O nas


Eures je mreža sodelovanja, namenjena lajšanju prostega pretoka delavcev med 28 državami EU ter Švico, Islandijo, Lihtenštajnom in Norveško.

Sestavljajo jo Evropski koordinacijski urad, nacionalni koordinacijski uradi, Euresovi partnerji in Euresovi pridruženi partnerji.

Partnerji v mreži so lahko javni zavodi za zaposlovanje, zasebne agencije za zaposlovanje, sindikati, organizacije delodajalcev in drugi pomembni akterji na trgu dela. Partnerji delodajalcem in iskalcem zaposlitve zagotavljajo informacije, delovno prakso in storitve zaposlovanja, medtem ko Evropski in nacionalni koordinacijski uradi nadzorujejo organizacijo dejavnosti na evropski oziroma nacionalni ravni.

Poleg tega igra Eures pomembno vlogo pri zagotavljanju posebnih informacij in spodbuja delovno prakso v korist delodajalcev in obmejnih delavcev v evropskih čezmejnih regijah.

V praksi zagotavlja storitve prek portala in mreže približno tisoč Euresovih svetovalcev, ki so vsak dan v stiku z iskalci zaposlitve in delodajalci po Evropi.