• Evenimente

Noutăţi


Bine ați venit în secțiunea de noutăți. Faceți clic în meniul din partea stângă pentru a vizualiza cele mai recente articole privind locurile de muncă și mobilitatea, precum și buletinele informative EURES & you. Sau puteți vedea mai jos cel mai recent articol principal.

Pandemia de COVID-19 ne-a schimbat viețile în multe feluri, mai ales în ceea ce privește raportul cu munca. Programele de lucru, instrumentele, mediile și prioritățile au fost afectate de criza sanitară. Citiți mai multe pentru a afla de ce modul de lucru în 2021 ar putea fi diferit.
Picture

Soluții de lucru mai flexibile

Una dintre cele mai mare provocări cauzate de pandemie a fost trecerea bruscă la telemuncă. Chiar dacă erau sau nu pregătite pentru acest lucru, organizațiile au fost nevoite să se bazeze, de la o zi la alta, pe munca de la distanță. Deși telemunca a devenit „noua normalitate”, am asistat și la o schimbare a programului de lucru. Uneori, părinții au jonglat cu responsabilitățile legate de îngrijirea copiilor. Alții și-au început activitatea mai devreme sau au lucrat până mai târziu pentru a face loc unei noi rutine. În cursul ultimului an au fost observate avantajele aduse de soluțiile de lucru flexibile, cum ar fi îmbunătățirea productivității și a echilibrului dintre viața profesională și cea personală. Deși birourile se vor redeschide atunci când vor exista condițiile de siguranță necesare, se estimează că multe organizații vor continua să ofere personalului propriu opțiuni de muncă la distanță și flexibile, chiar dacă doar pentru una sau două zile pe săptămână.

Colaborare online continuă

Pandemia a evidențiat încă de la început importanța tehnologiei pentru munca la distanță și colaborarea online. Acest lucru a accelerat adoptarea a diferite tehnologii la locul de muncă, întrucât organizațiile au ajuns să depindă de ele pentru a-și continua activitatea într-un mediu nou. Platformele de comunicare, precum Zoom și Microsoft Teams, au fost utilizate la scară largă și s-au dovedit esențiale pentru o comunicare eficientă și eficace între colegi, departamente și întreprinderi din întreaga lume. Aceste tehnologii au devenit tot mai populare și probabil că vor fi utilizate în continuare în 2021.

 

Medii de lucru mai sigure

Securitatea și sănătatea la locul de muncă nu au fost niciodată mai importante. Protocoalele noi și îmbunătățite, precum spălarea periodică a mâinilor, igienizarea și curățenia generală, sunt esențiale în timpul pandemiei și, probabil, nu riscă să fie uitate în viitorul apropiat. Îmbunătățirea ventilației, a calității aerului și a securității ar putea fi, de asemenea, introdusă pentru a proteja angajații împotriva riscurilor viitoare pentru sănătate. Se estimează că multe locuri de muncă vor asigura vaccinarea angajaților împotriva virusului COVID-19, iar acest lucru ar putea fi utilizat pentru a atrage noi lucrători.

 

Un accent mai puternic pe sănătatea mintală

Au avut loc discuții recente despre sănătatea mintală, legate de pandemia de COVID-19 și de provocările generate de aceasta. Angajații din întreaga lume au fost nevoiți să se ocupe de îngrijirea copiilor, să mențină echilibrul dintre viața profesională și cea privată și să gestioneze diferitele metode de comunicare pe durata lucrului în condiții de pandemie. Având în vedere probabilitatea menținerii opțiunilor de a lucra de la distanță, angajatorii ar putea fi nevoiți să depună eforturi susținute pentru a se asigura că angajații lor sunt implicați, pentru a continua să construiască o cultură sănătoasă a muncii și pentru a face din starea de bine a personalului o prioritate.

Acestea sunt doar patru moduri diferite în care lumea profesională poate arăta în 2021 ca urmare a pandemiei. Dacă doriți să aflați mai multe despre impactul pandemiei de COVID-19 asupra lumii profesionale, consultați articolele noastre Cum pot angajatorii să abordeze dezechilibrul de gen creat de pandemia de COVID-19 și Patru sectoare de activitate cu mare cerere ca urmare a pandemiei de COVID-19.

 

Linkuri conexe:

Zoom

Microsoft Teams

Cum pot angajatorii să abordeze dezechilibrul de gen creat de pandemia de COVID-19

Patru sectoare de activitate cu mare cerere ca urmare a pandemiei de COVID-19

 

Mai multe informații:Zilele europene ale locurilor de muncă

Căutare consilieri EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

 

Declinarea responsabilității: Vă rugăm să rețineți că nici EURES, nici Comisia Europeană nu promovează site-urile părților terțe menționate mai sus.

08/04/2021

$title.getData() Image