Noutăți


Doriți să petreceți o vreme în străinătate căutându-vă un loc de muncă? Nu uitați că puteți să vă „exportați” prestațiile.

Când Delphine Beukelaers s-a hotărât să părăsească Franța pentru a-și căuta un loc de muncă la Riga, în Letonia, era pregătită să își folosească economiile pentru a avea din ce trăi. În doar câteva săptămâni ea ar fi investit din timpul și din banii ei. Poate că toți banii ei, dar nu suficient timp pentru a găsi o ofertă de muncă, pentru a merge la un interviu și pentru a obține un post. A fost încântată să afle că avea dreptul să-și exporte prestația pe care o primea în Franța.

Continuare >>

06/10/2015


Cucerirea de noi terenuri – târgul locurilor de muncă al EURES dedicat mijloacelor de comunicare socială

Marcați data în calendarul dumneavoastră! Vineri 9 octombrie 2015 a marcat apariția unui târg al locurilor de muncă exclusiv pe Twitter și Facebook. Găzduit de EURES Țările de Jos, evenimentul inovator poate foarte bine să fie o premieră pentru rețea. Dacă va fi o reușită, poate deschide calea altor colegi EURES din toată Europa pentru acțiuni similare.

Continuare >>

01/10/2015


O întreprindere de construcții din Lituania își ocupă posturile rapid și ușor datorită sprijinului acordat de EURES

Întreprinderii de construcții Projektana, cu sediul în Kaunas, Lituania, îi merge foarte bine, în pofida climatului economic dificil în care își desfășoară activitatea. Activitatea sa de bază este realizarea de fundații pe șantiere de construcții din Lituania, Letonia, Belarus și Rusia. Însă, dat fiind volumul de muncă pe care îl primește, întreprinderea trebuie să facă angajări în mod frecvent și să caute în diferite locuri personal cu calificările necesare. Projektana este conștientă de avantajul pe care îl are făcând angajări prin intermediul rețelei EURES.

Continuare >>

29/09/2015


Plecați în Danemarca pentru un loc de muncă? Programul pentru parteneri Workindenmark vă ajută partenerul/partenera să-și găsească de lucru

Dacă partenerul/partenera dumneavoastră pleacă să lucreze în Danemarca, nu este nevoie să vă întrerupeți cariera, lucru pe care Tiago Silva l-a aflat când soția lui a fost angajată să lucreze ca psihiatru într-un spital danez. El a profitat din plin de programul pentru parteneri Workindenmark, care oferă partenerilor consultanță personalizată și consiliere pentru găsirea unui loc de muncă.

Continuare >>

18/09/2015


O asistentă medicală din Grecia ajută o bolnavă de Alzheimer din zona Pădurea Neagră, grație programului „Primul tău loc de muncă EURES”

Dat fiind că situația din Grecia rămâne problematică, este foarte greu să găsești locuri de muncă în anumite sectoare. Sănătatea este unul dintre sectoarele care au avut cel mai mult de suferit, astfel încât asistenta medicală Kalliope Kazepi s-a bucurat când i s-a ivit șansa de a înainta în carieră acceptând un post în zona Pădurea Neagră din Germania.

Continuare >>

15/09/2015


Învățare în clasă, practică la locul de muncă: programul MobiPro dă roade cu adevărat

Peste 100 de tineri din Bulgaria au profitat, numai în acest an, de șansa de a beneficia de formare profesională și de oportunități de angajare datorită programului Job of my Life, derulat în Germania.

Continuare >>

10/09/2015


Găsirea unui loc de muncă pe portalul EURES – căutări mai eficiente, utilizare mai simplă

Portalul se modifică! Utilizând instrumentul „Căutare loc de muncă", solicitanții de locuri de muncă vor putea în curând să beneficieze de un motor de căutare mai eficient și de o interfață mai simplă.

Continuare >>

07/09/2015


Traineeship, internship, apprenticeship – which one is for you?

If you are under 35 years old and looking for work then Your first EURES job and the new Drop'pin@EURES portal may be for you. These can help you find a job, traineeship or an apprenticeship in any EU country, along with Norway and Iceland. But are you clear on what the difference is between a traineeship and an apprenticeship? And what about an internship? Read on to demystify!

Continuare >>

04/09/2015


Consilierii EURES ajută persoanele care părăsesc timpuriu școala să își evalueze opțiunile

Cetățenii letoni care părăsesc timpuriu școala sunt informați cu privire la căutarea unui loc de muncă în Europa prin intermediul activităților desfășurate de consilierii EURES care vizitează școlile pentru a discuta direct cu viitorii solicitanți de locuri de muncă

Continuare >>

01/09/2015


Vorbitorii bilingvi beneficiază de o intensificare a activității cognitive a creierului

Folosirea mai multor limbi oferă beneficii evidente: mai multe locuri în care te simți ca acasă, șanse mai mari de angajare și posibilitatea de a purta cu ușurință discuții cu oamenii din jurul tău. Există însă și unele avantaje ascunse, după cum arată studiile recente.

Continuare >>

28/08/2015Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.