• Arrangementer

Nyhetsartikler


Back

Slik skriver du en god CV for å lykkes i jobbsøkerprosessen etter COVID-19

Etterhvert som verden kommer seg etter COVID-19-pandemien, vil arbeidsgivere se etter visse ferdigheter når de rekrutterer nye kandidater. Når du skal spisse CVen i forbindelse med din neste jobbsøknad, kan det være lurt å ta en titt på våre fem beste tips for å skrive en CV som skiller seg ut.
Picture

Få frem din digitale kompetanse

Jo flere digitale ferdigheter du har, desto bedre! Bedrifter over hele verden gikk over til fjernarbeid, så og si over natten, for å beskytte sine ansatte mot COVID-19. De har måttet stole på teknologi mer enn noen gang, og dette er forventes ikke å endre seg etter pandemien. Jo mer digital kompetanse du har, desto større sannsynlighet har du for at du lykkes i jobbsøkerprosessen. Arbeidsgivere vil verdsette erfaring med nye digitale verktøy så vel som det tradisjonelle Microsoft 365. Sørg for at du vet hvordan du deler skjermen din og gjør deg kjent med populære digitale samarbeidsverktøy som Microsoft Teams og Zoom.

 

Legg vekt på din evne til å være fleksibel

For å overleve pandemien har mange bedrifter måttet utvise stor fleksibilitet. De tok i bruk nye måter å jobbe på i rekordtid. Noen bedrifter sluttet å produsere sine normale produkter og gikk over til å produsere andre produkter for å imøtekomme nye behov, for eksempel ansiktsmasker og hånddesinfeksjonsmidler. Deres evne til fleksibilitet gjorde det mulig for dem å holde hjulene gående. Ettersom mange bedrifter har måttet gjøre omstillinger, vil de lete etter mennesker som kan tilpasse seg ved behov. De vil trenge mennesker som kan tilegne seg ny kompetanse, overvinne utfordringer og tilpasse seg forskjellige arbeidsmiljøer.

 

Demonstrer gode kommunikasjonsevner

Ansikt-til-ansikt-kommunikasjon blir stadig mindre vanlig etterhvert som fjernarbeid blir mer populært. Med flere muligheter for fleksibelt arbeid, er gode kommunikasjonsevner avgjørende. Det er viktig å demonstrere sterk kommunikasjon i alle ledd i søknadsprosessen – først og fremst i CVen din. Din kompetanse og egenskaper skal presenteres på en tydelig og formell måte. CVen din er det perfekte stedet for å gi en oversikt over hvilke metoder du bruker for kommunikasjon, inkludert digitale verktøy. Hvis du har erfaring med digitale kommunikasjonsverktøy, må du huske å ta dem med!

 

Vis emosjonell intelligens

Emosjonell intelligens har blitt viktigere etterhvert som fjernarbeid har tiltatt. Du må være i stand til å håndtere følelsene dine og motivere deg selv (og noen ganger andre) når du er ute av kontoret og borte fra kollegene. Hvis du kan demonstrere evnen til å bygge relasjoner og støtte teamet ditt mens du arbeider eksternt, er dette en stor fordel!

 

Bevis at du evner å tenke kritisk

COVID-19-pandemien har lært oss at kritisk tenkning er en viktig nøkkelkompetanse. I usikre tider har medarbeidere med evnen til kritisk tenkning vist seg å være svært verdifulle ved å finne løsninger på uventede utfordringer. Selv i uplanlagte situasjoner er det viktig å ikke få panikk og ta rasjonelle beslutninger.

 

Dette er vår fem beste tips for å skrive en god CV for å lykkes i jobbsøkerprosessen etter COVID-19. Flere nyttige tips om fjernarbeid finner du i vår artikkel Slik holder du deg produktiv når du jobber hjemmefra.

I partnerskap med EURES, Den europeiske jobbmobilitetsportalen.

 

Relevante lenker:

Microsoft 365

Microsoft Teams

Zoom

Slik holder du deg produktiv når du jobber hjemmefra

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop’pin@EURES

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES’ jobbdatabase

EURES’ tjenester for arbeidsgivere

EURES’ aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

 

Ansvarsbegrensning: Verken EURES eller Europakommisjonen har ansvar for noen av de tredjeparts nettstedene som er nevnt over.

21/08/2020

Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.