• Arrangementer

Nyhetsartikler


<< Tilbake til nyhetslisten

Den nye Europass-plattform er her! Det er nå enklere enn noensinne å kommunisere kompetansen, kvalifikasjonene og erfaringene dine

I over et tiår har Europass hjulpet millioner av europeere med å lage CVer og presentere sine tidligere arbeidsforhold for potensielle arbeidsgivere. Den 1. juli lanserte EU-kommisjonen den nye og forbedrede Europass-plattformen. Det tilbyr arbeidssøkere, elever og arbeidstakere en rekke nyttige verktøy for å hjelpe dem med å håndtere alle trinnene i karrièren og læringen.
Picture

Her følger en rask oversikt over hva den nye Europass-plattformen kan gjøre for deg.

 

Alt-i-ett digital profil

Du kan registrere deg på Europass og opprette en profil for å registrere din kompetanse, kvalifikasjoner og yrkeserfaring. Europass-kontoen har et personlig bibliotek hvor du kan legge til filer (f.eks. attester, vitnemål og bilder), slik at informasjonen og dokumentene dine er tilgjengelige på ett sikkert sted. Du kan dele profilen din med arbeidsgivere, rekrutteringsbyråer eller arbeidsformidlingen din for råd og støtte i forbindelse med karrièren din. Europass-profilen støtter 29 språk.

 

 

Personlige jobbanbefalinger

Du vil motta skreddersydde jobbanbefalinger (via EURES) basert på din faglige bakgrunn, interesse og kompetanse. Dette vil gjøre jobbjakten enklere, og du kan være forvisset om at du ikke vil gå glipp av relevante jobbmuligheter.

 

Personlige kursanbefalinger

Det finnes utallige muligheter for utdanning, opplæring og ny læring over hele Europa. Hvis du ønsker å oppdatere kompetansen din eller erverve ny, kan Europass tilby deg skreddersydde kursanbefalinger som samsvarer med informasjonen i porteføljen din.

 

Enkel oppretting av CV og følgebrev

Ved hjelp av det nye nettbasert redigeringsprogrammet kan du skrive CVer og følgebrev for jobb- eller kurssøknader. Redigeringsprogrammet lar deg bruke Europass-profilen din til å velge hvilken informasjon du vil inkludere i CVen din. På denne måten kan du enkelt lage skreddersydde CVer som er tilpasset mulighetene du søker på. Du kan også publisere CVen din på EURES for mer eksponering.

 

Informasjon og støtte

På den nye Europass-plattformen kan du også få tilgang til informasjon om læring og arbeid i Europa, inkludert lenker til nasjonale tjenester, og artikler om studier, opplæring, frivillig arbeid, karrièreplanlegging og arbeid i utlandet.

 

Referanser for utdanning og opplæring

Digitale Europass-referanser lar deg motta og dele digitale akademiske grader, vitnemål og attester fra utdannings- og opplæringsinstitusjoner. Denne funksjonen støtter umiddelbar anerkjennelse og forståelse av alle former for kvalifikasjoner og eliminerer papirbaserte prosesser. Det blir prøvd ut i 18 land, og EU-kommisjonen samarbeider med EU-land for å støtte en fullstendig implementering.

 

Lær mer om hva den nye Europass-plattformen har å tilby.

 

Relevante lenker:

Ny Europass-plattform

Opprett Europass-profil

Opprett Europass-CV

Opprett Europass-følgebrev

Lær i Europa

Arbeide i Europa

Digitale Europass-referanser

Hva er nytt på Europass

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop’pin@EURES

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES’ jobbdatabase

EURES’ tjenester for arbeidsgivere

EURES’ aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

 

Ansvarsbegrensning: Verken EURES eller Europakommisjonen har ansvar for noen av de tredjeparts nettstedene som er nevnt over.

24/07/2020

<< Tilbake til nyhetslisten
 
Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.