• Arrangementer

Nyhetsartikler


<< Tilbake til nyhetslisten

Min EURES-historie: Pedro Miguel

Som en del av feiringen av 25-årsdagen til EURES ble jobbsøkere bedt om å dele sine EURES-historier i bytte mot sjansen til å vinne flotte premier. I løpet av de nærmeste få månedene skal vi presentere vinnerne og deres opplevelser.
Picture

«Hva er din EURES-historie?»

Det er spørsmålet som #EURES25-konkurransen ba jobbsøkere fra hele Europa svare på. Bidrag kunne sendes inn i form av en kort video eller et bilde ledsaget av et sammendrag av deres erfaring, og premiene omfattet et språkkurs verdt 500 euro eller opplæring i hvordan man kan gjøre seg attraktiv på arbeidsmarkedet.

Deltakerne ble bedt om å tenke gjennom hvordan EURES hadde hjulpet dem med å finne drømmejobben, hvordan EURES-rådgivere hadde støttet dem med tilgang til språkopplæring og integrering i et nytt land, eller hvordan jobbmobilitetsportalen EURES eller de europeiske (elektroniske) jobbdagene hadde ført til unike jobbmuligheter.

De tre konkurransevinnerne ble offentliggjort under en premieseremoni ved EURES 25-årsjubileum i Brussel 30. januar. Den tredje og siste av dem var Pedro Miguel og dette er hans historie.

 


Navn: Pedro Miguel

Nasjonalitet: Portugisisk

Bidragstype:  Video


Profil:

Jeg dro fra Portugal og kom til Santander, som er i Cantabria-regionen i Spania. Det er en by full av historie og massevis av natur, fjell, sjøer – og moro!

Jeg er en sykepleier i Santander. Jeg er med i et fantastisk team og alt er flott! Jeg har fått mange venner og har blitt godt integrert i landet. Jeg har også lært mye og har gått på spansk-kurs.

Takk, EURES!

 

En søsterkonkurranse ble lansert for arbeidsgivere, der de ble utfordret til å sende et bilde som representerte hva bevegelsesfrihet betydde for dem. Kuponger verdt 500 euro kunne vinnes, og de tre vinnerne ble også offentliggjort under premieseremonien.

For å lese mer om arbeidsgiverne som vant – og de andre jobbsøkerne som vant – bør du holde et øye på nettstedet til EURES.

 

#EURES25-konkurransen var en del av en løpende kampanje for å fremme og feire 25-årsjubileet til EURES.  Siden lanseringen i 1994 har EURES vokst til å omfatte 32 land og over 1000 rådgivere.  Per dags dato er det registrert over 3 millioner jobbmuligheter og 15 800 arbeidsgivere på jobbmobilitetsportalen EURES.

I det man ser fram til de neste 25 årene med tjenesten, vil nettverket sette tempoet for å sikre at mange potensielle arbeidssøkere og arbeidsgivere er klar over EURES, hva den står for og hvordan den kan støtte dem i deres livsreise eller i deres ansettelsesprosesser.

 

Relevante lenker:

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop’pin@EURES

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-land

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn


Ansvarsbegrensning: Verken EURES eller Europakommisjonen har ansvar for noen av de tredjeparts nettstedene som er nevnt over.

15/01/2021

<< Tilbake til nyhetslisten
 
Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.