Članek v novicah


Na slovaškem zaposlitvenem sejmu so ponudili kakovost in količino


Kaj storiti in česa ne, ko odprete svoje podjetje – vstopite v igro

Zagon podjetja zahteva konkurenčno miselnost in ima mnogo skupnega z vodenjem uspešne športne ekipe. Pripravite se na akcijo!

Preberite več >>

27/06/2017


Zaposlitveni sejmi: čim bolje izkoristite svoj čas

Tako, našli ste zaposlitveni sejem, ki ga želite obiskati, in se (po potrebi) registrirali Kaj sledi? Morda mislite, da je dovolj, da se določenega dne tam samo pojavite; če pa želite zaposlitveni sejem čim bolje izkoristiti in pametno porabiti svoj čas, vam predlagamo, da se na to vnaprej malo pripravite...

Preberite več >>

22/06/2017


Švedska vabi grške strokovnjake s področja zdravstva, naj se preselijo na sever

V okviru enega uspešnih konceptov zaposlovanja se zdravstveni delavci spodbujajo, da Grčijo zamenjajo za Švedsko. Dvakrat letno se v Atenah in Solunu odvije tako imenovani Švedski teden, prireditev, ki je potekala tudi prejšnji mesec, državi pa sodelujeta že vrsto let.

Preberite več >>

20/06/2017


Udeležba na zaposlitvenem sejmu z enim samim klikom: strokovnjaki za informacijsko tehnologijo iz vse Evrope na evropskem spletnem dnevu zaposlovanja na Irskem

Predstavljajte si, da iščete zaposlitev in imate izkušnje s programsko opremo/informacijsko tehnologijo ali poslovnimi storitvami ter bi radi razvili svojo poklicno pot. Kje bi iskali nove priložnosti? Najbrž se ne boste odločili za ogledovanje letakov na zaposlitvenem sejmu. Verjetno boste med iskanjem zaposlitve večino časa ali ves svoj čas porabili na „vsemogočnem spletu“.

Preberite več >>

14/06/2017


Vse o Evropskem socialnem skladu (ESS)

V obdobju 2007–2014 je s podporo Evropskega socialnega sklada (ESS) našlo zaposlitev skoraj deset milijonov Evropejcev. Ker ESS letos praznuje 60. obletnico, želimo ob tem podrobneje predstaviti njegovo delovanje, vrste podpore, ki so na voljo, in kako se lahko vključite vanj.

Preberite več >>

13/06/2017


Osnovni priročnik za mreženje

Mreženje vam omogoča vzpostavljanje odnosov, samopromocijo in priložnosti, do katerih pri običajnem spletnem iskanju zaposlitve nimate dostopa. Ker to zahteva veliko priprav, zlasti kar zadeva dejansko udeležbo na dogodku mreženja, smo postopek razdelili na tri ključne stopnje, da se boste lažje pripravili, pametno porabili svoj čas in od mreženja imeli čim več koristi.

Preberite več >>

08/06/2017


Vrnitev v domovino: olajšanje življenja Poljakom, ki se vračajo domov

Ljudje imamo že od nekdaj naravno željo po potovanjih, selitvah in novih začetkih. Dejstvo je, da je stalna aktivnost eden od stranskih učinkov vse bolj globaliziranega sveta. Hkrati se je pred kratkim začelo dogajati ravno nasprotno. Izkazalo se je, da danes vse več Poljakov, ki živijo v tujini, načrtuje vrnitev v domovino. Medtem ko je pred približno 15 leti vse več Poljakov začelo zapuščati svojo domovino v iskanju boljšega življenja, zdaj ti ponovno iščejo delo v svoji domovini. V preteklosti je bilo vprašanje, zakaj. Zdaj je vprašanje le, kdaj ...

Preberite več >>

07/06/2017


Zavod Actiris širi dobre novice o projektu „Tvoja prva zaposlitev EURES“ v Bruslju

Euresovi sodelavci v zavodu Actiris so se decembra 2016 podali na ulice Bruslja, da bi promovirali program zaposlitvene mobilnosti „Tvoja prva zaposlitev EURES“. Actiris International je mednarodna veja bruseljskega javnega zavoda za zaposlovanje Actiris, ki je eden od partnerjev, ki podpirajo Euresova prizadevanja.

Preberite več >>

01/06/2017


Kako je lahko mreženje zame koristno?

Spretnosti in izkušnje so bistveni del vsake uspešne poklicne poti. Toda z zaostrovanjem konkurence za delovna mesta v sodobnem svetu postaja vse pomembnejši star pregovor: „Ni pomembno, kaj znaš, temveč koga poznaš“. Z mreženjem je mogoče pridobiti prednost pred konkurenco in najti priložnosti, za katere morda sploh nisi vedel, da obstajajo.

Preberite več >>

30/05/2017


odklanjanje odgovornosti

Namen člankov v rubriki "V žarišču …" je obveščati uporabnike portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujati razpravo in izmenjavo mnenj. Članki ne izražajo nujno stališča Evropske komisije.