Članek v novicah


Program jamstva za mlade mladim iskalcem zaposlitve pomaga najti zaposlitev na področju komunikacij

Ko je mladi Slovenec David Banović opravil več razgovorov in vseeno ni dobil zaposlitve, je začel izgubljati motivacijo za iskanje službe. Namesto da bi obupal, je pomoč poiskal pri programu jamstva za mlade.

Preberite več >>

23/03/2017


What is VET and why should it matter to me?


Pet nasvetov, kako lahko družbene medije izkoristite v prid svoje organizacije

Družbeni mediji so odlično orodje za podjetja, vendar zgolj odprt račun na Facebooku ali Twiterju ni več dovolj, da bi izstopali iz množice. Način, kako uporabljate družbene medije, je vse bolj povezan z uspehom, zlasti glede na naraščajočo digitalizacijo večine skupin ciljnega občinstva.

Preberite več >>

14/03/2017


Enotna kontaktna točka lajša dostop čezmejnim iskalcem zaposlitve

Na EURES-T Zgornje Porenje imamo veliko dela. Urad pokriva štiri regije v Nemčiji, Franciji in Švici, izvaja svoje dejavnosti v francoščini in nemščini in nudi svoje svoje storitve skoraj 100 000 čezmejnim delavcem. Ker pokrivajo tako veliko geografsko območje in ob tem še organizirajo številne prireditve, delavnice in dejavnosti, imajo Euresovi svetovalci polne roke dela. Zato je EURES-T Zgornje Porenje vzpostavil enotno kontaktno točko, da bi stvari potekale hitreje.

Preberite več >>

08/03/2017


Jamstvo za mlade na kratko

Jamstvo za mlade je eden od ključnih načinov, s katerim EU prispeva k zmanjševanju brezposelnosti mladih. Kako deluje in kako se lahko vanj vključijo mladi in podjetja? Odgovor je v nadaljevanju.

Preberite več >>

08/03/2017


Finsko popotovanje delodajalcem posreduje sporočilo o mobilnosti delovne sile EU

Euresova svetovalka Taina Tuovinen, oborožena z minibusom in prigrizki, je nedavno nekaj dni potovala po regiji Satakunta v jugozahodnem delu Finske. Njen namen je bil lokalnim podjetjem s tujim osebjem pojasniti, kakšno podporo jim lahko nudi Euresova mreža na Finskem, zlasti z jezikovnimi tečaji finščine in švedščine.

Preberite več >>

02/03/2017


How can businesses and organisations stay relevant in our fast-paced world?

The world is changing rapidly. The third industrial revolution, which began in the 1960s and saw electronics, IT and automated production become an integral part of our lives, has recently given way to a new age of technological advancements.

Preberite več >>

23/02/2017


Praktična brošura omogoča novincem lažje življenje in delo v Avstriji

Če razmišljate, da bi odšli na delo v Avstrijo, vam svetujemo, da si dobro ogledate novo Euresovo brošuro Življenje in delo v Avstriji. S svojimi 60 stranmi koristnih informacij, ki zajemajo vse vidike uspešne selitve v Avstrijo, je obvezno čtivo za vse, ki razmišljajo o tem.

Preberite več >>

22/02/2017


8 tips for online job hunting like a pro

The internet is an amazing tool when it comes to looking for a job. But it can also be confusing, with so much information and so many options making it difficult to know where to start. Before you know it, three hours have passed and you’re no closer to landing that dream job.

Preberite več >>

17/02/2017


Od pripravnice do uslužbenke – program jamstvo za mlade je mladi Bolgarki pomagal najti delo na njenem področju

Theodora Dobreva je po desetletnem študiju ekonomije pričakovala, da bo našla zaposlitev, ki bo neposredno povezana z njeno izobrazbo. Vendar pa obe ponudbi za zaposlitev, ki ju je prejela po končanem univerzitetnem študiju iz ekonomije in finančnega nadzora, sploh nista bili povezani s področjem njenega študija.

Preberite več >>

17/02/2017


odklanjanje odgovornosti

Namen člankov v rubriki "V žarišču …" je obveščati uporabnike portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujati razpravo in izmenjavo mnenj. Članki ne izražajo nujno stališča Evropske komisije.