Noutăți


EURES România îi ajută pe tinerii care își caută un loc de muncă să găsească ucenicii în Germania

Încă de la începutul crizei financiare, UE a cunoscut cote înalte ale șomajului în rândul tinerilor. Cu toate acestea, unele țări au resimțit efectele mai mult decât altele, iar Germania este o țară în care șomajul în rândul tinerilor chiar a scăzut în perioada de după criză.

Continuare >>

21/06/2018


„Primul tău loc de muncă EURES” oferă speranțe unei tinere din Italia

Programul de mobilitate profesională al UE Primul tău loc de muncă EURES a ajutat o tânără să facă trecerea de la un loc de muncă temporar în Italia la o carieră cu normă întreagă în serviciul de relații cu clienții în Bulgaria.

Continuare >>

14/06/2018


MobiliseSME: o platformă de schimburi transfrontaliere de care beneficiază sute de mici întreprinderi și angajații acestora


O prezentare care să vă ghideze pas cu pas în căutarea candidatului potrivit

Portalul EURES oferă companiilor acces la peste 350 000 de CV-uri înregistrate, iar efectuarea căutărilor pentru găsirea celui mai bun candidat nu a fost niciodată mai ușoară ca acum.

Continuare >>

07/06/2018


Din Irlanda până în Croația și înapoi: cum ajută EURES marile companii să ocupe posturi internaționale

Marriott International este una din cele mai mari companii hoteliere din lume, având un lanț de peste 6 000 de hoteluri în peste 122 de țări. Cu un portofoliu de clienți atât de divers, există o cerere reală de angajați multilingvi, iar Marriott caută în permanență noi angajați talentați.

Continuare >>

01/06/2018


Ce înseamnă un „angajator bun”?

Nenumărate sondaje vă pot spune care sunt cele mai mari companii sau care companii au cei mai mulți angajați. Dar mărimea unei companii nu înseamnă totul pentru o persoană aflată în căutarea unui de loc de muncă. „Cei mai buni” angajatori sunt cei care le oferă angajaților ceea ce își doresc aceștia.

Continuare >>

31/05/2018


Expatriați fericiți își împărtășesc „My Big Danish Moment”


Competențele TIC superioare, acum la mare căutare în rândul companiilor


Ucenicii slovaci dau savoare europeană unui restaurant francez


Folosirea profilului LinkedIn pentru atragerea angajatorilor

Cel puțin 75 % din locurile de muncă sunt ocupate prin referințe personale, platforme de comunicare socială și rețelele personale ale personalului de recrutare; nu subestimați deci importanța unui bun profil LinkedIn. Profilul dumneavoastră este primul lucru pe care îl văd angajatorii înainte de a vă contacta și de aceea vă prezentăm câteva recomandări pentru folosirea cu succes a acestei platforme:

Continuare >>

19/04/2018


Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.