Nyhetsartiklar


Se till att din kompetens och personlighet går fram vid fjärrintervjuer

Skype, Google Hangouts eller Netop Live Guide är kommunikationskanaler på nätet som används allt oftare när arbetssökande ska övertyga arbetsgivare om att de är rätt person för en ledig tjänst. Telefonintervjuerna ökar också och blir allt populärare.

Läs mer >>

17/04/2015


Äldre arbetstagare som flyttar utomlands är erfarna och realistiska

Att ha erfarenhet kan vara en fördel på arbetsmarknaden. Men det kan också vara avskräckande för potentiella arbetsgivare. Det kan vara dyrare att anställa äldre arbetstagare. I lågkonjunkturer är yngre och ännu inte färdigutbildade personer ofta ett billigare alternativ. När utbudet av jobb som passar dig krymper i hemlandet kan det vara en god idé att ta Euresnätverket till hjälp och flytta utomlands.

Läs mer >>

17/04/2015


Är du missnöjd med lönen i ditt land? Så här mycket tjänar man i andra länder!

I forskning som stiftelsen WageIndicator Foundation bedriver jämförs hur mycket arbetstagare i olika länder tjänar i timmen för samma jobb. Med hjälp av ett verktyg kan du ta reda på skillnaderna inom olika yrken och se vilka länder som betalar bäst.

Läs mer >>

17/04/2015


Sverige – möjligheternas land för finska arbetssökande inom it

När Nokia i Finland förra sommaren aviserade nedskärningar hamnade många finska it-arbetare i en besvärlig situation. Samtidigt kämpade Sveriges växande tekniksektor för att fylla de lediga tjänsterna. Eures i Sverige och Finland noterade problemet och inledde en stor rekryteringskampanj för att matcha ihop personer och företag, med en lyckad jobbdag i december som höjdpunkt.

Läs mer >>

17/04/2015


Att resa kan vidga dina vyer, men att arbeta utomlands gör dig smartare!

När du arbetar utomlands, möter nya kulturer och lär dig nya språk måste du tänka snabbt, vilket tränar upp hjärnan. En rad undersökningar visar att personer som arbetar eller studerar utomlands är bättre än andra på att tänka kreativt och lösa problem.

Läs mer >>

17/04/2015


Cv – hitta balansen mellan att marknadsföra dig själv och vara ärlig

Har du hört talas om mannen som åkte tunnelbana till en anställningsintervju och svor åt en annan passagerare som steg ur vagnen? När han kom fram till intervjun upptäckte han att mannen som han varit otrevlig mot satt mittemot honom och skulle intervjua honom. Han fick inte jobbet.

Läs mer >>

17/04/2015


Eures Slovenien hjälper Manca Müller att hitta det perfekta jobbet

Omgiven av elever är Manca Müller i sitt rätta element. Efter att ha lämnat sitt hem i Slovenien för att pröva på en dansk folkhögskola som elev var hon ledsen över att behöva lämna den när terminen var slut. Ett år senare var hon tillbaka som lärarassistent och nu har hon en tjänst inom skoladministrationen.

Läs mer >>

17/04/2015


Middagsklubbar – ett sätt att träffa lokalbor och bekanta sig med nya kulturer

Har du tagit steget och fått ett jobb utomlands, kanske tack vare Euresnätverket? I så fall börjar ett nytt och spännande kapitel i ditt liv. Att hitta din plats i den nya miljön och lära känna lokalbefolkningen kan dock vara nog så utmanande, så vi har ett förslag som kan förenkla tillvaron för dig som är ny i ett land: gå med i en middagsklubb!

Läs mer >>

17/04/2015


Träffa teamet bakom Europeiska jobbdagar på nätet

Europeiska jobbdagar på nätet har blivit ett av Eures mest kraftfulla verktyg för att sammanföra arbetssökande och arbetsgivare på hela kontinenten. För att evenemangen ska kunna genomföras pågår en hel del komplicerat arbete bakom kulisserna. Här talar vi med personer som hjälper till att genomföra de europeiska jobbdagarna på nätet.

Läs mer >>

17/04/2015


Den ”mänskliga dimensionen” vid Eures helpdesk är nyckeln till effektiv problemlösning

För många arbetssökande och arbetsgivare är Eures ett webbverktyg för att undersöka vilka möjligheter den europeiska arbetsmarknaden erbjuder. Men för att Euresportalen ska fungera smidigt krävs det ett intensivt arbete. Vi talar med samordnaren för Eures helpdesk, Evi Guinou, som tillsammans med sitt team i Luxemburg ser till att användarnas problem med portalen avhjälps på ett effektivt sätt.

Läs mer >>

17/04/2015ansvarsfriskrivning

Artiklarna "Fokus på…" på Euresportalen ger användarna information om aktuella diskussioner och trender och är avsedda att uppmuntra till samtal och debatt. De återspeglar inte nödvändigtvis Europeiska kommissionens hållning.