Članek v novicah


Why are cultural differences an asset for a company?


Prava kemija: specialistka farmacije iz Italije se na Švedskem počuti kot doma


Estonska strokovnjakinja za okolje uživa v novem življenju v Göteborgu

Merit Kaal iz Estonije širi svoja obzorja z novo službo na Švedskem in tudi druge iskalce zaposlitve spodbuja, naj izkoristijo priložnost za delo v tujini.

Preberite več >>

11/10/2017


Pet prednosti opravljanja delovne prakse

Jonna Dromberg (22) je na delovni praksi pri finski podružnici podjetja CupoNation. Ker so ji pravkar ponudili vajeništvo v podjetju, je ravno pravšnja oseba, ki nam lahko našteje pet prednosti opravljanja delovne prakse.

Preberite več >>

06/10/2017


Rezervirajte si datum: teden poklicnih znanj in spretnosti

Vabimo vse nadebudne slaščičarske mojstre, komercialne direktorje in računalniške programerje Ne glede na to, ali ste šele na začetku poklicne poti ali pa razmišljate o zamenjavi poklica, lahko jeseni izveste več o usposabljanju, ki ga potrebujete za svojo idealno zaposlitev – tudi če še niste prepričani, po kateri poti želite iti.

Preberite več >>

05/10/2017


Pet nasvetov za racionalizacijo življenjepisa

CV-ji. Curriculum vitaes. Življenjepisi. Ne glede na to, kako jih imenujete, njihov namen je jasen: predstaviti vas, vaše znanje in spretnosti ter prepričati delodajalca, naj vas povabi na razgovor. Obstajajo različna mnenja o tem, kaj je pomembno za popoln življenjepis, katere informacije je treba vključiti, kakšna mora biti njegova struktura. Namesto premlevanja teh starih tem si raje oglejmo nekatere splošnejše vidike za pomoč pri racionalizaciji že obstoječih življenjepisov.

Preberite več >>

27/09/2017


Ali iščete dogodivščino svojega življenja? Laponska vas vabi!

Ali iščete novo zaposlitev, vendar ne katero koli? Morda sanjate o dramatičnem in pustolovščin polnem delovnem mestu? Ali si želite delovno mesto, ki je nekoliko drugačno ali edinstveno? Če je vaš odgovor da, berite naprej!

Preberite več >>

21/09/2017


Pet nasvetov za ustvarjanje uspešnega delovnega okolja

Zaposleni so duša vašega podjetja ali organizacije. Ne glede na to, ali imate zaposlena dva ali dvesto uslužbencev, so oni gonilo vašega podjetja in tisti, ki vam pomagajo dosegati cilje. Čeprav je zadovoljstvo zaposlenih včasih težko usklajevati s potrebami in zahtevami podjetja, poleg tega pa vam nikoli ne bo uspelo, da bi bili vsi delavci ves čas zadovoljni, smo zasnovali nekaj predlogov, ki vam bodo v pomoč pri ustvarjanju uspešnega delovnega okolja.

Preberite več >>

19/09/2017


Program Tvoja prva zaposlitev EURES pomaga mlademu Poljaku do zaposlitve v Italiji!

Maciej Słowikowski, 25-letni Poljak, je živel in delal v središču Londona kot glavni kuhar v dobro obiskanem bistroju. Tako je bilo, dokler se pred nekaj meseci ni registriral pri Euresu in začel popolnoma spreminjati svoje življenje.

Preberite več >>

14/09/2017


Tvoja prva zaposlitev EURES: Kaj lahko s tem pridobijo mladi?

Program Tvoja prva zaposlitev EURES, ki je bil leta 2012 prvotno vzpostavljen kot pilotni program, je ciljni program poklicne mobilnosti, ki mladim, nadarjenim iskalcem zaposlitve v EU pomaga pri iskanju zaposlitvenih priložnosti pri podjetjih in organizacijah iz vse Evrope.

Preberite več >>

13/09/2017


odklanjanje odgovornosti

Namen člankov v rubriki "V žarišču …" je obveščati uporabnike portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujati razpravo in izmenjavo mnenj. Članki ne izražajo nujno stališča Evropske komisije.