Članek v novicah


Iz zadnjih statističnih podatkov je razvidno povečanje zaposlenosti v zadnjih dveh letih

Stopnja brezposelnosti v EU je zdaj najnižja (8,6 %) od marca 2009, saj je v primerjavi s preteklim letom v EU 1,6 milijona manj brezposelnih, je navedeno v jesenski izdaji četrtletnega pregleda razvoja na področju zaposlovanja in socialnih zadev v Evropi.

Preberite več >>

02/12/2016


Mladi Italijan peče odlične pice 2 000 kilometrov od doma

Ko priložnost potrka na vrata, jo je treba izkoristiti. Sveži maturant italijanske šole za turizem in gostinstvo Emanuel Cappelletti je storil prav to. Eures mu je pomagal, da danes dela v piceriji na Finskem in pri tem zelo uživa.

Preberite več >>

29/11/2016


Berlin je gostil strokovno predstavitev zamisli švedskih scenaristov

Ste pripravljeni na naslednjo skandinavsko filmsko uspešnico ali televizijsko serijo? Morda pa bo kmalu prišla na filmska platna blizu vas, če lahko sodimo po pozitivnih odzivih nekaterih od 23 udeležencev dogodka za predstavitev zamisli scenaristov, ki ga je 2. junija 2016 organizirala mreža Eures Švedska.

Preberite več >>

25/11/2016


Odkrij svoj talent s poklicnim usposabljanjem

Še vedno obstaja prepričanje, da je univerza edini način nadaljnjega izobraževanja po končani srednji šoli. Vendar lahko poklicno usposabljanje, kot je vajeništvo, odpre odlične poklicne priložnosti. Oblika teh programov in raznovrstnost poklicev, do katerih lahko pripeljejo, sta se v zadnjih desetletjih zelo spremenili. Zato je zdaj pravi trenutek, da Evropska komisija organizira prvi teden poklicnih znanj.

Preberite več >>

22/11/2016


Bodoči mladi podjetniki prejemajo podporo prek spleta in osebnih srečanj ter na prilagojenih delavnicah

Vas mika, da bi delali zase? Obiščite I-LINC, spletišče za digitalne veščine, na katerem boste našli številne praktične nasvete in razumevajočo skupnost, ki vam bodo olajšali prve korake pri samozaposlovanju. Ali pa poiščite navdih v pomenu, ki ga mreža Eures Finska pripisuje podjetništvu in vse širši mreži mladih podjetnikov v tej državi.

Preberite več >>

08/11/2016


Bleščeče nove zaposlitvene možnosti za umetnike, ki razsvetljujejo mesta

Če vam na vizitki piše „svetlobni umetnik“, boste dobili obilo komplimentov, težje pa boste našli stalno zaposlitev. Vendar pa se več najboljšim umetnikom iz tega nišnega sektorja prihodnost zdi svetlejša, saj so svojo nadarjenost predstavili potencialnim delodajalcem, ki so se na posebno povabilo mreže Eures zbrali v Stockholmu.

Preberite več >>

04/11/2016


Specializirano dansko podjetje za programsko opremo za prevajanje na veliko zaposluje

Dansko podjetje na lovu za nadarjenimi strokovnjaki za IT redno uporablja Euresove storitve. Specializirano podjetje za spletno prevajanje in učenje Obogen A/S se podaja v svet in namerava do leta 2020 kar za petkrat povečati število zaposlenih. Če imate kodiranje v mezincu, je to lahko prava priložnost za vas.

Preberite več >>

31/10/2016


Preverite možnosti za zaposlitev, ki bodo predstavljene na prihajajočem zaposlitvenem sejmu v Estoniji

Obožujete nedotaknjeno naravo? Če ste odgovorili pritrdilno, razmislite o delu v Estoniji, ki je na podlagi indeksa okoljske učinkovitosti uvrščena na deseto mesto najbolj zelenih držav na svetu. Če se poigravate z mislijo, da bi poiskali službo v državi s privlačnimi zaposlitvenimi priložnostmi, kakovostnimi življenjskimi razmerami in slikovitim naravnim okoljem, ne smete zamuditi evropskih (spletnih) dnevov zaposlovanja. Spletni dogodek, ki ga organizira estonski urad Euresa v sodelovanju z estonskim skladom za zavarovanje v primeru brezposelnosti in zaposlovanje, bo potekal 11. novembra 2016 od 11. do 15. ure (po srednjeevropskem času).

Preberite več >>

28/10/2016


Italijanski bolničarji negovalci našli zaposlitev v negovalnih domovih na Irskem po zaslugi partnerstva pri zaposlovanju

Na Irskem si vedno prizadevajo pridobiti strokovno usposobljeno osebje za več kot 400 negovalnih domov, zlasti za tiste na podeželju. Od marca 2016 se je na podlagi skupnega projekta Eures Irska in Eures Italija zaposlilo osem visoko usposobljenih italijanskih bolničarjev negovalcev, na voljo pa je še nekaj prostih delovnih mest.

Preberite več >>

25/10/2016


Vlagajte v svojo prihodnost – prijavite se za plačano pripravništvo in usposabljanje v Nemčiji

Enajst mladih iz Slovaške in Španije se je to poletje odpravilo v vzhodno Nemčijo, da bi izkusili delo oskrbovalca starejših. S podporo programa MobiPro-EU (The Job of My Life) in Evropskega portala za zaposlitveno mobilnost (EURES) so bili izbrani za enomesečno pripravništvo na želenem področju, pri tem pa so se lahko brezplačno učili nemški jezik.

Preberite več >>

21/10/2016odklanjanje odgovornosti

Namen člankov v rubriki "V žarišču …" je obveščati uporabnike portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujati razpravo in izmenjavo mnenj. Članki ne izražajo nujno stališča Evropske komisije.