Noutăți


Investing in Europe’s youth is investing in Europe’s future

As former US President John F. Kennedy once said, “The future promise of any nation can be directly measured by the present prospects of its youth.” Kennedy may have been talking about the United States, but the sentiment is one that can be applied to any EU Member State and the future of Europe as a whole. With the European Commission recently reaffirming its commitment to investing in young people, we look at why this is such an important issue, why investing in Europe’s youth is investing in Europe’s future and how your business or organisation can get involved.

Continuare >>

24/05/2017


Cine are curaj reușește: povestea unui dealer auto român în Suedia


EURES Franța Căutarea unui loc de muncă este acum mai ușoară cu Emploi Store

Dacă în prezent sunteți șomer sau vă doriți o schimbare profesională, veți înțelege de ce se spune că „să-ți cauți un loc de muncă este un loc de muncă în sine”. Înseamnă multe ore petrecute pe internet căutând firme, site-uri cu oferte de muncă, modele de CV, sfaturi profesionale...și lista poate continua. Este o muncă epuizantă și deseori frustrantă, dar EURES Franța dispune acum de un serviciu nou-nouț, un site web care face tot ce este mai greu în locul dumneavoastră.

Continuare >>

17/05/2017


EURES: Opportunities for young people, businesses and organisations

While Drop’pin has always been a part of the EURES family, the platform’s recent relocation to the EURES website has firmly united the two services. We thought it was a good time to take a closer look at EURES and what this unique network has to offer the young people, businesses and organisations of Drop’pin.

Continuare >>

16/05/2017


Speranțe pentru scenariști


„De ce doriți să lucrați aici?” – pregătiți-vă bine răspunsul la această întrebare care vă va fi cu siguranță adresată

Este dificil de răspuns la această întrebare într-un mod original, dar totuși relevant. Dacă încercați să ieșiți în evidență intenționat și pregătiți un răspuns în consecință, acesta poate părea unul artificial. Dacă încercați să răspundeți simplu și clar, vă veți număra probabil printre numeroșii candidați care au spus exact același lucru ca și dumneavoastră. Cum puteți deci să dați un răspuns memorabil și să fiți totodată luat în serios?

Continuare >>

03/05/2017


Totul despre Erasmus+

Erasmus+ este un program al Comisiei Europene pentru educație, formare, tineret și sport. Din 2014, Erasmus+ a ajutat mii de tineri și organizații să-și lărgească orizonturile dincolo de granițe, să-și dezvolte competențele (tinerii) și să îmbunătățească baza de competențe a membrilor personalului (organizațiile). În articolul ce urmează vom arunca o privire asupra unor oportunități pe care Erasmus+ le poate oferi tinerilor și organizațiilor înregistrate pe Drop’pin@EURES.

Continuare >>

25/04/2017


Un fost profesionist media croat își fructifică aptitudinile de relaționare în Germania


Un loc de muncă sau studii universitare - ce ți se potrivește?

Nu este niciodată ușor să iei decizii în legătură cu viitorul tău, mai ales când ai toata viața înainte și ți-e teamă să nu alegi o cale greșită. Pentru mulți tineri, una din primele mari decizii trebuie luată la terminarea liceului: să urmeze studii universitare sau să se angajeze direct pe piața muncii? Este o întrebare veche și la care nu se poate răspunde ușor. Vă prezentăm câteva idei care sperăm să vă ajute în luarea unei decizii corecte.

Continuare >>

20/04/2017


Cum vor arăta locurile de muncă în 2050?

Roboții, automatizarea și noile modele de afaceri joacă deja un rol important la locul de muncă și nu există nicio îndoială privind faptul că tehnologia are un impact puternic asupra modului în care lucrăm. Dar putem încerca să facem câteva previziuni pentru viitor? Cum se va manifesta această tendință către automatizare în următoarele decenii?

Continuare >>

13/04/2017


Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.