Nyhetsartiklar


Vill du få tid att söka arbete utomlands? Glöm inte att du kan "exportera" dina förmåner.

När Delphine Beukelaers beslutade sig för att lämna Frankrike och leta efter jobb i Riga i Lettland var hon beredd att använda sina besparingar för att leva. På bara några veckor hade hon investerat tid och pengar. Kanske alla sina pengar, men inte tillräckligt med tid för att hitta ett eventuellt jobb, gå på en intervju och bli anställd. Därför blev hon mycket glad när hon förstod att hon kunde ta med sig sina förmåner från Frankrike.

Läs mer >>

06/10/2015


Eures nya grepp – en jobbmässa på sociala medier

Fredagen den 9 oktober 2015 anordnar Eures Nederländerna en jobbmässa på en annorlunda plats, nämligen Twitter och Facebook – ett innovativt grepp som kan sätta en ny trend. Om det slår väl ut kan det nämligen bli startskottet för en rad liknande mässor anordnade av andra Eureskontor runtom i Europa. Så skriv in det i almanackan!

Läs mer >>

01/10/2015


Ett litauiskt byggföretag tillsätter lediga tjänster snabbt och enkelt tack vare stöd från Eures

Byggföretaget Projektana i staden Kaunas, Litauen, går mycket bra trots att de verkar i ett tufft ekonomiskt klimat. Deras huvudverksamhet är att anlägga grunder vid byggen i Litauen, Lettland, Vitryssland och Ryssland. Men det stora inflödet av arbete innebär att de ofta behöver ta in personal och därför behöver rekrytera personer med rätt färdigheter även utomlands. Projektana understryker fördelarna med att anställa personal via Euresnätverket.

Läs mer >>

29/09/2015


Grekisk sjuksköterska hjälper Alzheimerpatient i Schwarzwald tack vare Ditt första Eures-jobb

Situationen i Grekland är fortfarande allvarlig vilket gör det svårt att hitta jobb inom vissa sektorer. Hälsovård är ett område som har drabbats hårt så sjuksköterskan Kalliope Kazepi var glad att få möjligheten att utveckla sin karriär genom att tillträda en tjänst i Schwarzwald, Tyskland.

Läs mer >>

15/09/2015


Utbildning i klassrum, arbetsplatspraktik – MobiPro-programmet lönar sig verkligen

Bara i år har över hundra ungdomar från Bulgarien tagit chansen till yrkesutbildning och arbete genom programmet Job of My Life i Tyskland.

Läs mer >>

10/09/2015


Söka jobb på Euresportalen – bättre sökmöjligheter, enklare att använda

Vår portal kommer att genomgå en del ändringar. Snart kommer arbetssökande som använder verktyget "Hitta ett arbete" att kunna dra nytta av en kraftfullare sökmotor och ett enklare gränssnitt.

Läs mer >>

07/09/2015


Trainee, praktikant, lärling – vilket passar dig bäst?

Om du är under 35 år och söker arbete kan Ditt första Euresjobb och den nya Drop'pin@EURES-portalen vara något för dig. Där kan du få hjälp att hitta ett jobb, en trainee- eller lärlingsplats i något av EU-länderna, i Norge eller i Island. Men vet du vad som är skillnaden mellan en trainee och en lärling? Och vad är en praktikant? Här får du veta mer!

Läs mer >>

04/09/2015


Euresrådgivare hjälper avgångselever att förbättra sina möjligheter

Lettiska avgångselever får en inblick i hur arbetssökande går till inom Europa när Euresrådgivare besöker skolor och pratar med morgondagens arbetssökande.

Läs mer >>

01/09/2015


Tvåspråkighet främjar hjärnans kognitiva förmåga

Det finns uppenbara fördelar med att kunna tala mer än ett språk: vi känner oss hemma på fler platser, har lättare att få jobb och kan utan problem prata med människor i vår omgivning. Men den senaste forskningen visar att det även finns dolda fördelar.

Läs mer >>

28/08/2015


Job dating – EURES Luxembourg is using every way possible to help you find that perfect post

If you are looking for work in the hospitality sector and can make it to Mondorf les Bains in Luxembourg for the 26th October, 2015, then save the date. EURES is organising a job dating event to bring you and a potential employer together. If you are on the lookout for staff, then recruiters are also invited.

Läs mer >>

25/08/2015ansvarsfriskrivning

Artiklarna "Fokus på…" på Euresportalen ger användarna information om aktuella diskussioner och trender och är avsedda att uppmuntra till samtal och debatt. De återspeglar inte nödvändigtvis Europeiska kommissionens hållning.