• Arrangementer

Nyhetsartikler


<< Tilbake til nyhetslisten

Ønsker du å reise trygt til et annet EU-land? Det nye interaktive verktøyet forteller deg alt du trenger å vite

Nå som Europa sakte begynner gjenåpningen etter COVID-19-pandemien, er det vanskelig å vite hvor og når du kan reise. For å gjøre planleggingen av din neste reise enklere, har EU laget et nytt nettbasert verktøy for å holde deg oppdatert om de siste reiserådene.
Picture

Det interaktive «Re-open EU»-verktøyet er en plattform med all nødvendig informasjon om hvilke land som tillater besøkende, hvordan du kan reise til hvert enkelt land i EU og hvilke tiltak du vil møte ved ankomst. Den er utformet for å hjelpe folk med å planlegge og nyte feriene sine, gjenforenes med venner og familie og gjøre reiser enklere samtidig som sikkerheten bevares. Det nettbaserte verktøyet gjør informasjonen tilgjengelig for alle ved å publisere den på 24 språk.

Verktøyet inkluderer et interaktivt kart som viser grensene og geografien til det valgte landet. Det lar deg se på de omkringliggende landene og kan hjelpe deg med å planlegge en reise med offentlig transport eller bil. I en informasjonsboks kan du finne informasjon delt i fire kategorier: COVID-19, reiser, tjenester og helse og sikkerhet.

COVID-19-informasjonen inneholder lenker som forklarer hva det dreier seg om og hvordan det har påvirket reiselivet og transportmulighetene i det valgte landet. Du vil også finne et telefonnummer for en hjelpetelefon og andre nyttige lenker for turister, regional informasjon og relevante EU-tiltak.

Den pågående pandemien har skapt mye usikkerhet; i den forbindelse gir reiseinformasjonen svar på mange presserende spørsmål. Du kan velge et ikon (båt, fly, tog osv.) for å finne ut mer om landets transport, avhengig av hvilken type transport du vurderer. Du finner informasjon om hvorvidt du kan reise inn og ut av det valgte landet som turist, hvorvidt du kan reise fritt i landet, hvilken type transport du kan bruke for innreise, hvilke begrensninger eller karantenetiltak som vil være på plass ved innreise og hvorvidt du trenger en legeattest for å komme inn i landet.

Når du har fått reiseinformasjonen, kan det hende at du også er interessert i å vite hvilke tjenester du har tilgang til når du ankommer landet. Den neste fanen gir informasjon om alle de viktigste tjenestene og forteller deg hvorvidt du vil kunne bruke dem. På samme måte som reiseinformasjonen, gir den svar på spørsmål med et enkelt «ja» eller «nei» før situasjonen forklares mer detaljert. Du vil finne informasjon om hvorvidt ikke-essensielle butikker er åpne i det valgte landet, hvorvidt overnattingssteder er tilgjengelige og hvorvidt strender og kafeer er åpne. Avslutningsvis får du tilbud om en kupong for overnatting som du kan bruke innen utgangen av 2020.

Sist, men ikke minst informerer informasjonsboksen deg om eventuelle risikoer du må være klar over før du bestemmer deg for et besøk. Dette inkluderer områder som du bør unngå på reisen, hvorvidt det er nødvendig med maske eller fysisk distansering og anbefalte forholdsregler du kan ta når du besøker landet.

«Re-open EU»-verktøyet oppdateres én gang hver 24. time, og holder deg godt informert før og under reisen. Hvis du eller familien og vennene dine vurderer å planlegge en reise i Europa, anbefaler vi at du tar en titt dette verktøyet og holder deg trygg!

 

Relevante lenker:

Re-open EU

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop’pin@EURES

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-land

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

 

Ansvarsbegrensning: Verken EURES eller Europakommisjonen har ansvar for noen av de tredjeparts nettstedene som er nevnt over.

07/07/2020

<< Tilbake til nyhetslisten
 
Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.