Članek v novicah


Euresovi svetovalci pomagajo mladim, ki zapuščajo šolanje, presoditi njihove možnosti

Latvijski mladi, ki zapuščajo šolanje, pridobivajo vpogled v iskanje zaposlitve po Evropi zahvaljujoč dejavnostim Euresovih svetovalcev, ki pridejo v šole in se pogovarjajo neposredno s prihodnjimi iskalci zaposlitve.

Preberite več >>

01/09/2015


Dvojezični govorci spodbujajo svoje možgane h kognitivnemu razmišljanju

Če govorite različne jezike, je to očitna prednost: v več krajih se počutite kot doma, ste lažje zaposljivi in brez težav kramljate z drugimi. Nedavna raziskava pa kaže, da obstajajo tudi skrite prednosti.

Preberite več >>

28/08/2015


Zmenki med delodajalci in iskalci zaposlitve – Eures Luksemburg išče vse mogoče načine, kako bi vam lahko pomagal poiskati idealno delovno mesto

Če iščete delo v gostinstvu in lahko 26. oktobra 2015 pridete v Mondorf les Bains v Luksemburgu, za ta dan ne delajte drugih načrtov. Eures organizira zmenke med delodajalci in iskalci zaposlitve, da bi vas povezali z morebitnim delodajalcem. Če iščete osebje, so vabljeni tudi kadrovski delavci.

Preberite več >>

25/08/2015


Evropski dnevi zaposlovanja – Kako čim bolj izkoristiti prvo srečanje!

Karierni in zaposlitveni sejmi, zaposlitveni zmenki in hitri razgovori – iskalci zaposlitve in delodajalci se udeležujejo dogodkov, kjer lahko spoznajo nove ljudi, da bi našli, kar iščejo. A kako lahko zagotovite, da boste svojo kratko priložnost čim bolj izkoristili?

Preberite več >>

13/08/2015


Eures je pomagal italijanskemu paru pri skupni preselitvi na Švedsko

Začetek življenja v drugi državi – nova služba, nov jezik, nova kultura – je vznemirljiv in poln izzivov. Če pa to pomeni pustiti za sabo partnerja, je lahko odločitev težka. Eures Italija in Eures Švedska sta italijanskemu paru pomagala najti zaposlitev in tako obema omogočila novo prihodnost.

Preberite več >>

11/08/2015


Kako spoznati nove ljudi, sestaviti življenjepis in se čez poletje zabavati – naučite se jezika

Če imate to srečo, da vaše poletne počitnice trajajo kar dva meseca, ste zdaj bolj ali manj na polovici in morda se že nekoliko dolgočasite. Zakaj ne bi nekaj tega časa izkoristili za učenje novega jezika?

Preberite več >>

05/08/2015


Kaj se lahko naučimo od svetovalke s skoraj 30-letnimi izkušnjami?

Cindy Sijmonsma že skoraj 30 let svetuje v zvezi z iskanjem zaposlitve v vseh panogah in državah. Je zgleden primer Euresovega svetovalca, saj je predana, motivirana in vedno pripravljena pomagati ljudem, da se dobro znajdejo v novem okolju. Povedala je: „Kultura obsega veliko več kot zgolj knjige in glasbo. Gre za način prehranjevanja med odmori za malico in način komunikacije."

Preberite več >>

28/07/2015


Od scenarija do filma – švedski scenaristi poskušajo ugotoviti, ali bodo njihove zamisli padle na plodna tla

Dvanajst scenaristov je dobilo priložnost, da junija v Berlinu producentom predstavijo svoje zamisli. Na tretjem tovrstnem dogodku v Nemčiji, ki ga je organizirala švedska Euresova svetovalka Wanna Spiridonidou, so se scenaristi družili s strokovnjaki iz filmske industrije ter na predstavitvenem dogodku na kratko opisali svoje zgodbe.

Preberite več >>

24/07/2015


Dva mlada Italijana sta na YouTubu povedala, zakaj sta izbrala program Tvoja prva zaposlitev Eures.

Fabio Bertollini in Agata Murgano sta mlada Italijana, ki poskušata kar najbolje izkoristiti poklicne priložnosti s pomočjo programa Tvoja prva zaposlitev Eures. O njunih izkušnjah govorita dva videoposnetka, ki sta bila nedavno objavljena na YouTubu. Berite naprej in izvedeli boste, zakaj sta izbrala program in kaj jima je zagotovil.

Preberite več >>

20/07/2015


Eures zaslužen za „skupna“ prizadevanja, ki vam pomagajo dobiti in obdržati službo

Ko je Eures pomagal Panagioti Domestichou dobiti zaposlitev kot pomožna medicinska sestra na Finskem, je Panagiota končno dobila službo, za katero se je usposobila v Grčiji. Vendar so se kmalu pojavile težave – po šestih mescih dela so njeni delodajalci zahtevali dodatna dokazila. Na pomoč so priskočili Eures in Europe Direct v Grčiji ter Eures na Finskem.

Preberite več >>

17/07/2015odklanjanje odgovornosti

Namen člankov v rubriki "V žarišču …" je obveščati uporabnike portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujati razpravo in izmenjavo mnenj. Članki ne izražajo nujno stališča Evropske komisije.