Kaj je Drop'pin@EURES?


 

Drop’pin@EURES je spletišče, na katerem lahko podjetja in organizacije oglašujejo in predstavljajo svoje ponudbe, ki naj bi mladim Evropejcem pomagale pri prvih korakih na trgu dela. Priložnosti na tej spletni platformi vključujejo vajeništva, pripravništva, programe usposabljanja, tečaje e-učenja, učenje jezikov, podporo mobilnosti, izobraževanje in mentorstvo itd.

Ne glede na priložnost, ki jo iščete za izboljšanje svojih možnosti za zaposlitev v Evropi, se bo na spletišču Drop’pin@EURES našlo kaj za vas.

Drop’pin@EURES prav tako pomaga pri povezovanju priložnosti z ustreznimi profili mladih, saj omogoča dostop do velikega števila usposobljenih iskalcev zaposlitve po vsej Evropi. Delodajalci lahko na platformi pravo osebo poiščejo s spletnim pregledovanjem življenjepisov morebitnih kandidatov. Orodje organizacijam nadalje omogoča, da priložnosti za mlade na portal objavljajo neposredno in zlahka, vidijo pa jih lahko mladi člani portala EURES iz vse Evrope.

 

Novo: odprta mesta za vajeništva in pripravništva na portalu EURES!

 

Življenje in delo v drugi državi predstavljata odlično izkušnjo za evropske državljane vseh starosti, saj ob doživljanju druge kulture in spoznavanju novih ljudi omogočata pridobivanje novih znanj in spretnosti. Na portalu EURES so prikazana vsa javno registrirana delovna mesta po vsej EU.

Na portalu EURES bodo v prihodnosti zajeta tudi plačana vajeništva in pripravništva v državah članicah EU, na Islandiji, v Lihtenštajnu, na Norveškem in v Švici. Že danes boste na portalu EURES našli številna vajeništva in pripravništva, ki jim bodo kmalu sledile nadaljnje ponudbe.  

Razpoložljiva delovna mesta lahko iščete tako, da v iskalno polje spodaj vpišete „vajeništvo“, „pripravništvo“ ali „delovna praksa“. Za dodatne možnosti raziščite prosta vajeniška in pripravniška delovna mesta v splošnem razdelku  EURES – iskanje delovnih mest .

Če potrebujete dodaten nasvet, se obrnite na Euresovega svetovalca iz svoje države članice .

Komisija je delodajalcem za podporo pri iskanju ustreznega kandidata pripravila kontrolni seznam, ki jih vodi skozi postopek. Uporaba tega kontrolnega seznama lahko poveča možnosti za uspešno delovno razmerje in rezultat vseh vpletenih.

Če se zanimate za vajeništva ali pripravništva, si oglejte program mobilnosti EU Tvoja prva zaposlitev EURES , saj bi vas prav tako utegnil zanimati.

 

Kaj je pobuda pripravništev v okviru projekta Digital Opportunity?

V okviru pilotnega projekta Digital Opportunity bo v letih 2018–2020 na voljo do 6 000 čezmejnih pripravništev za študente in diplomante, ki so nedavno zaključili šolanje. Pripravniki bodo v okviru tega projekta izpopolnili svoja digitalna znanja in spretnosti na področjih kibernetske varnosti, velepodatkov, kvantne tehnologije, strojnega učenja, digitalnega trženja in razvoja programske opreme. Pripravništva se bodo začela junija 2018, pripravniki pa bodo prejeli nadomestilo v višini 500 EUR na mesec. Pilotni projekt se bo financiral iz programa Obzorje 2020 in izvajal v okviru programa Erasmus+.

Preberite več informacij o pripravništvih v okviru pobude Digital Opportunity, da se boste lažje prijavili!