Kaj je Drop'pin@EURES?


Drop’pin@EURES je spletišče, na katerem lahko podjetja in organizacije oglašujejo in predstavljajo svoje ponudbe, ki naj bi mladim Evropejcem pomagale pri prvih korakih na trgu dela. Ponudbe na tej spletni platformi obsegajo vajeništvo, pripravništvo, programe usposabljanja, tečaje e-učenja, jezikovno usposabljanje, podporo mobilnosti, inštruiranje, mentorstvo itn.

Drop’pin@EURES vam lahko pomaga ne glede na to, katere možnosti za izboljšanje iskanja zaposlitve v Evropi vas zanimajo.

Z Drop’pin@EURES se tudi poenostavi usklajevanje ponudb za mlade s profili ustreznih mladih kandidatov, saj je omogočen dostop do velikega števila kvalificiranih iskalcev zaposlitve po vsej Evropi. Na tej platformi lahko delodajalci prebrskajo spletne življenjepise potencialnih kandidatov in tako poiščejo tistega, ki jim popolnoma ustreza. Poleg tega lahko organizacije s tem orodjem na portalu neposredno in brez težav objavijo ponudbe za mlade, ki si jih lahko ogledajo mladi člani mreže EURES po vsej Evropi.

 

Kaj je pobuda pripravništev v okviru projekta Digital Opportunity traineeships?

j

V okviru pilotnega projekta Digital Opportunity bo v letih 2018–2020 na voljo do 6 000 čezmejnih pripravništev za študente in diplomante, ki so nedavno zaključili šolanje. Pripravniki bodo v okviru tega projekta izpopolnili svoja digitalna znanja in spretnosti na področjih kibernetske varnosti, velepodatkov, kvantne tehnologije, strojnega učenja, digitalnega trženja in razvoja programske opreme. Pripravništva se bodo začela junija 2018, pripravniki pa bodo prejeli nadomestilo v višini 500 EUR na mesec. Pilotni projekt se bo financiral iz programa Obzorje 2020 in izvajal v okviru programa Erasmus+.

Preberite več informacij o pripravništvih v okviru pobude Digital Opportunity, da se boste lažje prijavili.