Nyhetsartiklar


Euresrådgivare hjälper avgångselever att förbättra sina möjligheter

Lettiska avgångselever får en inblick i hur arbetssökande går till inom Europa när Euresrådgivare besöker skolor och pratar med morgondagens arbetssökande.

Läs mer >>

01/09/2015


Tvåspråkighet främjar hjärnans kognitiva förmåga

Det finns uppenbara fördelar med att kunna tala mer än ett språk: vi känner oss hemma på fler platser, har lättare att få jobb och kan utan problem prata med människor i vår omgivning. Men den senaste forskningen visar att det även finns dolda fördelar.

Läs mer >>

28/08/2015


Job dating – EURES Luxembourg is using every way possible to help you find that perfect post

If you are looking for work in the hospitality sector and can make it to Mondorf les Bains in Luxembourg for the 26th October, 2015, then save the date. EURES is organising a job dating event to bring you and a potential employer together. If you are on the lookout for staff, then recruiters are also invited.

Läs mer >>

25/08/2015


Europeiska jobbdagarna – gör det mesta av första mötet!

Karriär- och jobbmässor, jobbdejting och snabbintervjuer – arbetssökande och arbetsgivare provar nya sätt att hitta rätt. Men hur utnyttjar du bäst den korta tid du har på dig att göra ett gott intryck?

Läs mer >>

13/08/2015


Bygg på ditt cv samtidigt som du träffar nya människor och har roligt – lär dig ett nytt språk i sommar

Sommarlovet betyder avkoppling och nöjen för de flesta, men efter ett tag kan det lätt bli långtråkigt. Så varför inte passa på och lära dig ett nytt språk?

Läs mer >>

05/08/2015


Vilka insikter kan en rådgivare med nästan 30 års erfarenhet erbjuda?

Under nästan 30 år har Cindy Sijmonsma varit redo att ge råd om att hitta jobb inom alla sektorer, överallt. Cindy är ett utmärkt exempel på en Euresrådgivare, hängiven, motiverad och alltid redo att hjälpa människor hitta sin plats i nya miljöer. Hon säger att kultur handlar om så mycket mer än böcker och musik. Det handlar om hur vi äter på lunchrasterna, hur vi kommunicerar.

Läs mer >>

28/07/2015


Från manus till filmduken – svenska manusförfattare provar om deras idéer kan lyfta

Tolv manusförfattare fick chans att presentera sina idéer för producenter i Berlin i juni. Under det tredje evenemanget av den här typen som anordnas av den svenska Euresrådgivaren Wanna Spiridonidou fick manusförfattarna umgås med branschfolk och redogöra för sina berättelser under en presentation.

Läs mer >>

24/07/2015


Två unga italienare berättar på YouTube varför de valde programmet Ditt första Eures-jobb

Fabio Bertollini och Agata Murgano, som båda kommer från Italien, gör det bästa av sina karriärmöjligheter med hjälp av programmet Ditt första Eures-jobb. De har nyligen berättat om sina erfarenheter i två YouTube-klipp. Läs mer om varför de valde programmet och vad det kunde erbjuda dem.

Läs mer >>

20/07/2015


Eures – en samordnad strategi som hjälper dig hitta och behålla ditt jobb

När Eures hjälpte Panagiota Domestichou få jobb som undersköterska i Finland kände hon äntligen att hon fick hålla på med det hon hade utbildat sig för i Grekland. Men det fanns mörka moln vid horisonten – när hon hade jobbat ett halvår kom hennes arbetsgivare på att det behövdes mer pappersarbete. Då grep Eures och Europa Direkt i Grekland in och hjälpte henne.

Läs mer >>

17/07/2015


Jobbmöjligheter inom it för finländare som överväger att flytta till Sverige

Sverige behöver experter inom information, datorer och teknik. Arbetsgivare har börjat inse att Finland kan vara rätt ställe att leta på eftersom omorganisationer vid Nokia har gjort många övertaliga. Euresrådgivare i båda länderna finns där för att hjälpa personer att hitta nya arbetsgivare och ta steget.

Läs mer >>

13/07/2015ansvarsfriskrivning

Artiklarna "Fokus på…" på Euresportalen ger användarna information om aktuella diskussioner och trender och är avsedda att uppmuntra till samtal och debatt. De återspeglar inte nödvändigtvis Europeiska kommissionens hållning.