Nyhetsartiklar


Allt om Erasmus+

Erasmus+ är Europeiska kommissionens program för allmän utbildning, yrkesutbildning, ungdom och idrott. Sedan 2014 har Erasmus+ hjälpt tusentals ungdomar och organisationer att vidga sina vyer utomlands, utveckla sina färdigheter (ungdomar) och förstärka sin personals kunskapsbas (organisationer). I den här artikeln tittar vi på några av de möjligheter som Erasmus+ kan erbjuda Drop’pin@EURES-ungdomar och organisationer.

Läs mer >>

25/04/2017


Kroatiskt före detta mediaproffs får användning av sin sociala kompetens i Tyskland


Jobb eller universitetsstudier – vilken är rätt väg för dig?

Att fatta beslut om sin framtid är aldrig lätt, särskilt inte om man har hela livet framför sig och oroar sig för att välja fel. Ett av de första stora vägskälen i livet är huruvida man ska fortsätta studera efter gymnasiet eller om man ska söka jobb. Det är en gammal fråga som brukar ge mycket huvudbry. I den här artikeln har vi ställt samman några viktiga aspekter som förhoppningsvis kan hjälpa dig i ditt val.

Läs mer >>

20/04/2017


Hur kommer våra arbetsplatser att se ut 2050?

Robotar, automatisering och nya verksamhetsmodeller spelar redan en stor roll på våra arbetsplatser – det är ingen tvekan om att tekniken har stor inverkan på sättet att arbeta. Men vad kommer framtiden att föra med sig? Hur kommer automatiseringstrenden att utvecklas de närmaste årtiondena?

Läs mer >>

13/04/2017


Det handlar inte om mig, utan om dig: att hantera ett nej på en jobbansökan

Vi har alla varit med om det. Du har skrivit ett riktigt bra cv, skrivit det perfekta personliga brevet, presterat en toppenintervju, andlöst väntat på telefonsamtalet eller e-posten och … fått ett ”tack, men nej tack”. Om du ens har haft turen att få ett svar alls.

Läs mer >>

11/04/2017


8 tips for building a great website for your organisation

A great website has become the heart of any business or organisation in our modern world. Whether you’re building one from scratch or want to improve an existing one, there are some essential decisions to be made before you begin…

Läs mer >>

05/04/2017


Euressamarbete i Ungern och Österrike hjälper nystartade företag

Vårt sätt att arbeta förändras. Många traditionella jobb får ge vika för ny teknik, och allt fler företag vill hellre ha visstidsanställningar istället för tillsvidareanställningar. Med detta i åtanke hittar Eures nya sätt att hjälpa arbetssökande.

Läs mer >>

04/04/2017


Studier, utbildning eller arbete utomlands – vad behöver jag veta?

Något av det bästa med att vara EU-medborgare är att du är fri att flytta till vilket annat EU-land som helst för att arbeta eller studera. Det är en attraktiv möjlighet och något som flera tusen ungdomar utnyttjar varje år för att vidga sina vyer. Vi har tagit fasta på detta och satt ihop våra bästa tips för dig som funderar på att ta steget och söka lyckan utomlands.

Läs mer >>

29/03/2017


Ungdomsgarantin hjälper arbetssökande att få kommunikationsjobb

David Banović från Slovenien hade varit på många jobbintervjuer men fick ändå inget jobb och började tappa motivationen. Istället för att ge upp tog han hjälp av ungdomsgarantin.

Läs mer >>

23/03/2017


Vad är yrkesutbildning och varför är det viktigt för mig?


ansvarsfriskrivning

Artiklarna "Fokus på…" på Euresportalen ger användarna information om aktuella diskussioner och trender och är avsedda att uppmuntra till samtal och debatt. De återspeglar inte nödvändigtvis Europeiska kommissionens hållning.