Članek v novicah


5 reasons for joining a startup

After finishing his education in China, Head of Account Management Håvard Stjernen (29) decided to turn down a job offer in Norway and join a German startup company instead. Here he explains why.

Preberite več >>

06/12/2017


Kako predpisi EU ščitijo vaše pokojnine

Ne glede na to, ali se šele podajate na prvo zaposlitveno pustolovščino s pomočjo portala EURES ali pa ste že tik pred upokojitvijo po desetletja dolgi poklicni poti po vsej Evropski uniji, se usklajevanje različnih sistemov pokojninskega zavarovanja morda zdi malce zastrašujoče. Toda zahvaljujoč zakonodaji EU, je vložitev zahtevkov za pokojnino iz obveznega ali zasebnega pokojninskega zavarovanja enostavna in tudi pravična.

Preberite več >>

30/11/2017


Pomembno je, kaj želite doseči, in ne, kje študirate

Vedno znova se mi je zahvaljevala, da sem ji zagotovil pripravništvo v podjetju. Zakaj? Zato, ker jo je nek univerzitetni študent prepričal, da „ljudje moje vrste“ ne zaposlujejo „ljudi njene vrste“.

Preberite več >>

23/11/2017


Poletje na Hrvaškem, zima v Avstriji: enemu iskalcu zaposlitve je uspelo

Hrvaška je s svojo čudovito obalo poleti priljubljena turistična destinacija – kar pomeni, da je takrat veliko povpraševanje po kvalificiranih in izkušenih gostinskih delavcih.

Preberite več >>

22/11/2017


Instrument za mala in srednja podjetja: okrepitev zmogljivosti malih in srednjih podjetij


Naredite čim večji vtis s svojim življenjepisom: poskusite z drugačnim pristopom!

Delodajalci včasih, odvisno od vrste zaposlitve, za katero se potegujete, želijo dobiti občutek o tem, kdo ste, in šele nato izvedeti več o vašem znanju in veščinah ter izkušnjah. Zakaj torej ne bi k običajnemu življenjepisu priložili še video življenjepis? Če menite, da bi bilo to nekaj za vas, si preberite strokovni nasvet o tem, kdaj predstaviti video življenjepis in na kaj misliti pri njegovi izdelavi.

Preberite več >>

09/11/2017


Pet nasvetov za novega pripravnika ali vajenca

Dobili ste sprejemno pismo (ali elektronsko sporočilo). Veste, kdaj začnete delati in kje. Da se boste lažje znašli, ste se o svojem novem delovnem mestu pozanimali na spletu. Kaj pa zdaj? Čas je, da izveste, kako pri svojem pripravništvu ali vajeništvu v celoti uspeti!

Preberite več >>

08/11/2017


How to make a good first impression… within the first two weeks

It doesn’t matter if it’s a full-time job, a vocational apprenticeship or a part-time internship – first impressions are always important. Lots of articles have been written about how to use those first precious few seconds wisely… so we thought we’d look at the first couple of weeks instead. After all, it can take some time to settle into a new workplace and find your feet!

Preberite več >>

02/11/2017


Od iskalke zaposlitve do podjetnice – jamstvo za mlade je pomagalo Litovki uresničiti sanje

Goda Tokerės je od nekdaj vedela, da želi delati na področju ustvarjalnih umetnosti. Ni pa ji bilo jasno, kako naj pridobi potrebne spretnosti in znanja.

Preberite več >>

01/11/2017


Recruitment for all


odklanjanje odgovornosti

Namen člankov v rubriki "V žarišču …" je obveščati uporabnike portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujati razpravo in izmenjavo mnenj. Članki ne izražajo nujno stališča Evropske komisije.