Članek v novicah


Trdo delo, prijetno vzdušje – Eures Belgija pomaga iskalcem zaposlitve do zaposlitve v letovišču Club Med

Kdor je pripravljen delati v letovišču, bi lahko pomislil, da je biti zaposlen v letovišču Club Med kot biti na počitnicah. Delodajalci v turizmu, ki se srečujejo s tem izzivom, upajo, da jim bodo to napačno prepričanje pomagali spremeniti Euresovi svetovalci.

Preberite več >>

22/05/2015


12 švedskih scenaristov je dobilo priložnost, da se predstavijo poljskim producentom

Pisanje scenarijev je področje, na katerem je izjemno težko preživeti. Dvanajst švedskih scenaristov je 26. marca dobilo veliko spodbudo, saj so svoje ideje v sodelovanju s Poljskim filmskim inštitutom predstavili strokovnjakom iz industrije. Ta priložnost je bila rezultat dvoletnih prizadevanj pri izgradnji odnosov med inštitutom in Euresovo svetovalko Wanno Spiridonidou, ki deluje na Švedskem.

Preberite več >>

12/05/2015


Pingvini se oglašajo – raziskovalno središče Britanskega antarktičnega ozemlja ponuja prosta delovna mesta za najrazličnejše profile

Če vas zaposlitev na področju elektronike in računalništva dolgočasi, potem je morda čas, da si popestrite poklicno življenje. Če je tako, potem ima raziskovalno središče Britanskega antarktičnega ozemlja morda zaposlitev za vas. Organizacija je objavila seznam prostih delovnih mest, ki jih mora zapolniti, delo pa lahko traja od nekaj mesecev do več kot leto. Inženir elektrotehnike je samo eden od profilov.

Preberite več >>

22/05/2015


S programom „Tvoja prva zaposlitev Eures“ do novih priložnosti za zaposlitev v Nemčiji

Skupina, zadolžena za vodenje programa „Tvoja prva zaposlitev Eures" v južni Nemčiji, je v pičlih sedmih mesecih 65 mladim iskalcem zaposlitve iz Grčije, Španije, Romunije in Portugalske pomagala najti novo zaposlitev v zdravstvu ter v malih in srednje velikih podjetjih, ki se ukvarjajo z oskrbo starejših ljudi.

Preberite več >>

06/05/2015


Euresov nasvet privedel do fotografske razstave

Kreativni in kulturni sektor zajema 4,2 % BDP Evropske unije in po podatkih iz poročila, objavljenega leta 2014, zaposluje okoli sedem milijonov ljudi, večinoma v majhnih podjetjih. Potreba po ustvarjalcih na kreativnem ali umetniškem področju ni tako očitna kot v drugih sektorjih, zato tudi zaposlovanje ne sledi enakim vzorcem. Euresovi svetovalci morajo zavzeti drugačen pristop, ko iščejo primernega umetnika za dano priložnost.

Preberite več >>

05/05/2015


Poskrbite, da bodo pri medkrajevnih razgovorih vaše znanje in veščine ter osebnost prišli do izraza

Skype, Google Hangouts ali Netop Live Guide – vse več je spletnih komunikacijskih kanalov, prek katerih lahko iskalci zaposlitve delodajalce prepričajo, da so najprimernejši kandidat za prosto delovno mesto. Vse bolj priljubljeni so tudi razgovori po telefonu.

Preberite več >>

17/04/2015


Starejši delavci se selijo v tujino – izkušeni in brez utvar

Izkušnje so lahko na trgu dela konkurenčna prednost, vendar pa lahko potencialne delodajalce tudi odvrnejo. Stroški zaposlitve starejših delavcev so lahko v gospodarskih panogah v recesiji višji, zato so delno usposobljeni mladi delavci pogosto cenejši. Ko se v vaši državištevilo delovnih mest, na katera bi se lahko prijavili, zmanjša, je lahko selitev v tujino ob pomoči mreže Eures dobra izbira.

Preberite več >>

17/04/2015


Niste zadovoljni s plačo v vaši državi? Ozrite se naokoli!

V raziskavi, ki jo je izvedla Fundacija WageIndicator, so primerjali urne postavke delavcev v različnih državah za enako opravljeno delo. Za primerjavo razlik po posameznih poklicih je na voljo posebno orodje, ki omogoča nazoren prikaz držav z najvišjimi plačami.

Preberite več >>

17/04/2015


Švedska je dežela priložnosti za finske iskalce zaposlitve s področja informacijske tehnologije

Ko je Nokia lani poleti napovedala odpuščanja na Finskem, so se številni tamkajšnji delavci s področja informacijske tehnologije znašli v zaskrbljujočem položaju. Sočasno pa so na Švedskem v čedalje večjem tehnološkem sektorju s težavo zapolnjevali prosta delovna mesta. Euresova urada na Švedskem in Finskem sta opazila to neskladje ter začela veliko kampanjo za pritegnitev delavcev, ki se je sklenila decembra z uspešnim dnevom zaposlovanja.

Preberite več >>

17/04/2015


S potovanji si sicer širite obzorje, vendar pa z delom v tujini postanete pametnejši!

Delo v tujini, spoznavanje novih kultur, učenje novih jezikov – ko morate misliti hitro, vaši možgani pridno telovadijo. Več študij je pokazalo, da so ljudje, ki delajo ali študirajo v tujini, pri ustvarjalnem mišljenju in reševanju težav uspešnejši kot drugi.

Preberite več >>

17/04/2015odklanjanje odgovornosti

Namen člankov v rubriki "V žarišču …" je obveščati uporabnike portala EURES o aktualnih temah in trendih ter spodbujati razpravo in izmenjavo mnenj. Članki ne izražajo nujno stališča Evropske komisije.