• Arrangementer

Nyhetsartikler


<< Tilbake til nyhetslisten

Hvordan kan EURES hjelpe deg med å finne en jobb i Europa?

Hvis du er interessert i å jobbe i et annet land i Europa, er EURES her for å hjelpe. Selv om covid-19 gjør situasjonen spesiell, fortsetter arbeidsgiverne å rekruttere – og EURES kan hjelpe deg med å finne jobben for deg.
Picture

Med en nettbasert database over ledige stillinger, faste arrangementer og et felleseuropeisk nettverk av støttetjenester kan EURES tilby deg full støtte før, under og etter jobbsøket. Les videre for å finne ut mer om hvordan dette kan være interessant for deg.

 

Søk på ledige stillinger gjennom EURES-portalen

Leser du dette, har du jo allerede funnet fram til EURES-portalen. Her vil du finne 2,8 millioner ledige stillinger i alle de 32 landene som er med i EURES (de 27 EU-landene, pluss Island, Liechtenstein, Norge, Sveits og Storbritannia).

Begynn med å registrer deg her for å opprette en gratis nettprofil. Etter det vil du kunne søke på jobber og gjøre CV-en din synlig for de over 16 000 arbeidsgiverne som er registrert på portalen. Du kan også personalisere innstillingene og bli varslet om ledige stillinger som matcher din profil.

På EURES-portalen vil du i tillegg finne mange andre nyttige verktøy, blant annet om hvordan det er å bo og arbeide i de andre landene, med landspesifikk informasjon som kan være til nytte når du skal flytte.

 

Få personalisert støtte fra en EURES-rådgiver

EURES har om lag 1000 egne rådgivere rundt om i Europa. Disse EURES-rådgiverne kan gi deg skreddersydd støtte på mange områder. De kan

 

  • gi deg karriereveiledning og anbefale interessante muligheter,

  • hjelpe deg med å forbedre CV-en din og skreddersy den slik at jobbsøknadene dine virkelig står ut,

  • videresende CV-en din til potensielle arbeidsgivere og organisere intervjuer,

  • vise deg videre til opplæringsmuligheter, språkkurs og tilskuddsordninger,

  • gi deg råd i juridiske og administrative spørsmål, for eksempel trygde- og skattespørsmål,

  • hjelpe deg med å finne deg til rette i ditt nye land.

 

Selv om restriksjonene som er innført i ditt land i forbindelse med covid-19, kan påvirke mulighetene for å møtes ansikt til ansikt, kan du fortsatt få personlig hjelp per telefon eller e-post. Kontakt din lokale EURES-rådgiver i dag for å komme i gang.

 

Bli med på (nettbaserte) europeiske jobbdager

Siden 2013 har EURES organisert mer enn 200 europeiske (nettbaserte) jobbdager. Dette er en mulighet til å møte potensielle arbeidsgivere og få praktisk informasjon fra EURES-rådgiverne.

Så lenge covid-19-pandemien pågår, vil jo selvfølgelig stadig flere arrangementer flyttes over på nett på grunn av nasjonale restriksjoner på møter og reising. Heldigvis har EURES allerede lang erfaring med å bruke virtuelle verktøy for å arrangere sine europeiske (nettbaserte) jobbdager og vil også framover fortsette å organisere arrangementer på nett.

Dette innebærer å du kan «delta» hjemme fra din egen stue og snakke med potensielle arbeidsgivere på trygg avstand. Du kan eventuelt også bli tilbudt videointervju. For å finne ut mer om kommende arrangementer, gå inn på nettstedet til De europeiske jobbdagene. Du kan også søke på rekrutteringsarrangementer i din region på EURES aktivitetskalenderen.

 

EURES’ tjenester i grenseregionene

Du trenger ikke flytte utenlands for å få støtte fra EURES. Over 1,5 millioner mennesker bor i ett europeisk land men jobber i et annet. EURES har mange partnerskap over landegrensene som fokuserer spesielt på å bistå disse arbeidstakerne.

Hvis du bor nær grensen til et annet EURES-land, er det mulig du kan få støtte til å søke muligheter på den andre siden av grensen og til å håndtere alt det administrative ved grensependling.

 

For å starte på EURES-reisen din, opprett en gratis konto og kontakt din lokale EURES-rådgiver i dag.

 

Relevante lenker:

Opprett en jobbsøkerkonto

Bo og arbeide

Finn en EURES-rådgiver

Europeiske jobbdager

Aktivitetskalender

EURES i grenseregionene

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop’pin@EURES

Finn en EURES-rådgiver

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES' jobbdatabase

EURES' tjenester for arbeidsgivere

EURES' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

 

Ansvarsbegrensning: Verken EURES eller Europakommisjonen har ansvar for noen av tredjepartsnettstedene nevnt over.

16/10/2020

<< Tilbake til nyhetslisten
 
Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.