Noutăți


Why are cultural differences an asset for a company?


The right chemistry: ItalFormula perfectă: specialista farmaceutică italiană se simte ca acasă în Suediaian pharma specialist feels at home in Sweden


Un specialist estonian în chestiuni de mediu se bucură de o nouă viață în Göteborg

Merit Kaal din Estonia își lărgește orizontul datorită unui nou loc de muncă în Suedia și încurajează și alți aspiranți la un loc de muncă să încerce munca în străinătate.

Continuare >>

11/10/2017


5 mari avantaje ale unui stagiu de practică

Jonna Dromberg (22) lucrează ca stagiară la CupoNation Finlanda. Ca beneficiară a unui stagiu de practică pe care l-a obținut de curând la această firmă, ea este cea mai în măsură să descrie cinci mari avantaje ale unui stagiu…

Continuare >>

06/10/2017


Nu ratați evenimentul: Săptămâna competențelor profesionale

Apel către toate tinerele talente: patiseri, directori de vânzări și programatori. Fie că sunteți la început de drum sau visați la o schimbare în carieră, aflați mai multe detalii despre formarea de care aveți nevoie pentru a obține locul de muncă ideal în această toamnă – chiar dacă nu v-ați hotărât încă asupra direcției de urmat.

Continuare >>

05/10/2017


Cinci sfaturi pentru simplificarea CV-ului

CV-uri. Curriculum vitae. Parcurs profesional. Indiferent cum sunt numite, CV-urile au un scop clar: să promoveze persoana, dar și cunoștințele și competențele dumneavoastră – și să convingă un agent de recrutare că meritați să fiți intervievat(ă). Există numeroase teorii cu privire la rețeta unui CV perfect, la informațiile care trebuie incluse și la structura care trebuie folosită….Decât să reinventăm roata, vom analiza mai curând câteva dintre temele de interes mai general care să vă ajute să vă simplificați oferta.

Continuare >>

27/09/2017


Sunteți în căutarea aventurii vieții voastre? Laponia vă așteaptă!

Căutați un nou loc de muncă, dar nu orice loc de muncă? Poate că visați la un post unde să aveți parte de acțiune și aventură? Vă doriți un loc de muncă puțin mai diferit sau chiar unic? Dacă descrierea vi se potrivește, atunci citiți mai departe!

Continuare >>

21/09/2017


5 sfaturi pentru crearea atmosferei propice la locul de muncă

Oamenii pe care îi aveți ca angajați reprezintă inima afacerii sau a organizației dumneavoastră. Indiferent că este vorba de doi sau de două sute de angajați, aceștia sunt cei care duc compania mai departe și vă ajută să vă îndepliniți obiectivele. Deși uneori nu este ușor să satisfaci atât nevoile angajaților, cât și nevoile și cerințele unei companii – și nu poți să mulțumești mereu pe toată lumea – noi am pus cap la cap câteva sugestii care să ajute la crearea unui climat propice la locul dumneavoastră de muncă...

Continuare >>

19/09/2017


„Primul tău loc de muncă EURES” l-a ajutat pe tânărul polonez să intre puțin în focul acțiunii, în Italia.

Maciej Słowikowski, un polonez în vârstă de 25 de ani, trăia și lucra ca bucătar șef la un bistro animat din centrul Londrei. Aceasta până s-a înscris în EURES cu două luni în urmă și a început un întreg proces de schimbare totală a vieții sale.

Continuare >>

14/09/2017


„Primul tău loc de muncă EURES”: La ce folosește tinerilor?

Instituit inițial în 2012 ca program-pilot, Primul tău loc de muncă EURES (YfEJ) este un program specific de mobilitate profesională care îi ajută pe tinerii talentați din UE aflați în căutarea unui loc de muncă să aibă acces la oportunitățile oferite de întreprinderi și organizații de pe întreg teritoriul Europei.

Continuare >>

13/09/2017


Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.