Noutăți


Cum să fii convingător în privința competențelor și a personalității proprii în cazul interviurilor la distanță

Canalele de comunicare online, cum ar fi Skype, Google Hangouts sau Netop Live Guide, se transformă tot mai mult într-un spațiu în care persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă își pot convinge angajatorii că reprezintă alegerea perfectă pentru postul în cauză. La fel, interviurile telefonice devin din ce în ce mai populare.

Continuare >>

17/04/2015


Lucrătorii mai în vârstă care se mută în străinătate beneficiază de experiență și simțul realității

Experiența lucrătorilor poate fi un punct forte pe piața forței de muncă, dar, pe de altă parte, îi poate descuraja pe potențialii angajatori. Costurile angajării lucrătorilor mai în vârstă pot fi mai ridicate, iar în contextul economiilor în criză tinerii semi-calificați reprezintă de multe ori o opțiune mai ieftină. Atunci când gama locurilor de muncă pe care le-ai putea ocupa în propria ta țară se restrânge, mutarea în străinătate cu ajutorul rețelei EURES poate fi o alegere potrivită.

Continuare >>

17/04/2015


Nu sunteți mulțumit de remunerația din țara dumneavoastră? Priviți peste hotare!

Studiile realizate de WageIndicator Foundation (Salarulmeu) compară cât câștigă lucrătorii din diferite țări pe oră pentru aceeași activitate. Se poate utiliza un instrument pentru a verifica diferențele, în funcție de profesie, și se poate vedea dintr-o privire care sunt țările în care remunerația este cea mai ridicată.

Continuare >>

17/04/2015


Suedia, tărâmul oportunităților pentru finlandezii care caută un loc de muncă în sectorul informaticii

Vara trecută, când Nokia a anunțat disponibilizări în Finlanda, mulți lucrători finlandezi din sectorul IT s-au trezit într-o situație îngrijorătoare. În același timp, sectorul tehnologic din Suedia, aflat în expansiune, se lupta să acopere posturile vacante. Observând această discrepanță, EURES Suedia și EURES Finlanda au demarat un amplu proces de recrutare, menit să echilibreze situația; acesta a culminat, în luna decembrie, cu o Zi a locurilor de muncă încununată de succes.

Continuare >>

17/04/2015


Când călătorești ți se deschide mintea, dar când lucrezi în străinătate devii mai deștept!

Când lucrezi în străinătate și ai de-a face cu alte culturi, când trebuie să înveți limbi străine – se activează o gândire rapidă care exersează creierul. O serie de studii arată că oamenii care lucrează și studiază în străinătate îi depășesc pe ceilalți în gândirea creativă și în rezolvarea de probleme.

Continuare >>

17/04/2015


CV-ul – cum să obții echilibrul perfect între autopromovare și sinceritate

Ați auzit de bărbatul acela care mergând cu metroul la un interviu a insultat un călător care cobora din vagon? Când a ajuns la interviu a constatat că persoana cu care fusese nepoliticos stătea chiar în fața lui, în poziția de intervievator. Nu a obținut postul.

Continuare >>

17/04/2015


EURES Slovenia o ajută pe Manca Müller să își găsească locul de muncă ideal

Înconjurată de studenți, Manca Müller se simte în elementul ei. După plecarea din Slovenia pentru a încerca statutul de student într-o școală superioară populară daneză, Müller s-a simțit tristă să plece la sfârșitul semestrului. Doar un an mai târziu, ea a revenit ca profesor asistent, iar acum are un post permanent în administrația școlii. „EURES Slovenia mi-a oferit sprijinul și încrederea de care aveam nevoie pentru toate actele administrative și pentru a face mutarea", spune Manca.

Continuare >>

17/04/2015


Cluburi restaurant, faceți cunoștință cu localnicii și cultura țării

Ați făcut deci pasul. Rețeaua EURES v-a ajutat să vă găsiți un loc de muncă corespunzător într-o altă țară și începe un nou capitol din viața dumneavoastră. Acomodarea la noul mediu poate fi dificilă, dar dacă doriți să aflați mai multe despre localnici, atunci un club restaurant ar putea fi exact ceea ce vă trebuie.

Continuare >>

17/04/2015


Faceți cunoștință cu echipa care a organizat evenimentul „Zilele europene online ale locurilor de muncă”

Zilele europene (online) ale locurilor de muncă [European (Online) Job Days – EOJD] au devenit unul din cele mai puternice instrumente ale EURES de punere în legătură a persoanelor care caută un loc de muncă cu angajatorii de pe întreg continentul. Însă multe din activitățile complexe care asigură succesul acestor evenimente au loc în spatele cortinei. Aici discutăm cu persoanele care contribuie la transformarea EOJD în realitate.

Continuare >>

17/04/2015


„Dimensiunea umană” a serviciului de asistență al EURES, factorul determinant al rezolvării reale a problemelor

Pentru mulți angajatori și solicitanți de locuri de muncă, EURES este un instrument web care permite cercetarea posibilităților oferite de piața muncii din UE. Pentru ca portalul EURES să fie permanent eficace, dincolo de interfață trebuie să se depună eforturi intense. Am stat de vorbă cu Evi Guinou, coordonatoarea serviciului de asistență al EURES, care împreună cu echipa sa din Luxemburg lucrează la soluționarea efectivă a problemelor întâmpinate de utilizatorii portalului.

Continuare >>

17/04/2015Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.