Noutăți


8 tips for online job hunting like a pro

The internet is an amazing tool when it comes to looking for a job. But it can also be confusing, with so much information and so many options making it difficult to know where to start. Before you know it, three hours have passed and you’re no closer to landing that dream job.

Continuare >>

17/02/2017


De la stagiar la angajat – Cum a ajutat-o „Garanția pentru tineret” pe o tânără din Bulgaria să își găsească un loc de muncă în domeniul ei

După 10 semestre de studii economice, Theodora Dobreva se aștepta să găsească un loc de muncă direct legat de diploma obținută. Dar, după absolvirea facultății cu o diplomă de licență în economie și control financiar, singurele două oferte pe care le-a primit nu aveau nimic de-a face cu domeniul în care studiase.

Continuare >>

17/02/2017


The 5 ‘S’ rules for writing a killer cover letter

Looking for a job can be time-consuming and sometimes a bit frustrating. It can be daunting to know that you applied for your dream job last week… but so did 300 other candidates! What’s the key to success?

Continuare >>

10/02/2017


Profesorilor finlandezi li se oferă noi oportunități în Suedia

Profesorii calificați care își caută un loc de muncă în Finlanda găsesc noi oportunități în Suedia, datorită cooperării din cadrul rețelei EURES.

Continuare >>

10/02/2017


Gustul dulce al succesului poartă o persoană aflată în căutarea unui loc de muncă de la Marsilia la Ljubljana

La doi ani de la momentul în care și-a luat inima în dinți și s-a mutat din Franța în Slovenia cu ajutorul EURES, maestrul patiser Valerie Labat-Gest se pregătește să-și deschidă propria patiserie la Istanbul.

Continuare >>

03/02/2017


Sprijinirea tinerilor suedezi în construirea unei cariere în sectorul ospitalității din Danemarca

Stagiarii suedezi care doresc să se angajeze în sectorul ospitalității danez au fost impulsionați datorită unui curs de două săptămâni, organizat prin cooperare transfrontalieră EURES în regiunea Øresund. Cursul s-a desfășurat ca studiu pilot în scopul de a asigura o legătură strânsă între cunoștințele dobândite în timpul cursului și necesitățile exprimate ale angajatorului.

Continuare >>

29/01/2017


Un nou post în Austria deschide orizonturile unei slovene aflate în căutarea unui loc de muncă

Ana-Marija Vratanar, originară dintr-un mic sat din Slovenia, își căuta de ceva vreme un loc de muncă bun în regiunea în care locuia atunci când a descoperit o ofertă de post vacant care i-a stârnit curiozitatea. Agenția locală pentru ocuparea forței de muncă promova o poziție într-un hotel din Austria care era administrat de o familie. „Mi-am zis, de ce nu?” Așa că a luat legătura cu consilierul EURES Žarko Markovič, care lucrează în Ljubljana.

Continuare >>

13/01/2017


Sărbători fericite tuturor!

EURES profită de această ocazie pentru a vă ura vacanță plăcută și un An Nou plin de oportunități. Dacă v-ați hotărât să căutați un nou loc de muncă în Noul An, dacă sunteți angajat/ă sau nu, doriți o schimbare sau sunteți interesat/ă să lucrați într-o nouă cultură, EURES este aici pentru a vă sprijini în atingerea obiectivelor.

Continuare >>

20/12/2016


De la hobby la afacere - „Garanția pentru tineret” ajută o tânără din Grecia să își realizeze visul

După încheierea studiilor, pentru Aristea Zachari au urmat trei luni de căutare zadarnică a unui loc de muncă, timp în care a devenit dependentă de părinți din punct de vedere financiar și a început să se îngrijoreze în legătură cu viitorul său. Așa că, în momentul în care oficiul local pentru ocuparea forței de muncă i-a prezentat programul „Garanția pentru tineret”, Aristea a profitat de șansa de a se înscrie în program și de a învăța meseria de coafeză.

Continuare >>

16/12/2016


Webinarele îi ajută pe candidați să-și adapteze CV-ul și scrisoarea de intenție la piața suedeză a muncii

Dacă vă surâde ideea de a lucra într-o țară cu un mediu natural deosebit, cu o recunoaștere corectă a echilibrului dintre viața profesională și cea privată și cu o tradiție bogată în artă și design, Suedia ar putea fi destinația potrivită pentru dumneavoastră.

Continuare >>

13/12/2016


Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.