Nyhetsartiklar


Vilka insikter kan en rådgivare med nästan 30 års erfarenhet erbjuda?

Under nästan 30 år har Cindy Sijmonsma varit redo att ge råd om att hitta jobb inom alla sektorer, överallt. Cindy är ett utmärkt exempel på en Euresrådgivare, hängiven, motiverad och alltid redo att hjälpa människor hitta sin plats i nya miljöer. Hon säger att kultur handlar om så mycket mer än böcker och musik. Det handlar om hur vi äter på lunchrasterna, hur vi kommunicerar.

Läs mer >>

28/07/2015


Från manus till filmduken – svenska manusförfattare provar om deras idéer kan lyfta

Tolv manusförfattare fick chans att presentera sina idéer för producenter i Berlin i juni. Under det tredje evenemanget av den här typen som anordnas av den svenska Euresrådgivaren Wanna Spiridonidou fick manusförfattarna umgås med branschfolk och redogöra för sina berättelser under en presentation.

Läs mer >>

24/07/2015


Två unga italienare berättar på YouTube varför de valde programmet Ditt första Eures-jobb

Fabio Bertollini och Agata Murgano, som båda kommer från Italien, gör det bästa av sina karriärmöjligheter med hjälp av programmet Ditt första Eures-jobb. De har nyligen berättat om sina erfarenheter i två YouTube-klipp. Läs mer om varför de valde programmet och vad det kunde erbjuda dem.

Läs mer >>

20/07/2015


Eures – en samordnad strategi som hjälper dig hitta och behålla ditt jobb

När Eures hjälpte Panagiota Domestichou få jobb som undersköterska i Finland kände hon äntligen att hon fick hålla på med det hon hade utbildat sig för i Grekland. Men det fanns mörka moln vid horisonten – när hon hade jobbat ett halvår kom hennes arbetsgivare på att det behövdes mer pappersarbete. Då grep Eures och Europa Direkt i Grekland in och hjälpte henne.

Läs mer >>

17/07/2015


Jobbmöjligheter inom it för finländare som överväger att flytta till Sverige

Sverige behöver experter inom information, datorer och teknik. Arbetsgivare har börjat inse att Finland kan vara rätt ställe att leta på eftersom omorganisationer vid Nokia har gjort många övertaliga. Euresrådgivare i båda länderna finns där för att hjälpa personer att hitta nya arbetsgivare och ta steget.

Läs mer >>

13/07/2015


Ny app beräknar rätt lön för dig baserat på ditt cv

Söker du jobb eller tänker begära löneförhöjning men är inte säker på vad din lön bör vara? En ny app hjälper dig att beräkna vad du är värd för din arbetsgivare.

Läs mer >>

08/07/2015


Unga spanska tandläkare flyttar till Nederländerna

Ett samtal mellan två vänner, varav en nederländare bosatt i Spanien och en Euresrådgivare i Nederländerna, blev startskottet för ett pilotprojekt som lanserades 2014 för att hjälpa unga spanska tandläkare att få arbete i Nederländerna. Ett halvår senare tog 12 tandläkare chansen att flytta från Spanien till Nederländerna med hjälp av Ditt första Euresjobb. I år kommer siffran att stiga till cirka 40 personer.

Läs mer >>

03/07/2015


Nu har det blivit enklare att hjälpa ungdomar att hitta möjligheter att öka sin anställbarhet.

Dagens ungdomar har svårt att få in en fot på arbetsmarknaden. Bristande erfarenhet och arbetsrelaterad kompetens är, tillsammans med få lämpliga möjligheter att förvärva denna kompetens, bara några av hindren som ungdomar i Europa ställs inför. De behöver stöd på vägen mellan avslutade studier och början på karriären för att göra det bästa av den här viktiga tiden i livet.

Läs mer >>

29/06/2015


Marco vill förkovra sig som sjuksköterska utomlands och ger sig därför av till Storbritannien

26-årige Marco Colombero vill pröva på att jobba inom den brittiska sjukvården för att utbyta idéer med andra sjuksköterskor och utvecklas som person.

Läs mer >>

26/06/2015


Euresrådgivare tänker kreativt

Har du någonsin tänkt på hur Euresrådgivarna kan hålla sig uppdaterade om vilka behov som arbetssökande, rekryterare och kollegor i andra länder kan ha? En Euresrådgivare kan få frågor om vilken sektor som helst. Det kan röra sig om så vitt skilda saker som läkemedel, IT och jordbruk. Euresrådgivarna måste veta vad som sker i branschen. För att få reda på det krävs lite kreativt tänkande. Så här gick en grekisk rådgivare tillväga för att följa med vad som händer i tekniksektorn.

Läs mer >>

22/06/2015ansvarsfriskrivning

Artiklarna "Fokus på…" på Euresportalen ger användarna information om aktuella diskussioner och trender och är avsedda att uppmuntra till samtal och debatt. De återspeglar inte nödvändigtvis Europeiska kommissionens hållning.