• Evenimente

Noutăţi


Bine ați venit în secțiunea de noutăți. Faceți clic în meniul din partea stângă pentru a vizualiza cele mai recente articole privind locurile de muncă și mobilitatea, precum și buletinele informative EURES & you. Sau puteți vedea mai jos cel mai recent articol principal.

Pe măsură ce angajații revin la locurile de muncă după pandemia de COVID-19, este un moment bun să aflați ce părere au angajații dumneavoastră despre această revenire. Pentru a obține informații despre opiniile lor și pentru a vă pregăti să redeschideți spațiile de lucru, vă propunem un sondaj cu cinci întrebări esențiale privind revenirea la locul muncă.
Picture

1. Așteptați cu nerăbdare să vă întoarceți la locul de muncă?

Răspunsul la această întrebare vă va ajuta să înțelegeți atitudinea angajaților dumneavoastră față de revenirea la locul de muncă. De asemenea, vă va ajuta să știți la ce să vă așteptați când solicitați personalului să își reînnoiască tichetele de transport public, să își împacheteze prânzul și să se îmbrace pentru un mediu diferit. În timp ce unii ar putea fi dornici să și salute colegii și să iasă din casă în fiecare zi, alții s-ar putea să fie neliniștiți de perspectiva reluării vieții sociale și poate au nevoie de încurajare.

2. Cum ați evalua comunicarea cu colegii dumneavoastră pe durata muncii la domiciliu, pe o scară de la 1 la 10?

Faptul de a înțelege dacă pentru colegii dumneavoastră comunicarea a fost solidă în timpul muncii la domiciliu va permite companiei să ia decizii cu privire la continuarea acestei opțiuni pe termen lung. Dimpotrivă, dacă angajatul consideră că comunicarea a fost mult mai deficitară în timpul muncii la domiciliu, ar putea fi mai benefic pentru el să se întoarcă la locul de muncă obișnuit.

3. Cum v-a afectat productivitatea munca la domiciliu?

În timp ce unele persoane pot considera că sunt mai productive atunci când muncesc la domiciliu, altele se pot confrunta cu diverse distrageri, în funcție de situația lor specifică. Spre deosebire de munca de la un birou, fiecare angajat se va confrunta cu un nivel diferit de zgomot în jur, un sistem diferit de organizare a biroului la domiciliu și, în unele cazuri, cu prezența unor membri ai familiei sau colegi de apartament. Acest lucru va face diferită experiența de muncă la domiciliu a fiecăruia și poate avea un impact pozitiv sau negativ asupra productivității. Înțelegerea gradului de productivitate a personalului dumneavoastră vă va ajuta să luați decizii în cunoștință de cauză cu privire la revenirea lor la locul de muncă.

4. În ce măsură v-a fost afectat echilibrul între viața profesională și cea privată cât timp ați muncit la domiciliu?

Aflând dacă echilibrul între viața profesională și cea privată a membrilor echipei dumneavoastră a crescut sau a scăzut, veți putea stabili cum se raportează aceștia la întoarcerea la locul de muncă. Dacă au constatat că au mai mult timp pentru hobby-urile lor sau pentru familie în timpul muncii de la distanță, s-ar putea să nu fie foarte interesați să revină, deoarece în majoritatea cazurilor vor trebui probabil să facă naveta. Dacă respondenții nu au constatat prea multe diferențe în ceea ce privește echilibrul între viața profesională și cea privată, aceștia vor fi mai dispuși să revină la locul de muncă.

5. Aveți vreo îngrijorare cu privire la naveta către locul de muncă?

Întrebarea adresată personalului referitor la navetă nu numai că abordează una dintre cele mai mari diferențe dintre munca la birou și munca la domiciliu, ci ajută totodată la înțelegerea mai bună a atitudinilor angajaților față de revenirea la locul de muncă. De exemplu, dacă colegii dumneavoastră consideră că naveta necesită mult timp și este scumpă, vor fi mai puțin încântați să revină la locul de muncă. Aveți totuși oportunitatea de a le propune o schemă de lucru hibridă, un orar variabil, pentru a evita traficul intens, sau un alt stimulent, cum ar fi parcarea subvenționată sau un sistem de „ciclism până la muncă”.

Multe persoane și companii au avut diverse experiențe în timpul pandemiei și pot avea păreri diferite despre reluarea activităților obișnuite. Pentru mai multe sfaturi privind întoarcerea la locul de muncă după pandemia de COVID-19, consultați pagina noastră Șapte sfaturi pentru reducerea anxietății legate de revenirea la birou.

 

Linkuri conexe:

Șapte sfaturi pentru reducerea anxietății legate de revenirea la birou

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Căutare consilieri EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

24/08/2021

$title.getData() Image