Noutăți


Parteneriatele de recrutare atrag infirmieri italieni în centre de îngrijire și asistență din Irlanda

Irlanda este întotdeauna dispusă să atragă personal competent pentru cele peste 400 de centre de îngrijire ale sale, îndeosebi în zonele rurale. Începând cu luna martie 2016, un proiect comun între EURES Irlanda și EURES Italia a ajutat la recrutarea a opt infirmieri italieni cu înaltă calificare, alte oferte de muncă fiind în așteptare.

Continuare >>

25/10/2016


Investiți în viitorul dumneavoastră urmând un stagiu de formare profesională plătit în Germania

Unsprezece tineri din Slovacia și Spania au descins în estul Germaniei în această vară, pentru a învăța ce presupune cu adevărat să fii îngrijitor pentru persoanele în vârstă. Beneficiind de sprijin din partea MobiPro-EU (The Job of My Life) și EURES, tinerii efectuează un stagiu de o lună într-un domeniu la alegere și în același timp învață gratuit limba germană.

Continuare >>

21/10/2016


Conturarea pilonului european al drepturilor sociale - implicați-vă în dezbatere

Răspund drepturile noastre sociale necesităților secolului XXI? Poate fi îmbunătățit modul în care este direcționat sprijinul social către șomeri? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările formulate pe parcursul perioadei de dezbatere lansate de Comisia Europeană, care va dura până la sfârșitul anului.

Continuare >>

18/10/2016


Nu ați fost inclus într-o schemă de angajare pentru absolvenți? Nu vă lăsați pradă disperării – există și alte modalități excelente de a debuta în carieră

Schemele de angajare pentru absolvenți sunt oferite de unele companii pentru a atrage proaspeții absolvenți de studii universitare. Aceste scheme pot oferi o procedură de integrare rapidă în numeroase industrii. Dacă însă nutreați speranța să fiți incluși într-una dintre aceste scheme și acum ați aflați că nu vi s-a oferit un loc, nu vă îngrijorați. Există și alte căi eficiente de a soluționa problema carierei.

Continuare >>

14/10/2016


Un videoclip dinamic prezintă opțiunile pe care le au cei aflați în căutarea unui loc de muncă la nivel internațional

Sunteți dornic să vă lărgiți orizontul, să dobândiți competențe noi sau să avansați rapid în carieră printr-un proiect de mobilitate internațională? Dacă aveți între 18 și 30 de ani, urmăriți noul videoclip amuzant al celor de la Actiris International, serviciul de plasare internațională din cadrul Serviciului public de ocupare a forței de muncă din Bruxelles, denumit Actiris.

Continuare >>

11/10/2016


Nursing Homes Ireland apreciază sprijinul oferit de EURES în ceea ce privește găsirea personalului de care au nevoie membrii săi

În prezent, în Irlanda există un deficit de asistente medicale calificate, atât în sectorul public, cât și în sectorul privat. Rezultatele unei anchete realizate în luna ianuarie 2016 în rândul a 118 membri ai Nursing Homes Ireland (numai centre private de îngrijire medicală și asistență de tip rezidențial) au indicat existența a 300 de posturi vacante.

Continuare >>

07/10/2016


Direcționarea inteligentă a ofertelor de locuri de muncă către grupurile create pe platformele de comunicare socială ajută cetățenii care doresc să se întoarcă în țara lor de origine

În timp ce portalul EURES contribuie adeseori la găsirea de personal și posturi vacante în străinătate, acesta poate ajuta, de asemenea, cetățenii să se întoarcă în țara de origine, oferindu-le informații despre oportunități bune de locuri de muncă.

Continuare >>

04/10/2016


Cea mai nouă provocare de recrutare pentru un consilier EURES din Spania – bio-cercetători pentru o întreprindere din Danemarca

Consilierul EURES din Spania, Manuel Zazo Cardeñosa, știe cum să găsească persoana potrivită care să răspundă de mulsul vacilor, dar poate să contribuie și la identificarea solicitanților care să fie invitați la un interviu cu reprezentanții celei mai mari întreprinderi în domeniul sănătății din Danemarca, Novo Nordisk. Oricare ar fi cerințele în materie de recrutare ale întreprinderilor care primesc consultanță din partea EURES, consilierii vor face tot posibilul să răspundă nevoilor acestora.

Continuare >>

30/09/2016


Un tânăr italian explorează Europa și nu numai, grație mai multor programe ale UE

În Finlanda prin programul Erasmus, din nou în Finlanda prin intermediul Serviciului european de voluntariat și apoi în Cambridge, Regatul Unit, prin programul Leonardo Da Vinci. Italianul Danilo Bisbano a beneficiat de ajutorul pe care îl poate oferi EURES și, în prezent, lucrează la Disney la Parcul tematic Epcot din Orlando.

Continuare >>

27/09/2016


Un moment captivant – proaspeți absolvenți de facultate și de liceu se pregătesc să își construiască o carieră

Școala s-a terminat și, pentru mulți, s-a terminat și universitatea sau colegiul. Dacă vă numărați printre tinerii care tocmai au finalizat o formă de învățământ la zi, lumea se deschide în fața dumneavoastră în acest moment. Deci, ce cred unii tineri europeni despre opțiunile și speranțele lor?

Continuare >>

23/09/2016Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.