Noutăți


Consilierii EURES ajută persoanele care părăsesc timpuriu școala să își evalueze opțiunile

Cetățenii letoni care părăsesc timpuriu școala sunt informați cu privire la căutarea unui loc de muncă în Europa prin intermediul activităților desfășurate de consilierii EURES care vizitează școlile pentru a discuta direct cu viitorii solicitanți de locuri de muncă

Continuare >>

01/09/2015


Vorbitorii bilingvi beneficiază de o intensificare a activității cognitive a creierului

Folosirea mai multor limbi oferă beneficii evidente: mai multe locuri în care te simți ca acasă, șanse mai mari de angajare și posibilitatea de a purta cu ușurință discuții cu oamenii din jurul tău. Există însă și unele avantaje ascunse, după cum arată studiile recente.

Continuare >>

28/08/2015


„Job dating” – EURES Luxemburg face tot posibilul pentru a vă ajuta să găsiți locul de muncă perfect

Dacă sunteți în căutarea unui loc de muncă în sectorul ospitalității și puteți ajunge la Mondorf-les-Bains în Luxemburg pe 26 octombrie 2015, atunci sunteți invitați. EURES organizează un eveniment de „job dating" pentru a facilita întâlnirea dintre dumneavoastră și un potențial angajator. Dacă reprezentați o firmă de recrutare și sunteți în căutare de personal, și dumneavoastră sunteți invitat.

Continuare >>

25/08/2015


Zilele europene ale locurilor de muncă - cum să faci o bună impresie la prima întâlnire!

La târgurile carierei și la târgurile locurilor de muncă, la evenimentele de tip „Job Dating" și cu ocazia interviurilor-fulger, solicitanții de locuri de muncă și angajatorii se străduie deopotrivă să facă alegerea potrivită. Dar cum poți fi sigur că îți vei folosi la maximum scurta șansă de a străluci?

Continuare >>

13/08/2015


EURES ajută un cuplu de tineri italieni să se mute împreună în Suedia

Să începi o viață nouă într-o țară străină – cu o slujbă nouă, o limbă nouă, o cultură nouă – este o experiență interesantă și, în același timp, o provocare. Dar dacă acest lucru înseamnă că trebuie să îți lași partenerul în urmă, decizia poate fi greu de luat. EURES Italia și EURES Suedia au ajutat un cuplu de italieni să își găsească amândoi de lucru, dându-le șansa de a se bucura de o nouă viață împreună.

Continuare >>

11/08/2015


Cum să cunoști alți oameni, să-ți îmbogățești CV-ul, dar și să te distrezi pe timpul verii – învață o limbă străină

Te numeri printre norocoșii care au parte de o vacanță de vară de două luni, dar aproape jumătate s-a dus și ai cam început să te plictisești? Ce-ar fi să petreci acest timp cu folos, învățând o limbă străină?

Continuare >>

05/08/2015


Ce sfaturi poate să vă ofere un consultant cu aproape 30 de ani de experiență?

De aproape 30 de ani, Cindy Sijmonsma este pregătită să ofere consultanță în domeniul căutării unui loc de muncă în orice sector de activitate și în orice regiune. Cindy este un exemplu excelent de consultant EURES, adică o persoană dedicată, motivată și gata mereu să ajute oamenii să-și găsească drumul într-un mediu nou. „Cultura înseamnă cu mult mai mult decât cărți și muzică", spune ea. „Cultura se referă și la modul în care luăm masa în pauza de prânz și la felul în care comunicăm."

Continuare >>

28/07/2015


De la scenariu la film – scenariștii suedezi își dau seama dacă ideile lor pot prinde aripi

Doisprezece scenariști au primit în luna iunie șansa de a-și prezenta ideile la Berlin, în fața unor producători de film. În cadrul celui de-al treilea eveniment de acest tip organizat în Germania de Wanna Spiridonidou, consilier EURES Suedia, scenariștii au stat de vorbă cu profesioniști din industria filmului și și-au dezvăluit ideile de scenariu în cursul unei sesiuni de prezentări.

Continuare >>

24/07/2015


Doi tineri italieni spun pe YouTube de ce au ales programul „Primul tău loc de muncă EURES”

Fabio Bertollini și Agata Murgano sunt doi tineri italieni care profită la maximum de șansa de a avansa în carieră cu ajutorul programului „Primul tău loc de muncă EURES". Ei vorbesc de experiența dobândită în două filmulețe publicate recent pe YouTube. Citiți în continuare pentru a afla de ce au ales acest program și ce le-a oferit el.

Continuare >>

20/07/2015


EURES – o abordare bazată pe cooperare, pentru a vă ajuta să obțineți un loc de muncă și să îl păstrați

Când EURES a ajutat-o pe Panagiota Domestichou să preia un post de infirmieră în Finlanda, aceasta a simțit în sfârșit că putea să profeseze în domeniul în care își obținuse calificarea în Grecia. Cu toate acestea, problemele nu au întârziat să apară: la șase luni de la preluarea postului, angajatorii au considerat că aveau nevoie și de alte documente. EURES și Europe Direct din Grecia, precum și EURES Finlanda i-au venit în ajutor.

Continuare >>

17/07/2015Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.