Nyhetsartiklar


#EUinmyregion fototävling på Facebook – vad väntar du på?

Varje år investerar EU i tusentals regionala projekt: det är klart att det finns ett någonstans nära dig! Fånga det på bild och du kan vinna en gratis resa till Bryssel och en fotoworkshop. Ta chansen och skicka in ditt bidrag till tävlingen #EUinmyregion.

Läs mer >>

28/06/2016


3 500 lediga jobb vid gränsöverskridande jobbdag i Saarbrücken

Om du söker Europas hjärta kan du kanske hitta det i gränsregionen mellan Tyskland, Frankrike, Luxemburg och Belgien – platsen för ett av Eures gränsöverskridande partnerskap*. Vid en jobbdag som nyligen anordnades i Saarbrücken, mitt i denna brokiga region, kunde man höra en salig blandning av tyska, franska och engelska.

Läs mer >>

20/06/2014


Allt du behöver veta innan du ger dig av – Kroatiens mässa för trygg rörlighet den 9 maj

Vilka rättigheter har du till social trygghet i ett annat EU-land när du söker arbete? Hur kan du vara säker på att ett jobberbjudande är på riktigt och att arbetet överensstämmer med beskrivningen? Den 9 maj hålls en mässa om trygg rörlighet i Zagreb som kommer att ge svar på dessa och andra viktiga frågor. Den riktar sig till dem som funderar på att arbeta i ett annat EU-land.

Läs mer >>

26/04/2016


Anmäl dig till den digitala jobbmässan i Madrid och hitta ditt drömjobb

Storföretag som Uber, Amazon, Huawei och Booking.com är för närvarande på jakt efter kompetenta medarbetare, och kanske är det just dig de letar efter. Så om du söker jobb inom den digitala branschen är den europeiska digitala jobbmässan i Madrid den 20 november rätt ställe att vara på.

Läs mer >>

09/11/2015


Använd Twitter när du söker jobb

– Vi uppmanar verkligen jobbsökande att vara aktiva på sociala medier. Med jämna mellanrum lägger vi ut meddelanden på Twitter om intressanta lediga jobb i Europa. Det här är ett enkelt sätt att hålla sig informerad på, säger Eures-rådgivaren Els Hollander i Nederländerna, som här ger några råd och tips om hur man kan lyckas i jobbsökandet på Twitter.

Läs mer >>

03/02/2014


Att bli hemmastadd i ett nytt land – en portugisisk sjuksköterska står ekonomiskt på egna ben i Tyskland

Joana Cavaco från Portugal tog ett jobb i Tyskland för två år sedan. Hon delar med sig av sina erfarenheter till dem som funderar på att ta ett jobb i ett land där kulturen är helt annorlunda.

Läs mer >>

19/01/2016


Att du lyckas är högsta prioritet i nya, reformerade Eures


Att göra det svåra enklare – en anställd på en teletjänstcentral berättar varför hon älskar sitt jobb

I elva år har Leonie de Krijger arbetat på teletjänstcentralen i Goes i Nederländerna, där hon hjälper personer som kan tänka sig att flytta för att få jobb i landet. Leonie och hennes kolleger gör jobbsökandet mindre stressigt genom att berätta om allt från hur man gör anspråk på förmåner till hur man får sina kvalifikationer erkända.

Läs mer >>

12/07/2016


Att lära sig ett nytt språk är inte omöjligt – det har spansk sjukvårdpersonal bevisat

Hur bra det går för arbetssökande som använder sig av Eures beror ofta på deras språkkunskaper, dvs. att de kan lära sig språket på den nya arbetsplatsen. Och det är inte alls omöjligt att lära sig ett nytt språk. Ett bevis på detta är en grupp spanska läkare som ska börja jobba i Finland.

Läs mer >>

25/02/2015


Att resa kan vidga dina vyer, men att arbeta utomlands gör dig smartare!

När du arbetar utomlands, möter nya kulturer och lär dig nya språk måste du tänka snabbt, vilket tränar upp hjärnan. En rad undersökningar visar att personer som arbetar eller studerar utomlands är bättre än andra på att tänka kreativt och lösa problem.

Läs mer >>

17/04/2015ansvarsfriskrivning

Artiklarna "Fokus på…" på Euresportalen ger användarna information om aktuella diskussioner och trender och är avsedda att uppmuntra till samtal och debatt. De återspeglar inte nödvändigtvis Europeiska kommissionens hållning.