Noutăți


Când dragostea și ciocolata se întâlnesc pe marginea unui fiord din Norvegia

În general, idilele înfiripate în timpul concediului nu îți schimbă cursul obișnuit al vieții. Însă atunci când a vizitat fiordul Geiranger din Norvegia și s-a îndrăgostit, suedezul Bengt Dahlberg s-a hotărât să facă tot ce îi stă în putință pentru a rămâne acolo. Rezultatul? O mică fabrică de ciocolată artizanală și o cafenea ridicate pe versantul unuia dintre cele mai spectaculoase fiorduri din lume.

Continuare >>

27/11/2015


Pentru o afacere de familie care depinde de recrutarea lucrătorilor sezonieri, EURES este un aliat de bază

Cuplul suedez Kenneth și Birgit Andersson au preluat ferma de căpșuni a familiei în 1991, iar culegătorii străini sunt cei care mențin afacerea pe val. Dar recrutarea lucrătorilor din străinătate era un proces costisitor și îndelungat, fără a uita complicațiile barierei lingvistice. Pentru a obține ajutor ca să depășească orice obstacol, soții Andersson au apelat la EURES.

Continuare >>

24/11/2015


Datorită relațiilor de lungă durată pe care le stabilesc cu angajatorii, consilierii EURES sunt cei mai în măsură să-i ajute pe cei aflați în căutarea unui loc de muncă

Ce anume aștepți de la o relație de lungă durată? Dacă este vorba despre încredere, transparență și sentimentul că celălalt vrea cu adevărat să te ajute, atunci descrierea s-ar potrivi foarte bine cu relația pe care o au numeroși consilieri EURES cu recrutorii aflați în evidențele lor.

Continuare >>

20/11/2015


Profesioniști portughezi, din domeniul medical, își pun in valoare competențele în nordul Norvegiei

Pentru un cuplu de tineri din Lisabona, noua lor viață în Norvegia a început cu formarea lingvistică specifică. În prezent, ei lucrează ca analist laborator și, respectiv, farmacist într-un oraș din apropierea Cercului Polar Arctic și au o fiică de aproape doi ani, care devine rapid bilingvă.

Continuare >>

17/11/2015


Interviu, test psihometric și chestionar – De ce a devenit atât de complicat să îți depui candidatura pentru un post?

Recrutorii în căutare de angajați pentru funcții de conducere utilizează o serie de tehnici pentru a se asigura că angajează persoana potrivită. Citiți mai departe pentru a afla care sunt cele mai recente tendințe în materie și la ce vă puteți aștepta.

Continuare >>

13/11/2015


Locul de muncă digital pe care l-ai visat - înregistrarea este încă deschisă pentru târgul locurilor de muncă de la Madrid

Angajatori renumiți ca Uber, Amazon development, Huawei și Booking.com sunt în căutare de angajați valoroși. Poate aveți șansa să vă numărați printre ei! Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă în sectorul digital, consultați Târgul european al locurilor de muncă digitale, de la Madrid, din data de 20 noiembrie.

Continuare >>

09/11/2015


Angajatorii și recrutorii din insulă au acces la sprijin personalizat din partea EURES Malta

Mai multe sectoare aflate în plină expansiune în această insulă din Marea Mediterană, de la industria software la cea a jocurilor de noroc online, caută urgent noi angajați. Deși restrânsă, echipa EURES Malta primește laude pentru sprijinul activ pe care îl acordă recrutorilor și angajatorilor care lucrează în sectoarele respective zi de zi.

Continuare >>

06/11/2015


Strânsa colaborare dintre țările participante la EURES = cel mai bun serviciu pentru angajatori și solicitanții de locuri de muncă

EURES este o rețea la nivelul UE, care are contacte și în afara Europei. Deoarece se întâlnesc regulat și colaborează frecvent, consilierii EURES sunt în măsură să înlesnească întâlnirea dintre cei care își caută un loc de muncă și recrutorii potriviți. Doi membri ai rețelei EURES, din Ungaria și din România, explică modul în care funcționează lucrurile în practică și motivul pentru care este importantă activitatea EURES.

Continuare >>

03/11/2015


Lumea mass-mediei digitale își deschide porțile pentru cinci tineri irlandezi aflați în căutarea unui loc de muncă, datorită unei noi inițiative EURES

Uneori, acumularea de experiență în străinătate chiar vă ajută să obțineți un prim loc de muncă, iar noul sistem disponibil în Irlanda le oferă tinerilor exact acest avantaj. Cinci participanți la programul Experience Your Europe (EYE) desfășurat în Irlanda au urmat un curs de formare în domeniul mass-media în Țările de Jos, la firma Illuminata Media. Odată întorși la Dublin, cu toții vor primi posturi sau oferte de angajare de la această firmă olandeză până la sfârșitul anului.

Continuare >>

27/10/2015


Ați făcut totul pentru a obține un interviu. Nu e momentul să vă lăsați emoțiile să vă strice toată munca!

Ați găsit locul de muncă ideal? Ați reușit să fiți invitat la un interviu? Citiți în continuare despre câteva sfaturi ca să vă păstrați calmul și stăpânirea de sine, chiar dacă sunteți foarte emoționați.

Continuare >>

20/10/2015Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.