Noutăți


Totul despre Erasmus+

Erasmus+ este un program al Comisiei Europene pentru educație, formare, tineret și sport. Din 2014, Erasmus+ a ajutat mii de tineri și organizații să-și lărgească orizonturile dincolo de granițe, să-și dezvolte competențele (tinerii) și să îmbunătățească baza de competențe a membrilor personalului (organizațiile). În articolul ce urmează vom arunca o privire asupra unor oportunități pe care Erasmus+ le poate oferi tinerilor și organizațiilor înregistrate pe Drop’pin@EURES.

Continuare >>

25/04/2017


Un fost profesionist media croat își fructifică aptitudinile de relaționare în Germania


Un loc de muncă sau studii universitare - ce ți se potrivește?

Nu este niciodată ușor să iei decizii în legătură cu viitorul tău, mai ales când ai toata viața înainte și ți-e teamă să nu alegi o cale greșită. Pentru mulți tineri, una din primele mari decizii trebuie luată la terminarea liceului: să urmeze studii universitare sau să se angajeze direct pe piața muncii? Este o întrebare veche și la care nu se poate răspunde ușor. Vă prezentăm câteva idei care sperăm să vă ajute în luarea unei decizii corecte.

Continuare >>

20/04/2017


Cum vor arăta locurile de muncă în 2050?

Roboții, automatizarea și noile modele de afaceri joacă deja un rol important la locul de muncă și nu există nicio îndoială privind faptul că tehnologia are un impact puternic asupra modului în care lucrăm. Dar putem încerca să facem câteva previziuni pentru viitor? Cum se va manifesta această tendință către automatizare în următoarele decenii?

Continuare >>

13/04/2017


Nu este vina mea, ci a altcuiva: cum să faci față unei respingeri în cazul unui loc de muncă

Cu toții am trecut prin așa ceva. Ai scris un CV minunat, ai formulat o scrisoare de intenție perfectă, te-ai descurcat bine la interviu, ai așteptat cu sufletul la gură un apel telefonic sau un e-mail și... ai primit răspunsul „nu, mulțumim”. Asta în cazul în care ai destul noroc să primești măcar un răspuns.

Continuare >>

11/04/2017


8 tips for building a great website for your organisation

A great website has become the heart of any business or organisation in our modern world. Whether you’re building one from scratch or want to improve an existing one, there are some essential decisions to be made before you begin…

Continuare >>

05/04/2017


Parteneriatul EURES ungaro-austriac ajută start-up-urile

Felul în care lucrăm este în schimbare, multe locuri de muncă tradiționale fiind înlocuite datorită noilor tehnologii, iar din ce în ce mai multe companii preferă contractele de muncă pe durată determinată în locul celor pe durată nedeterminată. Ca urmare a acestei schimbări, EURES își adaptează la rândul său felul în care îi ajută pe cei aflați în căutarea unui loc de muncă.

Continuare >>

04/04/2017


Ce trebuie să știu pentru a merge la studii, la un program de formare profesională sau la muncă în străinătate?

Unul dintre principalele avantaje ale cetățeniei UE este dreptul la liberă circulație în oricare alt stat membru pentru a munci sau a studia. Este o perspectivă atractivă, de care beneficiază anual mii de tineri pentru a-și lărgi orizontul. Ținând seama de aceste aspecte, am formulat o serie de sfaturi importante pentru cazul în care intenționați să faceți pasul hotărâtor și să valorificați o oportunitate apărută în străinătate.

Continuare >>

29/03/2017


Programul „Garanția pentru tineret” ajută un tânăr aflat în căutarea unui loc de muncă să se angajeze în domeniul comunicării

După ce trecuse prin multe interviuri de angajare fără niciun succes, slovenul David Banović începuse să-și piardă motivația de a mai încerca să-și găsească un loc de muncă. Dar în loc să renunțe, el s-a îndreptat către programul „Garanția pentru tineret”.

Continuare >>

23/03/2017


Ce este VET și de ce ar trebui să mă intereseze?


Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.