• Arrangementer

Nyhetsartikler


<< Tilbake til nyhetslisten

Det er aldri for sent å omskolere seg og arbeide i et annet land: Historien til Eddy Bomboko

Etter en karriere som sanger og produsent bestemte 38 år gamle Eddy fra Belgia seg for å omskolere seg og følge drømmen om å bli kokk. Takket være EURES-rådgiverne våre fullførte han ikke bare kokkeutdanningen, men realiserte også sin livslange drøm om å arbeide i et annet land.
Picture

Det er aldri for sent å legge om kursen

Eddy Bomboko startet arbeidskarrieren sin som sanger og produsent, men etter å ha arbeidet i musikkbransjen i mange år, bestemte han seg for å legge om kursen. – Da jeg var 38, innså jeg at en musikkarriere i Belgia ikke var enkelt, så jeg bestemte meg for å omskolere meg og bli kokk, forteller Eddy.

Takket være Actiris International (den internasjonale mobilitetsavdelingen ved arbeidsformidlingen i Brussel, som også er medlem av EURES), fullførte Eddy utdanningen, og før måneden var omme, hadde han fått jobb i Brussel.

Lysten på internasjonal arbeidserfaring

En dag fikk den unge kokken en e-post fra en EURES-rådgiver fra Actiris International om en mulighet i Frankrike som han syntes virket spennende. – Det var en seks måneders læreplass på Club Meds feriesenter i Haute-Savoie. Jeg hadde alltid hatt lyst til å arbeide utenlands, så jeg søkte med en gang. Det var også en opplagt mulighet til å lære mer om hvordan franske restauranter drives.

Eddy forteller at EURES spilte en sentral rolle som mellomledd mellom han selv og arbeidsgiveren. Actiris International hadde ansvar for å organisere jobbintervjuet og velge ut kandidater for arbeidsgiveren.

Uten dem ville jeg ikke ha klart å finne denne muligheten, sier den unge kokken. I ettertid husker Eddy at ansettelsesprosessen skjedde veldig raskt.

EURES-rådgiveren inviterte meg til et intervju med Club Med på Actiris' kontor. Da jeg ankom, var det rundt ti andre kandidater der. I løpet av intervjuet sa arbeidsgiveren at de syntes CV-en min var interessant på grunn av artistbakgrunnen min. De sa de skulle kontakte meg ganske snart, men at jeg allerede burde begynne å forberede meg på å flytte til Frankrike.

Verdien av internasjonal arbeidserfaring

Den unge kokken har fått en del erfaring fra Frankrike og er nå klar for sitt neste eventyr. Han mener at internasjonal arbeidserfaring er avgjørende for framdrift i karrieren: – Det åpner mange dører for deg. Jeg er for eksempel kommet til den siste utvelgelsesfasen for en jobb i Kongo, og jeg tror erfaringen min fra Club Med har hatt mye å si for at jeg har kommet så langt.

Eddy mener at arbeid i andre land ikke er noe man kan ta lett på. – Du må være ganske moden. Med det mener jeg at du må være forberedt på å være borte fra familien din en stund. Det er også viktig å ha støtte fra de rundt deg, og du må definitivt være eventyrlysten.

 

Vil du starte ditt eget eventyr i utlandet? Til tross for pandemien er våre EURES-rådgivere tilgjengelige for å gi råd og hjelpe arbeidssøkere med å finne muligheter rundt om i Europa. Kontakt EURES' brukerstøtte for å komme i gang i dag.

 

Relevante lenker:

Actiris International

EURES' brukerstøtte

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Finn en EURES-rådgiver

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES’ jobbdatabase

EURES’ tjenester for arbeidsgivere

EURES’ aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

15/06/2021

<< Tilbake til nyhetslisten
 
Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis fra det europeiske arbeidsmarkedsbyrå (ELA) eller Europakommisjonens holdning. Videre støtter EURES eller ELA ikke har ansvar for noen av tredjepartsnettstedene nevnt over.