Nyhetsartiklar


5 apps for a more effective workday


Träffa det spanska Euresteamet


Ett utbytesprogram hjälper 300 små och medelstora företag till en perfekt matchning


Icke-statliga organisationer och rekrytering: så hittar ni rätt talang!

Det är många som gillar tanken på att jobba för en icke-statlig organisation, och en ledig tjänst får därför ofta ett stort antal sökande. Med en uppsjö av potentiella medarbetare att välja mellan, hur kan den icke-statliga organisation som du arbetar på hitta rätt talang för att utveckla organisationen framöver?

Läs mer >>

11/07/2017


Spansk it-specialist får en nystart i Tyskland


Icke-statliga organisationer: Vad, varför och var?

Du har säkert sett förkortningen NGO, antingen på Drop’pin@EURES, Eures eller andra jobbsajter. Men vad är en NGO, eller icke-statlig organisation, varför skulle du vilja jobba för en sådan organisation och var kan du hitta mer information?

Läs mer >>

04/07/2017


Kvalitet och kvantitet på slovakisk jobbmässa


Praktiska tips när du ska starta eget – ge dig in i leken

Att starta ett företag kräver viss tävlingsinstinkt och det finns mycket gemensamt med att leda ett framgångsrikt lag. Så låt spelet börja!

Läs mer >>

27/06/2017


Jobbmässor – så här utnyttjar du tiden maximalt

Okej, du har hittat en jobbmässa du vill gå på och du har registrerat dig (om registrering krävs). Vad händer nu? Du tänker kanske att det räcker att dyka upp på rätt dag, men om du vill få ut mesta möjliga av jobbmässan – och använda tiden smart – kan det vara klokt att planera lite i förväg …

Läs mer >>

22/06/2017


Sverige lockar grekisk sjukvårdspersonal att flytta norrut

Ett framgångsrikt rekryteringskoncept får sjukvårdspersonal att byta Grekland mot Sverige. Svenska veckan hålls i Aten och Thessaloniki två gånger om året, senast förra månaden. Samarbetet mellan de båda länderna går långt tillbaka i tiden.

Läs mer >>

20/06/2017


ansvarsfriskrivning

Artiklarna "Fokus på…" på Euresportalen ger användarna information om aktuella diskussioner och trender och är avsedda att uppmuntra till samtal och debatt. De återspeglar inte nödvändigtvis Europeiska kommissionens hållning.