• Arrangementer

Nyhetsartikler


Finn dine nyheter

Fem viktige spørsmål for din COVID-19 komme tilbake til jobb undersøkelse


Hjelper Europa med å ta til seg den nyeste teknologien

3D-printing er en bransje i sterk vekst og skaper flere jobber og muligheter hvert år. For å kunne dra nytte av disse mulighetene må man ha rett kunnskap og kompetanse. Her kommer prosjekter som 3D-Help inn.

Les mer >>

12/04/2019


Et nytt liv i Litauen


Slik får du mest mulig ut av Drop’pin@EURES: Organisasjoner


Fra jobbsøker til gründer – ungdomsgaranti hjelper ung litauisk kvinne med å følge drømmen sin

Goda Tokerės har alltid hatt et klart mål om å skape seg en karriere innenfor skapende kunst. Det som ikke har vært like klart, har vært hvordan hun skulle skaffe seg den nødvendige kompetansen og kunnskapen til å komme dit.

Les mer >>

01/11/2017


Både kvalitet og kvantitet på slovakiske jobbmesser


Lysende nye jobbutsikter for artister som lyser opp byene våre

Med “lysartist” på visittkortet vil nok komplimentene strømme på, men du kan måtte kjempe for å finne jobb. Likevel ser framtiden lysere ut for mange av denne nisjebransjens fremste artister når de nå har fått presentert sine talenter for potensielle arbeidsgivere som var samlet i Stockholm etter invitasjon fra Eures.

Les mer >>

04/11/2016


Et hurtigspor til din første IT-jobb

Kombiner tekniske ferdigheter med viktige "myke ferdigheter", så øker du sjansen for å finne en jobb og beholde den. Det er tanken bak FIT4Jobs, et irsk opplæringsinitiativ som nå er testet ut med stort hell i fem andre EU-land.

Les mer >>

26/08/2016


Praksisopphold venter for heldige medisinstudenter

Nå kan du lære nye måter å gjøre ting på, få praktisk erfaring og friske opp engelskkunnskapene dine samtidig som du får lønn for det! EURES Litauen samarbeider med bemanningsbyrået Jark Healthcare om å tilby medisinstudenter praksisopphold om sommeren i Storbritannia som kan gi dem et forsprang når det gjelder å bygge en karriere.

Les mer >>

26/01/2016


For en familiebedrift som er avhengig av sesongbasert rekruttering, har EURES vært en viktig alliert.

Da det svenske paret Kenneth og Birgit Andersson tok over familiens jordbærgård i 1991, var det de utenlandske plukkerne som holdt bedriften gående. Men rekruttering av utenlandske arbeidstakere var både dyrt og tidkrevende, og ikke minst komplisert, grunnet språkbarrieren. For å få hjelp til å overvinne disse og andre hindrene, rettet Andersson-familien seg til EURES for å søke hjelp.

Les mer >>

24/11/2015


Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis fra det europeiske arbeidsmarkedsbyrå (ELA) eller Europakommisjonens holdning. Videre støtter EURES eller ELA ikke har ansvar for noen av tredjepartsnettstedene nevnt over.