• Evenimente

Noutăți


<< Înapoi la lista de articole

Ziua online a locurilor de muncă trimite un ghid turistic din Franța în insulele portugheze

Seize the Summer, un târg online pentru locuri de muncă sezoniere, s-a dovedit fructuos pentru o agenție de turism din Portugalia și pentru o franțuzoaică aflată în căutarea unui loc de muncă.
Picture

TuriAzores este o mică agenție de turism din insulele Azore, care se ocupă în principal cu tururi ghidate și cu activități în aer liber. Directorul agenției era în căutare de personal din străinătate și de aceea s-a hotărât să participe la evenimentul Seize the Summer, derulat în februarie în cadrul Zilelor europene online ale locurilor de muncă.

 

În aceeași zi în care avea loc evenimentul, Laura Combrié din Franța se afla online, în căutare de posturi vacante. Ea a văzut oferta de posturi libere pentru ghizi turistici și șoferi de microbuz a agenției TuriAzores și și-a depus candidatura printr-un apel telefonic la agenție. Firma a fost imediat interesată de profilul Laurei și a decis să o angajeze.

 

TuriAzores are sediul pe insula Terceira, care face parte din arhipelagul insulelor Azore din Oceanul Atlantic. „Agenția noastră este specializată în tururi de oraș cu piciorul, drumeții și trekking, tururi cu microbuzul și autobuzul și altele. La ora actuală, echipa noastră are patru ghizi”, spune directorul Miguel Mendonça.

 

„Ne-am decis să participăm la ziua locurilor de muncă EURES deoarece aveam nevoie să angajăm pe cineva care vorbește fluent franceză sau germană. De asemenea, căutam o persoană deschisă la experiențe și orizonturi noi.”

 

Procesul de recrutare a fost ușor, afirmă el, și nu ar avea nicio ezitare să recomande evenimentul altor angajatori sau altor persoane care caută un loc de muncă.

 

„Căutam informații despre piața de muncă din insulele Azore prin serviciile de chat online ale EURES”, povestește Laura, care are 27 de ani și este originară din Ardèche, o regiune din Franța. „Consilierul portughez care mi-a răspuns la întrebări m-a informat despre acest eveniment și m-a invitat să mă înscriu. Am găsit o listă de firme la care am trimis candidaturi spontane. La început a fost greu să înțeleg serviciul de chat, dar aș recomanda acest tip de eveniment online, deoarece reprezintă o metodă în plus de a afla informații”.

 

Acum Laura beneficiază de sprijinul programului Primul tău loc de muncă EURES pentru mutarea în Terceira și a învăța limba portugheză.

 

Evenimentul, care a avut drept țintă industria turismului și a ospitalității, a fost o colaborare între oficiile EURES din Portugalia, Croația, Slovenia și Spania, la care au participat și oficiile EURES din Italia, Grecia, Malta și Cipru.

 

„Majoritatea angajatorilor au fost impresionați de numărul și de calitatea candidaturilor pe care le-au primit”, afirmă Ana Margarida Silva de la EURES Portugalia, „și s-au arătat interesați să participe și la edițiile viitoare.”

 

Linkuri conexe:

Seize the Summer

Site-ul web al agenției de turism TuriAzores

Primul tău loc de muncă EURES

Primul tău loc de muncă EURES pe site-ul EURES

 

Mai multe informații:

 

Găsiți un consilier EURES

 

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

 

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

 

Servicii EURES pentru angajatori

 

Calendarul evenimentelor EURES

 

Următoarele evenimente online

 

EURES pe Facebook

 

EURES pe Twitter

 

EURES pe LinkedIn

 

EURES pe Google+

 

Declinarea responsabilității: Vă rugăm să rețineți că nici EURES, nici Comisia Europeană nu își asumă răspunderea pentru site-urile părților terțe menționate mai sus.

 

01/08/2017

Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.