Publicare loc de muncă


Majoritatea locurilor de muncă de pe portalul EURES Job Mobility provin din bazele de date de locuri de muncă vacante gestionate de serviciile publice pentru ocuparea forţei de muncă din ţările participante la reţeaua EURES. Utilizând o tehnologie denumită Web Services, motorul de căutare EURES interoghează în timp real fiecare bază de date naţională cu privire la locurile de muncă. Aceste locuri de muncă pot fi de două tipuri:

  • „locuri de muncă EURES”, marcate cu un steguleţ albastru, care reprezintă locuri de muncă pentru care angajatorul şi-a exprimat interesul de a recruta personal din altă ţară;
  • toate celelalte locuri de muncă anunţate în bazele naţionale de date de locuri de muncă.

În afară de aceasta, există o bază de date centrală, unde consilierii EURES pot afişa manual locuri de muncă care vor fi anunţate toate drept „locuri de muncă EURES”. Aceasta este, deocamdată, singura posibilitate de a anunţa locuri de muncă pe portalul EURES pentru cele câteva ţări care încă nu sunt complet conectate la Web Services, dar această soluţie poate fi utilizată şi pentru scopuri speciale, cum ar fi cazul în care un angajator doreşte să anunţe un loc vacant în mai multe limbi etc., lucru care nu s-ar putea realiza într-o bază de date naţională.

Dacă doriţi să anunţaţi un loc de muncă într-o bază de date naţională, iar acest anunţ să apară şi pe portalul EURES, aveţi la dispoziţie mai multe posibilităţi. Multe ţări oferă soluţii de autoservire prin internet sau centre de apel specializate. Pentru a afla cum trebuie să procedaţi şi pe cine să contactaţi în respectivele ţări, consultaţi tabelul de mai jos. Pentru detaliile de contact pentru toţi consilierii EURES, faceţi clic pe butonul „Contactaţi un consilier EURES” din coloana din dreapta. Pentru informaţii privind un oficiu de ocupare a forţei de muncă, faceţi clic pe linkul „Servicii naţionale de ocupare a forţei de muncă” din coloana din dreapta.

Reţineţi că de multe ori este necesar să aveţi un cod de utilizator pentru a putea utiliza sistemele de autoservire, iar în unele ţări, pentru a putea anunţa locuri de muncă vacante, trebuie să fiţi înregistrat ca angajator în ţara respectivă.

Cum se anunţă un loc de muncă vacant pe portalul EURES în: