• Arrangementer

Nyhetsartikler


<< Tilbake til nyhetslisten

Min EURES-historie: Edvinas Ulinskas

Som en del av feiringen av 25-årsdagen ble jobbsøkere bedt om å dele sine EURES-historier i bytte mot sjansen til å vinne flotte premier. I løpet av få måneder presenterer vi vinnerne og deres opplevelser.
Picture

«Hva er din EURES-historie?»

Det er spørsmålet som #EURES25-konkurransen ba jobbsøkere fra hele Europa svare på. Bidrag kunne sendes inn i form av en kort video eller et bilde ledsaget av et sammendrag av deres opplevelse, og premiene omfattet et språkkurs verdt 500 euro eller opplæring i hvordan man kan gjøre seg attraktiv på arbeidsmarkedet.

Deltakerne ble bedt om å tenke gjennom hvordan EURES hadde hjulpet dem med å finne drømmejobben, hvordan EURES-rådgivere hadde støttet dem med tilgang til språkopplæring og integrering i et nytt land, eller hvordan jobbmobilitetsportalen EURES eller de europeiske (på nett) jobbdagene hadde ført til unike jobbmuligheter.

De tre konkurransevinnerne ble offentliggjort under en premieseremoni ved EURES 25-årsjubileum i Brussel 30. januar. Den andre av disse var Edvinas Ulinskas og dette er hans historie.

 


Navn: Edvinas Ulinskas

Nasjonalitet: Litauisk

Bidragstype:  Video

Profil: For omtrent ett år siden så jeg etter en jobb. Mens jeg gikk gjennom uendelige antall jobbmuligheter var alt jeg kunne tenke på å få en helt ny bil [en Mercedes-Benz]. Men alt jeg hadde råd til var på den tiden en lekebil!

Jeg var heldig og fikk et jobbtilbud på et bilanlegg i Finland, så jeg pakket sekkene mine og fløy dit. Det var ikke så enkelt å flytte, men EURES kom meg til hjelp. Jeg fikk en tilleggsgodtgjørelse.

Etter at jeg hadde jobbet på bilanlegget en tid ble jeg finansielt sikker og kunne endelig skaffe meg drømmebilen.

Takk til EURES for hjelpen med å nå målene mine!

 

En søsterkonkurranse ble lansert for arbeidsgivere, der de ble utfordret til å sende et bilde som representerte hva bevegelsesfrihet betydde for dem. Kuponger verdt 500 euro kunne vinnes, og de tre vinnerne ble også offentliggjort under premieseremonien.

For å lese mer om arbeidsgiverne som vant – og de andre jobbsøkerne som vant – bør du følge med på nettstedet til EURES.

 

#EURES25-konkurransen var en del av en løpende kampanje for å fremme og feire 25-årsjubileet til EURES.  Siden lanseringen i 1994 har EURES vokst til å omfatte 32 land og over 1000 rådgivere.  Per dags dato er det registrert over 3 millioner jobbmuligheter og 15 800 arbeidsgivere på jobbmobilitetsportalen EURES.

I det man ser fram til de neste 25 årene med tjenesten, vil nettverket sette tempoet for å sikre at mange potensielle arbeidssøkere og arbeidsgivere er klar over EURES, hva den står for og hvordan den kan støtte dem i deres livsreise eller i deres ansettelsesprosesser.

 

Relevante lenker:

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop’pin@EURES

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-land

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

 

Ansvarsbegrensning: Verken EURES eller Europakommisjonen har ansvar for noen av de tredjeparts nettstedene som er nevnt over.

17/12/2020

<< Tilbake til nyhetslisten
 
Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.