• Evenimente

Noutăți


Găsiți articolele dumneavoastră

Cum să vă amenajați spațiul de lucru de acasă într-un mod mai ecologic


Patru sfaturi pentru a întâmpina cum se cuvine angajații care se întorc la locul de muncă după pandemia de COVID-19

În timpul pandemiei, multe persoane au lucrat de acasă. Dar pe măsură ce se relaxează restricțiile, angajații se pregătesc să se întoarcă la locul de muncă și se întreabă, poate, cum se vor simți acolo. Iată cele mai bune patru sfaturi pe care vi le putem da pentru a întâmpina cum se cuvine angajații care revin la serviciu.

Continuare >>

19/05/2021


UE lansează un nou program de sprijinire a IMM-urilor europene


Cinci relatări din concursul de fotografie Reactivate care să vă inspire

De la lansarea sa în 2016, inițiativa Reactivate a ajutat peste 750 de oameni să și găsească un loc de muncă sau un stagiu în UE. Pentru a da chip statisticilor, echipa Reactivate a anunțat, înainte de pandemie, un concurs de fotografie, invitând oamenii să-și împărtășească experiența legată de programul de mobilitate.

Continuare >>

12/03/2021


Găsirea unui loc de muncă în Irlanda prin EURES: poveștile a doi finlandezi

Julia Maanawadu, 25 de ani, și Tuomas Lahtinen, 18 ani, sunt doi finlandezi care au găsit o oportunitate de angajare în Irlanda înainte de pandemie, datorită unei colaborări între EURES Finlanda și EURES Irlanda. În timpul petrecut pe insula verde, au dobândit competențe profesionale valoroase, experiențe de neuitat și au legat noi prietenii.

Continuare >>

05/03/2021


Cum pot angajatorii să abordeze dezechilibrul de gen creat de pandemia de COVID-19


Patru sectoare de activitate cu mare cerere ca urmare a pandemiei de COVID-19

Pandemia de COVID-19 a cauzat numeroase perturbări și a avut un impact puternic asupra pieței muncii. Unele sectoare au avut de suferit din cauza crizei, pe când multe altele au prosperat. Aflați care sunt primele patru sectoare de activitate cu mare cerere ca urmare a pandemiei.

Continuare >>

19/02/2021


Viitorul muncii: Cadrele didactice

Prognoza de competențe a Cedefop ne dă ocazia să ne imaginăm cum ar arăta piața muncii peste 10 de ani, anticipând tendințele în materie de ocupare a forței de muncă. În această serie de articole, analizăm dificultățile și schimbările cu care s-ar putea confrunta anumite profesii, din prezent până în 2030.

Continuare >>

29/01/2021


5 sfaturi pentru un echilibru sănătos între viața profesională și cea privată în timpul restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19 în perioada iernii


Vă întoarceți în Polonia? Permiteți EURES să vă dea o mână de ajutor

Mobilitatea forței de muncă este adesea asociată cu mutarea în străinătate a celor care caută locuri de muncă. Totuși, în cazul unora dintre lucrătorii mobili, întoarcerea acasă poate fi la fel de dificilă ca relocarea într-o țară nouă. Am întrebat-o pe Katarzyna Kawka-Kopeć, de la Oficiul Național de Coordonare din Polonia, despre cum îi ajută cei de la Oficiu pe lucrătorii mobili care se întorc acasă.

Continuare >>

11/12/2020


Avertisment

Articolele sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informații despre subiectele și tendințele actuale și să stimuleze discuțiile și dezbaterile. Conținutul lor nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Autoritatea Europeană A Muncii (ELA) sau Comisiei Europene. În plus, nici EURES, nici ELA nu promovează site-urile părților terțe menționate mai sus.