• Arrangementer

Nyhetsartikler


<< Tilbake til nyhetslisten

Hvordan kan EURES hjelpe deg med å rekruttere ny medarbeidere fra Europa?

I en verden i rask endring kan det hende at arbeidsgivere må utvide søket sitt for å tiltrekke seg de beste medarbeiderne. Covid-19 har hatt stor innvirkning på arbeidsverdenen, men det er fortsatt tusenvis av arbeidssøkere over hele Europa, og EURES kan hjelpe deg med å finne de beste rekruttene for virksomheten din.
Picture

Hvorfor bruke EURES?

EURES er en gratis tjeneste som gir deg tilgang til et bredere utvalg av jobbsøkere over hele Europa for å hjelpe deg med finne den rette personen for jobben, noe som er spesielt nyttig for stillinger som det er vanskelig å rekruttere til. Å ansette arbeidstakere fra andre land kan ha mange fordeler. Internasjonale arbeidstakere bringer nye ferdigheter og kvalifikasjoner, nye språk og kan som regel forbedre virksomhetens konkurranseevne.

EURES har en voksende database med over 530 000 CVer. For å begynne å bla gjennom dem trenger du bare å opprette en arbeidsgiverkonto (registrering er gratis). Dette vil gi deg muligheten til å søke etter CVer som samsvarer med dine rekrutteringsbehov, og du vil kunne vise, lagre og organisere kandidater for å gjøre rekrutteringen enklere.

 

Få skreddersydd støtte fra en EURES-rådgiver

Hvis du har spørsmål om bruken av EURES, har vi et bredt nettverk av EURES-rådgivere over hele Europa, som er klare til å hjelpe deg. Våre EURES-rådgivere kan:

 

  • matche den ledige stillingen din med passende kandidater;

  • gi deg råd og veiledning om ansettelse av nye medarbeidere fra utlandet;

  • tilby spesifikk støtte for visse grenseoverskridende regioner;

  • hjelpe deg med å delta i rekrutteringsarrangementer gjennom plattformen for Nettbaserte europeiske jobbdager.

 

Selv om personlige møter med EURES-rådgivere kan være begrenset på grunn av Covid-19, kan du fortsatt motta støtte via telefon eller e-post. Finn ut hvordan du kontakter din lokale EURES-rådgiver i dag.

 

Nettbaserte europeiske jobbdager

Nettbaserte europeiske jobbdager er et EURES-prosjekt som organiserer hundrevis av nettbaserte og fysiske rekrutteringsarrangementer. Ved å opprette en konto på plattformen for nettbaserte europeiske jobbdager, kan du publisere ledige stillinger slik at de tilgjengelige for et stort utvalg av kvalifiserte jobbsøkere, og delta i fremtidige arrangementer. Plattformen gir deg gratis tilgang til tusenvis av CVer.

Ved hjelp av vårt dedikerte planleggingssystem for jobbintervju, vil du kunne invitere utvalgte kandidater til et nettbasert eller fysisk jobbintervju på selve dagen for arrangementet. Du kan velge individuelle tidsluker for hvert intervju og gjennomføre dem ved hjelp av plattformens chattefunksjon eller Skype. Lær mer om Nettbaserte europeiske jobbdager.

 

Ordninger for jobbmobilitet

Din første EURES-jobb kan hjelpe deg med å finne kvalifiserte arbeidstakere fra et annet EU-land, Norge eller Island. Ordningen tar i særlig sikte på å matche ledige stillinger som det er vanskelig å rekruttere til med motiverte unge kandidater i alderen 18 til 35. Hvis du hører inn under små og mellomstore bedrifter kan det hende at du kan søke om økonomisk støtte til å dekke noen av kostnadene i forbindelse med opplæring og integrering av den nyansatte, praktikanten eller lærlingen. Lær mer om din første EURES-jobb.

Reactivate kan også hjelpe deg med å finne kvalifiserte arbeidstakere fra hele Europa, men i motsetning til din første EURES-jobb, kan kandidatene være i alle aldre. Ordningen tilbyr også økonomisk støtte til små og mellomstore bedrifter for å dekke kostnader i forbindelse med opplæring og integrering av nye rekrutter. Lær mer om Reactivate.

 

For å starte på EURES-reisen din, opprett en gratis konto og kontakt din lokale EURES-rådgiver i dag.

 

Relevante lenker:

Søke etter EURES-rådgivere

Opprett en arbeidsgiverkonto

Nettbaserte europeiske jobbdager

Din første EURES-jobb

Reactivate

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop’pin@EURES

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES’ jobbdatabase

EURES’ tjenester for arbeidsgivere

EURES’ aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

 

Ansvarsbegrensning: Verken EURES eller Europakommisjonen har ansvar for noen av tredjepartsnettstedene nevnt over.

29/10/2020

<< Tilbake til nyhetslisten
 
Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.