Nyhetsartiklar


En ung apotekare njuter av sitt nya liv i Sverige

En bra utbildning och flera års erfarenhet räckte inte för att Claudia Batalha från Portugal skulle få ett jobb som hon kunde försörja sig själv på och flytta från föräldrahemmet. Det förändrades en dag när hennes bror kom och hälsade på och berättade om sina möjligheter som boende i Luxemburg. Claudia bestämde sig för att också prova lyckan och söka jobb i EU. – Jag tänkte att jag kommer alltid att vara portugis, men jag är ju också europé, säger Claudia.

Läs mer >>

22/07/2016


Spetsa ditt cv med ett kort utlandsjobb

När Brenda van de Klundert blev klar med sina EU-studier vid Haagse Hogeschool ville hon vidga sina vyer och hitta ett arbete som passade till hennes nya examen. Hon vände sig till Euresrådgivaren Peter de Leede i nederländska Dordrecht för att få veta mer om vilka möjligheter som fanns utomlands.

Läs mer >>

19/07/2016


Att göra det svåra enklare – en anställd på en teletjänstcentral berättar varför hon älskar sitt jobb

I elva år har Leonie de Krijger arbetat på teletjänstcentralen i Goes i Nederländerna, där hon hjälper personer som kan tänka sig att flytta för att få jobb i landet. Leonie och hennes kolleger gör jobbsökandet mindre stressigt genom att berätta om allt från hur man gör anspråk på förmåner till hur man får sina kvalifikationer erkända.

Läs mer >>

12/07/2016


Säsongsarbete i fokus under jobbmässa på Mallorca

Jobbmässan Balearic Job Day 2016 SOIB-EURES, med fokus på säsongsarbete, lockade ett tusental besökare och gav frukt genom över 300 jobberbjudanden lokalt och i andra länder. Förarbetet med matchning av arbetssökandes profiler med befintliga jobb och tidig annonsering i sociala medier och på Eures webbplatser bidrog i stor utsträckning till att evenemanget blev en framgång.

Läs mer >>

08/07/2016


Eures Nederländerna hjälpte tysk möbelkedja som behövde 130 medarbetare till nytt varuhus

Den tyska möbelkedjan Poco bedriver en stor del av sin försäljning online och har över 100 varuhus runt om i Tyskland. Nyligen var det dags att öppna ännu ett varuhus, men denna gång på den nederländska sidan om gränsen, i Enschede. Personalavdelningen insåg att de skulle behöva hjälp med rekryteringen över gränserna och kontaktade Eures i Tyskland, som slussade dem vidare till Wim Evers, den lokala Euresrådgivaren i Nederländerna.

Läs mer >>

05/07/2016


Att du lyckas är högsta prioritet i nya, reformerade Eures


#EUinmyregion fototävling på Facebook – vad väntar du på?

Varje år investerar EU i tusentals regionala projekt: det är klart att det finns ett någonstans nära dig! Fånga det på bild och du kan vinna en gratis resa till Bryssel och en fotoworkshop. Ta chansen och skicka in ditt bidrag till tävlingen #EUinmyregion.

Läs mer >>

28/06/2016


Interview coming up? Uncomfortable with self-promotion? Find another way to impress your interviewer

Interviewers are looking for hard evidence of what you have done, not your ability to convince. So if self-promotion makes you feel uncomfortable and all the advice to sell yourself is just making you feel nervous, take heart. There is another approach that can pay off during those precious minutes of interview time.

Läs mer >>

24/06/2016


Långvarig kontakt med bulgarisk arbetsgivare gör att Euresrådgivare kan erbjuda fungerande lösningar

Den nederländska Euresrådgivaren Erdal Egin hjälper sedan fyra år tillbaka Euroccor, ett internationellt företag baserat i Bulgarien, att fylla sitt stora behov av personal som talar nederländska. Utöver sitt dagliga arbete med att hjälpa arbetssökande att hitta arbete utomlands har Erdal hjälpt Euroccor att anställa omkring 30 personer sedan 2012.

Läs mer >>

21/06/2016


Nytt europeisk yrkeskvalifikationskort banar väg för arbetssökande

Är du fysioterapeut, sjuksköterska, apotekare, bergsguide eller fastighetsmäklare och funderar på att jobba utomlands? Då har vi goda nyheter. Europeiska yrkeskortet (European Professional Card – EPC) bygger på ett förfarande som började gälla i början av året och som vissa yrkesutövare kan använda för att få sina kvalifikationer erkända i ett annat EU-land.

Läs mer >>

17/06/2016ansvarsfriskrivning

Artiklarna "Fokus på…" på Euresportalen ger användarna information om aktuella diskussioner och trender och är avsedda att uppmuntra till samtal och debatt. De återspeglar inte nödvändigtvis Europeiska kommissionens hållning.