Članek v novicah


Nekdanji hrvaški medijski strokovnjak s pridom uporablja svoje medosebne sposobnosti v Nemčiji


Work or university – which is right for you?

Making decisions about your future is never easy, especially when you have your whole life stretched out in front of you and you’re worried about choosing the wrong path. One of the first big decisions for a lot of young people will crop up after finishing school: do you go to university or do you head straight into the world of work? It’s an age-old question and one that doesn’t have any easy answer. We’ve put together some thoughts that will hopefully help you to decide what’s right for you.

Preberite več >>

20/04/2017


Kakšna bo podoba delovnega mesta v letu 2050?

Roboti, avtomatizacija in novi poslovni modeli že imajo pomembno vlogo na delovnih mestih in tehnologija nedvomno odločilno vpliva na naš način dela. Toda, ali lahko napovemo, kakšna bo prihodnost? Kako se bo v prihodnjih desetletjih odvijal trend v smeri avtomatizacije?

Preberite več >>

13/04/2017


Niso izbrali mene, ampak tebe: kako sprejeti zavrnitev prijave na delovno mesto

Vsi smo že to doživeli. Napisali ste izvrsten življenjepis, sestavili brezhibno spremno pismo, odlično opravili razgovor, zadrževali dih, ko ste čakali na telefonski klic ali e-poštno sporočilo, in … prejeli „hvala, toda ne hvala“.Če ste imeli to srečo, da ste sploh prejeli odgovor.

Preberite več >>

11/04/2017


8 tips for building a great website for your organisation

A great website has become the heart of any business or organisation in our modern world. Whether you’re building one from scratch or want to improve an existing one, there are some essential decisions to be made before you begin…

Preberite več >>

05/04/2017


Madžarsko-avstrijsko partnerstvo EURES pomaga novoustanovljenim podjetjem

Način dela se spreminja, pri čemer se številne tradicionalne zaposlitve umikajo novim tehnologijam, vse več podjetij pa se raje odloča za pogodbeno delo namesto standardne zaposlitve. Glede na te nove prevladujoče razmere tudi EURES prilagaja svoje načine pomoči iskalcem zaposlitve.

Preberite več >>

04/04/2017


Študij, usposabljanje ali delo v tujini – kaj moram vedeti?

Biti državljan EU ima več pomembnih prednosti, med njimi je tudi ta, da lahko odidete v drugo državo članico na delo ali študij. To je zanimiva možnost, ki jo vsako leto izkoristi na tisoče mladih, zato da bi si razširili svoje obzorje. Z mislijo na to smo pripravili najboljše nasvete za vas, če razmišljate o odločilnem koraku, da bi izkoristili priložnost v tujini.

Preberite več >>

29/03/2017


Program jamstva za mlade mladim iskalcem zaposlitve pomaga najti zaposlitev na področju komunikacij

Ko je mladi Slovenec David Banović opravil več razgovorov in vseeno ni dobil zaposlitve, je začel izgubljati motivacijo za iskanje službe. Namesto da bi obupal, je pomoč poiskal pri programu jamstva za mlade.

Preberite več >>

23/03/2017


Kaj je poklicno izobraževanje in usposabljanje ter zakaj je zame pomembno?


Pet nasvetov, kako lahko družbene medije izkoristite v prid svoje organizacije

Družbeni mediji so odlično orodje za podjetja, vendar zgolj odprt račun na Facebooku ali Twiterju ni več dovolj, da bi izstopali iz množice. Način, kako uporabljate družbene medije, je vse bolj povezan z uspehom, zlasti glede na naraščajočo digitalizacijo večine skupin ciljnega občinstva.

Preberite več >>

14/03/2017


odklanjanje odgovornosti

Namen člankov v rubriki "V žarišču …" je obveščati uporabnike portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujati razpravo in izmenjavo mnenj. Članki ne izražajo nujno stališča Evropske komisije.