• Händelser

Nyhetsartiklar


Tillbaka

Eures möjligheter: Vad du bör veta

För att du ska kunna dra full nytta av de möjligheter som Eures erbjuder har vi tagit fram en snabbguide. Här nedan kan du läsa om hur du kan använda plattformen.
Picture

Hitta ditt drömjobb

Eures har tillgång till tusentals cv:n som arbetsgivare i Europa enkelt kan hitta när som helst. Vi har också ett brett utbud av platsannonser inom alla sektorer – du behöver bara leta efter den typ av jobb du söker. När du hittar en ledig plats som passar dig, följ de enkla steg som Eures beskriver för att visa för arbetsgivaren att du är intresserad och lämna in en ansökan. Om du har frågor om jobbet eller landet där det finns kan du under tiden kontakta en lokal Euresrådgivare som gärna svarar på dina frågor och hjälper dig i sökandet.

Att flytta till ett nytt ställe

Ett nytt jobb kan göra att du måste byta ort. Att flytta till en ny region eller ett nytt land kan verka utmanande och skrämmande, men tack vare Eures behöver du inte ta itu med uppgiften på egen hand. De lokala Euresrådgivarna vägleder dig under varje steg av din flytt. De har erfarenhet av allt som en flytt innebär och kan hjälpa dig med allting, från att hitta en bostad till att skaffa ett nytt bankkonto.

Nätverksbyggande

Som en del av uppdraget att hitta rätt jobb åt rätt arbetssökande har Eures en viktig roll i att organisera de europeiska jobbdagarna (online). Dessa rekryteringsevenemang sammanför arbetsgivare från hela Europa med arbetssökande. Under evenemangen ger arbetsgivare som söker efter arbetstagare presentationer och det finns ställen där du som deltar kan får information om att arbeta utomlands. Detta ger dig möjlighet att fråga olika företag om deras arbetsvillkor, arbetsmarknaden och rekryteringsprocessen och även om de jobb som de utannonserar. Att träffa arbetsgivare kan inte bara leda till anställning, utan ger dig också chansen att utöka ditt nätverk och lära dig mer om hur organisationerna fungerar.

Så kan du få ytterligare stöd

Att få jobb och flytta är inte alltid enkelt. Eures erbjuder därför mer än en lista över lediga platser. Nära 1 000 Euresrådgivare finns tillgängliga för att vägleda dig och svara på alla dina frågor under hela ditt yrkesliv. Varje region har lokala rådgivare som är specialiserade på att erbjuda information, vägledning och förmedling av arbete och arbetskraft både till arbetssökande och arbetsgivare. I vissa fall hjälper Eures dig att få ekonomiskt stöd, exempelvis bidrag och resevouchrar, för att göra det så enkelt som möjligt för dig att börja ditt nya jobb. Vi hjälper också till med möjligheter till lärande och utveckling så att du kan höja din kompetens och visa upp den för potentiella arbetsgivare. Med hjälp av åtgärder och initiativ som till exempel Eures riktade program för rörlighet och Europass strävar Eures efter att ge dig de verktyg du behöver i ditt yrkesliv.

Vi ger dig nya tips

Euresportalen har en sida med praktiska  råd och tips som underlättar för dig att hitta jobb, flytta över gränserna och leva i Europa. Här får du veta hur och var du hittar information om arbetsmarknaden, de rättsliga aspekterna av rörligheten, hur du söker jobb och det viktigaste du behöver tänka på när du flyttar till ett nytt land.

Mer information om Eures tjänster finns i de olika avdelningarna på denna webbplats. Du hittar kontaktuppgifter om Eures medlemmar och samarbetspartner på sidanEures i ditt land”. Du kan också kontakta en Euresrådgivare direkt per telefon, e-post eller chatt. Du kan också vända dig till Eures hjälpcentral för att få hjälp med att använda portalen eller om du har andra frågor.

Det finns mycket att upptäcka, så registrera ett gratiskonto nu för att komma igång!

I samarbete med Eures, den europeiska portalen för rörlighet i arbetslivet.

 

Länkar:

Europeiska jobbdagar (online)

Eures riktade program för rörlighet

Europass

Råd och tips

Eures i ditt land

Kontakta en Euresrådgivare

Eures hjälpcentral

Registrera ett gratiskonto
 

Läs mer:

Europeiska jobbdagar

Hitta Euresrådgivare

Leva och arbeta i Euresländer

Eures jobbdatabas

Eurestjänster för arbetsgivare

Eures evenemangskalender

Kommande evenemang på nätet

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

13/09/2021

ansvarsfriskrivning

Artiklarna på Euresportalen ger användarna information om aktuella diskussioner och trender och är avsedda att uppmuntra till samtal och debatt. Deras innehåll återspeglar inte nödvändigtvis Europeiska Arbetsmyndighetens (ELA) eller Europeiska kommissionens hållning. Dessutom stöder Eures eller ELA inte ansvarar för någon av de ovannämnda webbplatser som tillhör tredje part.