Nyhetsartiklar


8 tips for online job hunting like a pro

The internet is an amazing tool when it comes to looking for a job. But it can also be confusing, with so much information and so many options making it difficult to know where to start. Before you know it, three hours have passed and you’re no closer to landing that dream job.

Läs mer >>

17/02/2017


Från praktikant till anställd – ungdomsgarantin hjälper ung bulgarisk kvinna hitta jobb inom sitt område

Efter tio terminers ekonomistudier räknade Theodora Dobreva med att hitta ett jobb direkt kopplat till hennes studier. Hon har en kandidatexamen i ekonomi och ekonomistyrning, men de enda två jobberbjudandena hon fick hade ingenting att göra med det hon hade studerat.

Läs mer >>

17/02/2017


The 5 ‘S’ rules for writing a killer cover letter

Looking for a job can be time-consuming and sometimes a bit frustrating. It can be daunting to know that you applied for your dream job last week… but so did 300 other candidates! What’s the key to success?

Läs mer >>

10/02/2017


Möjligheter till jobb för finska lärare i Sverige

Behöriga lärare som söker jobb i Finland har möjligheter att få jobb i Sverige tack vare samarbetet inom Euresnätverket.

Läs mer >>

10/02/2017


Framgångens sötma tog arbetssökande från Marseille till Ljubljana

För två år sedan tog konditor Valerie Labat-Gest steget och flyttade från Frankrike till Slovenien med hjälp av Eures. Nu är hon på väg att öppna en egen butik i Istanbul.

Läs mer >>

03/02/2017


Unga svenskar får hjälp att starta sin karriär inom hotellbranschen i Danmark

Svenskar som vill börja jobba inom hotellbranschen i Danmark får hjälp tack vare en tvåveckorskurs som Eures har startat för samarbete över gränserna i Öresundsregionen. Den började som ett pilotprojekt för att se till att det fanns en tydlig koppling mellan utbildningens innehåll och arbetsgivarens faktiska behov.

Läs mer >>

29/01/2017


Nytt jobb i Österrike gav slovensk arbetssökande vidgade vyer

Ana-Marija Vratanar, som kommer från en liten by i Slovenien, letade efter ett bra jobb hemma när hon hittade en platsannons som väckte hennes nyfikenhet. Annonsen hittade hon på sin lokala arbetsförmedling och gällde en tjänst på ett familjehotell i Österrike.

Läs mer >>

13/01/2017


En god helg till er alla!

Eures tar tillfället i akt att önska alla en god helg och ett gott nytt år fyllt av nya möjligheter. Om ditt nyårslöfte är att leta efter ett nytt jobb, oavsett om du är arbetslös, vill ha en förändring eller är intresserad av att arbeta i en ny kultur, så finns Eures här för att ge dig stöd när du förverkligar dina mål.

Läs mer >>

20/12/2016


Från hobby till jobb – ungdomsgarantin hjälper ung grekisk kvinna att förverkliga sin dröm

Aristea Zachari letade förgäves efter jobb i tre månader efter att hon hade gått ut skolan. Hon var ekonomiskt beroende av sina föräldrar och oroade sig för framtiden. När hon fick höra talas om ungdomsgarantin på arbetsförmedlingen tog hon chansen att utbilda sig till frisör.

Läs mer >>

16/12/2016


Webbinarier hjälper dig att anpassa ditt cv och personliga brev till den svenska arbetsmarknaden

Om du gillar tanken på att arbeta i ett land med vacker natur, en sund inställning till balansen mellan arbete och privatliv och en rik konst- och formgivningstradition kan Sverige vara något för dig.

Läs mer >>

13/12/2016


ansvarsfriskrivning

Artiklarna "Fokus på…" på Euresportalen ger användarna information om aktuella diskussioner och trender och är avsedda att uppmuntra till samtal och debatt. De återspeglar inte nödvändigtvis Europeiska kommissionens hållning.