Noutăți


Cele mai recente statistici indică faptul că ocuparea forței de muncă este în creștere de doi ani

Șomajul în UE este în prezent la cel mai scăzută nivel (8,6 %) după martie 2009, cu 1,6 milioane mai puține persoane aflate în șomaj în UE, în comparație cu anul trecut, se raportează în ediția de toamnă a evaluării trimestriale a evoluției ocupării forței de muncă și a situației sociale în Europa.

Continuare >>

02/12/2016


Un tânăr italian coace pizza perfectă la 2 000 de km de casă

Atunci când oportunitățile bat la ușă, este bine să le accepți. Este exact ceea ce a făcut Emanuel Cappelletti, proaspăt absolvent al unei școli italiene pentru turism și sectorul hotelier. Astăzi, cu sprijinul EURES, acesta lucrează într-o pizzerie finlandeză și se bucură de fiecare minut.

Continuare >>

29/11/2016


Berlinul joacă rolul de gazdă pentru prezentările de promovare profesională a scenariștilor suedezi

Sunteți pregătiți pentru următoarea superproducție sau serial de televiziune din Scandinavia? Este posibil să apară curând și pe ecranele din țara dumneavoastră, dacă judecăm după ecourile pozitive lăsate de unii dintre cei 23 de participanți prezenți la evenimentul de promovare a scenariștilor, organizat de EURES Suedia pe 2 iunie 2016.

Continuare >>

25/11/2016


Descoperiți-vă talentul prin intermediul formării profesionale

Mulți au încă impresia că universitatea este singura cale de urmat după absolvirea învățământului secundar. În realitate, formarea profesională poate deschide perspective excelente, de exemplu prin intermediul uceniciilor. Forma acestor cursuri și diversitatea profesiilor către care pot conduce au evoluat foarte mult în ultimele decenii. Așadar acesta este momentul perfect pentru organizarea de către Comisia Europeană a primei Săptămâni a competențelor profesionale.

Continuare >>

22/11/2016


Potențialii tineri antreprenori obțin sprijin online, față în față și în cadrul atelierelor adaptate

Vă tentează ideea de a fi propriul dvs. șef? Consultați I-LINC, un site de competențe digitale, care vă pune la dispoziție sfaturi practice și o comunitate de sprijin pentru a vă ajuta să faceți primii pași în direcția desfășurării unei activități independente. Sau folosiți ca surse de inspirație accentul pus de EURES Finlanda pe spiritul antreprenorial și rețeaua națională de tineri antreprenori aflată în creștere.

Continuare >>

08/11/2016


Perspective luminoase de noi locuri de muncă pentru artiștii care ne iluminează orașele

Cu o carte de vizită de „artist de lumini”, veți primi complimente din belșug, dar puteți întâmpina dificultăți în a găsi un loc de muncă stabil. Deja viitorul se prezintă mai „luminos” pentru mulți dintre artiștii de top din acest sector de nișă, după ce și-au etalat talentele în fața unor potențiali angajatori adunați la Stockholm, la invitația expresă a EURES.

Continuare >>

04/11/2016


O companie specializată în software de resurse lingvistice își intensifică recrutările

În căutarea de informaticieni, o firmă daneză apelează cu regularitate la serviciile EURES. Axată pe servicii de traducere și învățare online, Ordbogen A/S se află în curs de internaționalizare și își propune o creștere de cinci ori a personalului până în 2020. Dacă sunteți specialist în codificare, acesta ar putea fi momentul dvs.

Continuare >>

31/10/2016


Consultați ofertele de muncă prezentate la viitoarea zi a locurilor de muncă din Estonia

Vă place natura? Dacă da, poate că ar trebui să vă gândiți să lucrați în Estonia, considerată una din primele 10 cele mai „verzi” țări de pe pământ conform Indicelui de performanță în materie de mediu. Dacă vă surâde ideea de a obține un loc de muncă într-o țară care promovează șanse profesionale excelente, o calitate bună a vieții și un mediu natural remarcabil, informați-vă despre Ziua europeană (online) a locurilor de muncă. Găzduit de EURES Estonia, în colaborare cu Fondul estonian de prestații de șomaj, evenimentul se va desfășura online pe data de 11 noiembrie, între orele 11.00 15.00, ora Europei Centrale.

Continuare >>

28/10/2016


Parteneriatele de recrutare atrag infirmieri italieni în centre de îngrijire și asistență din Irlanda

Irlanda este întotdeauna dispusă să atragă personal competent pentru cele peste 400 de centre de îngrijire ale sale, îndeosebi în zonele rurale. Începând cu luna martie 2016, un proiect comun între EURES Irlanda și EURES Italia a ajutat la recrutarea a opt infirmieri italieni cu înaltă calificare, alte oferte de muncă fiind în așteptare.

Continuare >>

25/10/2016


Investiți în viitorul dumneavoastră urmând un stagiu de formare profesională plătit în Germania

Unsprezece tineri din Slovacia și Spania au descins în estul Germaniei în această vară, pentru a învăța ce presupune cu adevărat să fii îngrijitor pentru persoanele în vârstă. Beneficiind de sprijin din partea MobiPro-EU (The Job of My Life) și EURES, tinerii efectuează un stagiu de o lună într-un domeniu la alegere și în același timp învață gratuit limba germană.

Continuare >>

21/10/2016Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.