Članek v novicah


12 švedskih scenaristov je dobilo priložnost, da se predstavijo poljskim producentom

Pisanje scenarijev je področje, na katerem je izjemno težko preživeti. Dvanajst švedskih scenaristov je 26. marca dobilo veliko spodbudo, saj so svoje ideje v sodelovanju s Poljskim filmskim inštitutom predstavili strokovnjakom iz industrije. Ta priložnost je bila rezultat dvoletnih prizadevanj pri izgradnji odnosov med inštitutom in Euresovo svetovalko Wanno Spiridonidou, ki deluje na Švedskem.

Preberite več >>

12/05/2015


3 500 delovnih mest na voljo na čezmejnem dnevu zaposlovanja v Saarbrücknu

Če iščete srce Evrope, ga boste morda našli v obmejnem območju med Nemčijo, Francijo, Luksemburgom in Belgijo, kjer je tudi sedež Euresovega čezmejnega partnerstva*. Na nedavnem dnevu zaposlovanja v tej raznoliki regiji, ki je potekal v nemškem Saarbrücknu, je bilo slišati mešanico nemškega, francoskega in angleškega jezika.

Preberite več >>

20/06/2014


Ali ste pripravljeni na selitev na Švedsko?

Cilj novega Euresovega vodnika z naslovom „Pripravljeni na selitev?" je Evropejcem svetovati o življenju in delu v tujini. Danes se bomo osredotočili na iskanje zaposlitve na Švedskem.

Preberite več >>

19/01/2015


Ali ste se pripravljeni preseliti na Nizozemsko?

Po informacijah iz novega Euresovega vodiča „Pripravljeni na selitev?", ki Evropejcem poskuša zagotoviti pomembne informacije o življenju in delu v tujini, je lahko na Nizozemskem pošiljanje prijav na lastno pobudo zelo učinkovit pristop za povabilo na prvi razgovor.

Preberite več >>

29/08/2014


Avstrijsko prevozniško podjetje je s pomočjo Euresa našlo nove kadre

Majhno prevozniško podjetje Transped Europe iz avstrijskega kraja Wörgl je iskalo nove vodilne kadre prek spletišča Eures. Do zdaj je v svojem mednarodnem kolektivu zaposlilo dva Slovaka, iskanje usposobljenih kandidatov po vsej Evropi pa se nadaljuje.

Preberite več >>

25/07/2014


Belgijska diplomantka turizma je dobila službo v Španiji v zabaviščni industriji.

Euresov dan zaposlovanja je bil za mlado belgijsko diplomatko, ki začenja svojo poklicno pot, zelo uspešen – to poletje odhaja v Španijo, kjer bo delala v mednarodni skupini nastopajočih izvajalcev.

Preberite več >>

05/04/2016


Bolgari in Romuni lahko zdaj delajo kjerkoli v EU

Januarja 2014 so bile odpravljene omejitve na trgu dela za Bolgare in Romune tudi drugje v Evropski uniji.

Preberite več >>

06/03/2014


Delovna mesta na področju kulture: pomoč umetnikom, da prestopijo meje

Razgovori za službo so vedno povod za vznemirjenje; kaj pa če lahko svoj nabor znanj lažje predstavite z dejanji, kot ubesedite? V ta namen je švedski urad Eures za iskalce zaposlitve na področju medijev in upodabljajočih umetnosti postavil oder, na katerem lahko evropske delodajalce osupnejo s svojo nadarjenostjo.

Preberite več >>

10/09/2014


Digital job of your dreams – jobseekers’ registration is still open for the Madrid job fair

Big name recruiters like Uber, Huawei, Amazon development and Booking.com are on the lookout for quality employees. You may well be someone that meets their needs. If you are looking for work in the digital sector then check out the European Digital Job Fair, Madrid, on 20 November.

Preberite več >>

09/11/2015


Digitalni mediji po zaslugi nove pobude Euresa odpirajo vrata petim mladim iskalcem zaposlitve z Irske

Včasih vam lahko izkušnje iz tujine pomagajo dobiti najboljšo službo. Nova shema na Irskem daje mladim iskalcem zaposlitve prav to začetno prednost. Pet sodelujočih v irskem programu Izkusite svojo Evropo (Experience Your Europe – EYE) je sodelovalo v medijskem usposabljanju na Nizozemskem pri skupini Illuminata Media. Zdaj so spet v Dublinu, do konca leta pa bodo pri tem nizozemskem podjetju vsi dobili službo ali ponudbo zanjo.

Preberite več >>

27/10/2015odklanjanje odgovornosti

Namen člankov v rubriki "V žarišču …" je obveščati uporabnike portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujati razpravo in izmenjavo mnenj. Članki ne izražajo nujno stališča Evropske komisije.