Članek v novicah


Norway’s oil and gas sector hard hit – EURES Denmark on hand to help some find new work

Many highly qualified engineers whose skills have been vital to the success of Norway’s oil and gas sector are being made redundant due to historically low prices. But new horizons are opening up for some as EURES Denmark helps them find work in new sectors, including wind energy.

Preberite več >>

26/07/2016


Mlada portugalska farmacevtka začela novo življenje na Švedskem

Dobra diploma in leta usposabljanja niso bila dovolj, da bi si portugalska diplomantka Claudia Batalha lahko našla zaposlitev, ki bi ji omogočila samostojno življenje, neodvisno od staršev. Stvari so se spremenile, ko je družino obiskal njen brat in jim pripovedoval o priložnostih, ki jih ponuja življenje v Luksemburgu. Claudia se je odločila, da bo sledila njegovemu zgledu in zaposlitev poiskala v EU. „Uvidela sem, da nisem le Portugalka, kar bom sicer vedno ostala, temveč tudi Evropejka,“ pripoveduje.

Preberite več >>

22/07/2016


Z začasnim delom v tujini lahko dopolnite svoj življenjepis

Ko je Brenda van de Klundert na univerzi Haagse Hogeschool pridobila diplomo iz evropskih študij, je želela najti zaposlitev, pri kateri bi lahko uporabila svoje nove kvalifikacije in ki bi ji omogočila širjenje obzorij. Nasvet je poiskala pri Euresovem svetovalcu Petru de Leedu, ki opravlja delo v Dordrechtu na Nizozemskem, da bi jo seznanil s priložnostmi v tujini.

Preberite več >>

19/07/2016


Kako stvari poenostaviti – operaterka v klicnem centru pojasnjuje, zakaj ima rada svoje delo

Leonie de Krijger že enajst let dela v klicnem centru v Goesu na Nizozemskem, kjer pomaga ljudem, ki se želijo preseliti in poiskati delo v tej državi. Leonie skupaj s sodelavci pomaga zmanjšati stres ob iskanju zaposlitve v zvezi z najrazličnejšimi vprašanji, ki obsegajo vse od nadomestil do priznanja kvalifikacij.

Preberite več >>

12/07/2016


Na španskem sredozemskem dnevu zaposlovanja so bile v središču pozornosti sezonske zaposlitve

Balearski dan zaposlovanja 2016 SOIB-EURES, ki je bil osredotočen na sezonske zaposlitve, je privabil tisoč obiskovalcev ter objavil do več kot 300 ponudb za delo na lokalni ravni in v tujini. K uspehu tega dogodka sta zelo pripomogla predhodno usklajevanje profilov iskalcev zaposlitve z obstoječimi prostimi delovnimi mesti ter zgodnje oglaševanje na družbenih medijih in spletiščih mreže Eures.

Preberite več >>

08/07/2016


Želite v podjetju zaposliti 130 novih delavcev? Nizozemski urad Euresa se je uspešno spoprijel s tem izzivom

Ker ima spletna pohištvena veriga POCO s sedežem v Nemčiji v tej državi več kot sto trgovin, se je njena odločitev, da odpre novo trgovino na drugi strani meje v nizozemskem Enschedeju, zdela logičen naslednji korak. Ker je kadrovski oddelek podjetja ugotovil, da bo potreboval pomoč mreže, ki lahko pomaga pri čezmejnem zaposlovanju, se je obrnil na mrežo Eures v Nemčiji, ki ga je napotila na lokalnega Euresovega svetovalca na Nizozemskem Wima Eversa.

Preberite več >>

05/07/2016


Vaš uspeh je v reformirani mreži Eures najpomembnejši


Fotografski natečaj na Facebooku #EUinmyregion – kaj še čakate?

Evropska unija vsako leto financira na tisoče regionalnih projektov. Zagotovo je kakšen tudi v vaši bližini. Če ga boste dobro ujeli v objektiv, si morda prislužite brezplačen izlet v Bruselj in udeležbo na fotografski delavnici. Pridružite se natečaju #EUinmyregion in se potegujte za zmago.

Preberite več >>

28/06/2016


Interview coming up? Uncomfortable with self-promotion? Find another way to impress your interviewer

Interviewers are looking for hard evidence of what you have done, not your ability to convince. So if self-promotion makes you feel uncomfortable and all the advice to sell yourself is just making you feel nervous, take heart. There is another approach that can pay off during those precious minutes of interview time.

Preberite več >>

24/06/2016


Dolgoročni stiki z bolgarskim delodajalcem pomagajo Euresovemu svetovalcu zagotavljati učinkovite rešitve

Euresov svetovalec iz Nizozemske Erdal Egin je zadnja štiri leta vedno na voljo za pomoč mednarodnemu podjetju Euroccor s sedežem v Bolgariji, ki potrebuje veliko govorcev nizozemskega jezika. Od leta 2012 je poleg svojega običajnega dela, tj. zagotavljanja pomoči iskalcem zaposlitve pri iskanju dela v tujini, podjetju Euroccor pomagal pri zaposlitvi približno 30 ljudi.

Preberite več >>

21/06/2016odklanjanje odgovornosti

Namen člankov v rubriki "V žarišču …" je obveščati uporabnike portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujati razpravo in izmenjavo mnenj. Članki ne izražajo nujno stališča Evropske komisije.