Nyhetsartiklar


Kärlek möter choklad vid norsk fjord

Det är inte ofta semesterromansen förändrar ditt liv. Men när svenske Bengt Dahlberg reste till Geirangerfjorden i Norge blev han kär och bestämde sig för att göra vad han kunde för att stanna. Lösningen blev en chokladfabrik med kafé vid en av världens mest spektakulära fjordar.

Läs mer >>

27/11/2015


För ett familjeföretag som är beroende av säsongsrekrytering har Eures varit en viktig bundsförvant

Det svenska paret Kenneth och Birgit Andersson tog över familjens jordgubbsodling 1991 och det är tack vare de utländska plockarna som verksamheten klarar sig. Men att rekrytera utländska arbetstagare var dyrt och tidskrävande, för att inte tala om komplikationerna med språkhinder. För att få hjälp att klara det och andra hinder vände sig Anderssons till Eures för att få hjälp.

Läs mer >>

24/11/2015


Portugisisk hälso- och sjukvårdspersonal tar sin kompetens till norra Norge

För ett ungt par från Lissabon började det nya livet i Norge med målinriktad språkutbildning. I dag arbetar de som laboratorieanalytiker respektive farmaceut i en stad nära norra polcirkeln och har en snart tvåårig dotter som snabbt är på väg att bli tvåspråkig

Läs mer >>

17/11/2015


Intervju, psykometriskt test och frågeformulär – varför har det blivit så komplicerat att söka jobb?

Rekryterare som letar efter välutbildad personal använder en rad tekniker för att försäkra sig om att de anställer rätt person. Läs vidare om de senaste trenderna och ta reda på vad du kan förvänta dig.

Läs mer >>

13/11/2015


Anmäl dig till den digitala jobbmässan i Madrid och hitta ditt drömjobb

Storföretag som Uber, Amazon, Huawei och Booking.com är för närvarande på jakt efter kompetenta medarbetare, och kanske är det just dig de letar efter. Så om du söker jobb inom den digitala branschen är den europeiska digitala jobbmässan i Madrid den 20 november rätt ställe att vara på.

Läs mer >>

09/11/2015


Rekryterare och arbetsgivare drar nytta av Eures Maltas skräddarsydda stöd

På medelhavsön Malta finns det flera blomstrande branscher där företagen söker nya medarbetare med ljus och lykta. Detta är till exempel fallet inom programvaruutveckling och iGaming. Eures Malta är visserligen bara ett litet team, med de får beröm för sitt aktiva stöd till rekryterare och arbetsgivare som servar dessa branscher varje dag.

Läs mer >>

06/11/2015


Eures samarbete över landsgränser ger bästa servicen för arbetssökande och arbetsgivare

Eures är ett EU-täckande nätverk med kontakter även utanför Europa. Rådgivarna möts regelbundet och arbetar ofta tillsammans, vilket gör att de har goda förutsättningar att matcha jobbsökande med rätt rekryterare. Två medlemmar i Eures nätverk, från Ungern och Rumänien, förklarar hur detta fungerar i praktiken och varför det är så viktigt.

Läs mer >>

03/11/2015


Digital media opens its doors to five young Irish jobseekers thanks to new EURES initiative

Sometimes getting experience abroad can really help you get that prime job and a new scheme in Ireland is giving young jobseekers that head start. Five participants in Ireland’s Experience Your Europe (EYE) programme followed media training in the Netherlands with Illuminata Media. Now back in Dublin, they will all have jobs or job offers with this Dutch firm by the year’s end.

Läs mer >>

27/10/2015


Så tyglar du nerverna när du ska på jobbintervju

Har du hittat ditt drömjobb och lyckats bli kallad till intervju? Här får du tips på hur du håller nerverna i schack och ger ett lugnt och självsäkert intryck.

Läs mer >>

20/10/2015


Italiensk nyutexaminerad inom IT drar nytta av Ditt första Euresjobb för att hitta jobb i England

Emiliano Prisco hade stora förhoppningar efter att han fått en praktikplats vid ett stort It-företag i England. Men dessa förhoppningar förbyttes i tvivel när det stöd från Erasmus han behövde för sin flytt utomlands uteblev. Med hjälp av Euresrådgivare i Italien och sin nya arbetsgivare har han idag funnit sig till rätta på sitt drömjobb med en visstidsanställning.

Läs mer >>

16/10/2015ansvarsfriskrivning

Artiklarna "Fokus på…" på Euresportalen ger användarna information om aktuella diskussioner och trender och är avsedda att uppmuntra till samtal och debatt. De återspeglar inte nödvändigtvis Europeiska kommissionens hållning.