Noutăți


Târgurile de locuri de muncă: valorificați la maximum timpul de care dispuneți

Așadar, ați găsit un târg de locuri de muncă la care v-ar plăcea să participați și ați parcurs etapele procesului de înregistrare (dacă este necesar!) Ce urmează? Poate vă gândiți că este suficient doar să vă prezentați în ziua respectivă, însă pentru a profita la maximum de oportunitățile pe care le oferă un târg de locuri de muncă – și pentru a vă folosi timpul în mod înțelept –, nu strică puțină planificare în avans...

Continuare >>

22/06/2017


Suedia invită specialiștii greci din domeniul sănătății să se mute în nord

Un concept de succes în materie de ocupare a forței de muncă încurajează cadrele medicale să schimbe Grecia cu Suedia. Săptămâna suedeză bianuală se desfășoară la Atena și Salonic, cea mai recentă ediție având loc luna trecută, cooperarea dintre cele două țări datând de foarte mult timp.

Continuare >>

20/06/2017


Un târg de locuri de muncă la doar un clic distanță: informaticieni talentați din toată Europa s-au conectat la Ziua europeană online a locurilor de muncă, organizată în Irlanda

Imaginați-vă pentru o clipă că sunteți o persoană care își caută de lucru, având experiență în software/IT sau competențe în domeniul serviciilor destinate întreprinderilor, și că v-ați propus să progresați în carieră. Unde v-ați gândi să căutați noi oportunități? Probabil că nu citind fluturași de prezentare la un târg de locuri de muncă. Mai degrabă ați efectua o parte substanțială din această căutare, dacă nu chiar pe toată, folosind Măria Sa Internetul.

Continuare >>

14/06/2017


Totul despre Fondul social european (FSE)

Din 2007 până în 2014, aproximativ 10 milioane de cetățeni europeni au găsit un loc de muncă cu sprijinul Fondului social european (FSE). Anul acesta, când fondul își sărbătorește cea de a 60-a aniversare, ne-am gândit că ar fi un moment propice pentru a analiza mai amănunțit modul în care funcționează FSE, tipurile de sprijin disponibile și modul în care vă puteți implica și dumneavoastră...

Continuare >>

13/06/2017


Ghid ideal de socializare

Socializarea înseamnă creare de relații, promovare personală și șanse pe care poate că nu le-ați fi descoperit într-o căutare online tipică a unui loc de muncă. Sunt multe aspecte care trebuie luate în considerare, mai ales când vine vorba de participarea efectivă la un eveniment de socializare. De aceea, am împărțit procesul în trei pași esențiali care vă vor ajuta să vă pregătiți, să vă folosiți timpul cu înțelepciune și să valorificați la maximum această experiență.

Continuare >>

08/06/2017


Întoarcerea acasă: O viață mai ușoară pentru repatriații polonezi

Oamenii au o tendință naturală către călătorie, mutare și reînnoire. Să recunoaștem, o viață constant activă reprezintă unul dintre „produsele secundare” ale lumii noastre tot mai globalizate. În același timp, însă, se constată recent o tendință în sens invers. Se pare că, în zilele noastre, tot mai mulți polonezi au început să își facă planuri de întoarcere acasă. Dacă în urmă cu aproximativ 15 ani polonezii își părăseau tărâmurile natale în căutarea unei vieți mai bune, aceștia își caută acum un loc de muncă acasă. În trecut, întrebarea era „de ce”. Astăzi, întrebarea se reduce la când…

Continuare >>

07/06/2017


Actiris răspândește veștile bune despre programul „Primul tău loc de muncă EURES” la Bruxelles

În decembrie 2016, colaboratorii EURES de la Actiris au ieșit pe străzile din Bruxelles pentru a promova programul de mobilitate profesională „Primul tău loc de muncă EURES” (YFEJ). Actiris International este componenta internațională a Serviciului public pentru ocuparea forței de muncă de la Bruxelles, Actiris, unul dintre partenerii care sprijină demersul EURES.

Continuare >>

01/06/2017


Ce îmi poate oferi relaționarea?

Competențele și experiența reprezintă o componentă esențială a oricărei cariere de succes. Însă, pe fondul concurenței tot mai acerbe pentru un loc de muncă în lumea noastră modernă, vechiul proverb „Nu contează ce cunoști, ci pe cine cunoști” capătă o semnificație tot mai mare. Relaționarea vă poate oferi un avantaj față de concurență și vă ajută să deschideți uși care nici nu ați știut măcar că există.

Continuare >>

30/05/2017


Investing in Europe’s youth is investing in Europe’s future

As former US President John F. Kennedy once said, “The future promise of any nation can be directly measured by the present prospects of its youth.” Kennedy may have been talking about the United States, but the sentiment is one that can be applied to any EU Member State and the future of Europe as a whole. With the European Commission recently reaffirming its commitment to investing in young people, we look at why this is such an important issue, why investing in Europe’s youth is investing in Europe’s future and how your business or organisation can get involved.

Continuare >>

24/05/2017


Cine are curaj reușește: povestea unui dealer auto român în Suedia


Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.