• Evenimente

Noutăți


<< Înapoi la lista de articole

Companie daneză recrutează cu succes împreună cu EURES

Blue Ocean Robotics este lider global în domeniul roboticii. Compania produce roboți care îmbunătățesc calitatea vieții, mediile de lucru și productivitatea pentru oameni.
Picture

Compania de automatizare are sediul în Odense, Danemarca, o zonă cu aproximativ 3 000 de posturi vacante în domeniul roboticii, dar numai 50 de ingineri în robotică absolvenți ai universității locale.

În condițiile acestui mare decalaj la nivel de competențe, compania trebuie să-și extindă raza de căutare pentru a ocupa posturile și a găsi cei mai buni ingineri. Pentru a obține sprijin în acest demers, Blue Ocean Robotics a cerut ajutor consilierilor EURES la Workindenmark.

EURES Primul contact al consilierilor cu compania a avut loc în 2014, când au luat legătura cu angajatorii din regiune pentru a-i informa despre gama largă de servicii disponibile prin EURES.

De atunci, Blue Ocean Robotics s-a bucurat de un parteneriat strâns și a beneficiat de asistență pentru furnizarea de personal adecvat din întreaga UE. În momentul de față, compania are forță de muncă multinațională, fiind reprezentate 16 naționalități.

Când vorbește despre colaborarea cu EURES, Rikke Voldsgaard Risager, directoare adjunctă de resurse umane și servicii interne din cadrul Blue Ocean Robotics, afirmă că „sunt adevărați profesioniști și oameni foarte calificați, cu capacitate extraordinară de înțelegere a modului în care să ofere super-servicii companiilor.”

„În Danemarca, vin cumva la pachet, să spunem așa,” adaugă aceasta. „Ne ajută la recrutarea, încadrarea și la instalarea noului angajat. Îi recomand cu încredere altor angajatori.”

În opinia consilierului EURES Sven Michael, „cheia unei relații bune cu angajatori precum Blue Ocean Robotics este, fără îndoială, menținerea unui dialog deschis și sincer cu angajatorii în ceea ce privește dificultățile în recrutare și nevoile acestora cu privire la ocuparea forței de muncă.”

„[Cheia este] De asemenea, desfășurarea unei comunicări directe cu privire la informațiile și serviciile pe care noi/EURES le oferim – pentru ca ambele părți să beneficieze de înțelegere reciprocă și așteptările cu privire la cooperare”, a adăugat acesta.

Pentru mai multe informații despre serviciile furnizate angajatorilor, și asupra modului în care EURES vă poate ajuta să identificați persoane cu competențele potrivite, puteți contacta astăzi consilierul EURES local.

 

Linkuri conexe:

Blue Ocean Robotics

Workindenmark

 

Mai multe informații:

Zilele europene ale locurilor de muncă

Drop’pin@EURES

Găsiți un consilier EURES

Condiții de viață și de muncă în țările participante la EURES

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

Servicii EURES pentru angajatori

Calendarul evenimentelor EURES

Următoarele evenimente online

EURES pe Facebook

EURES pe Twitter

EURES pe LinkedIn

 

Declinarea responsabilității: Vă rugăm să rețineți că nici EURES, nici Comisia Europeană nu își asumă răspunderea pentru site-urile părților terțe menționate mai sus.

02/03/2018

<< Înapoi la lista de articole
 
Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.