Nyhetsartiklar


Ungdomsgarantin efter tre år – hur går det?

Ungdomsgarantin, och ungdomssysselsättningsinitiativet som stöder den, är två initiativ som EU har antagit för att hjälpa unga vuxna in i arbete, utbildning eller lärlingsutbildning. Programmen, som inrättades för tre år sedan och syftar till att bekämpa ungdomsarbetslösheten i EU, har hjälpt miljontals unga. Men även om resultaten ser bra ut är Europeiska kommissionen tydlig med att det inte går att slå sig till ro.

Läs mer >>

06/12/2016


Aktuella siffror visar att sysselsättningen har ökat de senaste två åren

Arbetslösheten i EU är nu på den lägsta nivån (8,6 procent) sedan i mars 2009. Antalet arbetslösa i EU är 1,6 miljoner färre jämfört med föregående år, enligt höstens kvartalsrapport om sysselsättning och social utveckling i Europa (ESDE).

Läs mer >>

02/12/2016


Ung italienare bakar perfekta pizzor 200 mil hemifrån

När möjligheter dyker upp är det bra att ta tillfället i akt. Emanuel Cappelletti, nyligen utexaminerad från en italiensk hotell och turism-utbildning, gjorde just det. Med stöd från Eures arbetar han idag på en pizzeria i Finland och njuter av varje stund.

Läs mer >>

29/11/2016


Berlin värd för professionell pitch för svenska manusförfattare

Är du redo för nästa skandinaviska kassasuccé eller tv-serie? Den kan snart finnas på en skärm nära dig, att döma av de positiva kommentarerna från några av de 23 personer som deltog i den pitch för manusförfattare som Eures Sverige anordnade den 2 juni 2016.

Läs mer >>

25/11/2016


Upptäck din talang genom yrkesutbildning!

Föreställningen att universitetet är det enda alternativet efter gymnasiet lever fortfarande kvar, men yrkesutbildning, till exempel lärlingsutbildning, kan ge många fantastiska möjligheter. Yrkeskursernas utformning och de karriärmöjligheter som de ger har förändrats mycket under de senaste årtiondena. Tidpunkten är därför helt rätt för Europeiska kommissionen att anordna den första veckan för yrkeskompetenser.

Läs mer >>

22/11/2016


Blivande unga entreprenörer får stöd online, personligt stöd och stöd under skräddarsydda seminarier

Är du intresserad av att arbeta för dig själv? Besök I-LINC, en webbplats för digitala färdigheter som är full av praktiska tips och har en stöttande gemenskap som hjälper dig att ta dina första steg mot egenföretagande. Du kan även hämta inspiration från Eures Finlands fokus på entreprenörskap och landets växande nätverk av unga företagare.

Läs mer >>

08/11/2016


Lysande utsikter för konstnärer som ljusätter våra städer

Står det ”ljuskonstnär” på ditt visitkort kan du räkna med många komplimanger men det kan vara svårt att hitta ett stadigt jobb. Framtiden ser dock ljus ut för flera ledande konstnärer i denna nischade bransch, efter att de fått möjlighet att marknadsföra sig för potentiella uppdragsgivare som kommit till Stockholm på särskild inbjudan av Eures.

Läs mer >>

04/11/2016


Språkprogramvaruspecialist i Danmark ökar sin rekrytering

I jakten på kompetent it-personal använder sig ett danskt företag regelbundet av Eures tjänster. Ordbogen A/S, med inriktning på online-översättning och e-lärande, expanderar internationellt och avser att utöka sin personal till det femdubbla fram till 2020. Är du ett programmeringsgeni, då kan det här det här vara något för dig.

Läs mer >>

31/10/2016


Kolla in jobbmöjligheterna i Estland under den kommande jobbdagen

Älskar du friluftsliv? Om du svarar ja på frågan kanske du ska fundera på att arbeta i Estland, rankat som ett av de tio grönaste länderna på jorden av Environmental Performance Index. Om du kittlas av tanken på att börja jobba i ett land med goda karriärmöjligheter, bra livskvalitet och häftig natur, då ska du kolla in Europeiska jobbdagen (på nätet). Evenemanget hålls på nätet den 11 november klockan 11.00–15.00 centraleuropeisk tid och det är Eures Estland som står som värd för det i samarbete med den estniska arbetslöshetskassan och guiden Work in Estonia (arbeta i Estland).

Läs mer >>

28/10/2016


Partnerskap för rekrytering lockar italienska sjuksköterskor till irländska vårdhem

Irland strävar alltid efter att attrahera kompetent personal till sina fler än 400 vårdhem, särskilt i landsbygdsområden. Sedan mars 2016 har ett gemensamt projekt mellan Eures Irland och Eures Italien hjälpt dem att rekrytera åtta kvalificerade italienska sjuksköterskor, och fler jobberbjudanden ligger ute.

Läs mer >>

25/10/2016ansvarsfriskrivning

Artiklarna "Fokus på…" på Euresportalen ger användarna information om aktuella diskussioner och trender och är avsedda att uppmuntra till samtal och debatt. De återspeglar inte nödvändigtvis Europeiska kommissionens hållning.