• Arrangementer

Nyhetsartikler


Back

Hvordan skille seg ut i et online jobbintervju

Etter hvert som flere og flere jobber hjemmefra, øker videointervjuene. Det kan være skremmende å ha et online jobbintervju, spesielt når det er det eneste som står i veien for drømmejobben. Vi har deg dekket med noen gode tips for å imponere din fremtidige arbeidsgiver og presentere deg i best mulig «virtuelt» lys.
Picture

Før intervjuet

 

Test enheten din

Først må du bekrefte med arbeidsgiveren hva slags verktøy de bruker. Enten det er snakk om Google Hangouts, Microsoft Teams, Skype eller Zoom – sørg for at du vet hvordan du bruker programvaren og at den er kompatibel med enheten din. Det kan være en god ide å foreta et testanrop med en venn eller et familiemedlem for å sjekke mikrofonen og webkameraet ditt, og se om internettforbindelsen din gir god lyd- / videokvalitet.

Glem ikke å spørre arbeidsgiveren om hvilket format intervjuet er i. Det kan hende video ikke er nødvendig.

 

 

Ha en plan B

Ha en backup-plan i tilfelle du snubler over tekniske problemer på dagen for intervjuet. Du kan ha en annen enhet du har testet klar ved siden av deg eller spørre intervjueren på forhånd om et telefonnummer du kan ringe i tilfelle teknologien svikter.

 

Vær presis

Akkurat som i et ansikt-til-ansikt-intervju er det bra å dukke opp 10 minutter tidligere.

 

Velg det perfekte stedet

Velg et godt sted med naturlig lys slik at intervjueren kan se deg tydelig. Bakgrunnen din er også veldig viktig – rydd opp og fjern alle objekter bak deg som kan være distraherende for intervjueren.

 

Fjern distraksjoner

Glem ikke å skru av enhetsvarsler. Hvis du bor sammen med noen eller du har et kjæledyr, pass på at de ikke forstyrrer deg og ikke tilfeldig går inn i kamerabildet.

 

Vær forberedt

Forbered noen svar på de mest vanlige intervjuspørsmålene. Du kan også ha CV-en din og følgebrevet for hånden for rask referanse. Glem ikke å ha en penn og litt papir klart i tilfelle du trenger å gjøre notater.

 

Vær kledd for suksess

Kle deg slik du ville gjort til et ansikt-til-ansikt-intervju. Førsteinntrykket er viktig, så selv om du prater fra din egen stue må du se profesjonell ut.

 

 

Under intervjuet

 

Lytt nøye

Online intervjuer kan noen ganger ha lydforsinkelser, noe som betyr at du tilfeldigvis kan få noe kuttet bort. For å unngå det, lytt nøye til intervjueren og vent noen få sekunder før du prater.

 

Vær oppmerksom på kroppsspråket

Husk å sitte rett, smile og engasjere deg sammen med intervjueren. Øyekontakt er viktig, så gjør ditt beste for å se intervjueren «i øynene». Det betyr å se på webkameraet i stedet for på skjermen.

 

 

Etter intervjuet

 

Skriv en takke-e-post

Akkurat som med et hvilket som helst annet jobbintervju, følg opp med en takke-e-post til intervjueren. Det viser at du er hensynsfull og takknemlig for muligheten.

 

Følg opp fremdriften

Store selskaper kan ha en lengre ansettelsesprosess, så smør deg med tålmodighet. Det betyr ikke at du ikke bør følge opp av og til og gi uttrykk for din interesse for jobben.

 

Vi håper disse tipsene har vært nyttige og vi ønsker deg god jobbjakt!

 

Relevante lenker:

Google Hangouts

Microsoft Teams

Skype

Zoom

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop'pin@EURES

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-land

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

 

Ansvarsbegrensning: Verken EURES eller Europakommisjonen har ansvar for noen av de tredjeparts nettstedene som er nevnt over.

17/04/2020

Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.