• Evenimente

Noutăți


<< Înapoi la lista de articole

5 mari avantaje ale unui stagiu de practică

Jonna Dromberg (22) lucrează ca stagiară la CupoNation Finlanda. Ca beneficiară a unui stagiu de practică pe care l-a obținut de curând la această firmă, ea este cea mai în măsură să descrie cinci mari avantaje ale unui stagiu…
Picture

Lumea reală

 

Despre gustul unui măr îți poți face probabil o idee dacă ți-l descrie cineva, dar ca să știi cu adevărat ce gust are, trebuie să muști din măr. Același lucru este valabil și pentru învățământ. Teoria explicată într-un manual sau de un profesor nu asigură imaginea de ansamblu. Puteți citi cele mai bune cărți din lume pe o anumită temă, indiferent dacă este vorba despre istorie sau marketing, însă nimic nu se compară cu experiența din viața reală.

 

Îmbinarea învățământului cu un stagiu asigură o temelie solidă pe care să construiți o carieră. Învățământul în sine oferă informații teoretice despre materialele de construcție care trebuie folosite, dar singur nu are valoare practică.

 

Cu un pas înaintea celorlalți

 

Dumneavoastră ați angaja o persoană care are numai cunoștințe teoretice, sau ați alege persoana care are cunoștințe teoretice, dar și experiență în domeniu? Pentru fiecare post cu normă întreagă destinat tinerilor, există întotdeauna foarte mulți concurenți dornici să-l obțină înaintea celorlalți.

 

Un stagiu vă asigură un avantaj, deoarece veți fi la propriu cu un pas înaintea celor care nu au experiență practică. Stagiul arată bine în CV și, deși nimeni nu se așteaptă „să le știți pe toate”, angajatorii vor recunoaște că aveți mai multe cunoștințe decât cei care nu și-au ridicat niciodată ochii din cărți.

 

Un stagiu poate reprezenta atuul care vă trebuie pentru a obține postul visat!

 

O experiență extraordinară

 

Pentru mine, faptul că mi s-a dat o responsabilitate practică a reprezentat o experiență extraordinară. Este unul dintre lucrurile care te ajută să te dezvolți, atât pe plan profesional, cât și personal. Trebuie doar să te asiguri că ajungi într-o firmă în care ești considerat o valoare, nu doar bun de plimbat hârtii.

 

Când șeful îți dă pentru prima oară responsabilitatea unui proiect, provocarea e enormă și ești sub presiune, dar nu uitați totuși că nu vă aflați în acest post din întâmplare. Obțineți aceste oportunități tocmai datorită aptitudinilor voastre. Șeful vostru nu v-a angajat din întâmplare și dacă el consideră că sunteți apți pentru o sarcină importantă, probabil chiar sunteți. Nimeni nu spune că este ușor, dar cu siguranță veți putea duce sarcina la bun sfârșit devenind astfel mai puternici.

 

Cunoștințe culturale

 

În țară sau în străinătate, un stagiu vă oferă șansa să învățați o nouă cultură de întreprindere. În Germania, lucrurile sunt abordate în general altfel decât în Finlanda, ceea ce nu este neapărat mai rău sau mai bine, este doar diferit. Printr-o asemenea experiență poți înțelege mai bine administrarea afacerilor din diferite firme. Trebuie să iei experiențele pozitive și să te folosești de ele!

 

Piciorul în prag

 

Să nu te consideri niciodată „prea bun” pentru un stagiu. Dacă crezi că ar trebui să obții un post cu normă întreagă imediat după ce ai absolvit, s-ar putea să ai surprize neplăcute. Majoritatea firmelor oferă stagii și ai mai multe șanse să obții un post cu normă întreagă dacă firma știe cine ești și ce poți pentru că ți-ai dovedit deja aptitudinile în practică. Și dacă nu oferă stagii, atunci… așa cum am menționat anterior: nu strică niciodată să fii cu un pas înaintea celorlalți.

 

Te interesează un stagiu? Atunci accesează Drop’pin@EURES pentru informații suplimentare despre oportunități oferite tinerilor și pentru a găsi oferta potrivită pentru tine!

 

 

Linkuri relevante:

CupoNation

5 sfaturi de reținut atunci când căutați stagii

 

 

 

Mai multe informații:

 

Zilele europene ale locurilor de muncă

 

Drop’pin@EURES

 

Găsiți un consilier EURES

 

Condiții de viață și de muncă în țările EURES

 

Baza de date cu locuri de muncă a EURES

 

Servicii EURES pentru angajatori

 

Calendarul evenimentelor EURES

 

Următoarele evenimente online

 

EURES pe Facebook

 

EURES pe Twitter

 

EURES pe LinkedIn

 

EURES pe Google+

 

Declinarea responsabilității: Vă rugăm să rețineți că nici EURES, nici Comisia Europeană nu își asumă răspunderea pentru site-urile părților terțe menționate mai sus.

 

06/10/2017

<< Înapoi la lista de articole
 
Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.