Noutăți


Un nou post în Austria deschide orizonturile unei slovene aflate în căutarea unui loc de muncă

Ana-Marija Vratanar, originară dintr-un mic sat din Slovenia, își căuta de ceva vreme un loc de muncă bun în regiunea în care locuia atunci când a descoperit o ofertă de post vacant care i-a stârnit curiozitatea. Agenția locală pentru ocuparea forței de muncă promova o poziție într-un hotel din Austria care era administrat de o familie. „Mi-am zis, de ce nu?” Așa că a luat legătura cu consilierul EURES Žarko Markovič, care lucrează în Ljubljana.

Continuare >>

13/01/2017


Sărbători fericite tuturor!

EURES profită de această ocazie pentru a vă ura vacanță plăcută și un An Nou plin de oportunități. Dacă v-ați hotărât să căutați un nou loc de muncă în Noul An, dacă sunteți angajat/ă sau nu, doriți o schimbare sau sunteți interesat/ă să lucrați într-o nouă cultură, EURES este aici pentru a vă sprijini în atingerea obiectivelor.

Continuare >>

20/12/2016


De la hobby la afacere - „Garanția pentru tineret” ajută o tânără din Grecia să își realizeze visul

După încheierea studiilor, pentru Aristea Zachari au urmat trei luni de căutare zadarnică a unui loc de muncă, timp în care a devenit dependentă de părinți din punct de vedere financiar și a început să se îngrijoreze în legătură cu viitorul său. Așa că, în momentul în care oficiul local pentru ocuparea forței de muncă i-a prezentat programul „Garanția pentru tineret”, Aristea a profitat de șansa de a se înscrie în program și de a învăța meseria de coafeză.

Continuare >>

16/12/2016


Webinarele îi ajută pe candidați să-și adapteze CV-ul și scrisoarea de intenție la piața suedeză a muncii

Dacă vă surâde ideea de a lucra într-o țară cu un mediu natural deosebit, cu o recunoaștere corectă a echilibrului dintre viața profesională și cea privată și cu o tradiție bogată în artă și design, Suedia ar putea fi destinația potrivită pentru dumneavoastră.

Continuare >>

13/12/2016


Instruirea specifică ajută bucătarii-șefi din Spania să intre pe piața muncii din Suedia

Pentru a crește la maxim șansele de reușită ale participanților la evenimentele organizate cu scopul de a găsi bucătari-șefi din Spania pentru restaurantele din Suedia, EURES Spania a publicat un webinar despre cum se elaborează un CV pentru piața muncii din Suedia.

Continuare >>

09/12/2016


„Garanția pentru tineret” după trei ani - cum se desfășoară?

Garanția pentru tineret și Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor care o susține sunt două inițiative UE instituite pentru a sprijini tinerii adulți să beneficieze de încadrare profesională, formare sau ucenicie la locul de muncă. Instituite în urmă cu trei ani, programele, care vizează combaterea șomajului în rândul tinerilor în Europa, au sprijinit milioane de tineri. Cu toate acestea, deși rezultatele sunt bune, Comisia Europeană este sigură că mai sunt multe de făcut.

Continuare >>

06/12/2016


Cele mai recente statistici indică faptul că ocuparea forței de muncă este în creștere de doi ani

Șomajul în UE este în prezent la cel mai scăzută nivel (8,6 %) după martie 2009, cu 1,6 milioane mai puține persoane aflate în șomaj în UE, în comparație cu anul trecut, se raportează în ediția de toamnă a evaluării trimestriale a evoluției ocupării forței de muncă și a situației sociale în Europa.

Continuare >>

02/12/2016


Un tânăr italian coace pizza perfectă la 2 000 de km de casă

Atunci când oportunitățile bat la ușă, este bine să le accepți. Este exact ceea ce a făcut Emanuel Cappelletti, proaspăt absolvent al unei școli italiene pentru turism și sectorul hotelier. Astăzi, cu sprijinul EURES, acesta lucrează într-o pizzerie finlandeză și se bucură de fiecare minut.

Continuare >>

29/11/2016


Berlinul joacă rolul de gazdă pentru prezentările de promovare profesională a scenariștilor suedezi

Sunteți pregătiți pentru următoarea superproducție sau serial de televiziune din Scandinavia? Este posibil să apară curând și pe ecranele din țara dumneavoastră, dacă judecăm după ecourile pozitive lăsate de unii dintre cei 23 de participanți prezenți la evenimentul de promovare a scenariștilor, organizat de EURES Suedia pe 2 iunie 2016.

Continuare >>

25/11/2016


Descoperiți-vă talentul prin intermediul formării profesionale

Mulți au încă impresia că universitatea este singura cale de urmat după absolvirea învățământului secundar. În realitate, formarea profesională poate deschide perspective excelente, de exemplu prin intermediul uceniciilor. Forma acestor cursuri și diversitatea profesiilor către care pot conduce au evoluat foarte mult în ultimele decenii. Așadar acesta este momentul perfect pentru organizarea de către Comisia Europeană a primei Săptămâni a competențelor profesionale.

Continuare >>

22/11/2016Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.