• Arrangementer

Nyhetsartikler


<< Tilbake til nyhetslisten

Hvordan virksomheter tilpasser seg til krisen og forbereder seg på en fremtid etter covid-19

Over hele Europa og rundt om i verden må virksomheter finne innovative løsninger som motsvar til covid-19.
Picture

De fleste selskaper har midlertidig endret sin arbeidspraksis, for eksempel ved å la staben arbeide hjemmefra og ved å flytte alle møter til nettet. For virksomheter i noen sektorer har denne overgangen gått greit, men for andre har den ikke vært så enkel. For mange små og mellomstore bedrifter (SMB-er) har det vært viktig å reagere raskt på endringene i tilbud og etterspørsel.

Hvis du er en arbeidsgiver ser du kanskje etter inspirasjon for hvordan du kan tilpasse deg og planlegge for en fremtid ut over covid-19. Her er noen eksempler på små og mellomstore bedrifter og oppstartsbedrifter som har tilpasset aktivitetene sine på en effektiv måte:

 

  • Den Valencia-baserte SMB-en Jeanologia formidler miljøvennlig etterbehandling av klær. Under krisen har den drevet med rensing og desinfisering av beskyttende ansiktsmasker til sykehus – rundt 15 000 masker hver dag. Selskapets grunnlegger sier at virksomheten allerede planlegger for fremtiden etter covid-19, når det vil bli stor etterspørsel etter desinfisering av klær og bærekraftig og miljøvennlig produksjon vil være avgjørende.

  • Dydu, et fransk selskap som har spesialisert seg på chatbot-programvare tilbyr tilpassede chatbot-er som er utstyrt med et utvalg av ofte stilte spørsmål for å hjelpe menneskelige ressursteam med å støtte sine ansatte. Selv om chatbot-en i seg selv er gratis, bygger Dydu opp en bred klientbase for fremtiden samtidig som de hjelper andre virksomheter med å håndtere krisen.

  • Veoleo Press, et lite forlag med spanskspråklige pedagogiske bøker for barn, identifiserte raskt behovet for å støtte hjemmelæring mens skolene ble holdt stengt. Det har samarbeidet med kunstnere om å produsere fargeleggingsark, tilbudt på en betal-som-du-vil-basis, for å hjelpe foreldre med å fortsette å undervise i spansk hjemme. Som del av sitt brede tilsvar på krisen, tilbyr Veoleo også videolæring og nytt nettinnhold.

  • 10-Vins er en fransk oppstartsbedrift som produserer spesialiserte maskiner som regulerer temperatur og lufting for å optimalisere vinsmaking. Før krisen var mesteparten av salget til forretninger med profesjonelle sommelierer. 10‑Vins henvender seg i stedet nå til privatkunder etter nedstengningen av barer og restauranter og prioriterer salg til vinelskere som ønsker å glede seg over vin av høy kvalitet hjemme under nedstengningen. Det har også satt opp to online opplæringskurs for folk som er interessert i vinlaging.

  • På samme måten har 58-Gin mistet mesteparten av kundebasen sin – barer og pub-er – som følge av nedstengningen. Selskapet tok den vanskelige beslutningen med å stoppe produksjonen av sin håndlagede gin, men fant i stedet et behov for et annet slags alkoholbasert produkt for å støtte kampen mot covid-19: et håndrensemiddel. Selskapet var i stand til å tilpasse seg raskt, så mye av produksjonsprosessen er lik med den for gin og hovedingrediensen – alkohol – er den samme.

  • Oura Health er et finsk oppstartsselskap som produserer såkalte «velværeringer» som sporer kroppens hjerterytme, åndedrett og temperatur. Oura Health har innsett at deres teknologi kan gi tidlige varslinger om symptomer på covid-19 etter at de ble kontaktet av en av deres kunder som hadde testet positivt på viruset. Oppstartsselskapet har nå samarbeidet om en studie med University of California i San Francisco og har forsynt 2 000 sykepleiere med velværeringer samtidig som de mottar lignende forespørsler fra hele verden.

 

For Oura Health, som for mange av disse eksemplene, er fordelene ikke bare økonomiske. Disse selskapene tilbyr løsninger på problemene forårsaket av dette viruset, samtidig som de diversifiserer virksomheten og bygger seg opp et sterkt renomme for fremtiden.

 

Relevante lenker:

Jeanologia

Hvordan den spanske industrien møter covid-19

Dydu

Krisekommunikasjon: fordelene med en chatbot

Veoleo Press

Veoleos svar på covid-19-karantine

10-Vins

Coronavirus: comment 10-Vins pallie la baisse d'activité dans l'hôtellerie-restauration (artikkel på fransk)

58-Gin

Hvordan fabrikker endrer produksjonen for å raskt ta opp kampen mot koronavirus

Oura Health

Hvordan covid-19 fremskyndet suksessen til Nordic tech i USA

 

Les mer:

Europeiske jobbdager

Drop’pin@EURES

Finn EURES-rådgivere

Leve- og arbeidsvilkår i EURES-landene

EURES’ jobbdatabase

EURES’ tjenester for arbeidsgivere

EURES’ aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

EURES på Facebook

EURES på Twitter

EURES på LinkedIn

 

Ansvarsbegrensning: Verken EURES eller Europakommisjonen har ansvar for noen av de tredjeparts nettstedene som er nevnt over.

02/06/2020

<< Tilbake til nyhetslisten
 
Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.