• Arrangementer

Nyhetsartikler


<< Tilbake til nyhetslisten

Seks fordeler med å ha ansatte som arbeider hjemmefra

Covid-19 har tvunget mange arbeidsgivere til å la personalet jobbe hjemmefra. Men det som startet som en nødvendighet, blir nå en foretrukket modell for å jobbe over hele Europa. Her er noen årsaker til at fjernarbeid er i ferd med å bli så populært.
Picture

Høyere kvalitet og produktivitet

Fjernarbeid gir de ansatte mulighet til å tilbringe mer tid med familien og sine kjære og opprettholde en god balanse mellom arbeid og hverdagsliv. Mange studier sier at dette er viktig for å være lykkeligere på jobben; og lykkelige ansatte produserer arbeid av høyere kvalitet. I tillegg kan det å jobbe i åpne kontorlandskap ofte være mindre produktivt på grunn av distraksjoner og generell mangel på personvern.

 

Mer tid til jobb

Mange ansatte, spesielt de med base i større byer, kan bruke hundrevis av timer per år på å reise til og fra jobb. Ikke bare er det å pendle mentalt og fysisk stressende, men det tar også tid – en verdifull ressurs for folk med store arbeidsmengder. Og dette forbindes med poenget vårt ovenfor om produktivitet.

 

Mer besparelse for alle

Fleksible ordninger på arbeidsplassen har også økonomiske fordeler for både arbeidsgivere og ansatte. Med færre som jobber på kontoret, kan bedriftene kutte ned på nytteutgiftene sine eller redusere budsjettet for kontorsnacks og aktiviteter på arbeidsplassen. I mellomtiden kan ansatte spare en god sum på pendlerutgifter, kjøp av arbeidsklær og lunsjkostnader. I tillegg velger mange bedrifter å lokalisere kontorene sine i store byer som har høye levekostnader. Fjernarbeid gir de ansatte mulighet til å jobbe fra rimeligere steder, slik at de har råd til en bedre livskvalitet.

 

Flere rekrutteringsalternativer

Virksomheter som tillater fjernarbeid har flere valgmuligheter når det gjelder rekruttering av ansatte. Arbeidsgivere er ikke lenger begrenset til å ansette folk som bor i pendleravstand fra kontoret eller som er villige til å flytte til byer. Fjernarbeid gjør at bedrifter kan finne den perfekte kandidaten, uavhengig av hvor man befinner seg, og spare penger på flyttepakker.

 

Færre sykedager

Det høres ikke så ille ut å jobbe med forkjølelse eller opprørt mage når man jobber hjemmefra. Ansatte med milde sykdommer kan likevel få arbeidet gjort det meste av tiden hvis man ikke er nødt til å dra på kontoret. Dette hindrer også spredning av virus på jobb.

 

Vi har teknologien

Covid-19 har vært den største driveren for digital transformasjon, og viser virksomheter over hele verden at de ansatte ikke trenger å ha base på et kontor for å få jobben gjort. Og med så mange elektroniske verktøy tilgjengelig, krever det bare en god internettforbindelse for at ansatte kan samarbeide og kommunisere eksternt, mens arbeidsgivere sporer fremdriften og følger med på jobben deres.

 

Du trenger ikke et kontor for å samarbeide med kollegene dine og være produktiv på jobben. Sjekk ut artikkelen vår De 8 beste verktøyene for nettbasert samarbeid mellom eksterne team for å lære å bli en god lagspiller selv hjemmefra.

 

Relevante lenker:

De 8 beste verktøyene for nettbasert samarbeid mellom eksterne team

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop’pin@EURES

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES’ jobbdatabase

EURES’ tjenester for arbeidsgivere

EURES’ aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

 

Ansvarsbegrensning: Verken EURES eller Europakommisjonen har ansvar for noen av de tredjeparts nettstedene som er nevnt over.

22/09/2020

<< Tilbake til nyhetslisten
 
Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.