Nyhetsartiklar


Why are cultural differences an asset for a company?


Den rätta kemin: Italiensk läkemedelsspecialist känner sig hemma i Sverige


Estnisk miljöspecialist njuter av sitt nya liv i Göteborg

Merit Kaal från Estland vidgar sina vyer med ett nytt jobb i Sverige. Nu uppmanar hon andra arbetssökande att också prova på att jobba utomlands.

Läs mer >>

11/10/2017


Fem bra saker med att göra praktik

Jonna Dromberg, 22 år, är praktikant på CupoNation Finland. Hon har precis blivit erbjuden praktik, så hon är verkligen rätt person att fråga om de fem bästa sakerna med att praktisera.

Läs mer >>

06/10/2017


Missa inte Europeiska veckan för yrkeskompetenser

Se hit alla blivande konditorer, säljare och programmerare. Är du kanske ny i branschen eller drömmer om att byta karriär? I höst har du chansen att få reda på mer om vilken utbildning du behöver för att få ditt drömjobb – även om du ännu inte är säker på vilken väg du vill gå.

Läs mer >>

05/10/2017


5 tips för ett tydligt cv

Cv. Curriculum vitae. Meritförteckning. Oavsett vad du kallar det så har det ett tydligt syfte: att visa upp dig, dina kunskaper och din kompetens – och övertyga rekryteraren om att du är värd att få komma på intervju. Det finns många olika idéer kring det perfekta cv:t, vilken information det ska innehålla och hur det ska struktureras. Istället för att upprepa det som har sagts så många gånger, tittar vi på några mer övergripande frågor som hjälper dig att lyfta fram det du har att erbjuda.

Läs mer >>

27/09/2017


Redo för ditt livs äventyr? Lappland väntar på dig!

Letar du jobb men inte vilket jobb som helst? Längtar du efter dramatik och äventyr? Vill du ha en lite annorlunda eller unik arbetsplats? Om detta låter lockande, så läs vidare!

Läs mer >>

21/09/2017


Fem tips för att skapa en trevligare arbetsplats

Dina anställda är kärnan i ditt företag eller din organisation – oavsett om de är två eller tvåhundra. Det är dem som driver företaget framåt och hjälper dig att uppnå dina mål. Att göra personalen nöjd samtidigt som företagets behov tillgodoses kan dock vara en svår avvägning, och ibland kan det vara en omöjlighet att göra alla nöjda. Med hjälp av de enkla tipsen i den här artikeln kan du dock påtagligt förbättra trivseln och klimatet på din arbetsplats.

Läs mer >>

19/09/2017


Ditt första Euresjobb hjälper ung polack till nytt liv i Italien!

Maciej Słowikowski är en 25-årig polack som bodde i London och arbetade som köksmästare på en livlig bistro i centrum. För några månader sedan registrerade han sig hos Eures och påbörjade en process som skulle förändra hans liv totalt.

Läs mer >>

14/09/2017


"Ditt första Euresjobb": Vad har unga människor att vinna på det?

Ditt första Euresjobb, som ursprungligen inrättades 2012 som ett pilotprogram, är ett målinriktat program för rörlighet i arbetslivet som hjälper talangfulla unga arbetssökande att få tillgång till möjligheter som erbjuds av företag och organisationer i hela Europa.

Läs mer >>

13/09/2017


ansvarsfriskrivning

Artiklarna "Fokus på…" på Euresportalen ger användarna information om aktuella diskussioner och trender och är avsedda att uppmuntra till samtal och debatt. De återspeglar inte nödvändigtvis Europeiska kommissionens hållning.