Noutăți


Ce sfaturi poate să vă ofere un consultant cu aproape 30 de ani de experiență?

De aproape 30 de ani, Cindy Sijmonsma este pregătită să ofere consultanță în domeniul căutării unui loc de muncă în orice sector de activitate și în orice regiune. Cindy este un exemplu excelent de consultant EURES, adică o persoană dedicată, motivată și gata mereu să ajute oamenii să-și găsească drumul într-un mediu nou. „Cultura înseamnă cu mult mai mult decât cărți și muzică", spune ea. „Cultura se referă și la modul în care luăm masa în pauza de prânz și la felul în care comunicăm."

Continuare >>

28/07/2015


De la scenariu la film – scenariștii suedezi își dau seama dacă ideile lor pot prinde aripi

Doisprezece scenariști au primit în luna iunie șansa de a-și prezenta ideile la Berlin, în fața unor producători de film. În cadrul celui de-al treilea eveniment de acest tip organizat în Germania de Wanna Spiridonidou, consilier EURES Suedia, scenariștii au stat de vorbă cu profesioniști din industria filmului și și-au dezvăluit ideile de scenariu în cursul unei sesiuni de prezentări.

Continuare >>

24/07/2015


Doi tineri italieni spun pe YouTube de ce au ales programul „Primul tău loc de muncă EURES”

Fabio Bertollini și Agata Murgano sunt doi tineri italieni care profită la maximum de șansa de a avansa în carieră cu ajutorul programului „Primul tău loc de muncă EURES". Ei vorbesc de experiența dobândită în două filmulețe publicate recent pe YouTube. Citiți în continuare pentru a afla de ce au ales acest program și ce le-a oferit el.

Continuare >>

20/07/2015


EURES – o abordare bazată pe cooperare, pentru a vă ajuta să obțineți un loc de muncă și să îl păstrați

Când EURES a ajutat-o pe Panagiota Domestichou să preia un post de infirmieră în Finlanda, aceasta a simțit în sfârșit că putea să profeseze în domeniul în care își obținuse calificarea în Grecia. Cu toate acestea, problemele nu au întârziat să apară: la șase luni de la preluarea postului, angajatorii au considerat că aveau nevoie și de alte documente. EURES și Europe Direct din Grecia, precum și EURES Finlanda i-au venit în ajutor.

Continuare >>

17/07/2015


Oferte de muncă în informatică pentru finlandezii care se gândesc să se mute în Suedia

Suedia are nevoie de experți în informatică și tehnologie. Unii angajatori cred că îi pot găsi în Finlanda, unde mulți specialiști au fost concediați în urma schimbărilor survenite la Nokia. Consilierii EURES din ambele țări îi ajută să găsească un nou loc de muncă și să facă schimbarea.

Continuare >>

13/07/2015


O nouă aplicație vă calculează salariul adecvat pe baza CV-ului

Vă căutați un loc de muncă sau doriți să cereți o mărire de salariu, dar nu sunteți sigur cu cât ar trebui să fiți plătit? O nouă aplicație vă va ajuta să calculați cât valorați pentru angajatorul dumneavoastră.

Continuare >>

08/07/2015


Tineri dentiști spanioli se mută în Țările de Jos

O conversație amicală între un olandez stabilit în Spania și un consilier EURES reîntors în Țările de Jos a fost începutul unui proiect-pilot lansat în 2014, menit să-i ajute pe tinerii dentiști spanioli să muncească în Țările de Jos. Șase luni mai târziu, cu ajutorul „Primului tău loc de muncă EURES", 12 absolvenți au beneficiat de oportunitatea de a se muta din Spania în Țările de Jos. Anul acesta, numărul lor se va ridica la aproximativ 40.

Continuare >>

03/07/2015


De acum încolo tinerilor le va fi mai ușor să descopere oportunități de creștere a capacității de inserție profesională

Așa cum stau lucrurile pe piața muncii de azi, tinerii care doresc să obțină un prim loc de muncă nu par să aibă prea multe șanse. Printre obstacolele cu care se confruntă tinerii europeni se numără lipsa de experiență și de competențe profesionale, precum și inexistența unor oportunități adecvate de dobândire a competențelor respective. Pe parcursul perioadei dificile de trecere de la viața de elev sau student către începerea unei cariere, tinerii au nevoie de sprijin pentru a face față acestui moment esențial din viața lor.

Continuare >>

29/06/2015


Marco pleacă în Regatul Unit pentru a dobândi noi competențe ca asistent medical

Schimbul de idei cu alți asistenți medicali și dezvoltarea personală - acestea au fost cele două obiective care l-au determinat pe tânărul de 26 de ani Marco Colombero să încerce să vadă cum e să lucrezi în sistemul medical de stat al Regatului Unit

Continuare >>

26/06/2015


Consilierii EURES sunt creativi

V-ați întrebat vreodată cum reușește un consilier EURES să țină pasul cu nevoile solicitanților de locuri de muncă, ale angajatorilor și ale propriilor colegi din alte țări? Medicină, IT, agricultură – unui consilier EURES i se poate solicita sprijinul în orice sector de activitate. De aceea, consilierii EURES trebuie să fie la curent cu cele mai recente evoluții în domeniu și pot face asta folosindu-și creativitatea. Iată cum s-a gândit un consilier grec să se documenteze în sectorul ingineriei.

Continuare >>

22/06/2015Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.