Noutăți


Oportunități de angajare pentru spaniolii aflați în căutarea unui loc de muncă la Ziua locurilor de muncă nordice în Spania

Ziua locurilor de muncă, eveniment desfășurat la Madrid în data de 16 decembrie, a adus în Spania recrutori din Suedia, Danemarca, Norvegia, Finlanda și Estonia, pentru a cunoaște persoane interesate să se mute în nordul Europei. Aproape 800 de persoane s-au înregistrat în vederea participării la evenimentul care a găzduit 24 de expozanți, printre care trei angajatori care au efectuat recrutări la fața locului.

Continuare >>

12/02/2016


Jocurile ar putea deveni următorul instrument din trusa angajatorilor

Împrospătați-vă cunoștințele despre jocurile pe calculator – ar putea fi factorul decisiv atunci când veți merge la următorul interviu. Companii cu prestigiu, cum ar fi Deloitte, își evaluează candidații în ceea ce privește toleranța la risc, viteza de învățare, agilitatea mentală și perseverența verificând cât de bine joacă aceștia jocuri concepute special în acest sens.

Continuare >>

05/02/2016


Un nou an, un nou loc de muncă? Consultați aceste sfaturi ale experților în carieră dacă vreți ca 2016 să fie anul dvs. de succes

La începutul anului aveți ocazia să analizați cu seriozitate care sunt obiectivele dvs. profesionale – să luați hotărâri, să vă revizuiți țelurile și să vă reevaluați cariera.

Continuare >>

02/02/2016


Oportunități de stagiu pentru studenții la medicină norocoși

Învățați noi metode de lucru, căpătați experiență practică și îmbunătățiți-vă cunoștințele de engleză, primind și bani pentru toate acestea. EURES Lituania a încheiat un parteneriat cu Jark Healthcare, o agenție de ocupare a forței de muncă, cu scopul de a ajuta studenții la medicină să urmeze stagii de vară în Regatul Unit, oferindu-le astfel un avantaj cert pentru dezvoltarea carierei.

Continuare >>

26/01/2016


Cum să te simți ca acasă într-o țară nouă – o infirmieră portugheză își găsește independența financiară în Germania

Joana Cavaco din Portugalia a acceptat un post în Germania în urmă cu doi ani și are câteva sfaturi pentru persoanele care se gândesc să se mute cu serviciul într-o cultură complet nouă.

Continuare >>

19/01/2016


Un loc frumos îndepărtat sau în mijlocul necunoscutului? Pregătiți-vă pentru un loc de muncă în regiuni sălbatice!

Chiar dacă majoritatea locurilor de muncă s-ar putea găsi în orașe mai mici și mai mari, există și locuri de muncă oferite în locuri sălbatice mai îndepărtate. Cum pot solicitanții de locuri de muncă să se simtă ca acasă în comunitățile îndepărtate? Și cum pot angajatorii să își ajute angajații să se obișnuiască cu izolarea și să îi încurajeze să stea pentru perioade contractuale mai lungi? Un consilier norvegian EURES are unele idei.

Continuare >>

15/01/2016


Mândru și fericit – românul care a transformat un loc de muncă în străinătate într-o poveste de succes

Când avea 48 de ani, Constantin Amariei s-a hotărât să schimbe direcția în care se îndrepta viața lui în România și să-și ia o slujbă în Republica Cehă. A fost o schimbare importantă, dar Constantin era convins că EURES îi oferă un post adevărat: „EURES nu propune niciodată firme de pe piața «gri»”, spune el.

Continuare >>

12/01/2016


Ziua europeană a locurilor de muncă, un real succes pentru un specialist belgian în domeniul IT!

După trei luni petrecute în Belgia de la întoarcerea sa dintr-o excursie în Canada, Pierre Dramaix a știut că e timpul să înceapă să își caute un nou loc de muncă. Fiind nerăbdător să lucreze în străinătate, acesta a fost încântat să participe la o Zi europeană a locurilor de muncă organizată de EURES la Bruxelles.

Continuare >>

08/01/2016


Chatul pe Drop’pin, în direct pe Twitter, ajunge la peste 300 000 de utilizatori

Cei șase tineri europeni care s-au oferit să fie gazdele sesiunii de întrebări și răspunsuri în direct pe Drop’pin au fost foarte ocupați pe 25 noiembrie. Hashtagul, #DroppinGoFar devenise un trend până la amiază și, până la sfârșitul evenimentului, ajunsese la 303 000 de utilizatori.

Continuare >>

05/01/2016


Multinaționale ca Disneyland® Paris apelează la EURES pentru a-și îmbunătăți recrutarea

Este toamnă și deci Disneyland® Paris se pregătește să recruteze personal în domeniul ospitalier și în alte domenii, care să colaboreze în echipă pentru a garanta clienților o experiență de neuitat. Pentru a găsi persoanele potrivite pentru aceste roluri importante, firma face apel la rețeaua EURES pentru a se adresa solicitanților de locuri de muncă din întreaga UE.

Continuare >>

18/12/2015Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.