• Arrangementer

Nyhetsartikler


<< Tilbake til nyhetslisten

Topp-prioriteringer for arbeidsgivere i en post-Covid-19-verden

Mens livet langsomt vender tilbake til normalt er det viktig for arbeidsgivere å identifisere og adressere topp-prioriteringene for sine virksomheter. Her er noen av de viktigste prioriteringene vi mener virksomheter bør ta i betraktning når de opererer i “den nye normalen”.
Picture

Støtt fleksibelt arbeid

I en verden etter Covid-19 er det viktig for arbeidsgivere å fortsette å la personalet jobbe hjemmefra, hvis mulig. Mange arbeidstakere vil sannsynligvis velge å gå tilbake til kontoret, men ansatte med svakt immunforsvar og de som lever med utsatte personer, bør ha muligheten til å jobbe trygt hjemmefra. I tillegg bør bedriftseiere sørge for at de som arbeider hjemmefra har alle nødvendige verktøy og alt nødvendig utstyr for å gjøre jobben effektivt.

 

Beskytt ansattes helse

Bedriftseiere bør følge sin nasjonale lovgivning og sørge for at arbeidsplassene deres er trygge nok til at arbeidstakerne kan komme tilbake. Det er mange forholdsregler arbeidsgivere kan ta for å beskytte de ansattes helse, som å øke avstanden mellom pulter, implementere sosiale avstandsregler på kontoret, installere desinfiseringsstasjoner og øke nivået på rengjøring av pulter og hyppig berørte kontaktflater. Arbeidsgivere bør også ta de ansattes anliggende i betraktning (f.eks. via en bedriftsundersøkelse).

 

Gjør bruk av medarbeidernes nye ferdigheter

Koronavirus-krisen brakte fram uante ferdigheter hos mange ansatte, som fleksibilitet og tilpasningsevne. Arbeidsgivere oppdaget “skjulte talenter” hos noen av sine ansatte, som lederskap og innovativ tenkning, noe som ikke bør overses. Bedriftseiere kan vurdere å gi arbeidstakerne ansvar for mentorprogrammer, sosiale komiteer eller ekstern rekruttering av nye ansatte. I tillegg kan ansatte med innovativ tenking delta i idédugnad-sesjoner for nye forretningsmuligheter. De med affinitet for teknologi og digitalisering kan prøve nye teknologier for å beskytte virksomheten mot fremtidige kriser.

 

Oppmuntre til sosialt samvær blant de ansatte

En av de største ulempene med å jobbe hjemmefra er mangelen på sosial kontakt med venner og kolleger. Det er viktig for arbeidsgivere å skape flere muligheter for sosialt samvær på kontoret, som å oppmuntre til flere kaffepauser, ha hyggelige tid sammen på fredager eller organisere begivenheter for hele virksomheten. Dette kan bidra til å føre teamet sammen etter de lange månedene med isolasjon.

 

Ta mental helse på alvor

Den sosiale og økonomiske usikkerheten forårsaket av Covid-19 har vært en stor belastning på folks mentale velvære. Det er viktig at arbeidsgivere setter fokus på den mentale helsen til sine ansatte de kommende månedene, ettersom det å ha fornøyde medarbeidere er en nøkkel. Bedriftseiere bør sørge for at selskapene deres har handlingsplaner for velvære, slik at deres medarbeidere føler at de har støtte.

 

Forbedre intern kommunikasjon

Det er viktig at arbeidsgivere passer på at det er åpne kommunikasjonskanaler for å holde de ansatte informert om endringer i selskapet. Her ligger det mye usikkerhet, og bedrifter bør være klare til å ta raske avgjørelser uten å la medarbeiderne lure på hva som skjer. Tydelig og regelmessig kommunikasjon holder de ansatte glade og trygge på at arbeidsgiveren deres har ting under kontroll.

 

Les denne artikkelen om hvordan Covid-19 har endret måten vi arbeider på.

 

Relevante lenker:

De 8 beste verktøyene for nettbasert samarbeid mellom eksterne team

Fire måter Covid-19 har endret måten vi jobber på

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop’pin@EURES

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-land

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

 

Ansvarsbegrensning: Verken EURES eller Europakommisjonen har ansvar for noen av de tredjeparts nettstedene som er nevnt over.

28/08/2020

<< Tilbake til nyhetslisten
 
Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.