• Evenimente

Noutăți


<< Înapoi la lista de articole

Nu ratați evenimentul: Săptămâna competențelor profesionale

Apel către toate tinerele talente: patiseri, directori de vânzări și programatori. Fie că sunteți la început de drum sau visați la o schimbare în carieră, aflați mai multe detalii despre formarea de care aveți nevoie pentru a obține locul de muncă ideal în această toamnă – chiar dacă nu v-ați hotărât încă asupra direcției de urmat.
Picture

După o primă ediție reușită anul trecut, Comisia Europeană va reveni anul acesta cu ediția din noiembrie a Săptămânii competențelor profesionale, cu conferințe, porți deschise, concursuri și multe altele.

 

Scopul evenimentului, care are loc la Bruxelles în perioada 20-24 noiembrie, este de a demonstra puterea educației și formării profesionale și cum poate aceasta duce la o mai bună integrare, o încredere sporită și o carieră mai împlinită.

 

Printr-o serie de activități derulate în UE și în țările partenere în săptămânile care preced evenimentul principal, participanții pot discuta cu experți despre cursuri personalizate, învățare la locul de muncă, stagii, ucenici și formare la locul de muncă, care combină teoria și practica și le permit să își valorifice potențialul.

 

Activitățile evenimentului de anul trecut al Săptămânii competențelor profesionale au inclus concursul EuroSkills de la Göteborg, Suedia, în care tineri cu vârste sub 25 de ani s-au întrecut în sarcini practice legate de transport și logistică, producție și inginerie, tehnologia construcțiilor și clădirilor, arte creative și modă, IT și comunicații.

 

Iar Cedefop, Centrul European pentru Dezvoltarea Formării Profesionale, a organizat un concurs online de fotografie. Urmăriți site-ul pentru fi la curent cu mai multe detalii despre programul de anul acesta.

 

Elevii, părinții, companiile, organizațiile de afaceri, partenerii sociali, furnizorii de educație și formare, asociațiile profesionale, consilierii în carieră, autoritățile publice și societatea în ansamblu sunt cu toții invitați să se implice.

 

Formarea profesională deschide uși în orice domeniu, de la știință și inginerie până la asistență medicală și financiară, atât în sectorul privat, cât și în cel public. Aceasta oferă oportunități pentru persoane de toate vârstele, în orice stadiu al dezvoltării lor profesionale, sporindu-le șansele de angajare și pregătindu-le pentru locuri de muncă în întreaga lume. De asemenea, învățarea pe tot parcursul vieții sporește incluziunea socială, diversitatea și cetățenia activă.

 

Linkuri conexe:

Site-ul Săptămânii competențelor profesionale a UE

Site-ul concursului EuroSkills

Site-ul Cedefop, Centrul European pentru Dezvoltarea Formării Profesionale

Ce este VET și de ce ar trebui să mă intereseze?

 

Mai multe informații:

 

Găsiți un consilier EURES

 

Condiții de viață și de muncă în țările EURES

 

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

 

Servicii EURES pentru angajatori

 

Calendarul evenimentelor EURES

 

Următoarele evenimente online

 

EURES pe Facebook

 

EURES pe Twitter

 

EURES pe LinkedIn

 

EURES pe Google+

 

Declinarea responsabilității: Vă rugăm să rețineți că nici EURES, nici Comisia Europeană nu își asumă răspunderea pentru site-urile părților terțe menționate mai sus.

05/10/2017

<< Înapoi la lista de articole
 
Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.