• Arrangementer

Nyhetsartikler


Finn dine nyheter

Fem viktige spørsmål for din COVID-19 komme tilbake til jobb undersøkelse


EURES member organisations make free movement a reality for healthcare workers


Hotellkjede får hjelp av Eures til å finne sesongarbeidere

Siden 2015 har en spansk hotellkjede samarbeidet med Eures Slovenia om å rekruttere sesongarbeidere til hotellene sine i Spania og Hellas. Vi snakket med Alberto Alba og Aleksandra Đukić i Iberostar, som har nytt godt av denne rekrutteringskampanjen, for å lære mer om initiativet.

Les mer >>

31/05/2019


Slik får du mest mulig ut av Drop’pin@EURES: Organisasjoner


Søknad i grevens tid sikrer gresk resepsjonist ny jobb i Tyskland


Sverige oppfordrer greske helsespesialister til å flytte nordover

Et vellykket sysselsettingskonsept oppmuntrer helsearbeidere til å bytte ut Hellas med Sverige. Svensk uke arrangeres to ganger i året i Aten og Tessaloniki – det siste arrangementet gikk av stabelen forrige måned. Samarbeidet mellom de to landene går langt tilbake.

Les mer >>

20/06/2017


Fra hobby til levebrød – med ungdomsgarantiordningen får ung gresk kvinne hjelp til å gjøre drømmen til virkelighet

Etter endt skolegang søkte Aristea Zachari jobb i tre måneder uten å få napp. Hun var økonomisk avhengig av foreldrene sine og bekymret seg for framtiden. Så da hun fikk høre om ungdomsgarantiordningen på det lokale arbeidskontoret, var hun ikke sen om å gripe sjansen til å delta og utdanne seg til frisør.

Les mer >>

16/12/2016


Et hurtigspor til din første IT-jobb

Kombiner tekniske ferdigheter med viktige "myke ferdigheter", så øker du sjansen for å finne en jobb og beholde den. Det er tanken bak FIT4Jobs, et irsk opplæringsinitiativ som nå er testet ut med stort hell i fem andre EU-land.

Les mer >>

26/08/2016


Gresk EURES-rådgiver gjør en ekstra innsats for å hjelpe sykepleier med å finne jobb på Malta

Evangelia Bakasi er offentlig godkjent sykepleier, men i Hellas var det umulig å finne en jobb som passet til kvalifikasjonene hennes. Så da et medlem av familien foreslo at hun burde utvide søket og se etter arbeid i utlandet gjennom EURES, bestemte hun seg for å forsøke det.

Les mer >>

19/02/2016


EURES – et samordnet system for å hjelpe deg til å få og beholde jobben

Da Panagiota Domestichou fikk hjelp fra EURES til å ta en hjelpepleierstilling i Finland, fikk hun endelig følelsen av å få gjort den jobben hun hadde utdannet seg til i Hellas. Men mørke skyer truet i horisonten, seks måneder etter at hun hadde begynt, fikk arbeidsgiveren det for seg at de trengte flere papirer. Da steppet EURES og Europe Direct i Hellas inn sammen med EURES Finland.

Les mer >>

17/07/2015


Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis fra det europeiske arbeidsmarkedsbyrå (ELA) eller Europakommisjonens holdning. Videre støtter EURES eller ELA ikke har ansvar for noen av tredjepartsnettstedene nevnt over.