Članek v novicah


Sreča spremlja pogumne: zgodba romunskega prodajalca avtomobilov na Švedskem


Eures Francija Lov na službo lažji s pomočjo platforme Emploi Store

Če ste trenutno brezposelni ali želite spremeniti poklicno pot, potem boste razumeli reklo, ki pravi, da je „iskanje zaposlitve zaposlitev sama po sebi“. Ure in ure, preživete na internetu med brskanjem za podjetji, zaposlitvenimi spletnimi stranmi, predlogami za življenjepise, nasveti za poklicno pot...in še in še bi lahko naštevali. Vse to je zelo utrujajoče in pogosto polno razočaranja, toda francoski Eures ima popolnoma novo spletno storitev, ki lahko vse težaško delo opravi namesto vas.

Preberite več >>

17/05/2017


EURES: Opportunities for young people, businesses and organisations

While Drop’pin has always been a part of the EURES family, the platform’s recent relocation to the EURES website has firmly united the two services. We thought it was a good time to take a closer look at EURES and what this unique network has to offer the young people, businesses and organisations of Drop’pin.

Preberite več >>

16/05/2017


Upanje za scenariste


„Zakaj želite delati tukaj?“ ‒ dobro se pripravite na to vprašanje, ki vam ga bodo gotovo postavili

Na to vprašanje je težko podati izviren in hkrati tudi tehten odgovor. Če se boste trudili namerno izpostavljati svoje lastnosti, bo vaš odgovor zvenel zaigrano. Če pa boste odgovarjali jasno in preprosto, boste verjetno samo še eden iz množice tistih, ki bodo povedali natanko isto stvar. Kako naj si vas torej zapomnijo in obenem tudi vzamejo resno?

Preberite več >>

03/05/2017


Vse o programu Erasmus+

Erasmus+ je program Evropske komisije za izobraževanje, usposabljanje, mlade in šport. Od leta 2014 je program Erasmus+ pomagal tisočim mladim osebam in organizacijam k razširitvi obzorja v tujini, razvoju veščin in spretnosti (mladih ljudi) ter poglobitvi nabora znanj in spretnosti zaposlenih (v organizacijah). V tem članku si bomo ogledali nekaj priložnosti, ki jih ponuja program Erasmus+ vsem mladim in organizacijam, registriranim na platformi Drop’pin@EURES.

Preberite več >>

25/04/2017


Nekdanji hrvaški medijski strokovnjak s pridom uporablja svoje medosebne sposobnosti v Nemčiji


Služba ali študij – kaj vam bolj ustreza?

Sprejemanje odločitev o prihodnosti ni nikoli enostavno, še zlasti ko imaš celo življenje pred seboj in se bojiš, da ne boš izbral napačne poti. Za mnoge mlade se ena od prvih pomembnih odločitev pojavi takoj po zaključku srednje šole: ali naj se vpišem na univerzo ali naj se nemudoma podam v svet dela? Gre za starodavno vprašanje, na katerega ni enostavno odgovoriti. Zbrali smo nekaj razmišljanj, za katere upamo, da vam bodo pomagala pri sprejetju prave odločitve za vas.

Preberite več >>

20/04/2017


Kakšna bo podoba delovnega mesta v letu 2050?

Roboti, avtomatizacija in novi poslovni modeli že imajo pomembno vlogo na delovnih mestih in tehnologija nedvomno odločilno vpliva na naš način dela. Toda, ali lahko napovemo, kakšna bo prihodnost? Kako se bo v prihodnjih desetletjih odvijal trend v smeri avtomatizacije?

Preberite več >>

13/04/2017


odklanjanje odgovornosti

Namen člankov v rubriki "V žarišču …" je obveščati uporabnike portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujati razpravo in izmenjavo mnenj. Članki ne izražajo nujno stališča Evropske komisije.