Članek v novicah


Italijanski bolničarji negovalci našli zaposlitev v negovalnih domovih na Irskem po zaslugi partnerstva pri zaposlovanju

Na Irskem si vedno prizadevajo pridobiti strokovno usposobljeno osebje za več kot 400 negovalnih domov, zlasti za tiste na podeželju. Od marca 2016 se je na podlagi skupnega projekta Eures Irska in Eures Italija zaposlilo osem visoko usposobljenih italijanskih bolničarjev negovalcev, na voljo pa je še nekaj prostih delovnih mest.

Preberite več >>

25/10/2016


Vlagajte v svojo prihodnost – prijavite se za plačano pripravništvo in usposabljanje v Nemčiji

Enajst mladih iz Slovaške in Španije se je to poletje odpravilo v vzhodno Nemčijo, da bi izkusili delo oskrbovalca starejših. S podporo programa MobiPro-EU (The Job of My Life) in Evropskega portala za zaposlitveno mobilnost (EURES) so bili izbrani za enomesečno pripravništvo na želenem področju, pri tem pa so se lahko brezplačno učili nemški jezik.

Preberite več >>

21/10/2016


Oblikovanje evropskega stebra socialnih pravic – sodelujte v razpravi

Ali so naše socialne pravice primerne za 21. stoletje? Ali lahko izboljšamo način zagotavljanja socialne pomoči brezposelnim? To sta samo dve vprašanji, obravnavani med posvetovanjem, ki ga je začela Evropska komisija in bo potekalo do konca leta.

Preberite več >>

18/10/2016


Se niste uspeli vključiti v program za diplomante? Nikar ne obupajte – na voljo so še drugi odlični načini za napredovanje na poklicni poti

Nekatera podjetja ponujajo programe za diplomante, da bi tako pritegnila sveže univerzitetne diplomante. Ti programi lahko odprejo vrata do zaposlitve v številnih gospodarskih panogah. Če ste si na vso moč želeli, da bi se uvrstili v enega od njih, in ste izvedeli, da vam ni uspelo, ne bodite zaskrbljeni. Obstajajo še druge dobre poti do uspešne kariere.

Preberite več >>

14/10/2016


Razgiban videoposnetek predstavlja mednarodne možnosti za iskalce zaposlitve

Si želite razširiti obzorja, pridobiti nova znanja in spretnosti ali izboljšati poklicne poti v projektu mednarodne mobilnosti? Če ste stari od 18 do 30 let, si oglejte nov zabavni videoposnetek, ki ga je pripravila mednarodna služba za posredovanje zaposlitev Actiris International, ki je del bruseljskega javnega zavoda za zaposlovanje Actiris.

Preberite več >>

11/10/2016


Organizacija Nursing Homes Ireland (NHI) pozdravlja pomoč Euresa pri iskanju osebja za svoje člane

Trenutno primanjkuje usposobljenih medicinskih sester v javnem in zasebnem sektorju na Irskem. Rezultati raziskave 118 članov organizacije NHI (le zasebni nastanitveni domovi za nego), izvedene januarja 2016, so pokazali, da je bilo na voljo 300 prostih delovnih mest.

Preberite več >>

07/10/2016


Pametno ciljno usmerjanje ponudb za delo prek skupin v družbenih medijih pomaga osebam, ki se želijo vrniti v domovino

Čeprav Eures ljudem pogosto pomaga pri iskanju osebja in prostih delovnih mest v tujini, jim lahko z obveščanjem o dobrih zaposlitvenih možnostih pomaga tudi, da se vrnejo nazaj v domovino.

Preberite več >>

04/10/2016


Najnovejši izziv pri pridobivanju novih delavcev za Euresovega svetovalca iz Španije: biomedicinski znanstveniki za dansko podjetje

Poleg tega, da zna Euresov svetovalec Manuel Zazo Cardeñosa iz Španije odkriti dobrega molznika, lahko pomaga izbrati ustrezne kandidate za razgovor s predstavniki največjega danskega podjetja s farmacevtskimi in medicinskimi izdelki Novo Nordisk. Ne glede na zahteve podjetij, ki se za pomoč v zvezi s pridobivanjem novih sodelavcev obrnejo na Eures, si svetovalci po najboljših močeh prizadevajo izpolniti njihove potrebe.

Preberite več >>

30/09/2016


Mlad Italijan prek najrazličnejših programov EU raziskuje Evropo in svet

Na Finsko v okviru programa Erasmus in še enkrat s pomočjo evropske prostovoljne službe ter nato v britanski Cambridge v okviru programa Leonardo Da Vinci. Italijan Danilo Bisbano je izkoristil pomoč, ki jo lahko ponudi Eures, in zdaj dela za družbo Disney v tematskem parku Epcot v Orlandu.

Preberite več >>

27/09/2016


Vznemirljivo obdobje za sveže diplomante in mlade, ki so dokončali šolanje in se znašli na začetku svoje poklicne poti

Šole je konec, za mnoge pa je konec tudi študija na univerzi ali visoki šoli. Če ste eden od mladih, ki zapuščajo redno izobraževanje, je pred vami pestra izbira možnosti. Kaj torej nekateri mladi Evropejci menijo o svojih možnostih in upih?

Preberite več >>

23/09/2016odklanjanje odgovornosti

Namen člankov v rubriki "V žarišču …" je obveščati uporabnike portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujati razpravo in izmenjavo mnenj. Članki ne izražajo nujno stališča Evropske komisije.