• Arrangementer

Nyhetsartikler


Back

Slik jobber du effektivt hjemmefra med fem enkle trinn

Mange av oss studerer eller jobber hjemmefra på grunn av Covid-19. Vi lærer å organisere vanlige rutiner uten å forlate huset. Selv om det å være hjemme høres enkelt ut, skaper det mange nye utfordringer.
Picture

Her følger fem enkle trinn som vil hjelpe deg å takle de vanligste utfordringene forbundet med å jobbe eller studere hjemmefra.

 

1.   Sørg for at du har riktig utstyr:

Det kan virke som et opplagt poeng, men du kan ikke studere eller jobbe hjemmefra hvis du ikke har riktig utstyr. Du må tenke på hva du vanligvis bruker og prøve å gjenskape et lignende oppsett hjemme. Dette kan bety å prøve å finne en ekstra skjerm eller en hodetelefon for nettmøter.

 

2.   Sørg for god komfort:

Når du jobber hjemmefra, er du selv ansvarlig for omgivelsene dine. Hvis stolen er ukomfortabel, kan du bruke en pute for å gi bedre ryggstøtte. Vær oppmerksom på belysningen i rommet du jobber i – et mørkt rom kan gi deg en følelse av tretthet, mens et lyst rom vil øke fokuset og få deg til å føle deg våken og opplagt.

Hold arbeidsområdet ditt ryddig og oversiktlig. Dette vil hjelpe konsentrasjonen ved å fjerne distraksjoner.

 

3.   Unngå forstyrrende støy:

I motsetning til et normalt kontor eller bibliotek, kan det være mye støy som kan virke distraherende på arbeidet. Naboene dine vet kanskje ikke at du prøver å fokusere i løpet av dagen. Dersom du sitter lengre borte fra vinduet eller i et rolig hjørne av huset, kan dette redusere støy fra utsiden og hjelpe deg med å konsentrere deg.

Hvis familien eller andre personer i hjemmet lager for mye støy, kan du gi dem beskjed om tidspunktene for møtene dine, slik at de vet når de skal være stille. Alternativt kan du henge et skilt på døren for å be dem om å ikke forstyrre deg mens du jobber.

 

4.   Bruk kommunikasjonsverktøy:

Hvis du ikke bor sammen med andre mennesker, kan det å jobbe hjemmefra føles isolerende. Å bruke kommunikasjonsverktøy som Microsoft Teams og Skype kan hjelpe deg med å holde kontakten med kolleger eller medstudenter og få deg til å glemme avstanden mellom dere. God utnyttelse av disse verktøyene vil ikke bare gjøre kommunikasjonen raskere og enklere, men kan også gi en større følelse av samspill og samhørighet.

Du kan også bruke disse verktøyene for å være sosial i andre sammenhenger. Å ringe en kollega eller en medstudent for en videoprat over kaffe kan være et hyggelig avbrekk i dagen. Ved bruke disse verktøyene til å snakke med venner eller familie på kvelden kan du opprettholde et sosialt liv «utenom» jobben.

 

5.   Unngå for lange arbeidsdager:

Det er aldri lett å finne en sunn balanse mellom arbeid og fritid, og dette kan være enda vanskeligere når du jobber eller studerer hjemmefra. Du vil ikke se at kolleger eller medstudenter begynner å pakke sammen tingene sine på slutten av dagen, og du kan ikke forlate kontoret eller biblioteket slik du normalt ville gjort. Dette kan gjøre det vanskelig å vite når du skal avslutte arbeidsdagen og slå av enhetene dine. Det er viktig å holde seg til en tidsplan og ha et bestemt tidspunkt for når arbeidsdagen er over og du kan slappe av.

Å jobbe eller studere hjemmefra oppleves forskjellig for alle; ved hjelp av disse fem trinnene for å overvinne de vanligste utfordringene, bør det imidlertid bli mye enklere.

 

Flere tips om å jobbe hjemmefra finner du i vår artikkel Slik holder du deg produktiv når du jobber hjemmefra.

 

Relevante lenker:

Skype

Microsoft Teams

Slik holder du deg produktiv når du jobber hjemmefra

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop'pin@EURES

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-land

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

 

Ansvarsbegrensning: Verken EURES eller Europakommisjonen har ansvar for noen av de tredjeparts nettstedene som er nevnt over.

01/05/2020

Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.