Članek v novicah


Modne besede/puhlice v življenjepisih – pomislite na ubogega kadrovskega uslužbenca, ki jih je videl že na tisoče!

Že en pogled na LinkedIn daje vtis, da je svet poln „strastnih“ „zagnanih“ „miselnih vodij“ s „konkretnimi dosežki“, ki kažejo svojo „ustvarjalno moč“. Če to preberete enkrat, je zabavno, če pa vsak teden prejmete na desetine življenjepisov, polnih klišejev in pretiravanj, se naučite vreči v koš tiste, ki se ne zdijo zanesljivi.

Preberite več >>

29/04/2016


Kaj morate vedeti, preden odidete – hrvaški sejem o varni mobilnosti, 9. maj

Katere so vaše pravice, ko med iskanjem zaposlitve uveljavljate pravice iz socialnega varstva v drugi državi EU? Kako se lahko prepričate, da je ponujena zaposlitev resnična in delo v skladu z opisom? Sejem o varni mobilnosti, ki bo potekal 9. maja v Zagrebu, bo priskrbel nekaj odgovorov na ta in druga ključna vprašanja vsem, ki razmišljajo o delu v drugi državi EU.

Preberite več >>

26/04/2016


Letopis, poln zelo koristnih informacij in navdihujočih zgodb o uspehu, že čaka na bralce.

Euresov urad na Nizozemskem je ravnokar izdal letopis za leto 2015. V tej barviti in privlačni knjižici so prikazani uspešni primeri zaposlitev in posredovanja delovnih mest. Predstavljeni so tudi primeri, kako so Eures in njegovi partnerji ljudem, ki so se preselili na Nizozemsko, pomagali pri iskanju zaposlitve.

Preberite več >>

22/04/2016


Irski delodajalec ima zaradi mreže EURES hiter in učinkovit dostop do osebja iz Italije

Trenutno pomanjkanje negovalnega osebja na Irskem povzroča težave upravljavcem domov za nego in ostarele. Podjetje Havenwood Retirement Villages Limited, ki se spopada s tem izzivom, sodeluje z lokalnim Euresovim svetovalcem Edwardom Kavanaghom, da bi zaposlilo usposobljene medicinske sestre iz Italije.

Preberite več >>

19/04/2016


Ste uspešno uporabili spletno stran Europass? Delite informacije na Facebooku, za kar lahko dobite nagrado

Če ste ustvarili življenjepis na portalu Europass, niste edini. 65 milijonov ljudi je za sestavo svojega življenjepisa izkoristilo vseevropski enotni standard, ki je bil vzpostavljen s prvo postavitvijo spletne strani leta 2005.

Preberite več >>

15/04/2016


Želite ustanoviti svoje podjetje? Čim bolj izkoristite trge v drugih državah EU

Težko najdete zaposlitev? Vedite, da je bilo leta 2014 16 % aktivnega delovnega prebivalstva v EU samozaposlenega. Če ste radi sam svoj šef, boste morda lahko svojo ponudbo uspešno tržili v drugi državi.

Preberite več >>

12/04/2016


Iskalec zaposlitve je s pomočjo našega portala delo našel v le dveh tednih! Kaj še čakate?

Ko je Arnaud Borrens iz Belgije svoj življenjepis objavil na Euresovem portalu, ni vedel, da se bo le dva tedna pozneje zaposlil na sanjskem delovnem mestu v Lizboni. To je sicer zelo hiter preobrat, vendar je prek Euresovih dejavnosti delo našlo že na tisoče oseb, portal pa zato predstavlja odlično izhodišče.

Preberite več >>

08/04/2016


Belgijska diplomantka turizma je dobila službo v Španiji v zabaviščni industriji.

Euresov dan zaposlovanja je bil za mlado belgijsko diplomatko, ki začenja svojo poklicno pot, zelo uspešen – to poletje odhaja v Španijo, kjer bo delala v mednarodni skupini nastopajočih izvajalcev.

Preberite več >>

05/04/2016


Švedski operni pevki se obrestuje bleščeč nastop na dogodku v Berlinu

Švedska operna pevka Emilia Feldt je vedela, da bo morala na avdiciji v Deutsche Opera House v Berlinu narediti močan vtis. Na dogodku, ki ga je organiziral Eures Švedska, je med 40 pevci nastopila zadnja in imela samo eno priložnost, da navduši utrujeno žirijo. Njeno nadarjenost so opazili, zdaj pa živi v Berlinu in pod zastopstvom nemškega agenta gradi kariero v novi državi.

Preberite več >>

01/04/2016


Priložnosti za vajeništvo za 1 000 mladih Špancev prek programa MobiPro in Euresa

Priložnosti za vajeništvo za 1 000 mladih Špancev prek programa MobiPro in Euresa

Preberite več >>

29/03/2016odklanjanje odgovornosti

Namen člankov v rubriki "V žarišču …" je obveščati uporabnike portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujati razpravo in izmenjavo mnenj. Članki ne izražajo nujno stališča Evropske komisije.