• Evenimente

Noutăți


Găsiți articolele dumneavoastră

UE lansează un nou program de sprijinire a IMM-urilor europene


Patru lucruri pe care trebuie să le știți despre munca sezonieră în 2021


Cinci relatări din concursul de fotografie Reactivate care să vă inspire

De la lansarea sa în 2016, inițiativa Reactivate a ajutat peste 750 de oameni să și găsească un loc de muncă sau un stagiu în UE. Pentru a da chip statisticilor, echipa Reactivate a anunțat, înainte de pandemie, un concurs de fotografie, invitând oamenii să-și împărtășească experiența legată de programul de mobilitate.

Continuare >>

12/03/2021


Patru sfaturi pentru redactarea unui CV când ai o experiență limitată


Cum pot angajatorii să abordeze dezechilibrul de gen creat de pandemia de COVID-19


Patru sectoare de activitate cu mare cerere ca urmare a pandemiei de COVID-19

Pandemia de COVID-19 a cauzat numeroase perturbări și a avut un impact puternic asupra pieței muncii. Unele sectoare au avut de suferit din cauza crizei, pe când multe altele au prosperat. Aflați care sunt primele patru sectoare de activitate cu mare cerere ca urmare a pandemiei.

Continuare >>

19/02/2021


Viitorul muncii: Cadrele didactice

Prognoza de competențe a Cedefop ne dă ocazia să ne imaginăm cum ar arăta piața muncii peste 10 de ani, anticipând tendințele în materie de ocupare a forței de muncă. În această serie de articole, analizăm dificultățile și schimbările cu care s-ar putea confrunta anumite profesii, din prezent până în 2030.

Continuare >>

29/01/2021


5 sfaturi pentru un echilibru sănătos între viața profesională și cea privată în timpul restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19 în perioada iernii


Povestea mea legată de EURES: Pedro Miguel

În cadrul sărbătoririlor ocazionate de împlinirea a 25 de ani de la crearea EURES, solicitanții de locuri de muncă au fost invitați să împărtășească din experiențele lor legate de EURES, în schimbul șansei de a câștiga premii atractive. În următoarele luni vă vom prezenta câștigătorii și experiențele trăite de ei.

Continuare >>

15/01/2021


Ce înseamnă libertatea de circulație pentru angajatori: R2M Solution

În cadrul sărbătoririlor ocazionate de împlinirea a 25 de ani de la crearea EURES, angajatorii au fost invitați să împărtășească și altora din experiențele lor legate de EURES, în schimbul șansei de a câștiga premii atractive. În următoarele luni vă vom prezenta câștigătorii și experiențele trăite de ei.

Continuare >>

08/01/2021


Avertisment

Articolele sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informații despre subiectele și tendințele actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul lor nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Autoritatea Europeană A Muncii (ELA) sau Comisiei Europene. În plus, nici EURES, nici ELA nu promovează site-urile părților terțe menționate mai sus.