Članek v novicah


Kaj se lahko naučimo od svetovalke s skoraj 30-letnimi izkušnjami?

Cindy Sijmonsma že skoraj 30 let svetuje v zvezi z iskanjem zaposlitve v vseh panogah in državah. Je zgleden primer Euresovega svetovalca, saj je predana, motivirana in vedno pripravljena pomagati ljudem, da se dobro znajdejo v novem okolju. Povedala je: „Kultura obsega veliko več kot zgolj knjige in glasbo. Gre za način prehranjevanja med odmori za malico in način komunikacije."

Preberite več >>

28/07/2015


Od scenarija do filma – švedski scenaristi poskušajo ugotoviti, ali bodo njihove zamisli padle na plodna tla

Dvanajst scenaristov je dobilo priložnost, da junija v Berlinu producentom predstavijo svoje zamisli. Na tretjem tovrstnem dogodku v Nemčiji, ki ga je organizirala švedska Euresova svetovalka Wanna Spiridonidou, so se scenaristi družili s strokovnjaki iz filmske industrije ter na predstavitvenem dogodku na kratko opisali svoje zgodbe.

Preberite več >>

24/07/2015


Dva mlada Italijana sta na YouTubu povedala, zakaj sta izbrala program Tvoja prva zaposlitev Eures.

Fabio Bertollini in Agata Murgano sta mlada Italijana, ki poskušata kar najbolje izkoristiti poklicne priložnosti s pomočjo programa Tvoja prva zaposlitev Eures. O njunih izkušnjah govorita dva videoposnetka, ki sta bila nedavno objavljena na YouTubu. Berite naprej in izvedeli boste, zakaj sta izbrala program in kaj jima je zagotovil.

Preberite več >>

20/07/2015


Eures zaslužen za „skupna“ prizadevanja, ki vam pomagajo dobiti in obdržati službo

Ko je Eures pomagal Panagioti Domestichou dobiti zaposlitev kot pomožna medicinska sestra na Finskem, je Panagiota končno dobila službo, za katero se je usposobila v Grčiji. Vendar so se kmalu pojavile težave – po šestih mescih dela so njeni delodajalci zahtevali dodatna dokazila. Na pomoč so priskočili Eures in Europe Direct v Grčiji ter Eures na Finskem.

Preberite več >>

17/07/2015


Možnosti zaposlitve za Fince na področju IT, ki razmišljajo o selitvi na Švedsko

Švedska potrebuje strokovnjake s področij informatike, računalništva in tehnologije. Nekateri delodajalci se zavedajo, da je lahko Finska pravi kraj za iskanje kandidatov, saj so številni strokovnjaki zaradi prestrukturiranja družbe Nokia ostali brez zaposlitve. Euresovi svetovalci v obeh državah ljudem pomagajo poiskati nove delodajalce in narediti korak naprej.

Preberite več >>

13/07/2015


Nov program vam izračuna ustrezno plačo glede na podatke iz vašega življenjepisa

Iščete zaposlitev ali prosite za povišico, vendar ne veste, kakšna bi morala biti vaša plača? Nov program vam bo pomagal izračunati, koliko ste vredni za delodajalca.

Preberite več >>

08/07/2015


Mladi španski zobozdravniki namenjeni na Nizozemsko

Prijateljski pogovor med Nizozemcem, ki živi v Španiji, in nizozemskim Euresovim svetovalcem je bil osnova pilotnega projekta, ki se je začel leta 2014, da bi mladim španskim zobozdravnikom pomagali najti delo na Nizozemskem. Šest mesecev kasneje je s pomočjo programa Tvoja prva zaposlitev Eures 12 diplomantov zagrabilo priložnost in se preselilo na Nizozemsko. Letos pa bo ta številka narasla že na 40.

Preberite več >>

03/07/2015


Povezati mlade in priložnosti za njihovo boljšo zaposljivost je zdaj veliko lažje

Dandanes se zdi, da je mladim, ki želijo začeti poklicno pot, na trgu dela sreča obrnila hrbet. Pomanjkanje izkušenj in spretnosti, povezanih z delom, na eni strani ter pomanjkanje ustreznih priložnosti za pridobitev teh spretnosti na drugi strani je samo nekaj ovir, ki pestijo mlade Evropejce. Pri težavnem prehodu iz šole ali univerze na poklicno pot potrebujejo podporo, da bi čim bolje izkoristili ta odločilni trenutek v svojem življenju.

Preberite več >>

29/06/2015


Učenje novih spretnosti in znanj na področju medicinske nege v drugi državi – Marco se odpravlja v Združeno kraljestvo

Izmenjava idej z drugimi medicinskimi sestrami in zdravstvenimi tehniki ter osebnostni razvoj – zaradi teh dveh ciljev se je 26-letni Marco Colombero odločil za delo v nacionalni zdravstveni službi Združenega kraljestva.

Preberite več >>

26/06/2015


Euresovi svetovalci razmišljajo ustvarjalno

Ste se že kdaj vprašali, kako Euresovi svetovalci uspejo zadovoljiti potrebe iskalcev zaposlitve, delodajalcev in svojih sodelavcev iz drugih držav? Zdravstvo, informacijska tehnologija, kmetijstvo – Euresovi svetovalci lahko prejmejo prošnjo za pomoč v zvezi s katero koli gospodarsko panogo. Da bi se lahko uspešno odzvali na take prošnje, morajo biti seznanjeni z najnovejšimi dogajanji, kar seveda od njih zahteva veliko ustvarjalnosti. V nadaljevanju je predstavljena zgodba o tem, kako se je eden od grških svetovalcev lotil tega izziva na področju inženirstva.

Preberite več >>

22/06/2015odklanjanje odgovornosti

Namen člankov v rubriki "V žarišču …" je obveščati uporabnike portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujati razpravo in izmenjavo mnenj. Članki ne izražajo nujno stališča Evropske komisije.