Nyhetsartiklar


Kvalitet och kvantitet på slovakisk jobbmässa


Praktiska tips när du ska starta eget – ge dig in i leken

Att starta ett företag kräver viss tävlingsinstinkt och det finns mycket gemensamt med att leda ett framgångsrikt lag. Så låt spelet börja!

Läs mer >>

27/06/2017


Jobbmässor – så här utnyttjar du tiden maximalt

Okej, du har hittat en jobbmässa du vill gå på och du har registrerat dig (om registrering krävs). Vad händer nu? Du tänker kanske att det räcker att dyka upp på rätt dag, men om du vill få ut mesta möjliga av jobbmässan – och använda tiden smart – kan det vara klokt att planera lite i förväg …

Läs mer >>

22/06/2017


Sverige lockar grekisk sjukvårdspersonal att flytta norrut

Ett framgångsrikt rekryteringskoncept får sjukvårdspersonal att byta Grekland mot Sverige. Svenska veckan hålls i Aten och Thessaloniki två gånger om året, senast förra månaden. Samarbetet mellan de båda länderna går långt tillbaka i tiden.

Läs mer >>

20/06/2017


En jobbmässa bara ett klick bort: It-talanger från hela Europa uppkopplade mot den irländska europeiska jobbdagen på nätet


Allt om Europeiska socialfonden

Under perioden 2007–2014 fick närmare 10 miljoner européer jobb med stöd från Europeiska socialfonden. I och med att fonden fyller 60 år i år passar det bra att ta en närmare titt på hur den fungerar, vilka olika stöd som erbjuds och hur du kan delta.

Läs mer >>

13/06/2017


Den ultimata nätverksguiden

Att nätverka handlar om att bygga relationer, göra ditt namn känt och hitta möjligheter som du kanske inte hade hittat bara genom att söka jobb på nätet. Det är mycket att tänka på inför ett evenemang där du ska nätverka. Vi har delat in nätverkandet i tre viktiga steg så att du kan förbereda dig och använda din tid på bästa sätt för att få ut mesta möjliga.

Läs mer >>

08/06/2017


Hemvändande: lättare för polacker att komma hem

Det är naturligt att människor reser, flyttar och söker nya utmaningar. Att vi hela tiden är aktiva är en tydlig bieffekt av vår allt mer globaliserade värld. Men samtidigt har motsatsen börjat inträffa. Allt fler polacker som bor utomlands har nu börjat planera för en hemkomst. För 15 år sedan var trenden att polacker lämnade sitt hemland för grönare betesmarker, men idag börjar de istället söka jobb på hemmaplan. Tidigare var frågan varför. Idag handlar det om när.

Läs mer >>

07/06/2017


Actiris sprider information om ”Ditt första Euresjobb” i Bryssel

I december 2016 gick Euresmedarbetare vid Actiris ut på gatorna i Bryssel för att berätta om ”Ditt första Euresjobb”, ett program för rörlighet i arbetslivet. Actiris International är den internationella grenen av arbetsförmedlingen i Bryssel, Actiris, som är partner till Eures.

Läs mer >>

01/06/2017


Vad kan du få ut av att nätverka?

Kompetens och erfarenhet är viktigt för att nå framgång i karriären. Men i takt med att konkurrensen om jobben hårdnar i vår moderna värld blir talesättet ”det handlar inte om vad du kan, utan om vem du känner” allt sannare. Genom att bygga nätverk kan du få en konkurrensfördel och det kan öppna dörrar som du inte ens visste fanns.

Läs mer >>

30/05/2017


ansvarsfriskrivning

Artiklarna "Fokus på…" på Euresportalen ger användarna information om aktuella diskussioner och trender och är avsedda att uppmuntra till samtal och debatt. De återspeglar inte nödvändigtvis Europeiska kommissionens hållning.