• Arrangementer

Nyhetsartikler


<< Tilbake til nyhetslisten

Hvordan gjøre hjemmekontorløsningen grønnere

Det siste året har hjemmekontor blitt den nye normalen på grunn av covid-19-pandemien, og for mange arbeidstakere blir det ingen snarlig endring på det. Med våre fem enkle tips kan du gjøre hjemmekontorløsningen din mer miljøvennlig for å øke produktiviteten og samtidig hjelpe planeten.
Picture

1. Bruk brukte kontormøbler

Mange av oss så ikke for seg å jobbe hjemmefra før pandemien og innså raskt at vi ikke var forberedt. Etter som tiden gikk, ble det mindre bærekraftig å jobbe fra kjøkkenbordet, så vi trengte noe mer behagelig. I stedet for å kjøpe ny kontorpult og kontorstol, kan du prøve å finne brukte møbler på nett eller i bruktbutikker. Det kan være gamle, staselige møbler eller nyere modeller – du vet aldri hva du finner før du begynner å lete!

2. Bytt til strømsparende utstyr

I stedet for å forlate huset med alt avslått når du skal på jobb, kan hjemmekontor bety at du må ha lyset på hele dagen. Ved å ha lyset på og bruke strøm til for eksempel datamaskiner hele dagen, vil strømforbruket øke, og det vil du sannsynligvis merke på strømregningen. Det kan hende at arbeidsgiveren din bidrar til å dekke de økte utgiftene, men små endringer, som å plassere kontorpulten ved et vindu som gir mye naturlig lys, eller bytte ut lyspærene med energieffektive LED-pærer, kan bidra til å redusere kostnadene, og er dessuten miljøvennlig.

3. Gjør kontoret ditt papirløst

Bruk av skriver hjemme kan ha en betydelig miljøeffekt ettersom de fleste blekkpatroner ikke resirkuleres. Hvis det ikke er mulig å jobbe uten skriver, bør du vurdere å bruke resirkulerte patroner, som etterfylles og selges på nytt. Det er ikke bare mer miljøvennlig, men koster ofte mye mindre også! Du kan også vurdere muligheten for å bruke resirkulert papir hvis du ikke allerede har gjort det.

4. Unngå å kjøpe lunsj hver dag

Det er ofte enkelt og bekvemt å kjøpe lunsj på jobb hver dag, særlig hvis kontoret har matbutikker og kafeer i nærheten, men smørbrød og salater fører ofte mye plastemballasje med seg. Ved å lage matpakke hjemme hver dag reduserer du enkelt den daglige avfallsmengden og sparer dessuten penger. Du kan også redusere avfallsmengden ved å lage morgenkaffen hjemme i stedet for å kjøpe den på vei til jobb. Ved å begrense bruken av engangskopper og emballasje sparer du energi og bidrar til mindre forurensning. Til å pakke inn lunsjen er gjenbruksbeholdere og papirposer supre alternativer til engangsplast.

5. Invester i naturen

Å gjøre arbeidsplassen grønnere er ikke bare noe man sier – det er faktisk mulig! Planter på hjemmekontoret gjør ikke bare rommet penere; de bedrer også luftkvaliteten. Planter renser luften rundt deg, og enkelte av dem gjør karbondioksid om til oksygen. Dette bidrar til å redusere stress, er bra for miljøet og gjør deg gladere! Fredsliljer og grønnrenner er populære planter på arbeidsplasser.

Dette er fem av våre beste tips for å gjøre hjemmekontorløsningen grønnere. Nå er det opp til deg å sette dem ut i livet!

Artikkelen er produsert i partnerskap med EURES, den europeiske jobbmobilitetsportalen.

 

Relevante lenker:

Les mer:

Europeiske jobbdager

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

 

Ansvarsbegrensning: Verken EURES eller Det europeiske arbeidsmarkedsbyrå har ansvar for noen av tredjepartsnettstedene nevnt over.

28/05/2021

<< Tilbake til nyhetslisten
 
Ansvarsfraskrivelse

Artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. Innholdet deres gjenspeiler ikke nødvendigvis fra det europeiske arbeidsmarkedsbyrå (ELA) eller Europakommisjonens holdning. Videre støtter EURES eller ELA ikke har ansvar for noen av tredjepartsnettstedene nevnt over.