enEnglish
CROS

2nd meeting 2012 October 16, Luxembourg

AGENDA

Seasonal Adjustment User Group

16th October 2012 at Eurostat

Luxembourg, Bech - Quetelet  (10:00 -17:00)

MINUTES

 

Agenda

Chairman:                    Dominique Ladiray, (INSEE )

Secretariat:                  Dario Buono (ESTAT ), Faiz Alsuhail (FI )

(1)               10.00   Approval of the Agenda and review of minutes and to do list from the previous meeting 30 min, by Dominique Ladiray

(2)               10.30   October 2012 Release of JDemetra+ (ppt), 90 mins, by Jean Palate, NBB

(3)               12.00   Using Demetra+ in daily work, 30 mins, by Enrico Infante, ESTAT

12.30   Lunch break, 90 mins

(4)               14.00   Website for the e-learning course on SA , 30 mins, by Pilar Rey del Castillo, ESTAT

(5)               14.30   Revision of ESS Guidelines on Seasonal Adjustment, 30 mins, by Rosa Ruggeri Cannata and Gianluigi Mazzi, ESTAT

15.00  Coffee break, 15 min

(6)               15.15   Strategy for the future support to JDEMETRA+,45 mins Marc Boxall, ECB

(7)               16.00   Contribution of SAUG members to additional modules to be developed in JDEMETRA+, 45 mins, open discussions

(8)               16.45   AOB, 10 mins

(9)               16.55   Next meetings to be held in 2013,  5 min