Noutăți


De acum încolo tinerilor le va fi mai ușor să descopere oportunități de creștere a capacității de inserție profesională

Așa cum stau lucrurile pe piața muncii de azi, tinerii care doresc să obțină un prim loc de muncă nu par să aibă prea multe șanse. Printre obstacolele cu care se confruntă tinerii europeni se numără lipsa de experiență și de competențe profesionale, precum și inexistența unor oportunități adecvate de dobândire a competențelor respective. Pe parcursul perioadei dificile de trecere de la viața de elev sau student către începerea unei cariere, tinerii au nevoie de sprijin pentru a face față acestui moment esențial din viața lor.

Continuare >>

29/06/2015


Marco pleacă în Regatul Unit pentru a dobândi noi competențe ca asistent medical

Schimbul de idei cu alți asistenți medicali și dezvoltarea personală - acestea au fost cele două obiective care l-au determinat pe tânărul de 26 de ani Marco Colombero să încerce să vadă cum e să lucrezi în sistemul medical de stat al Regatului Unit

Continuare >>

26/06/2015


Consilierii EURES sunt creativi

V-ați întrebat vreodată cum reușește un consilier EURES să țină pasul cu nevoile solicitanților de locuri de muncă, ale angajatorilor și ale propriilor colegi din alte țări? Medicină, IT, agricultură – unui consilier EURES i se poate solicita sprijinul în orice sector de activitate. De aceea, consilierii EURES trebuie să fie la curent cu cele mai recente evoluții în domeniu și pot face asta folosindu-și creativitatea. Iată cum s-a gândit un consilier grec să se documenteze în sectorul ingineriei.

Continuare >>

22/06/2015


Mentalitatea pozitivă o ajută pe o asistentă medicală spaniolă să depășească obstacolele în Norvegia

Acum doi ani, Alba Gracia și-a ascultat inima și s-a mutat din Spania în Norvegia pe un post de asistentă medicală. În Spania, povestea ei reprezintă un bun exemplu de reușită împreună cu EURES. Iată câteva recomandări din partea Albei și a consilierului său EURES cu privire la stabilirea într-o altă țară.

Continuare >>

15/06/2015


Învățarea de noi abilități de gătit într-una dintre cele mai frumoase regiuni montane ale lumii

Tânărul bucătar șef Matej Kulas are deja o experiență de nouă sezoane acumulată în Croația, dar oportunitățile sunt relativ rare și adesea locurile de muncă nu sunt stabile. De aceea, el s-a decis să caute soluții mai departe de casă, în Austria, și s-a îndreptat spre târgul de locuri de muncă organizat de Dieter Müller, consilier EURES în regiunea Voralberg, și de Camera de Comerț locală. A fost o decizie pe care nu a regretat-o niciodată.

Continuare >>

05/06/2015


Vârste de pensionare mai înaintate, schimbarea profesiei mai târziu în viață... tiparul de activitate al lucrătorilor în vârstă din UE este în curs de schimbare

În UE, vârsta obișnuită de pensionare este de 65 de ani, însă se întrevăd schimbări. Danemarca, Franța, Germania și Spania au decis să majoreze vârsta de pensionare la 67 de ani, iar Marea Britanie și Irlanda au ca obiectiv vârsta de 68 de ani. În majoritatea țărilor, aceste schimbări vor fi evidente în anii 2020. Multe persoane lucrează deja până la o vârstă mai înaintată, schimbându-și profesia sau angajându-se cu jumătate de normă în funcție de nevoi.

Continuare >>

03/06/2015


O consilieră EURES care tocmai s-a pensionat ne vorbește despre reușita în cazul angajărilor în străinătate

Timp de 32 de ani, Barbara Gorter-Zahuta a găsit omul potrivit pentru locul de muncă potrivit, iar 15 dintre acești ani au fost dedicați rețelei EURES din Țările de Jos. Barbara s-a pensionat în luna aprilie și am invitat-o să ne ofere o imagine retrospectivă asupra schimbărilor la care a fost martoră și să ne spună de ce este nevoie pentru a te simți ca acasă în altă țară.

Continuare >>

28/05/2015


Chemarea pinguinilor – organizația British Antarctic Survey are o serie de posturi vacante pentru o întreagă gamă de profiluri profesionale

Locul dumneavoastră de muncă în domeniul electronicii sau al informaticii vă plictisește și simțiți nevoia unei schimbări? Dacă da, atunci este posibil ca British Antarctic Survey să vă poată oferi postul potrivit. Organizația a făcut publică o listă de oferte de muncă, pentru care dorește să facă angajări pentru perioade care variază de la câteva luni la peste un an. Printre profiluri se găsește și cel de inginer electronist.

Continuare >>

22/05/2015


Muncă multă, atmosferă plăcută: EURES Belgia ajută persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă să se angajeze la Club Med

Persoanele doritoare să lucreze într-o stațiune turistică ar putea crede că munca la Club Med este un fel de vacanță, însă angajatorii din sectorul turismului care se confruntă cu această idee preconcepută speră să schimbe situația cu ajutorul consilierilor EURES.

Continuare >>

22/05/2015


12 scenariști suedezi au ocazia de a-și promova creațiile în fața unor producători din Polonia

Este bine cunoscut faptul că scrierea de scenarii este un domeniu în care se supraviețuiește cu greu. Doisprezece scenariști suedezi s-au bucurat de o mare șansă în acest sens, în 26 martie, când și-au prezentat ideile în fața unor profesioniști din industria cinematografică, în colaborare cu Institutul Polonez de Film. Această ocazie a fost rezultatul a doi ani de activități de consolidare a relațiilor dintre Institut și consilierul EURES Wanna Spiridonidou, care locuiește în Suedia.

Continuare >>

12/05/2015Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.