Announcement
Izredna novica - Evropska komisija je sprejela smernice za zaščito sezonskih delavcev v EU v okviru pandemije koronavirusa. Smernice vsebujejo navodila za nacionalne organe, inšpektorate za delo in socialne partnerje za zagotovitev pravic, zdravja in varnosti sezonskih delavcev in seznanjajo sezonske delavce z njihovimi pravicami. Več informacij najdete na tej povezavi.

Announcement
Od 1. februarja 2020 Združeno kraljestvo ne bo več član Evropske unije. Na podlagi sporazuma o izstopu med EU in Združenim kraljestvom pa bo prosto gibanje delavcev med Združenim kraljestvom in državami članicami, vključno z zagotavljanjem storitev EURES, še najprej mogoče v prehodnem obdobju, ki trenutno traja do 31. decembra 2020.

Delajte kjerkoli v Evropi

Iščite. Najdite. Uskladite.

EURES na kratko

Brezplačen. Večjezični. Človeška mreža

Mreža EURES, ki je začela delovati leta 1994, je evropska mreža za sodelovanje zavodov za zaposlovanje, ki naj bi olajšala prosti pretok delavcev. Ti si vseskozi močno prizadevajo, da bi državljanom Evropske unije zagotovili enake možnosti, kljub jezikovnim oviram, kulturnim razlikam, birokratskim izzivom, različnim zakonodajam o zaposlovanju in pomanjkljivemu priznavanju pridobljenih kvalifikacij po vsej Evropi.

Poudarki

Postanite član ali partner EURES-a

Da bi bil EURES močnejši in učinkovitejši kot instrument za lajšanje prostega gibanja in izboljšanje delovanja evropskega trga dela, se je spremenil in ta reforma se odraža v Uredbi (EU) 2016/589 o mreži EURES.

Sodelujte