• Arrangementer

Nyhetsartikler


<< Tilbake til nyhetslisten

Min EURES-historie: Javier Cordero

EURES feiret nylig 25-årsjubileum. Som en del av feiringen ble jobbsøkere bedt om å dele sine EURES-historier i bytte mot sjansen til å vinne flotte premier. Vinnerne er nå offentliggjort, og de neste månedene vil vi dele deres erfaringer.
Picture

«Hva er din EURES-historie?»

Det er spørsmålet som #EURES25-konkurransen ba jobbsøkere fra hele Europa svare på. Bidrag kunne sendes inn i form av en kort video eller et bilde ledsaget av et sammendrag av deres erfaring, og premiene omfattet et språkkurs verdt 500 euro eller opplæring i hvordan man kan gjøre seg attraktiv på arbeidsmarkedet.

Deltakerne ble bedt om å tenke gjennom hvordan EURES hadde hjulpet dem med å finne drømmejobben, hvordan EURES-rådgivere hadde støttet dem med tilgang til språkopplæring og integrering i et nytt land, eller hvordan jobbmobilitetsportalen EURES eller de europeiske (elektroniske) jobbdagene hadde ført til unike jobbmuligheter.

De tre konkurransevinnerne ble offentliggjort under en premieseremoni ved EURES 25-årsjubileum i Brussel 30. januar.

Den første vinneren var Javier Cordero, og dette er hans historie.

 

Navn: Javier Cordero

Nasjonalitet: Spansk

Bidragstype: Video

 

Profil:

Hei, alle sammen, jeg er Javier Cordero, og jeg er en av de heldige EU-borgerne som deltok i EU-programmet «Min første EURES-jobb».

Jeg hørte om EURES for første gang da jeg drev og lette på Internett. Siden jeg var svært nysgjerrig og interessert i å finne arbeid utenfor mitt eget land, valgte jeg å ta steget og søke på en jobb.

Jeg fikk mulighet til å arbeid som fysioterapeut i Berlin. Jeg arbeidet virkelig hardt, og etter et år fikk jeg sjansen til å arbeide for en profesjonell fotballklubb som fysioterapeut. Jeg var ikke i tvil om jeg skulle ta jobben.

Jeg må si at takket være programmet har alle europeere mulighet til å dra til et annet land, lære et nytt språk og få økonomisk støtte. Å kunne gjøre det er et privilegium.

 

En søsterkonkurranse ble lansert for arbeidsgivere, der de ble utfordret til å sende et bilde som representerte hva bevegelsesfrihet betydde for dem. Kuponger verdt 500 euro kunne vinnes, og de tre vinnerne ble også offentliggjort under premieseremonien.

For å lese mer om arbeidsgiverne som vant – og de andre jobbsøkerne som vant – bør du holde et øye på nettstedet til EURES.

 

#EURES25-konkurransen var en del av en løpende kampanje for å fremme og feire 25-årsjubileet til EURES. Siden lanseringen i 1994 har EURES vokst til å omfatte 32 land og over 1000 rådgivere. Per dags dato er det registrert over 3,6 millioner jobbmuligheter og 15 500 arbeidsgivere på jobbmobilitetsportalen EURES.

I det man ser fram til de neste 25 årene med tjenesten, vil nettverket sette tempoet for å sikre at mange potensielle arbeidssøkere og arbeidsgivere er klar over EURES, hva den står for og hvordan den kan støtte dem i deres livsreise eller i deres ansettelsesprosesser.

 

Relevante lenker:

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop'pin@EURES

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES’ jobbdatabase

EURES’ tjenester for arbeidsgivere

EURES’ aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

 

Ansvarsbegrensning: Verken EURES eller Europakommisjonen har ansvar for noen av de tredjeparts nettstedene som er nevnt over.

14/04/2020

<< Tilbake til nyhetslisten
 
Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.