enEnglish
CROS

1st meeting 2013 April 16, Luxembourg

AGENDA (final)

Seasonal Adjustment User Group

16th April 2013 at Eurostat

Luxembourg, Bech - A2/45  (10:00 -17:00)

Chairman:     Dominique Ladiray, (INSEE )

Secretariat:    Dario Buono (ESTAT ), Faiz Alsuhail (FI )

 

 

 

 

 

 

 

DRAFT MINUTES (updated 25th of April) NOW available!!!!

(1)               10.00   Agenda approval and review of previous minutes and to do list and calendar 20 min, by D. Ladiray, INSEE , FR

(2)               10.20   Release of JDemetra+ (version 1.2.1), 40 mins, by J. Palate, NBB, BE

(3)               11.00   Show and tell : Using JDemetra+ at NBP20 mins, by S. Grudkowska, NBP

(4)               11.20   Show and tell : Using JDEMETRA+ at ESTAT20 mins, by E.Infante, ESTAT

(5)               11.40   Show and tell : Using Demetra+ at ESTAT20 mins, by N. Massarelli, ESTAT

(6)               12.00   Show and tell : Using JDemetra+ at STATEC, 20 mins, by V. Elter, STATEC, LU

12.20   Lunch break, 100 mins

(7)               14.00   Show and tell : Using Demetra+ at NSO of Slovenia, 20 mins, by M. Golmajer,SL .

(8)               14.20   Show and tell : Using Demetra+ at NSO of FI, 20 mins, by F. Alsuhail, FI

(9)               14.40   Show and tell : Using Demetra+ at TURKSTAT of TR, 20 mins, by TURAÇ YAVUZ , TR

15.00  Coffee break, 15 min

(10)             15.15  Future of methodology helpdesk, forum and FAQs, 15 mins, by D. Buono, ESTAT

(11)             15.30  Plug-ins for JDEMETRA+: econometric tools, 15 mins, by G.L Mazzi, ESTAT               

(12)             15.45  Quality of direct/indirect approach, 15 mins, by M. Scheiblecker, WIFO

(13)             16.00  Progress in preparation of JDemetra+ User Manual, 15 mins,by S. Grudkowska, NBP  

(14)             16.15  Contribution of SAUG members to future tasks for JDEMETRA+, 30 mins, open discussions

(15)             16.45  AOB, 10 mins

(16)             16.55  Next meetings to be held in 2013,  5 min