Noutăți


12 scenariști suedezi au ocazia de a-și promova creațiile în fața unor producători din Polonia

Este bine cunoscut faptul că scrierea de scenarii este un domeniu în care se supraviețuiește cu greu. Doisprezece scenariști suedezi s-au bucurat de o mare șansă în acest sens, în 26 martie, când și-au prezentat ideile în fața unor profesioniști din industria cinematografică, în colaborare cu Institutul Polonez de Film. Această ocazie a fost rezultatul a doi ani de activități de consolidare a relațiilor dintre Institut și consilierul EURES Wanna Spiridonidou, care locuiește în Suedia.

Continuare >>

12/05/2015


3 500 de oferte de muncă la Ziua locurilor de muncă transfrontaliere de la Saarbrücken

Dacă vă întrebați unde se află inima Europei, ați putea să găsiți răspunsul în regiunea de frontieră dintre Germania, Franța, Luxemburg și Belgia – zonă unde există un parteneriat transfrontalier EURES*. Recent, la un târg al locurilor de muncă din această regiune diversă, organizat în orașul Saarbrücken din Germania, se putea auzi vorbindu-se un amestec de germană, franceză și engleză.

Continuare >>

20/06/2014


Abundenţă de locuri de muncă pentru tineri animatori

Sectorul divertismentului este o opţiune atractivă pentru persoanele aflate în căutarea unei prime experienţe profesionale cu o latură distractivă. O colaborare anuală reuşită din nordul Italiei între EURES şi un angajator din industrie oferă o mare diversitate de locuri de muncă în alte părţi din Europa şi din lume.

Continuare >>

22/08/2014


Agentul de recrutare irlandez are acces rapid și efectiv la angajații din Italia mulțumită EURES

În prezent, deficitul de personal de asistență medicală în Irlanda îngreunează activitatea celor care conduc centrul de îngrijire și căminul de bătrâni. Havenwood Retirement Villages Limited, care s-a confruntat cu această problemă, a colaborat cu consilierul EURES local, Edward Kavanagh, pentru a recruta asistente medicale calificate din Italia.

Continuare >>

19/04/2016


Ajutorul acordat tinerilor designeri din Suedia pentru a se poziționa pe piață

Recrutarea în sectorul designului decurge adesea diferit de alte domenii. Se poate întâmpla ca unele oportunități să nu fie date publicității, iar angajatorii să nu își dea seama că au nevoie de un designer decât după ce au avut ocazia să îi vadă portofoliul.

Continuare >>

06/05/2015


Al doilea cel mai mare parc tematic din Europa recrutează prin intermediul EURES

Europa-Park, care este al doilea dintre cele mai mari parcuri de distracţii din Europa, recrutează personal din Europa datorită colaborării strânse cu EURES Germania şi cu reţeaua de consilieri EURES din Europa. Acesta este al treilea an de colaborare.

Continuare >>

03/02/2014


Amprente digitale – ridică-te deasupra mulțimii și fă-te observat prin ceea ce ești cu adevărat!

CV-uri electronice, interviuri la mare distanță prin Skype, iar acum „amprentele digitale” – vânătoarea de locuri de muncă capătă mereu forme noi. Pregătirea pentru interviu este un drum cu două sensuri. În vreme ce tu studiezi compania care urmează să te intervieveze, recrutorul caută și el informații despre tine.

Continuare >>

18/03/2016


Angajatorii și recrutorii din insulă au acces la sprijin personalizat din partea EURES Malta

Mai multe sectoare aflate în plină expansiune în această insulă din Marea Mediterană, de la industria software la cea a jocurilor de noroc online, caută urgent noi angajați. Deși restrânsă, echipa EURES Malta primește laude pentru sprijinul activ pe care îl acordă recrutorilor și angajatorilor care lucrează în sectoarele respective zi de zi.

Continuare >>

06/11/2015


Asigurați-vă că CV-ul dumneavoastră online are opțiune de căutare – folosiți cuvintele-cheie cu atenție

Poate v-ați creat deja un CV realmente solid pentru utilizare online, dar v ați gândit și la modul în care funcționează motoarele de căutare și dacă CV-ul dumneavoastră va fi găsit de recrutorul potrivit? Citiți mai departe câteva idei utile pentru a vă mări vizibilitatea.

Continuare >>

14/06/2016


Ateliere de pregătire pentru olandezii care caută un loc de muncă în Germania

Există o serie de diferențe culturale care ar putea îngreuna căutarea unui loc de muncă într-o altă țară. De mai bine de un an, EURES Țările de Jos organizează ateliere pentru persoanele care caută un loc de muncă cu scopul de a explica diferențele culturale dintre Germania și Țările de Jos.

Continuare >>

31/03/2014Avertisment

Articolele „Focus pe…" sunt destinate să furnizeze utilizatorilor portalului EURES informaţii despre subiectele şi tendinţele actuale şi să stimuleze discuţiile şi dezbaterile. Ele nu reflectă în mod necesar punctul de vedere al Comisiei Europene.