Članek v novicah


How can businesses and organisations stay relevant in our fast-paced world?

The world is changing rapidly. The third industrial revolution, which began in the 1960s and saw electronics, IT and automated production become an integral part of our lives, has recently given way to a new age of technological advancements.

Preberite več >>

23/02/2017


Praktična brošura omogoča novincem lažje življenje in delo v Avstriji

Če razmišljate, da bi odšli na delo v Avstrijo, vam svetujemo, da si dobro ogledate novo Euresovo brošuro Življenje in delo v Avstriji. S svojimi 60 stranmi koristnih informacij, ki zajemajo vse vidike uspešne selitve v Avstrijo, je obvezno čtivo za vse, ki razmišljajo o tem.

Preberite več >>

22/02/2017


8 tips for online job hunting like a pro

The internet is an amazing tool when it comes to looking for a job. But it can also be confusing, with so much information and so many options making it difficult to know where to start. Before you know it, three hours have passed and you’re no closer to landing that dream job.

Preberite več >>

17/02/2017


Od pripravnice do uslužbenke – program jamstvo za mlade je mladi Bolgarki pomagal najti delo na njenem področju

Theodora Dobreva je po desetletnem študiju ekonomije pričakovala, da bo našla zaposlitev, ki bo neposredno povezana z njeno izobrazbo. Vendar pa obe ponudbi za zaposlitev, ki ju je prejela po končanem univerzitetnem študiju iz ekonomije in finančnega nadzora, sploh nista bili povezani s področjem njenega študija.

Preberite več >>

17/02/2017


The 5 ‘S’ rules for writing a killer cover letter

Looking for a job can be time-consuming and sometimes a bit frustrating. It can be daunting to know that you applied for your dream job last week… but so did 300 other candidates! What’s the key to success?

Preberite več >>

10/02/2017


Na Švedskem se odpirajo priložnosti za finske učitelje

Kvalificirani učitelji, ki iščejo zaposlitev na Finskem, imajo na podlagi sodelovanja v okviru portala Eures nove priložnosti za zaposlitev na Švedskem.

Preberite več >>

10/02/2017


Iskalko zaposlitve iz Marseilla je uspeh pripeljal v Ljubljano

Dve leti po tem, ko je naredila odločilni korak in se s pomočjo mreže Eures iz Francije preselila v Slovenijo, se slaščičarska mojstrica Valerie Labat-Gest zdaj pripravlja na odprtje svoje prodajalne v Istanbulu.

Preberite več >>

03/02/2017


Pomoč mladim Švedom na poklicni poti v danskem gostinskem sektorju

Švedski pripravniki, ki želijo delati v danskem gostinskem sektorju, so dobili vzpodbudo na podlagi dvotedenskega tečaja, ki ga je Eures organiziral v okviru čezmejnega sodelovanja v regiji Øresund. Gre za pilotno študijo, katere namen je zagotoviti tesno povezavo med izobraževanjem na tečaju in potrebami delodajalcev

Preberite več >>

29/01/2017


Slovenski iskalki zaposlitve se z novim delovnim mestom v Avstriji odpirajo nove možnosti

Ana‑Marija Vratanar, doma iz majhne slovenske vasice, je iskala primerno zaposlitev najprej doma, potem pa je naletela na prosto delovno mesto, ki je pritegnilo njeno zanimanje. Delovno mesto, objavljeno na lokalnem zavodu za zaposlovanje, je bilo v družinskem hotelu v Avstriji. „Rekla sem si, zakaj pa ne bi poskusila?“ Tako je vzpostavila stik z Euresovim svetovalcem v Ljubljani, Žarkom Markovičem.

Preberite več >>

13/01/2017


Lepe praznike vsem

Eures izkorišča to priložnost, da vam zaželi vesele praznike in novo leto, polno novih priložnosti. Če je vaša novoletna zaobljuba iskanje nove zaposlitve, če ste brezposelni in iščete spremembo ali če se zanimate za delo v novem kulturnem okolju, je Eures tukaj, da vam pomaga pri uresničevanju vaših ciljev.

Preberite več >>

20/12/2016


odklanjanje odgovornosti

Namen člankov v rubriki "V žarišču …" je obveščati uporabnike portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujati razpravo in izmenjavo mnenj. Članki ne izražajo nujno stališča Evropske komisije.