Warning
Din cauza unor lucrări de întreţinere necesare, portalul EURES nu va fi disponibil din 24/09/2020 0:00 până în 24/09/2020 24:00 (Ora Bruxelles-ului). Ne cerem scuze pentru inconvenient.

Announcement
Știri de ultimă oră - Comisia Europeană a adoptat un document cu orientări pentru a asigura protecția lucrătorilor sezonieri în UE în contextul pandemiei de coronavirus. Documentul oferă orientări autorităților naționale, inspectoratelor de muncă și partenerilor sociali pentru a garanta drepturile, sănătatea și siguranța lucrătorilor sezonieri și pentru a se asigura că lucrătorii sezonieri sunt conștienți de drepturile lor. Mai multe informații aici.

Announcement
Începând cu 1 februarie 2020, Regatul Unit nu mai este stat membru al Uniunii Europene. Cu toate acestea, în baza acordului de retragere dintre UE și Regatul Unit, libera circulație a lucrătorilor între Regatul Unit și statele membre, care cuprinde și furnizarea de servicii EURES, rămâne valabilă pe o perioadă de tranziție care ar trebui să se încheie la 31 decembrie 2020.

Lucrează oriunde în Europa

Caută. Găsește. Potrivește.

EURES pe scurt

Gratuit. Mai multe limbi. Rețeaua umană

Lansată în 1994, EURES este o rețea europeană de cooperare a serviciilor de ocupare a forței de muncă, menită să faciliteze libera circulație a lucrătorilor. În activitatea sa, rețeaua a depus întotdeauna eforturi mari pentru a se asigura că cetățenii europeni pot beneficia de aceleași oportunități, în pofida barierelor lingvistice, a diferențelor culturale, a provocărilor birocratice, a diversității legislației privind ocuparea forței de muncă și a faptului că diplomele de studii nu sunt recunoscute în toată Europa.

Repere

Deveniți membru sau partener EURES

Ca să devină un instrument mai puternic și mai eficient care să faciliteze libera circulație și o mai bună funcționare a pieței europene a muncii, EURES a fost supus unei reforme, consacrată în Regulamentul (UE) 2016/589 privind EURES.

A se implica