Članek v novicah


Ko se na obrobju norveškega fjorda srečata ljubezen in čokolada

Poletne romance običajno ne spremenijo toka vašega življenja. Vendar ko je Bengt Dahlberg iz Švedske obiskal Fjord Geiranger na Norveškem in se tam zaljubil, se je odločil, da bo storil vse, da bi tam ostal. Zato je na obrobju enega od najspektakularnejših fjordov na svetu odprl kavarno in delavnico za ročno izdelavo čokolade.

Preberite več >>

27/11/2015


Družinskemu podjetju, ki je odvisno od zaposlovanja sezonskih delavcev, Eures zagotavlja ključno podporo.

Švedska zakonca Kenneth in Birgit Andersson sta družinsko kmetijo, na kateri pridelujejo jagode, prevzela leta 1991, za uspešnost podjetja pa so zaslužni tuji obiralci. Vendar je bilo zaposlovanje tujih delavcev drago in zamudno, pri čemer ne gre pozabiti na težave zaradi jezikovnih ovir. Anderssonova sta se za lažje premagovanje teh in drugih ovir obrnila na Eures.

Preberite več >>

24/11/2015


Long term relations with employers puts EURES Advisers in prime position to help jobseekers

What do you look for in a long term relationship? If it is trust, transparency and a feeling that someone genuinely wants to help you, then you could be describing the contact between many EURES Advisers and the recruiters they have on their books.

Preberite več >>

20/11/2015


Portugalska zdravstvena delavca svoje znanje in spretnosti uporabljata na severu Norveške

Za mlad par iz Lizbone se je novo življenje na Norveškem začelo z usmerjenim jezikovnim usposabljanjem. Danes sta zaposlena kot laboratorijska tehnica in farmacevt v mestu v bližini polarnega kroga ter imata skoraj dve leti staro hčerko, ki hitro napreduje v obeh jezikih.

Preberite več >>

17/11/2015


Razgovor, psihometrični test in vprašalnik – Zakaj je prijava na delovno mesto tako zapletena?

Delodajalci, ki iščejo visokokvalificirane delavce, za zaposlitev ustrezne osebe uporabljajo najrazličnejše tehnike. V nadaljevanju so predstavljeni zadnji trendi in informacije o tem, kaj lahko pričakujete.

Preberite več >>

13/11/2015


Digital job of your dreams – jobseekers’ registration is still open for the Madrid job fair

Big name recruiters like Uber, Huawei, Amazon development and Booking.com are on the lookout for quality employees. You may well be someone that meets their needs. If you are looking for work in the digital sector then check out the European Digital Job Fair, Madrid, on 20 November.

Preberite več >>

09/11/2015


Islandski iskalci novega osebja in delodajalci se opirajo na prilagojeno podporo malteškega urada Eures

V številnih hitro razvijajočih se gospodarskih panogah na tem sredozemskem otoku, od programske opreme do spletnih iger na srečo, nujno potrebujejo nove delavce. Čeprav je Eures Malta majhna ekipa, si zasluži veliko pohval za proaktivno podporo iskalcem novega osebja in delodajalcem, ki so vsakodnevno predani tem gospodarskim panogam.

Preberite več >>

06/11/2015


Tesno sodelovanje mreže Eures med državami je najboljša storitev za iskalce zaposlitve in delodajalce

Eures je vseevropska mreža, katere stiki segajo tudi zunaj Evrope. Ker ser svetovalci redno srečujejo in pogosto sodelujejo, je njihova prednost, da lahko iskalce zaposlitve povežejo s pravimi iskalci novega osebja. Člana mreže Eures iz Madžarske in Romunije pojasnjujeta, kako to poteka v praksi in zakaj je pomembno.

Preberite več >>

03/11/2015


Digitalni mediji po zaslugi nove pobude Euresa odpirajo vrata petim mladim iskalcem zaposlitve z Irske

Včasih vam lahko izkušnje iz tujine pomagajo dobiti najboljšo službo. Nova shema na Irskem daje mladim iskalcem zaposlitve prav to začetno prednost. Pet sodelujočih v irskem programu Izkusite svojo Evropo (Experience Your Europe – EYE) je sodelovalo v medijskem usposabljanju na Nizozemskem pri skupini Illuminata Media. Zdaj so spet v Dublinu, do konca leta pa bodo pri tem nizozemskem podjetju vsi dobili službo ali ponudbo zanjo.

Preberite več >>

27/10/2015


Najtežje je že za vami: povabljeni ste bili na razgovor. Zdaj ne dovolite, da bi vas izdali živci.

Ste našli idealno službo? So vas povabili na razgovor? Preberite si nekaj nasvetov, s pomočjo katerih boste kljub živčnosti ostali umirjeni in samozavestni.

Preberite več >>

20/10/2015odklanjanje odgovornosti

Namen člankov v rubriki "V žarišču …" je obveščati uporabnike portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujati razpravo in izmenjavo mnenj. Članki ne izražajo nujno stališča Evropske komisije.