• Evenimente

Noutăți


<< Înapoi la lista de articole

6 recomandări pentru a vă crește eficiența de utilizare a Microsoft Word

Microsoft Office este unul dintre cele mai populare pachete software din lume, cu un număr estimat de 1,2 miliarde de utilizatori. Microsoft Word face parte integrantă din pachet și mai mult ca sigur că ați avut nevoie de Word de multe ori în viața profesională sau personală.
Picture

Acesta este un program versatil cu sute de funcții inteligente și comenzi rapide utile. În acest articol o să vorbim despre câteva dintre preferatele noastre și sperăm că acestea vă vor ajuta să utilizați Word în mod eficient și eficace.

 

Trebuie să menționăm că ne-am bazat pe Word 2016 pentru acest articol, astfel că dacă aveți o versiune anterioară unele dintre funcții s-ar putea să nu fie disponibile.

 

Anulare totală formatare

 

Funcția „Anulare totală formatare” este, după umila noastră părere, una dintre cele mai bune modificări aduse Word de la eliminarea oribilei pictograme a agrafei de hârtie. Astfel cum sugerează și numele, această funcție elimină rapid și ușor toate tipurile de formatare pentru textul selectat, revenind la setările implicite de formatare.

 

De ce este atât de utilă? Ei bine, dacă ați copiat și lipit vreodată text dintr-o altă sursă (de exemplu, internet) în Word, ați observat probabil că nu se transferă doar cuvintele, ci și toată formatarea. Schimbarea de fiecare dată a dimensiunii fontului, a tipului de font, a culorii fontului și a spațierii între rânduri este un proces care ia mult timp - și câteodată puteți să rămâneți cu elemente pe care nu le puteți schimba, oricât de mult ați încerca. „Anulare totală formatare” rezolvă această problemă printr-un clic pe buton (Acasă > Font > pictograma „Anulare totală formatare” în colțul din dreapta sus).

 

Descriptor de formate

 

Continuând cu tema formatării, funcția „Descriptor de formate” vă permite să copiați formatarea dintr-un loc în altul. Este rapid și ușor de folosit; trebuie doar să evidențiați formatarea pe care vreți să o copiați, să selectați instrumentul „Descriptor de formate” (Acasă > Clipboard > Descriptor de formate), iar apoi să faceți clic pe textul căruia vreți să îi aplicați formatarea. Făcând clic pe opțiune o singură dată, vă permite să copiați formatarea o singură dată înainte ca instrumentul să fie dezactivat. Făcând dublu clic, veți păstra opțiunea activată și veți putea copia același tip de formatare de mai multe ori.

 

Stiluri

 

„Stiluri” este în esență o formă mai avansată a instrumentului „Descriptor de formate”. Poate părea la prima vedere puțin cam descurajator de folosit, dar este doar un mod de a predefini elemente precum dimensiunea fontului, culoarea fontului, spațierea între rânduri etc. Acest lucru poate fi în special util pentru un document mai lung și vă va ajuta să evitați întoarcerea prin paginile de text pentru a găsi formatarea specială pe care doriți să o copiați.

 

Odată ce v-ați setat stilurile, le puteți aplica direct în documentul dumneavoastră. Panoul de vizualizare a stilurilor poate fi găsit la Acasă > Stiluri, iar în partea dreapta a panoului se află trei săgeți – sus, jos și jos cu o linie deasupra săgeții. Făcând clic pe cea de a treia opțiune, vă puteți crea propriile stiluri.

 

Cuprins

 

Introducerea unui cuprins este un proces destul de simplu, dar găsirea opțiunii poate fi puțin mai dificilă. Opțiunea de creare a unui cuprins nu se regăsește în fila „Inserare” după cum v-ați fi așteptat, ci se află în fila Referințe > Cuprins. Când faceți clic pe „Cuprins”, se deschide un meniu vertical care conține tipuri de cuprins implicite care pot fi integrate în documentul dumneavoastră.

 

Aveți acum două opțiuni: folosiți un cuprins implicit sau creați unul personalizat. Dacă nu doriți să personalizați cuprinsul sau nu știți prea bine să utilizați stilurile, atunci este mai bine să alegeți unul dintre tipurile de cuprins implicite. Faceți clic pe cuprins pentru a-l adăuga în document și pentru a începe popularea cuprinsului.

 

Dacă ați folosit deja câteva dintre stilurile implicite pentru titluri (în general denumite „Titlu 1”, „Titlu 2” sau „Titlu 3”), atunci orice titluri cu aceste stiluri vor apărea automat în cuprins. În caz contrar și în cazul în care cuprinsul nu este populat, nu vă faceți griji: puteți alege manual titlurile pe care doriți să le includeți. În primul rând, evidențiați titlul în cauză. Apoi mergeți la opțiunea „Adăugare text” și la sfârșit selectați nivelul corespunzător. Data viitoare când reîmprospătați cuprinsul, vor apărea și titlurile.

 

Cuprinsurile personalizate sunt puțin mai complicate și îi lăsăm pe experții de la Microsoft să explice procesul: asigurați-vă doar că le citiți recomandările pentru a deține controlul deplin asupra cuprinsului din documentul dumneavoastră.

 

Repetare ultima acțiune (F4)

 

Lucrul într-un program ca Word poate implica în unele cazuri acțiuni repetitive. Vestea bună este că în loc să repetați manual acțiunea de fiecare dată, puteți apăsa pur și simplu F4 pentru a repeta în mod automat ultima acțiune de câte ori doriți. Această opțiune nu este disponibilă doar în Word; comanda rapidă F4 funcționează și în Microsoft PowerPoint și Excel și vă ajută să economisiți timp.

 

Marcare simplă

 

Funcția „Urmărire modificări” face parte din program de mulți ani, dar în ediția mai recentă această funcție devine opțiunea „Marcare simplă” (Verificare > Urmărire> „Marcare simplă” în caseta verticală). Ne place în mod deosebit această opțiune pentru că ne permite să vedem unde a fost realizată o modificare și, de asemenea, rezultatul final, fără a mai fi nevoie să trecem prin toate modificările făcute (ceea ce poate fi oarecum derutant când mai multe persoane editează un text).

 

Dacă doriți să vedeți o anumită modificare, faceți pur și simplu clic pe linia roșie din partea stângă a textului și astfel activați integral funcția.

 

Asta a fost tot – 6 recomandări pentru a vă crește eficiența de utilizare a Microsoft Word. Mai există bineînțeles și alte funcții și comenzi rapide excepționale disponibile în Word, dar acestea sunt câteva dintre cele pe care noi le considerăm deosebit de utile. Sperăm că și dumneavoastră!

 

 

Mai multe informații:

 

Zilele europene ale locurilor de muncă

 

Drop’pin@EURES

 

Găsiți un consilier EURES

 

Condiții de viață și de muncă în țările EURES

 

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

 

Servicii EURES pentru angajatori

 

Calendarul evenimentelor EURES

 

Următoarele evenimente online

 

EURES pe Facebook

 

EURES pe Twitter

 

EURES pe LinkedIn

 

 

Declinarea responsabilității: Vă rugăm să rețineți că nici EURES, nici Comisia Europeană nu își asumă răspunderea pentru site-urile părților terțe menționate mai sus.

01/03/2018

<< Înapoi la lista de articole
 
Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.