Noutăți


Instruirea specifică ajută bucătarii-șefi din Spania să intre pe piața muncii din Suedia

Picture

Pentru a crește la maxim șansele de reușită ale participanților la evenimentele organizate cu scopul de a găsi bucătari-șefi din Spania pentru restaurantele din Suedia, EURES Spania a publicat un webinar despre cum se elaborează un CV pentru piața muncii din Suedia.

Aproximativ 30 de bucătari-șefi au dorit să participe la un eveniment de recrutare organizat în perioada 18-19 octombrie la Valencia. Paisprezece dintre ei au fost intervievați și aproximativ 21 au fost redirecționați către un eveniment similar, organizat în Catalonia în luna noiembrie. Toți participanții au avut ocazia să se familiarizeze cu diferențele culturale care trebuie avute în vedere atunci când elaborezi un CV și atunci când participi la un interviu în Suedia.

 

Ce le oferă webinarul solicitanților de locuri de muncă spanioli

„Obiectivul webinarului a fost să obținem candidaturi mai bune și mai riguroase de la candidații noștri, cu scopul de a le crește șansele de a fi recrutați de restaurantele suedeze implicate”, explică Daniel Bellon, consilier EURES spaniol, cu sediul în Insulele Canare.

Realizat în cadrul cooperării permanente dintre consilierii EURES suedezi și cei spanioli, webinarul se referă la stilul CV-urilor suedeze și la normele culturale care caracterizează interviurile în Suedia. Webinarul este acum disponibil pe canalul YouTube al EURES Spania.  Întrucât pune în lumină diferențele dintre tehnicile de intervievare, webinarul ar putea fi de interes general pentru vorbitorii de limba spaniolă care își doresc să lucreze în Suedia.

„În timpul difuzării în direct a webinarului, am avut 14 participanți care l-au urmărit și au pus întrebări. De când l-am încărcat pe canalul nostru de YouTube a fost vizualizat de 270 de ori”, precizează Daniel.

După ce au urmărit webinarul, unii dintre candidați și-au rescris CV-urile și au cerut informații suplimentare, cu care echipa EURES Spania a fost bucuroasă să îi ajute.

Doi angajatori suedezi au participat la interviuri prin Skype și există speranța că vor urma aproximativ șase oferte de muncă. De asemenea, este de așteptat ca evenimentul din Valencia să genereze mai multe oferte de muncă.

 

Linkuri conexe:

Toate posturile vacante care apar ca urmare a cooperării dintre EURES Spania și EURES Suedia sunt publicate aici

Condiții de viață și de muncă în Suedia

 

Mai multe informații:

Găsiți un consilier EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

EURES pe Google+

 

Declinarea responsabilității: Vă rugăm să rețineți că nici EURES, nici Comisia Europeană nu își asumă răspunderea pentru site-urile părților terțe menționate mai sus.

09/12/2016

<< Înapoi la lista de articole
 
Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.