Nyhetsartiklar


Se till att din kompetens och personlighet går fram vid fjärrintervjuer

Skype, Google Hangouts eller Netop Live Guide är kommunikationskanaler på nätet som används allt oftare när arbetssökande ska övertyga arbetsgivare om att de är rätt person för en ledig tjänst. Telefonintervjuerna ökar också och blir allt populärare.

Läs mer >>

17/04/2015


Äldre arbetstagare som flyttar utomlands är erfarna och realistiska

Att ha erfarenhet kan vara en fördel på arbetsmarknaden. Men det kan också vara avskräckande för potentiella arbetsgivare. Det kan vara dyrare att anställa äldre arbetstagare. I lågkonjunkturer är yngre och ännu inte färdigutbildade personer ofta ett billigare alternativ. När utbudet av jobb som passar dig krymper i hemlandet kan det vara en god idé att ta Euresnätverket till hjälp och flytta utomlands.

Läs mer >>

17/04/2015


Är du missnöjd med lönen i ditt land? Så här mycket tjänar man i andra länder!

I forskning som stiftelsen WageIndicator Foundation bedriver jämförs hur mycket arbetstagare i olika länder tjänar i timmen för samma jobb. Med hjälp av ett verktyg kan du ta reda på skillnaderna inom olika yrken och se vilka länder som betalar bäst.

Läs mer >>

17/04/2015


Sverige – möjligheternas land för finska arbetssökande inom it

När Nokia i Finland förra sommaren aviserade nedskärningar hamnade många finska it-arbetare i en besvärlig situation. Samtidigt kämpade Sveriges växande tekniksektor för att fylla de lediga tjänsterna. Eures i Sverige och Finland noterade problemet och inledde en stor rekryteringskampanj för att matcha ihop personer och företag, med en lyckad jobbdag i december som höjdpunkt.

Läs mer >>

17/04/2015


Att resa kan vidga dina vyer, men att arbeta utomlands gör dig smartare!

När du arbetar utomlands, möter nya kulturer och lär dig nya språk måste du tänka snabbt, vilket tränar upp hjärnan. En rad undersökningar visar att personer som arbetar eller studerar utomlands är bättre än andra på att tänka kreativt och lösa problem.

Läs mer >>

17/04/2015ansvarsfriskrivning

Artiklarna "Fokus på…" på Euresportalen ger användarna information om aktuella diskussioner och trender och är avsedda att uppmuntra till samtal och debatt. De återspeglar inte nödvändigtvis Europeiska kommissionens hållning.