Noutăți


Ghid ideal de socializare

Socializarea înseamnă creare de relații, promovare personală și șanse pe care poate că nu le-ați fi descoperit într-o căutare online tipică a unui loc de muncă. Sunt multe aspecte care trebuie luate în considerare, mai ales când vine vorba de participarea efectivă la un eveniment de socializare. De aceea, am împărțit procesul în trei pași esențiali care vă vor ajuta să vă pregătiți, să vă folosiți timpul cu înțelepciune și să valorificați la maximum această experiență.
Picture

Pasul 1: Înaintea evenimentului de socializare

 

Găsiți evenimentul potrivit pentru dumneavoastră

 

Există numeroase evenimente de socializare, multe dintre fiind adaptate la anumite teme, sectoare de activitate sau țări. Asigurați-vă că alegeți unul care vi se potrivește, dar care vă și interesează, pentru a putea să vă împărtășiți gândurile cu persoanele pe care le veți întâlni. Site-ul „Zilele europene ale locurilor de muncă” este un punct bun de plecare pentru a afla ce evenimente urmează să aibă loc.

 

Pregătiți-vă un discurs de prezentare

 

Chiar dacă socializarea nu înseamnă doar să vă faceți reclamă, ar fi o idee bună să aveți pregătit un scurt discurs în care să vorbiți despre cine sunteți și despre beneficiile pe care i le-ați putea aduce unui potențial angajator. Concentrați-vă pe competențele și experiența relevante, dar și pe lucrurile care vă fac să fiți special.

 

Asigurați-vă că aveți profilul de LinkedIn actualizat

 

Dacă persoanele pe care le întâlniți vor dori să afle mai multe despre dumneavoastră, probabil că primul loc în care vor căuta va fi LinkedIn. Păstrându-vă profilul actualizat vă va fi mai ușor să faceți cea mai bună impresie posibilă și să vă etalați toate competențele și întreaga experiență.

 

Verificați lista vorbitorilor și a participanților (dacă puteți)

 

Dacă știți cine mai participă la eveniment, vă poate fi mai ușor să planificați dinainte cum vă veți petrece timpul. Puteți să identificați anumite persoane cu care ați dori să vorbiți sau sesiuni specifice la care vreți să participați, ceea ce vă va ajuta să profitați cât mai mult posibil de eveniment.

 

Pasul 2: În timpul evenimentului de socializare

 

Implicați-vă

 

Perspectiva de a socializa poate fi descurajatoare, dar merită efortul, așa că nu lăsați emoțiile să vă copleșească! Asigurați-vă că stați de vorbă cu oamenii și că începeți să cultivați acele relații valoroase care sunt, în fond, motivul principal pentru care vă aflați la eveniment. Dacă evenimentul are un hashtag, o modalitate bună de a interacționa cu persoanele din jur poate fi implicarea pe rețelele de socializare.

 

Spargeți gheața

 

Poate cunoașteți persoanele pe care le abordați, sau poate că nu. În orice caz, o metodă bună de a sparge gheața este să le întrebați despre activitatea sau compania lor și să dați dovadă de interes în ceea ce fac. Deși este evident că la un moment dat veți dori să le împărtășiți informații despre dumneavoastră și competențele pe care le aveți, este o idee bună să nu vă folosiți discursul de prezentare de la bun început, deoarece unele persoane ar putea fi surprinse într-un mod neplăcut.

 

Cereți – și oferiți – cărți de vizită

 

În timp ce unele persoane vă pot oferi cărțile de vizită direct, altele pot să nu o facă; de aceea, nu trebuie să vă fie teamă să le cereți, mai ales dacă persoana respectivă chiar v-a stârnit interesul. Deținerea informațiilor lor de contact este o parte vitală a procesului de reluare a legăturii după eveniment.

 

În același timp, asigurați-vă că le oferiți propria carte de vizită, pentru ca și ei să aibă informațiile dumneavoastră de contact și un memento la îndemână despre cine sunteți!

 

Pasul 3: După evenimentul de socializare

 

Țineți legătura

 

Probabil că acesta este cel mai important aspect dintre toate: dacă nu țineți legătura cu persoanele pe care le-ați întâlnit, atunci tot efortul depus pentru a participa la eveniment și a vă face relații ar putea fi zadarnic. Profitați de cărțile de vizită pe care le-ați strâns și întrețineți conversația!

 

Conectați-vă pe LinkedIn

 

LinkedIn este o rețea uriașă de socializare online și, de asemenea, unul dintre principalele centre de recrutare ale internetului. Conectându-vă cu persoanele pe care le-ați întâlnit veți putea să vă arătați interesul față de ele și de munca lor, în timp ce le urați bun venit în rețeaua dumneavoastră persoanelor care fac parte din rețeaua lor de contacte. De asemenea, merită să le trimiteți un mesaj personalizat care face referire la eveniment, pentru a le ajuta să își amintească unde v-au întâlnit și pentru a relua conversația.

 

Dacă vă întrebați care sunt beneficiile colaborării în rețea, este util atunci să citiți Ce poate să îmi ofere socializarea? Iar dacă socializarea v-a adus un interviu, atunci cele 5 sfaturi pentru un interviu de succes reprezintă o lectură utilă.

 

 

 

Mai multe informații:

 

Zilele europene ale locurilor de muncă

 

Drop’pin@EURES

 

Găsiți un consilier EURES

 

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

 

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

 

Servicii EURES pentru angajatori

 

Calendarul evenimentelor EURES

 

Următoarele evenimente online

 

EURES pe Facebook

 

EURES pe Twitter

 

EURES pe LinkedIn

 

EURES pe Google+

 

Declinarea responsabilității: Vă rugăm să rețineți că nici EURES, nici Comisia Europeană nu își asumă răspunderea pentru site-urile părților terțe menționate mai sus.

 

08/06/2017

Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.