Članek v novicah


Slovenski iskalki zaposlitve se z novim delovnim mestom v Avstriji odpirajo nove možnosti

Ana‑Marija Vratanar, doma iz majhne slovenske vasice, je iskala primerno zaposlitev najprej doma, potem pa je naletela na prosto delovno mesto, ki je pritegnilo njeno zanimanje. Delovno mesto, objavljeno na lokalnem zavodu za zaposlovanje, je bilo v družinskem hotelu v Avstriji. „Rekla sem si, zakaj pa ne bi poskusila?“ Tako je vzpostavila stik z Euresovim svetovalcem v Ljubljani, Žarkom Markovičem.

Preberite več >>

13/01/2017


Lepe praznike vsem

Eures izkorišča to priložnost, da vam zaželi vesele praznike in novo leto, polno novih priložnosti. Če je vaša novoletna zaobljuba iskanje nove zaposlitve, če ste brezposelni in iščete spremembo ali če se zanimate za delo v novem kulturnem okolju, je Eures tukaj, da vam pomaga pri uresničevanju vaših ciljev.

Preberite več >>

20/12/2016


Od hobija k poslu – jamstvo za mlade je pomagalo mladi Grkinji uresničiti sanje

Aristea Zachari je po končanem šolanju tri mesece neuspešno iskala zaposlitev, zaradi česar je postala finančno odvisna od staršev in zaskrbljena glede prihodnosti. Ko ji je bil v lokalnem uradu za poklicno svetovanje predstavljen program jamstva za mlade, je pograbila priložnost za sodelovanje in usposabljanje za frizerko.

Preberite več >>

16/12/2016


Namen spletnega seminarja je ljudem pomagati pri pripravi življenjepisa in spremnega pisma ter ju prilagoditi švedskemu trgu dela

Če vas privlači zamisel o delu v deželi s čudovitim naravnim okoljem, zdravim odnosom do ravnovesja med zasebnim in poklicnim življenjem ter bogato tradicijo na področju umetnosti in oblikovanja, potem je morda Švedska prava za vas.

Preberite več >>

13/12/2016


Usmerjeno usposabljanje pomagalo španskim glavnim kuharjem priti na švedski trg dela

Da bi kar najbolj povečali možnosti za uspeh udeležencev dogodkov, organiziranih pri iskanju španskih glavnih kuharjev za švedske restavracije, je španski Eures objavil spletni seminar o tem, kako pripraviti življenjepis za ta trg dela.

Preberite več >>

09/12/2016


Bilanca programa jamstva za mlade po treh letih od uvedbe

Program jamstva za mlade in pobuda za zaposlovanje mladih, ki ga podpira, sta programa, ki ju je uvedla EU, da bi mladim pomagala do zaposlitve, usposabljanja ali vajeništva. Programa, katerih cilj je boj proti brezposelnosti mladih v Evropi, sta bila uvedena pred tremi leti in sta pomagala že milijonom mladih. Čeprav so rezultati obetavni, pa se Evropska komisija zaveda, da ne more počivati na lovorikah.

Preberite več >>

06/12/2016


Iz zadnjih statističnih podatkov je razvidno povečanje zaposlenosti v zadnjih dveh letih

Stopnja brezposelnosti v EU je zdaj najnižja (8,6 %) od marca 2009, saj je v primerjavi s preteklim letom v EU 1,6 milijona manj brezposelnih, je navedeno v jesenski izdaji četrtletnega pregleda razvoja na področju zaposlovanja in socialnih zadev v Evropi.

Preberite več >>

02/12/2016


Mladi Italijan peče odlične pice 2 000 kilometrov od doma

Ko priložnost potrka na vrata, jo je treba izkoristiti. Sveži maturant italijanske šole za turizem in gostinstvo Emanuel Cappelletti je storil prav to. Eures mu je pomagal, da danes dela v piceriji na Finskem in pri tem zelo uživa.

Preberite več >>

29/11/2016


Berlin je gostil strokovno predstavitev zamisli švedskih scenaristov

Ste pripravljeni na naslednjo skandinavsko filmsko uspešnico ali televizijsko serijo? Morda pa bo kmalu prišla na filmska platna blizu vas, če lahko sodimo po pozitivnih odzivih nekaterih od 23 udeležencev dogodka za predstavitev zamisli scenaristov, ki ga je 2. junija 2016 organizirala mreža Eures Švedska.

Preberite več >>

25/11/2016


Odkrij svoj talent s poklicnim usposabljanjem

Še vedno obstaja prepričanje, da je univerza edini način nadaljnjega izobraževanja po končani srednji šoli. Vendar lahko poklicno usposabljanje, kot je vajeništvo, odpre odlične poklicne priložnosti. Oblika teh programov in raznovrstnost poklicev, do katerih lahko pripeljejo, sta se v zadnjih desetletjih zelo spremenili. Zato je zdaj pravi trenutek, da Evropska komisija organizira prvi teden poklicnih znanj.

Preberite več >>

22/11/2016odklanjanje odgovornosti

Namen člankov v rubriki "V žarišču …" je obveščati uporabnike portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujati razpravo in izmenjavo mnenj. Članki ne izražajo nujno stališča Evropske komisije.