Noutăți


5 tipov pre efektívnu prácu

Efektívna práca prináša celý rad výhod. Nielenže nenápadne zapôsobíte na šéfa a na spolupracovníkov, ale budete si tiež vedieť nájsť viac času na úlohy, ktoré vás obzvlášť zaujímajú. A čo je najlepšie, efektívna práca by vám mohla pomôcť znížiť stres a zvýšiť dôveru vo vaše schopnosti!

Continuare >>

15/12/2017


Fii propriul tău șef: activitățile independente sunt în creștere


5 motive pentru a lucra într-un start-up

După ce și-a finalizat studiile în China, Håvard Stjernen (29 de ani), acum șef al departamentului de gestionare a portofoliului de clienți, a hotărât să refuze o ofertă de lucru în Norvegia pentru a se angaja într-un start-up din Germania. Iată motivele, în cuvintele lui.

Continuare >>

06/12/2017


Normele UE vă protejează pensiile

Fie că vă aflați la începutul primei aventuri EURES, fie că vă apropiați de momentul pensionării după o carieră care v-a purtat de-a lungul și de-a latul Uniunii Europene timp de mai multe decenii, coordonarea prestațiilor de pensii poate părea ușor descurajantă. Legislația UE asigură însă o rezolvare simplă și echitabilă a cererilor de pensii, atât de stat, cât și private.

Continuare >>

30/11/2017


Important este unde vrei să ajungi, nu unde studiezi

Mi-a mulțumit întruna pentru că i-am oferit un stagiu în companie. De ce? Pentru că un oarecare student la universitate a convins-o că „oamenii ca ea” vor fi mereu ultimele persoane angajate de „oameni ca mine”.

Continuare >>

23/11/2017


Vara în Croația, iarna în Austria: reușita unui om aflat în căutarea unui loc de muncă

Cu litoralul său magnific, Croația este vara o destinație turistică îndrăgită– ceea ce face ca în industria ospitalității să fie la mare căutare lucrătorii calificați și cu experiență.

Continuare >>

22/11/2017


Instrumentul pentru IMM-uri: creșteți potențialul IMM-ului dumneavoastră


Maximizați impactul CV-ului dumneavoastră – încercați o abordare diferită!

În funcție de locul de muncă pentru care candidați, uneori angajatorul dorește să își facă o idee despre persoana candidatului și numai după aceea să analizeze competențele și experiența acestuia. Așa că de ce să nu combinați un video CV cu varianta mai clasică? Dacă considerați că este o variantă care vi se potrivește, parcurgeți textul în continuare și veți găsi sfaturi ale experților despre situația potrivită pentru prezentarea unui video CV și lucrurile pe care trebuie să le luați în considerare la realizarea acestuia.

Continuare >>

09/11/2017


5 sfaturi pentru un proaspăt ucenic sau stagiar

Ai primit scrisoarea (sau e-mail-ul) de acceptare. Știi când vei începe și unde. Ai făcut cercetări online despre noul tău loc de muncă pentru a te familiariza cu el. Ce mai este de făcut? Este timpul să afli cum să faci din ucenicia sau stagiatura ta un succes răsunător!

Continuare >>

08/11/2017


How to make a good first impression… within the first two weeks

It doesn’t matter if it’s a full-time job, a vocational apprenticeship or a part-time internship – first impressions are always important. Lots of articles have been written about how to use those first precious few seconds wisely… so we thought we’d look at the first couple of weeks instead. After all, it can take some time to settle into a new workplace and find your feet!

Continuare >>

02/11/2017


Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.