Nyhetsartiklar


Nytt jobb i Österrike gav slovensk arbetssökande vidgade vyer

Ana-Marija Vratanar, som kommer från en liten by i Slovenien, letade efter ett bra jobb hemma när hon hittade en platsannons som väckte hennes nyfikenhet. Annonsen hittade hon på sin lokala arbetsförmedling och gällde en tjänst på ett familjehotell i Österrike.

Läs mer >>

13/01/2017


En god helg till er alla!

Eures tar tillfället i akt att önska alla en god helg och ett gott nytt år fyllt av nya möjligheter. Om ditt nyårslöfte är att leta efter ett nytt jobb, oavsett om du är arbetslös, vill ha en förändring eller är intresserad av att arbeta i en ny kultur, så finns Eures här för att ge dig stöd när du förverkligar dina mål.

Läs mer >>

20/12/2016


Från hobby till jobb – ungdomsgarantin hjälper ung grekisk kvinna att förverkliga sin dröm

Aristea Zachari letade förgäves efter jobb i tre månader efter att hon hade gått ut skolan. Hon var ekonomiskt beroende av sina föräldrar och oroade sig för framtiden. När hon fick höra talas om ungdomsgarantin på arbetsförmedlingen tog hon chansen att utbilda sig till frisör.

Läs mer >>

16/12/2016


Webbinarier hjälper dig att anpassa ditt cv och personliga brev till den svenska arbetsmarknaden

Om du gillar tanken på att arbeta i ett land med vacker natur, en sund inställning till balansen mellan arbete och privatliv och en rik konst- och formgivningstradition kan Sverige vara något för dig.

Läs mer >>

13/12/2016


Målinriktad utbildning hjälper spanska kockar att komma in på den svenska arbetsmarknaden

Eures Spanien har lagt ut ett webbseminarium om hur man förbereder sitt cv för den svenska arbetsmarknaden. Syftet är att deltagarna i de evenemang som anordnas för att hitta spanska kockar till svenska restauranger ska kunna maximera sina möjligheter att lyckas.

Läs mer >>

09/12/2016


Ungdomsgarantin efter tre år – hur går det?

Ungdomsgarantin, och ungdomssysselsättningsinitiativet som stöder den, är två initiativ som EU har antagit för att hjälpa unga vuxna in i arbete, utbildning eller lärlingsutbildning. Programmen, som inrättades för tre år sedan och syftar till att bekämpa ungdomsarbetslösheten i EU, har hjälpt miljontals unga. Men även om resultaten ser bra ut är Europeiska kommissionen tydlig med att det inte går att slå sig till ro.

Läs mer >>

06/12/2016


Aktuella siffror visar att sysselsättningen har ökat de senaste två åren

Arbetslösheten i EU är nu på den lägsta nivån (8,6 procent) sedan i mars 2009. Antalet arbetslösa i EU är 1,6 miljoner färre jämfört med föregående år, enligt höstens kvartalsrapport om sysselsättning och social utveckling i Europa (ESDE).

Läs mer >>

02/12/2016


Ung italienare bakar perfekta pizzor 200 mil hemifrån

När möjligheter dyker upp är det bra att ta tillfället i akt. Emanuel Cappelletti, nyligen utexaminerad från en italiensk hotell och turism-utbildning, gjorde just det. Med stöd från Eures arbetar han idag på en pizzeria i Finland och njuter av varje stund.

Läs mer >>

29/11/2016


Berlin värd för professionell pitch för svenska manusförfattare

Är du redo för nästa skandinaviska kassasuccé eller tv-serie? Den kan snart finnas på en skärm nära dig, att döma av de positiva kommentarerna från några av de 23 personer som deltog i den pitch för manusförfattare som Eures Sverige anordnade den 2 juni 2016.

Läs mer >>

25/11/2016


Upptäck din talang genom yrkesutbildning!

Föreställningen att universitetet är det enda alternativet efter gymnasiet lever fortfarande kvar, men yrkesutbildning, till exempel lärlingsutbildning, kan ge många fantastiska möjligheter. Yrkeskursernas utformning och de karriärmöjligheter som de ger har förändrats mycket under de senaste årtiondena. Tidpunkten är därför helt rätt för Europeiska kommissionen att anordna den första veckan för yrkeskompetenser.

Läs mer >>

22/11/2016



ansvarsfriskrivning

Artiklarna "Fokus på…" på Euresportalen ger användarna information om aktuella diskussioner och trender och är avsedda att uppmuntra till samtal och debatt. De återspeglar inte nödvändigtvis Europeiska kommissionens hållning.