• Arrangementer

Nyhetsartikler


Finn dine nyheter

Fem viktige spørsmål for din COVID-19 komme tilbake til jobb undersøkelse


Sykkelmekaniker får nye muligheter i Norge


Din første EURES-jobb hjelper unge portugisiske farmasøyter å finne arbeid i Skandinavia

Den farmasøytiske industrien i Sverige ble forandret i 2009, da en omregulering av det statsmonopoliserte markedet åpnet det for den private sektoren.

Les mer >>

26/10/2018


Hotell i Tyskland hastebesetter ledige stillinger med hjelp fra EURES

For virksomheter innen turisme og hotell- og restaurantbransjen er det viktigere enn noensinne å finne utenlandsk arbeidskraft til ledige stillinger. Små og mellomstore bedrifter har imidlertid ikke alltid tilgang til de ressurser eller nettverk som kreves for å gå ut og rekruttere internasjonalt.

Les mer >>

07/09/2018


Mikrobryggeri i Norge får støtte fra Eures til opplæring av italiensk medarbeider

Et mikrobryggeri som baserer produksjonen på gamle håndverksteknikker, har åpnet armene for en ung italiensk kvinne hvis erfaring fra hjemlandet gjør henne til den perfekte medarbeider for Kinn Bryggeri. Takket være støtte fra ordningen Din første Eures-jobb (YfEJ) kan den lille bedriften gi det siste tilskuddet blant medarbeiderne nødvendig opplæring.

Les mer >>

12/08/2016


Olje- og gassektoren i Norge hardt rammet – Eures Danmark parat til å hjelpe arbeidsledige oljearbeidere med å finne seg arbeid

Mange høyt kvalifiserte ingeniører hvis kompetanse har vært avgjørende for at den norske olje- og gassektoren har blomstret, har nå mistet jobben på grunn av historisk lave oljepriser. Men det åpner seg nye muligheter når Eures Danmark hjelper dem med å finne seg arbeid i nye sektorer, blant annet innen vindkraft.

Les mer >>

26/07/2016


Karrieren blir gradvis bedre for en fransk kvinne i Norge

Camille Brunevals avgjørelse om å flytte til Norge var basert på kjærligheten hennes til landets levemåte og naturlige miljø. 25-åringen hadde drømt om å flytte til landet siden hun var liten. Men selv hun er overrasket over hvor bra karrieren og det sosiale livet utviklet seg etter at hun slo seg ned i Oslo.

Les mer >>

08/03/2016


Spanske jobbsøkere kjappe til å sjekke ut jobbmulighetene på spansk-nordisk jobbdag

Jobbdagen gikk av stabelen 16. desember i Madrid, og personalkonsulenter fra Sverige, Danmark, Norge, Finland og Estland dro til Spania for å treffe jobbsøkere som var interessert i å flytte til Nord-Europa. Nærmere 800 jobbsøkere meldte seg på messen, som kunne by på 24 utstillere, herunder tre arbeidsgivere som rekrutterte på stedet.

Les mer >>

12/02/2016


Kjærlighet møter sjokolade innerst i en norsk fjord

Ferieromanser gir vanligvis ikke store livsendringer. Men da Bengt Dahlberg fra Sverige dro på ferietur til Geirangerfjorden, falt han fullstendig for stedet og bestemte seg for å bli. Resultat ble en workshop for hjemmelaget sjokolade og en kafé ved en av verdens mest spektakulære fjorder.

Les mer >>

27/11/2015


Portugisisk helsepersonell introduserer sine ferdigheter til Nord-Norge

Ett ungt par fra Lisboa, startet et nytt liv i Norge med målrettet språkopplæring. I dag jobber de som henholdsvis laboratorieanalytiker og farmasøyt, i en by ved polarsirkelen, og har en snart to år gammel datter som raskt er i ferd med å bli tospråklig.

Les mer >>

17/11/2015


Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis fra det europeiske arbeidsmarkedsbyrå (ELA) eller Europakommisjonens holdning. Videre støtter EURES eller ELA ikke har ansvar for noen av tredjepartsnettstedene nevnt over.