Nyhetsartiklar


Partnerskap för rekrytering lockar italienska sjuksköterskor till irländska vårdhem

Irland strävar alltid efter att attrahera kompetent personal till sina fler än 400 vårdhem, särskilt i landsbygdsområden. Sedan mars 2016 har ett gemensamt projekt mellan Eures Irland och Eures Italien hjälpt dem att rekrytera åtta kvalificerade italienska sjuksköterskor, och fler jobberbjudanden ligger ute.

Läs mer >>

25/10/2016


Investera i din framtid med betald praktik och utbildning i Tyskland

Elva ungdomar från Slovakien och Spanien reste till östra Tyskland i sommar för att lära sig vad det innebär att jobba inom äldrevården. Med stöd från MobiPro-EU (The Job of My Life) och Eures får de en månads praktik inom sitt valda område samtidigt som de kostnadsfritt får lära sig tyska.

Läs mer >>

21/10/2016


Var med och forma den europeiska pelaren för sociala rättigheter – engagera dig i debatten

Passar våra sociala rättigheter för tjugohundratalet? Kan vi rikta det sociala stödet till arbetslösa bättre? Det är bara några av de frågor som tas upp under en diskussionsperiod som kommissionen inleder och som pågår fram till årsslutet.

Läs mer >>

18/10/2016


Traineeprogram bara ett av många sätt att få in en fot i arbetslivet efter studierna

Vissa företag erbjuder traineeprogram för att locka till sig nyutexaminerade från universiteten. De kan erbjuda ett snabbspår in i många branscher. Men om du inte kommit in på ett sådant program är det inte hela världen. Det finns nämligen andra utmärkta sätt att få en bra start på karriären.

Läs mer >>

14/10/2016


Dynamisk video om arbetssökandes internationella möjligheter

Vill du vidga dina vyer, skaffa dig nya kunskaper eller stärka dina karriär genom ett projekt för internationell rörlighet? Om du är i åldern 18 till 30, titta på den här roliga nya videon från Actiris International, den internationella arbetsförmedlingstjänsten inom Bryssels offentliga arbetsförmedling, Actiris.

Läs mer >>

11/10/2016


Nursing Homes Ireland välkomnar hjälpen från Eures med att hitta den personal medlemmarna behöver

Det råder för närvarande brist på kvalificerade sjuksköterskor i Irland i både den offentliga och den privata sektorn. Resultatet av en undersökning av 118 medlemmar i Nursing Homes Ireland (enbart privata vårdhem) som gjordes i januari 2016 visade att det fanns 300 lediga tjänster.

Läs mer >>

07/10/2016


Smarta riktade jobberbjudanden via grupper på sociala medier hjälper dem som vill flytta hem

Eures hjälper ofta till att hitta personal och lediga jobb utomlands men kan även hjälpa dem som vill flytta tillbaka till sina hemländer genom att förmedla bra jobberbjudanden.

Läs mer >>

04/10/2016


Den senaste rekryteringsutmaningen för en spansk Euresrådgivare – forskare inom biomedicin till ett danskt företag

Spanska Euresrådgivaren Manuel Zazo Cardeñosa vet hur man hittar en bra mjölkare men kan även sålla fram vilka sökande som ska bjudas in för att träffa representanterna för Danmarks största läkemedelsföretag Novo Nordisk. Rekryteringsboven hos de företag som vänder sig till Eures kan se olika ut, men rådgivarna gör alltid sitt bästa för att möta dem.

Läs mer >>

30/09/2016


En ung italienare upptäcker Europa och världen genom en rad EU-program

Till Finland inom Erasmus, tillbaka igen inom Europeiska volontärtjänsten och vidare till Cambridge, Storbritannien, inom Leonardo Da Vinci-programmet. Den här gången har italienaren Danilo Bisbano tagit del av det som Eures kan erbjuda och arbetar för Disney på temaparken Epcot i Orlando.

Läs mer >>

27/09/2016


En spännande tid – ungdomar som just avslutat sina utbildningar ger sig ut på arbetsmarknaden

Skolan är slut och för många även universitet eller högskolor. Om du är en av dessa ungdomar som just har lämnat en heltidsutbildning ligger hela världen för dina fötter. Så hur ser några unga européer på sina alternativ och förhoppningar?

Läs mer >>

23/09/2016ansvarsfriskrivning

Artiklarna "Fokus på…" på Euresportalen ger användarna information om aktuella diskussioner och trender och är avsedda att uppmuntra till samtal och debatt. De återspeglar inte nödvändigtvis Europeiska kommissionens hållning.