Članek v novicah


Eures zaoral ledino s sejmom zaposlovanja, ki bo potekal prek družabnih medijev

Zabeležite si ta datum na svojem osebnem koledarju! V petek, 9. oktobra 2015, bo potekal sejem zaposlovanja izključno na Twitterju in Facebooku. Gostil ga bo Euresov urad na Nizozemskem. Morda bo za Euresovo mrežo postal prvi v nizu tovrstnih dogodkov. Če se bo izkazal za uspešnega, bo morda spodbudil tudi druge Euresove sodelavce v Evropi, da sledijo temu vzgledu.

Preberite več >>

01/10/2015


Litovsko gradbeno podjetje je ob pomoči Euresa hitro in zlahka zapolnilo prosta delovna mesta

Gradbeno podjetje Projektana, ki ima sedež v Kaunasu v Litvi, kljub težkim gospodarskim razmeram posluje zelo dobro. Njegova osnovna dejavnost je polaganje temeljev na gradbiščih v Litvi, Latviji, Belorusiji in Rusiji. Zaradi naraščanja obsega dela mora podjetje pogosto zaposliti novo osebje, potrebne profile z ustreznim znanjem in spretnostmi pa mora poiskati drugje. Pri podjetju Projektana se jasno zavedajo koristi zaposlovanja prek mreže Eures.

Preberite več >>

29/09/2015


Se iz službenih razlogov selite na Dansko? S pomočjo programa Workindenmark's Spouse Programme lahko tudi vaš zakonec najde zaposlitev

Če se vaš zakonec iz službenih razlogov seli na Dansko, se vam ni treba odpovedati karieri. To je ugotovil tudi Tiago Silva, ko je njegova žena našla zaposlitev kot psihiatrinja v danski bolnišnici. Izkoristil je program Workindenmark Spouse Programme, ki zakoncem ponuja svetovanje in praktične nasvete, s pomočjo katerih lažje najdejo zaposlitev.

Preberite več >>

18/09/2015


Grška medicinska sestra v Schwarzwaldu pomaga bolnici z Alzheimerjevo boleznijo po zaslugi programa Tvoja prva zaposlitev Eures

Ker razmere v Grčiji še vedno niso spodbudne, je v nekaterih panogah težko najti delo. Zdravstveno varstvo je eno od področij, ki je močno prizadeto, zato je bila medicinska sestra Kaliope Kazepi vesela priložnosti, da nadaljuje poklicno pot na delovnem mestu v Schwarzwaldu v Nemčiji.

Preberite več >>

15/09/2015


Učenje v razredu in praktična uporaba na delovnem mestu – program MobiPro je zares učinkovit

Samo letos je že več kot 100 mladih iz Bolgarije izkoristilo priložnost poklicnega usposabljanja in možnost zaposlitve, ki ju ponuja nemški program Služba mojega življenja.

Preberite več >>

10/09/2015


Iskanje zaposlitve na portalu Eures – zmogljivejše možnosti iskanja, enostavnejša uporaba

Naš portal bo spremenjen! Iskalci zaposlitve, ki uporabljajo orodje „Iskanje delovnih mest", bodo lahko kmalu v polni meri izkoristili zmogljivejši iskalnik in poenostavljen uporabniški vmesnik.

Preberite več >>

07/09/2015


Pripravništvo, praktično usposabljanje, vajeništvo – kaj je primerno za vas?

Če ste mlajši od 35 let in iščete delo, potem sta morda program Tvoja prva zaposlitev Eures in nov portal Drop'pin@Eures primerna za vas. Pomagata vam lahko pri iskanju zaposlitve, pripravništva ali vajeništva v kateri koli državi EU, tudi na Norveškem in Islandiji. Toda ali veste, kakšna je razlika med pripravništvom in vajeništvom? Kako pa je s praktičnim usposabljanjem? Razlike so pojasnjene v nadaljevanju.

Preberite več >>

04/09/2015


Euresovi svetovalci pomagajo mladim, ki zapuščajo šolanje, presoditi njihove možnosti

Latvijski mladi, ki zapuščajo šolanje, pridobivajo vpogled v iskanje zaposlitve po Evropi zahvaljujoč dejavnostim Euresovih svetovalcev, ki pridejo v šole in se pogovarjajo neposredno s prihodnjimi iskalci zaposlitve.

Preberite več >>

01/09/2015


Dvojezični govorci spodbujajo svoje možgane h kognitivnemu razmišljanju

Če govorite različne jezike, je to očitna prednost: v več krajih se počutite kot doma, ste lažje zaposljivi in brez težav kramljate z drugimi. Nedavna raziskava pa kaže, da obstajajo tudi skrite prednosti.

Preberite več >>

28/08/2015


Zmenki med delodajalci in iskalci zaposlitve – Eures Luksemburg išče vse mogoče načine, kako bi vam lahko pomagal poiskati idealno delovno mesto

Če iščete delo v gostinstvu in lahko 26. oktobra 2015 pridete v Mondorf les Bains v Luksemburgu, za ta dan ne delajte drugih načrtov. Eures organizira zmenke med delodajalci in iskalci zaposlitve, da bi vas povezali z morebitnim delodajalcem. Če iščete osebje, so vabljeni tudi kadrovski delavci.

Preberite več >>

25/08/2015odklanjanje odgovornosti

Namen člankov v rubriki "V žarišču …" je obveščati uporabnike portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujati razpravo in izmenjavo mnenj. Članki ne izražajo nujno stališča Evropske komisije.