Primul tău loc de muncă EURES


Sunteți...

  • un tânăr între 18 și 35 de ani?
  • cetățean și rezident legal al unui stat membru al UE, al Norvegiei sau al Islandei?
  • dornic să găsiti un loc de muncă sau oportunități de formare în țara dumneavoastră, dar nu reușiți?
  • • dispus să vă mutați în altă țară din UE, în Norvegia sau în Islanda pentru un loc de muncă, un stagiu sau o ucenicie?

Dacă la aceste întrebări răspunsul este afirmativ, atunci soluția pentru dumneavoastră ar putea fi Primul tău loc de muncă EURES.

Ce avantaje aș avea?

Primul tău loc de muncă EURES este un program de mobilitate profesională al Uniunii Europene îi ajută pe tinerii cetățeni ai UE să-și găsească un loc de muncă, un stagiu sau un post de ucenic în altă țară din UE, în Norvegia sau în Islanda și care acordă sprijin angajatorilor pentru găsirea de forță de muncă calificată. Scopul programului este să găsească oferte de muncă remunerată din toată Europa pentru tinerii în căutarea unui loc de muncă. Ofertele trebuie să aibă durata de cel puțin 6 luni (pentru locuri de muncă și ucenicii) sau de 3 luni (pentru stagii).

Prin Primul tău loc de muncă EURES puteți obține informații și asistență pentru căutarea unui loc de muncă, găsirea candidaților potriviți și recrutare. De asemenea, puteți fi considerat eligibil pentru sprijin financiar pentru prezentarea la un interviu în străinătate, precum și pentru a acoperi costuri pentru cursuri de limbă, recunoașterea calificărilor sau mutarea în țara de destinație.

De ce calificări am nevoie?

La programul Primul tău loc de muncă EURES pot participa candidați cu diferite niveluri de studii și/sau experiență de muncă.

Cum pot participa?

Ghidul Primul tău loc de muncă EURES conține condițiile și regulile de participare.

Mai jos găsiți linkurile către principalele servicii de ocupare a forței de muncă și serviciile lor partenere care oferă programul. Dacă în țara dumneavoastră nu există încă aceste servicii sau dacă linkurile din unele țări nu sunt active, puteți contacta serviciile principale de ocupare a forței de muncă.

Pentru mai multe informații puteți consulta și lista serviciilor de ocupare a forței de muncă și a partenerilor lor de la nivelul UE care participă la Primul tău loc de muncă EURES.