Članek v novicah


Poskrbite, da bodo pri medkrajevnih razgovorih vaše znanje in veščine ter osebnost prišli do izraza

Skype, Google Hangouts ali Netop Live Guide – vse več je spletnih komunikacijskih kanalov, prek katerih lahko iskalci zaposlitve delodajalce prepričajo, da so najprimernejši kandidat za prosto delovno mesto. Vse bolj priljubljeni so tudi razgovori po telefonu.

Preberite več >>

17/04/2015


Starejši delavci se selijo v tujino – izkušeni in brez utvar

Izkušnje so lahko na trgu dela konkurenčna prednost, vendar pa lahko potencialne delodajalce tudi odvrnejo. Stroški zaposlitve starejših delavcev so lahko v gospodarskih panogah v recesiji višji, zato so delno usposobljeni mladi delavci pogosto cenejši. Ko se v vaši državištevilo delovnih mest, na katera bi se lahko prijavili, zmanjša, je lahko selitev v tujino ob pomoči mreže Eures dobra izbira.

Preberite več >>

17/04/2015


Niste zadovoljni s plačo v vaši državi? Ozrite se naokoli!

V raziskavi, ki jo je izvedla Fundacija WageIndicator, so primerjali urne postavke delavcev v različnih državah za enako opravljeno delo. Za primerjavo razlik po posameznih poklicih je na voljo posebno orodje, ki omogoča nazoren prikaz držav z najvišjimi plačami.

Preberite več >>

17/04/2015


Švedska je dežela priložnosti za finske iskalce zaposlitve s področja informacijske tehnologije

Ko je Nokia lani poleti napovedala odpuščanja na Finskem, so se številni tamkajšnji delavci s področja informacijske tehnologije znašli v zaskrbljujočem položaju. Sočasno pa so na Švedskem v čedalje večjem tehnološkem sektorju s težavo zapolnjevali prosta delovna mesta. Euresova urada na Švedskem in Finskem sta opazila to neskladje ter začela veliko kampanjo za pritegnitev delavcev, ki se je sklenila decembra z uspešnim dnevom zaposlovanja.

Preberite več >>

17/04/2015


S potovanji si sicer širite obzorje, vendar pa z delom v tujini postanete pametnejši!

Delo v tujini, spoznavanje novih kultur, učenje novih jezikov – ko morate misliti hitro, vaši možgani pridno telovadijo. Več študij je pokazalo, da so ljudje, ki delajo ali študirajo v tujini, pri ustvarjalnem mišljenju in reševanju težav uspešnejši kot drugi.

Preberite več >>

17/04/2015odklanjanje odgovornosti

Namen člankov v rubriki "V žarišču …" je obveščati uporabnike portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujati razpravo in izmenjavo mnenj. Članki ne izražajo nujno stališča Evropske komisije.