• Evenimente

Noutăți


Găsiți articolele dumneavoastră

Căutați un loc de muncă în străinătate în timpul unei pandemii? Experiența lui Amandine ne dovedește că se poate

Amandine și-a dorit întotdeauna să lucreze în străinătate. La începutul lui 2020, belgianca aflată în căutarea unui loc de muncă începuse un stagiu la Madrid, în Spania. Însă nu după mult timp, din cauza pandemiei de COVID-19, a trebuit să se întoarcă acasă. În ciuda acestui fapt, Amandine a încercat din nou și a găsit o nouă oportunitate profesională la Valencia.

Continuare >>

26/04/2021


Îngrijirea persoanelor în vârstă în Germania: povestea lui Sara și a lui Aitor

La fel ca multe țări din UE, Germania are de mult timp un deficit de îngrijitori calificați pentru persoanele în vârstă. EURES Germania a decis să abordeze această problemă printr-un proiect care combină munca și formarea profesională în sectorul îngrijirii geriatrice. Sara și Aitor au fost doi dintre participanții la acest proiect.

Continuare >>

12/04/2021


UE lansează un nou program de sprijinire a IMM-urilor europene


Cinci relatări din concursul de fotografie Reactivate care să vă inspire

De la lansarea sa în 2016, inițiativa Reactivate a ajutat peste 750 de oameni să și găsească un loc de muncă sau un stagiu în UE. Pentru a da chip statisticilor, echipa Reactivate a anunțat, înainte de pandemie, un concurs de fotografie, invitând oamenii să-și împărtășească experiența legată de programul de mobilitate.

Continuare >>

12/03/2021


Alessandria își găsește un loc de muncă ca îngrijitoare în Germania

Datorită unei inițiative comune a EURES și a doi angajatori germani, mai multor solicitanți de locuri de muncă din Europa li s-a oferit șansa de a face cursuri de formare pentru a deveni îngrijitori pentru persoane cu nevoi speciale în Bavaria. Alessandria Grossi, unul dintre beneficiarii acestei inițiative, ne spune povestea ei.

Continuare >>

13/11/2020


Sfaturi pentru găsirea unui loc de muncă în străinătate în contextul restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19


Cum vă poate ajuta EURES să recrutați personal nou în Europa


Cum să vă mutați în siguranță cu locul de muncă în timpul pandemiei de COVID-19


Cum vă poate ajuta EURES să găsiți un loc de muncă în Europa


University of Teramo career day shares the benefits of youth mobility

EURES recently teamed up with the PES of Italy’s Abruzzo region to host a career day at the University of Teramo. The event took place on 7 November, and was aimed at students and graduates.

Continuare >>

24/01/2020


Avertisment

Articolele sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informații despre subiectele și tendințele actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul lor nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Autoritatea Europeană A Muncii (ELA) sau Comisiei Europene. În plus, nici EURES, nici ELA nu promovează site-urile părților terțe menționate mai sus.