Noutăți


Important este unde vrei să ajungi, nu unde studiezi

Mi-a mulțumit întruna pentru că i-am oferit un stagiu în companie. De ce? Pentru că un oarecare student la universitate a convins-o că „oamenii ca ea” vor fi mereu ultimele persoane angajate de „oameni ca mine”.

Continuare >>

23/11/2017


Vara în Croația, iarna în Austria: reușita unui om aflat în căutarea unui loc de muncă

Cu litoralul său magnific, Croația este vara o destinație turistică îndrăgită– ceea ce face ca în industria ospitalității să fie la mare căutare lucrătorii calificați și cu experiență.

Continuare >>

22/11/2017


Instrumentul pentru IMM-uri: creșteți potențialul IMM-ului dumneavoastră


Maximizați impactul CV-ului dumneavoastră – încercați o abordare diferită!

În funcție de locul de muncă pentru care candidați, uneori angajatorul dorește să își facă o idee despre persoana candidatului și numai după aceea să analizeze competențele și experiența acestuia. Așa că de ce să nu combinați un video CV cu varianta mai clasică? Dacă considerați că este o variantă care vi se potrivește, parcurgeți textul în continuare și veți găsi sfaturi ale experților despre situația potrivită pentru prezentarea unui video CV și lucrurile pe care trebuie să le luați în considerare la realizarea acestuia.

Continuare >>

09/11/2017


5 tips for a new apprentice or trainee

You’ve got the acceptance letter (or email). You know when you’re starting and where. You’ve checked out your new workplace online to get your bearings. Now what? Time to find out how to make your apprenticeship or traineeship a roaring success!

Continuare >>

08/11/2017


How to make a good first impression… within the first two weeks

It doesn’t matter if it’s a full-time job, a vocational apprenticeship or a part-time internship – first impressions are always important. Lots of articles have been written about how to use those first precious few seconds wisely… so we thought we’d look at the first couple of weeks instead. After all, it can take some time to settle into a new workplace and find your feet!

Continuare >>

02/11/2017


De la solicitant al unui loc de muncă la antreprenor – „Garanția pentru tineret” ajută o lituaniană să-și urmeze visurile

Goda Tokerės a avut dintotdeauna ambiția clară să urmeze o carieră într-un domeniu creativ. Ce nu îi era însă foarte clar era modul în care va dobândi competențele și cunoștințele necesare pentru a ajunge acolo.

Continuare >>

01/11/2017


Recruitment for all


Este rândul Estoniei să strălucească: țara va deține președinția UE


Why are cultural differences an asset for a company?


Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.