Nyhetsartiklar


Spanish jobseekers quick to check out job opportunities at Spanish-Nordic Job Day

The Job Day held in Madrid, 16 December, brought recruiters from Sweden, Denmark, Norway, Finland and Estonia to Spain to meet people interested in moving to northern Europe. Nearly 800 people registered to take part in the event which hosted 24 exhibitors, including three employers who were recruiting on site.

Läs mer >>

12/02/2016


Datorspel kan mycket väl bli nästa verktyg för rekryterare

Fräscha upp dina kunskaper i datorspel – det kan vara avgörande nästa gång du blir kallad till intervju. Stora företag som Deloitte kollar de sökandes risktolerans, inlärningshastighet, intellektuella kapacitet och uthållighet genom att se hur bra de spelar särskilt utvecklade spel.

Läs mer >>

05/02/2016


Nytt år och nytt jobb? Läs experternas karriärråd och gör 2016 till ditt år

Nytt år innebär möjlighet att gå igenom vilka mål du har med ditt arbete – fatta beslut, förnya målsättningar och utvärdera din karriär.

Läs mer >>

02/02/2016


Praktik på schemat för utvalda medicinstudenter

Lär dig nya sätt att göra saker, få praktisk erfarenhet, fräscha upp din engelska och få betalt för det. Eures Litauen erbjuder i samarbete med arbetsförmedlingen Jark Healthcare sommarpraktik i Storbritannien för medicinstudenter. En praktik som kan ge skjuts i karriären.

Läs mer >>

26/01/2016


Att bli hemmastadd i ett nytt land – en portugisisk sjuksköterska står ekonomiskt på egna ben i Tyskland

Joana Cavaco från Portugal tog ett jobb i Tyskland för två år sedan. Hon delar med sig av sina erfarenheter till dem som funderar på att ta ett jobb i ett land där kulturen är helt annorlunda.

Läs mer >>

19/01/2016


En vacker plats långt bort eller mitt ute i ingenstans? Förbered dig på ett jobb i vildmarken!

De flesta lediga jobben finns i städerna, men det finns också arbetsplatser på vildare, mer avlägsna platser. Hur kan man som arbetssökande göra sig hemmastadd i ett litet samhälle på landsbygden? Och hur kan arbetsgivare hjälpa sin personal att hantera isoleringen och få dem att stanna kvar för längre arbetskontrakt? En Euresrådgivare i Norge har några idéer.

Läs mer >>

15/01/2016


Stolt och glad – rumän gjorde sitt jobb utomlands till en framgång

Constantin Amariei beslutade att ändra den riktning livet i Rumänien hade tagit och ta jobb i Tjeckien när han var 48 år. Det var ett stort steg men han var övertygad om att Eures hade föreslagit en riktig tjänst för honom. Eures erbjuder inga ”grå” företag, säger han.

Läs mer >>

12/01/2016


Europeisk jobbdag blev stor framgång för belgisk it-specialist

Pierre Dramaix hade återvänt efter en lång vistelse i Kanada och varit hemma i Belgien i tre månader när han kände att nu var det dags att söka ett nytt jobb. Eftersom han gärna ville jobba utomlands besökte han en Europeisk jobbdag som Eures anordnade i Bryssel.

Läs mer >>

08/01/2016


Eures livechatt Drop’pin twittrad till över 300 000 användare

De sex unga européer som var värdar för ”Drop’pin Live Q&A” den 25 november fick det hett om öronen. Hashtaggen #DroppinGoFar fick trendstatus vid lunchtid och i slutet av evenemanget hade den twittrats till hela 303 000 användare.

Läs mer >>

05/01/2016


Multinationella företag som Disneyland® Paris tar hjälp av Eures för att rekrytera

För Disneyland® Paris går hösten i rekryteringens tecken. Det är nämligen då de rekryterar nöjespersonal och andra medarbetare som ska arbeta tillsammans för att ge besökarna minnesvärda upplevelser. För att hitta rätt yrkesfolk till sina lediga jobb vänder sig nöjesjätten till Eures och dess EU-täckande nätverk.

Läs mer >>

18/12/2015ansvarsfriskrivning

Artiklarna "Fokus på…" på Euresportalen ger användarna information om aktuella diskussioner och trender och är avsedda att uppmuntra till samtal och debatt. De återspeglar inte nödvändigtvis Europeiska kommissionens hållning.