Noutăți


Un fost profesionist media croat își fructifică aptitudinile de relaționare în Germania


Work or university – which is right for you?

Making decisions about your future is never easy, especially when you have your whole life stretched out in front of you and you’re worried about choosing the wrong path. One of the first big decisions for a lot of young people will crop up after finishing school: do you go to university or do you head straight into the world of work? It’s an age-old question and one that doesn’t have any easy answer. We’ve put together some thoughts that will hopefully help you to decide what’s right for you.

Continuare >>

20/04/2017


Cum vor arăta locurile de muncă în 2050?

Roboții, automatizarea și noile modele de afaceri joacă deja un rol important la locul de muncă și nu există nicio îndoială privind faptul că tehnologia are un impact puternic asupra modului în care lucrăm. Dar putem încerca să facem câteva previziuni pentru viitor? Cum se va manifesta această tendință către automatizare în următoarele decenii?

Continuare >>

13/04/2017


Nu este vina mea, ci a altcuiva: cum să faci față unei respingeri în cazul unui loc de muncă

Cu toții am trecut prin așa ceva. Ai scris un CV minunat, ai formulat o scrisoare de intenție perfectă, te-ai descurcat bine la interviu, ai așteptat cu sufletul la gură un apel telefonic sau un e-mail și... ai primit răspunsul „nu, mulțumim”. Asta în cazul în care ai destul noroc să primești măcar un răspuns.

Continuare >>

11/04/2017


8 tips for building a great website for your organisation

A great website has become the heart of any business or organisation in our modern world. Whether you’re building one from scratch or want to improve an existing one, there are some essential decisions to be made before you begin…

Continuare >>

05/04/2017


Parteneriatul EURES ungaro-austriac ajută start-up-urile

Felul în care lucrăm este în schimbare, multe locuri de muncă tradiționale fiind înlocuite datorită noilor tehnologii, iar din ce în ce mai multe companii preferă contractele de muncă pe durată determinată în locul celor pe durată nedeterminată. Ca urmare a acestei schimbări, EURES își adaptează la rândul său felul în care îi ajută pe cei aflați în căutarea unui loc de muncă.

Continuare >>

04/04/2017


Ce trebuie să știu pentru a merge la studii, la un program de formare profesională sau la muncă în străinătate?

Unul dintre principalele avantaje ale cetățeniei UE este dreptul la liberă circulație în oricare alt stat membru pentru a munci sau a studia. Este o perspectivă atractivă, de care beneficiază anual mii de tineri pentru a-și lărgi orizontul. Ținând seama de aceste aspecte, am formulat o serie de sfaturi importante pentru cazul în care intenționați să faceți pasul hotărâtor și să valorificați o oportunitate apărută în străinătate.

Continuare >>

29/03/2017


Programul „Garanția pentru tineret” ajută un tânăr aflat în căutarea unui loc de muncă să se angajeze în domeniul comunicării

După ce trecuse prin multe interviuri de angajare fără niciun succes, slovenul David Banović începuse să-și piardă motivația de a mai încerca să-și găsească un loc de muncă. Dar în loc să renunțe, el s-a îndreptat către programul „Garanția pentru tineret”.

Continuare >>

23/03/2017


Ce este VET și de ce ar trebui să mă intereseze?


5 sfaturi utile pentru asigurarea eficienței platformelor sociale pentru propria organizație

Platformele de comunicare sociale reprezintă un instrument excelent pentru întreprinderi, dar simplul fapt de a avea un cont de Facebook sau Twitter nu mai este suficient pentru a vă distinge de ceilalți. Modul în care utilizați platformele sociale se corelează din ce în ce mai mult cu succesul, mai ales în condițiile unei intensificări a digitalizării la nivelul majorității categoriilor de public vizate.

Continuare >>

14/03/2017


Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.