• Evenimente

Noutăți


<< Înapoi la lista de articole

EURES Polonia ajută 26 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă să se angajeze în străinătate

Noua inițiativă pentru stimularea mobilității profesionale vine în ajutorul a 100 de lucrători cu vârsta de peste 30 de ani din Silezia Inferioară, Polonia. Pawel Frydlewicz este unul dintre cei 26 de polonezi care au reușit să obțină deja un post.
Picture

De foarte multe ori, singurul lucru de care ai nevoie pentru a trece de la teorie la practică este o poveste simplă, dar realistă, precum cea a unei reușite personale. Poate fi mai ușor să faci pasul către o schimbare majoră în viață dacă există dovada că cineva, undeva, a parcurs un drum asemănător, dacă nu chiar identic. De curând, l-am întrebat pe Pawel despre experiența trăită, despre noul său loc de muncă de la Skoda Auto și despre noua sa viață în Republica Cehă.

 

Despre ce este vorba?

 

Inițiativa intitulată „Asistență pentru mobilitate profesională la nivel european: stimularea mobilității profesionale în Europa, cu ajutorul EURES, în rândul locuitorilor din regiunea Silezia Inferioară a Poloniei” este sprijinită de Fondul Social European (FSE) și derulată de EURES Polonia.

 

Proiectul se adresează exclusiv solicitanților de locuri de muncă cu vârsta de peste 30 de ani originari din regiunea Silezia Inferioară a Poloniei. Persoanele care doresc să se angajeze în țările UE/SEE și a căror candidatură a fost aprobată au dreptul să primească asistență financiară pentru înlesnirea procesului de mutare.

 

Cum funcționează?

 

În acest proiect s-au înscris deja numeroși angajatori, în special din Germania, Regatul Unit și Republica Cehă, aflați în căutare de personal calificat. Pe parcursul ciclului de recrutare, EURES le oferă asistență pentru înregistrarea ofertelor de locuri de muncă și pentru identificarea candidaților potriviți, acestea reprezentând două sarcini esențiale ale întregului proces.

 

Pe de altă parte, echipa EURES Polonia oferă solicitanților de locuri de muncă o mare varietate de servicii personalizate. Atunci când este vizată o anumită categorie de persoane cu vârsta de peste 30 de ani, echipa asigură ajutorul suplimentar de care este nevoie. Pawel povestește cum, la început, a fost aproape copleșit de unele activități aparent simple, cum ar fi găsirea ofertei potrivite, traducerea CV-ului și susținerea unui interviu într-o limbă străină. „Datorită participării la acest proiect, mi-a fost tradus CV-ul, am urmat un curs de învățare a limbii și am primit în mod constant îndrumare din partea consilierilor. Aceștia erau pregătiți să intervină oricând în caz de dificultăți legate de cazare sau de muncă”, spune el.

 

O poveste personală, spusă personal

 

În prezent, Pawel lucrează ca expert în logistică pentru Skoda. El povestește că cele mai valoroase atuuri dobândite pe plan profesional pe parcursul procesului de recrutare sunt hotărârea și răbdarea. „Contează mult să știi că nu ești singur”, afirmă el. „Asistența primită din partea consilierilor a fost esențială. Toate dificultățile care apar la început pot fi demoralizante, dar, cu timpul, totul s-a transformat într-o experiență interesantă.”

 

Pawel a dorit să ne spună și ceva amuzant despre salariul său. „Astăzi pot să spun într-adevăr: DA, am un salariu din care pot, în sfârșit, să trăiesc, deci MULȚUMESC EURES!”

 

Linkuri conexe:

 

Asistență pentru mobilitate profesională la nivel european: stimularea mobilității profesionale în Europa, cu ajutorul EURES, în rândul locuitorilor din regiunea Silezia Inferioară a Poloniei

EURES Polonia

 

Condiții de viață și de muncă în Uniunea Europeană

 

Condiții de viață și de muncă în Republica Cehă

 

 

Mai multe informații:

 

Găsiți un consilier EURES

 

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

 

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

 

Servicii EURES pentru angajatori

 

Calendarul evenimentelor EURES

 

Următoarele evenimente online

 

EURES pe Facebook

 

EURES pe Twitter

 

EURES pe LinkedIn

 

EURES pe Google+

 

Declinarea responsabilității: Vă rugăm să rețineți că nici EURES, nici Comisia Europeană nu își asumă răspunderea pentru site-urile părților terțe menționate mai sus.

08/09/2017

<< Înapoi la lista de articole
 
Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.