• Arrangementer

Nyhetsartikler


<< Tilbake til nyhetslisten

Slik gjennomfører du flyttingen for å begynne i ny en jobb på en trygg måte under covid-19-pandemien

Å flytte for å begynne i en ny jobb er en stor utfordring for de aller fleste, og covid-19-pandemien har ikke gjort dette noe enklere. Nå, mer enn noensinne, må vi undersøke forholdene grundig før vi pakker kofferten. Her er de fire beste tipsene våre for å gjennomføre en flytting for å begynne i en ny jobb på en trygg måte under covid-19-pandemien.
Picture

Gjør hjemmeleksen din!

Det viktigste du trenger å vite når du flytter under covid-19-pandemien, er hvordan du kan nå ditt nye reisemål på en trygg måte. Dette inkluderer å finne ut om landet eller regionen godtar nyankomne, hvorvidt karanteneregler vil være gjeldende og hvilke sikkerhetstiltak du må overholde. Å ikke være kjent med lokale regler risikerer ikke bare din egen og familiens sikkerhet, men det kan resultere i bøter.

Under denne covid-19-pandemien er det viktig å vite hvilke tiltak som er iverksatt på destinasjonen din. Your Europe, Eurodesk og Europakommisjonens Travel during the coronavirus pandemic gir verdifulle råd om reiseregler og nasjonale tiltak for kontaktsporing. Re-open EU er et annet nyttig elektronisk verktøy som gir oppdatert informasjon om de forskjellige forholdene og restriksjonene som gjelder i Europa. Det interaktive nettstedet informerer deg om gjeldende innreisebegrensninger i tillegg til oppdaterte lokale retningslinjer for reiser, sikkerhetstiltak og potensielle helserisikoer.

 

Snakk med arbeidsgiveren din om hvilken støtte som er tilgjengelig

Hvis du trenger veiledning i forbindelse med juridiske eller administrative aspekter av flyttingen, kan du også kontakte din lokal EURES-rådgiver, som gjerne gir personlig støtte. Det kan være lurt å forhøre deg med arbeidsgiveren om viktige spørsmål før du flytter, slik at du vet hvilken støtte du kan forvente etter at du har flyttet. Under denne covid-19-pandemien kan det hende at du ikke kan besøke den nye arbeidsplassen eller at det vil være vanskelig å komme seg til arbeidsplassen. Spør arbeidsgiveren din om hva som forventes under disse omstendighetene. Finn ut om du vil bli gitt nødvendig utstyr for å jobbe hjemmefra hvis du ikke kan jobbe på kontoret på grunn av pandemien, hva selskapets policy er for å jobbe hjemmefra og fleksibelt arbeid og hvilke tiltak selskapet har iverksatt i respons på pandemien.

 

Se etter bedrifter med sikker praksis

Bedrifter over hele verden har endret måten de opererer på grunnet pandemien. Mens noen har stengt helt, har andre endret arbeidstiden og innført nye regler og forskrifter. Hvis du bruker et flyttefirma for å hjelpe deg med flyttingen, må du sjekke at det har implementert sikre prosedyrer, for eksempel kontaktløs flytting og personlig verneutstyr.

 

Hold deg oppdatert helt til du flytter

Kontinuerlig forandring er en vedvarende karakteristikk ved denne covid-19-pandemien. Dette kan gjøre det vanskelig å vite hva du kan forvente under reisen. Den beste måten å unngå uønskede overraskelser på under flyttingen, er å holde deg informert. Vi anbefaler å regelmessig sjekke reisenettsteder som Re-open EU, ettersom de kontinuerlig oppdateres med de siste retningslinjene fra alle land. En annen måte å holde deg oppdatert på, er å følge nøye med på de nasjonale nyhetene i landet du planlegger å flytte til. Dette kan du gjøre ved å slå på varsler fra nyhetsapper på smarttelefonen din. Dette vil gi deg tilgang til de siste overskriftene, inkludert endringer i lokale retningslinjer, så snart de kunngjøres, og du kan planlegge flyttingen din deretter.

 

For flere råd om planlegging av reisen i disse usikre tider, se vår artikkel Fem ting du bør tenke på når du reiser under covid-19-pandemien.

 

Relevante lenker:

Re-open EU

Your Europe

Eurodesk

Travel during the coronavirus pandemic

Fem ting du bør tenke på når du reiser under Covid-19-pandemien

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop’pin@EURES

Finn en EURES-rådgiver

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES’ jobbdatabase

EURES’ tjenester for arbeidsgivere

EURES’ aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

 

Ansvarsbegrensning: Verken EURES eller Europakommisjonen har ansvar for noen av tredjepartsnettstedene nevnt over.

22/10/2020

<< Tilbake til nyhetslisten
 
Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.