Noutăți


O tânără farmacistă portugheză se bucură de o nouă viață în Suedia

O diplomă bună și mulți ani de formare nu au fost suficienți pentru ca absolventa portugheză Claudia Batalha să obțină un post care să îi permită să trăiască fără să depindă de părinții ei. Totul s-a schimbat când fratele ei și-a vizitat familia și le-a vorbit despre oportunitățile pe care le-a găsit în Luxemburg. Ea a decis să calce pe urmele lui și să caute de muncă în UE: „Am realizat că, deși voi fi mereu portugheză, eram și cetățean european”, spune Claudia.

Continuare >>

22/07/2016


Un contract pe termen scurt în străinătate vă poate ajuta să vă îmbunătățiți CV-ul

După absolvirea cursurilor de la Haagse Hogeschool cu o diplomă în studii europene, Brenda van de Klundert și-a dorit să găsească un loc de muncă corespunzător noii calificări, care să îi ofere ocazia de a-și lărgi orizonturile. Prin urmare, și-a contactat consilierul EURES, Peter de Leede, care lucrează în Dordrecht, Țările de Jos, pentru a afla ce oportunități sunt în străinătate.

Continuare >>

19/07/2016


Să simplificăm complexitatea – o operatoare de centru de apel explică de ce îi place această muncă

Leonie de Krijger lucrează de 11 ani la un centru de apel pentru clienți din Goes, Țările de Jos, ajutându-i pe cei care doresc să se mute în această țară pentru a-și găsi de lucru. Leonie și colegii ei îi lămuresc, printre altele, cum să solicite prestațiile sociale, cum să obțină recunoașterea calificărilor, ceea ce le mai reduce din stresul căutării unui loc de muncă.

Continuare >>

12/07/2016


Locurile de muncă sezoniere în centrul atenției la Ziua locurilor de muncă pe coasta mediteraneană spaniolă

Ziua locurilor de muncă în Insulele Baleare 2016 SOIB-EURES, care vizează locurile de muncă sezoniere, a atras o mie de vizitatori și peste 300 de oferte de locuri de muncă la nivel local și în străinătate. Succesul evenimentului a fost asigurat în mare parte de corelarea în avans a profilurilor solicitanților de locuri de muncă cu ofertele existente, la care se adaugă publicitatea timpurie prin mijloacele de comunicare socială și pe site-urile web ale EURES

Continuare >>

08/07/2016


Aveți nevoie de 130 de angajați noi pentru o afacere? EURES și Țările de Jos au răspuns acestei provocări

Lanțul de magazine online de mobilier POCO, cu sediul în Germania, deține peste 100 de magazine pe întreg teritoriul țării, așadar, decizia de a deschide un nou magazin la Enschede, Țările de Jos, părea următorul pas logic. Departamentul de resurse umane a ajuns la concluzia că va avea nevoie de asistența unei rețele în măsură să îi ofere sprijin în activitatea de recrutare transfrontalieră și, astfel, a contactat EURES din Germania, care i-a făcut legătura cu Wim Evers, consilier EURES în Țările de Jos.

Continuare >>

05/07/2016


Într-o platformă EURES nou reformată, succesul dumneavoastră este pe primul plan


Concursul de fotografie pe Facebook #EUinmyregion – ce mai așteptați?

În fiecare an, UE investește în mii de proiecte regionale: trebuie să existe unul undeva, lângă dvs.! Faceți o fotografie superbă cu acest proiect și puteți câștiga o călătorie gratuită la Bruxelles, unde puteți participa la un atelier de fotografie. Înscrieți-vă în concursul #EUinmyregion pentru o șansă de a câștiga.

Continuare >>

28/06/2016


Urmează un interviu? Vă deranjează autopromovarea? Găsiți un alt mod de a vă impresiona intervievatorul

Intervievatorii caută dovezi clare cu privire la ceea ce ați realizat, nu la abilitatea dumneavoastră de a convinge. Deci, dacă autopromovarea vă deranjează, iar sfaturile despre cum să te vinzi mai bine vă creează agitație, prindeți curaj. Există o altă abordare care poate da roade în acele minute prețioase din timpul interviului.

Continuare >>

24/06/2016


Contactele pe termen lung avute cu angajatorul bulgar îl ajută pe consilierul EURES să ofere soluții eficiente

În ultimii patru ani, consilierul EURES din Țările de Jos Erdal Egin și-a manifestat întotdeauna disponibilitatea de a ajuta Euroccor, o întreprindere internațională cu sediul în Bulgaria, care are o cerere mare de vorbitori de limbă neerlandeză. În paralel cu activitatea sa de sprijinire a aspiranților la un loc de muncă în străinătate, Erdal a ajutat Euroccor să angajeze circa 30 de persoane din 2012.

Continuare >>

21/06/2016


Noul card UE al calificărilor netezește calea unora dintre persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă

Dacă sunteți fizioterapeut, asistent medical generalist, farmacist, ghid montan sau agent imobiliar interesat să lucrați în străinătate în UE, viața dvs. tocmai a devenit mai ușoară. Cardul profesional european (EPC) este disponibil de la începutul acestui an și își propune să contribuie la recunoașterea calificărilor din aceste sectoare în întreaga Uniune Europeană.

Continuare >>

17/06/2016Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.