   Using Demetra+ in daily work, 45 mins,

                    by INE Portugal

12.30   Lunch break, 90 mins

(5)               14.00 Reflection on Benchmarking methodology to be included in JDEMETRA+, 30 mins,

                    by Nomeda Bratcikoviene, NSI of Lithuania

(6)               14.30 Validation of User Manual, 15 mins,

                    by Sylwia Grudkowska, NBP

(7)               14.45 Next  ESTP courses (2011 and 2012) on Demetra+ and seasonal Adjsutment, 15 mins,

                    by Dario Buono, ESTAT

15.00  Coffee break, 15 min

(8)               15.15   Specification of TD effects for Demetra+, 30 mins

                    by Dominique Ladiray (INSEE )

(9)               15.45   Contribution of SAUG members to additional modules to be developed in JDEMETRA, 30 mins,

                    open discussions

(10)             16.15   Pending questions sent by User Members to the ESTAT methodology help desk, 30 mins,

                     by Jean Palate, NBB and all participants

(11)              16.45   AOB, 10 mins

(12)              16.55   Next meeting, 5 min