• Arrangementer

Nyhetsartikler


<< Tilbake til nyhetslisten

Slik holder du deg produktiv når du jobber hjemmefra

Det kan være vanskelig å være produktiv når du jobber fra et annet sted. Her er fire gode tips for å hjelpe deg med å holde fokus!
Picture

Oppretthold en arbeidsrutine

Det er viktig å fortsette å sette en alarm, kle på deg og følge din vanlige rutine når du jobber borte fra kontoret. Noen personer føler at de er mer profesjonelle og fokuserte når de er kledd på den måten de ellers ville vært. Selv om du muligens ikke trenger å dra på jobb, bør du ikke la det hindre deg i å fastsette et tidspunkt for når du skal begynne å jobbe. Å skape og vedlikeholde en struktur kan være forskjellen mellom en produktiv og en uproduktiv dag.

 

Lag deg en god arbeidsplass

For å holde deg motivert og fokusert gjennom hele arbeidsdagen kan det være lurt å gjøre om et område i hjemmet til en arbeidsplass. Dette kan være et kontor med et skrivebord eller en mer nyskapende løsning i spisestuen. Rommet med minst mulig støy eller utsikt over hagen kan være bedre egnet for å fokusere enn sofaen foran TV-en. Det handler om å unngå og minimere distraksjoner for å hjelpe deg å fokusere på oppgavene dine.

Når du kommer inn i arbeidsområdet, er det lurt å behandle det som et kontor eller arbeidssted i stedet for et hvilested. Forlat arbeidsområdet når du tar pauser for å skille det fra områder med avslapning.

 

Ta planlagte pauser

Ta den samme lunsjpausen som du normalt ville ta, og planlegg regelmessige korte pauser i løpet av arbeidsdagen (kanskje en 10-minutters pause annenhver time). Dette vil bidra til å holde deg fokusert når du jobber ved å skape klare grenser mellom jobb og pauser. Tidsplaner hjelper oss å definere når vi skal konsentrere oss og når vi skal slappe av, noe som bidrar til økt produktivitet i løpet av konsentrasjonsperiodene gjennom arbeidsdagen.

 

Hold kontakten med kollegene

Selv om det kanskje ikke føles som jobb når du ikke sitter ved siden av kollegene dine, er det ingen grunn til å kutte samarbeidet når du driver med fjernarbeid. Å invitere dem til et Skype-møte eller konferansesamtale og diskutere hva du jobber med vil gi motivasjon og økt produktivitet. Å se ansiktene deres vil også minne deg på at du er på jobb, selv om du ikke er på kontoret.

 

Å holde deg produktiv når du jobber hjemmefra eller eksternt er ikke alltid like enkelt, men hvis du følger disse fire tipsene og opprettholder strukturen i arbeidshverdagen, kan du være sikker på at du vil oppnå dine daglige mål!

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop'pin@EURES

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-land

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

 

Ansvarsbegrensning: Verken EURES eller Europakommisjonen har ansvar for noen av de tredjeparts nettstedene som er nevnt over.

27/03/2020

<< Tilbake til nyhetslisten
 
Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.