• Evenimente

Noutăți


Găsiți articolele dumneavoastră

Patru sfaturi pentru a întâmpina cum se cuvine angajații care se întorc la locul de muncă după pandemia de COVID-19

În timpul pandemiei, multe persoane au lucrat de acasă. Dar pe măsură ce se relaxează restricțiile, angajații se pregătesc să se întoarcă la locul de muncă și se întreabă, poate, cum se vor simți acolo. Iată cele mai bune patru sfaturi pe care vi le putem da pentru a întâmpina cum se cuvine angajații care revin la serviciu.

Continuare >>

19/05/2021


UE lansează un nou program de sprijinire a IMM-urilor europene


Patru sectoare de activitate cu mare cerere ca urmare a pandemiei de COVID-19

Pandemia de COVID-19 a cauzat numeroase perturbări și a avut un impact puternic asupra pieței muncii. Unele sectoare au avut de suferit din cauza crizei, pe când multe altele au prosperat. Aflați care sunt primele patru sectoare de activitate cu mare cerere ca urmare a pandemiei.

Continuare >>

19/02/2021


Viitorul muncii: Cadrele didactice

Prognoza de competențe a Cedefop ne dă ocazia să ne imaginăm cum ar arăta piața muncii peste 10 de ani, anticipând tendințele în materie de ocupare a forței de muncă. În această serie de articole, analizăm dificultățile și schimbările cu care s-ar putea confrunta anumite profesii, din prezent până în 2030.

Continuare >>

29/01/2021


Povestea mea legată de EURES: Pedro Miguel

În cadrul sărbătoririlor ocazionate de împlinirea a 25 de ani de la crearea EURES, solicitanții de locuri de muncă au fost invitați să împărtășească din experiențele lor legate de EURES, în schimbul șansei de a câștiga premii atractive. În următoarele luni vă vom prezenta câștigătorii și experiențele trăite de ei.

Continuare >>

15/01/2021


Povestea mea EURES: Edvinas Ulinskas


Vă întoarceți în Polonia? Permiteți EURES să vă dea o mână de ajutor

Mobilitatea forței de muncă este adesea asociată cu mutarea în străinătate a celor care caută locuri de muncă. Totuși, în cazul unora dintre lucrătorii mobili, întoarcerea acasă poate fi la fel de dificilă ca relocarea într-o țară nouă. Am întrebat-o pe Katarzyna Kawka-Kopeć, de la Oficiul Național de Coordonare din Polonia, despre cum îi ajută cei de la Oficiu pe lucrătorii mobili care se întorc acasă.

Continuare >>

11/12/2020


Viitorul muncii: Specialiștii în domeniul TIC

Prognoza Cedefop privind competențele ne dă ocazia să ne imaginăm cum ar arăta piața muncii peste 10 ani, anticipând tendințele viitoare ale ocupării forței de muncă. În această nouă serie de articole, analizăm dificultățile și schimbările cu care s-ar putea confrunta anumite profesii, din prezent și până în 2030.

Continuare >>

25/09/2020


A fost lansată noua platformă Europass! Acum este mai ușor ca oricând să vă prezentați competențele, calificările și experiența

De mai bine de un deceniu, Europass ajută milioane de europeni să-și creeze CV-ul și să-și prezinte experiența profesională potențialilor angajatori. La 1 iulie, Comisia Europeană a lansat o versiune nouă și îmbunătățită a platformei Europass. Aceasta oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cursanților și lucrătorilor un set de instrumente utile pentru a-i ajuta să gestioneze fiecare etapă a carierei și a parcursului lor educațional.

Continuare >>

24/07/2020


Vreți să călătoriți în siguranță într-o altă țară din UE? Noul instrument interactiv vă spune tot ce trebuie să știți


Avertisment

Articolele sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informații despre subiectele și tendințele actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul lor nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Autoritatea Europeană A Muncii (ELA) sau Comisiei Europene. În plus, nici EURES, nici ELA nu promovează site-urile părților terțe menționate mai sus.