Nyhetsartiklar


Modeord i ditt cv – skänk en tanke till den stackars rekryteraren som har sett dem tusen gånger förut!

Om man ska tro LinkedIn är världen är full av ”passionerade” och ”entusiastiska” ”kunskapsledare” som har ”konkret erfarenhet” som visar deras ”kreativa muskler”. Det må vara underhållande första gången du läser det, men om du får dussintals cv varje vecka fullproppade med klichéer och överdrifter så lär du dig att sortera bort dem som verkar otillförlitliga.

Läs mer >>

29/04/2016


Allt du behöver veta innan du ger dig av – Kroatiens mässa för trygg rörlighet den 9 maj

Vilka rättigheter har du till social trygghet i ett annat EU-land när du söker arbete? Hur kan du vara säker på att ett jobberbjudande är på riktigt och att arbetet överensstämmer med beskrivningen? Den 9 maj hålls en mässa om trygg rörlighet i Zagreb som kommer att ge svar på dessa och andra viktiga frågor. Den riktar sig till dem som funderar på att arbeta i ett annat EU-land.

Läs mer >>

26/04/2016


Ny årsbok full med smarta tips och inspirerande framgångshistorier

Eures Nederländerna har nyligen gett ut sin årsbok för 2015. Boken lockar till läsning med sin inbjudande design och ger gott om exempel på lyckade rekryteringar. Den visar hur Eures och dess samarbetspartner underlättar jobbsökandet för personer som flyttar till Nederländerna.

Läs mer >>

22/04/2016


Irländsk rekryterare får snabbt och effektivt tillgång till personal från Italien tack vare Eures

Det är brist på vårdpersonal på Irland, vilket gör det svårare att driva servicehus och äldreboenden. Havenwood Retirement Villages Limited står inför detta problem, men har i samarbete med den lokala Euresrådgivaren Edward Kavanagh rekryterat kvalificerade sjuksköterskor från Italien.

Läs mer >>

19/04/2016


Used the Europass website successfully? Share the information on Facebook for a chance to win a prize

If you have generated a CV on the Europass portal you are not alone. 65 million people have benefited from having their CV in one standard, Europe-wide format since the site was first set up in 2005.

Läs mer >>

15/04/2016


Vill du öppna eget? Se till att utnyttja marknaden i andra EU-länder

Har du svårt att hitta jobb? Tänk då på att under 2014 var 16 % av alla yrkesaktiva personer i EU egenföretagare. Vill du vara din egen chef? En möjlighet kan vara att lansera och genomföra din idé i ett annat land.

Läs mer >>

12/04/2016


Vår jobbportal hjälpte en jobbsökande att hitta jobb på bara två veckor! Vad väntar du på?

När Arnaud Borrens från Belgien la upp sitt cv på Euresportalen kunde han inte veta att han bara två veckor senare skulle landa sitt drömjobb i Lissabon. Även om det gick ovanligt snabbt har tusentals andra hittat jobb via Eures och portalen är ett utmärkt ställe att börja på.

Läs mer >>

08/04/2016


Belgiska med examen inom turism landar underhållningsjobb i Spanien

Eures jobbdag blev en dundersuccé för en ung nyutexaminerad belgiska som vill starta en karriär – hon åker till Spanien i sommar för att arbeta med en internationell grupp av underhållare.

Läs mer >>

05/04/2016


En chans att visa upp sig i Berlin gav utdelning för svensk operasångerska

När den svenska operasångerskan Emilia Feldt provsjöng vid Deutsche Opera House i Berlin visste hon att hon var tvungen att göra ett verkligt intryck. Hon var den sista av 40 sångare som framträdde vid ett evenemang som organiserades av Eures Sverige och hade en enda chans att övertyga en trött jurypanel. Tack vare sin lysande talang upptäcktes hon av en tysk agent och bor nu i Berlin, där hon bygger upp sin karriär i ett nytt land.

Läs mer >>

01/04/2016


Möjlighet till lärlingsutbildning för 1 000 unga spanjorer via MobiPro-programmet och Eures

En möjlighet att få yrkeskunskaper, lära sig tyska och utveckla en karriär i ansedda företag öppnar sig för spanska lärlingar. 1 000 spanjorer, som rekryterats enbart i år, använder Eures för att få ut det bästa av Tysklands MobiPro-program och få tillgång till lärlingsutbildning i hela landet.

Läs mer >>

29/03/2016ansvarsfriskrivning

Artiklarna "Fokus på…" på Euresportalen ger användarna information om aktuella diskussioner och trender och är avsedda att uppmuntra till samtal och debatt. De återspeglar inte nödvändigtvis Europeiska kommissionens hållning.