• Arrangementer

Nyhetsartikler


<< Tilbake til nyhetslisten

Glade utlendinger deler sine store danske øyeblikk

”My Big Danish Moment” er en serie korte videoer med beretninger fra utlendinger som har valgt å arbeide og bo i Danmark.
Picture

Videoene publiseres på nettstedet til Workindenmark, som er en del av Eures-nettverket, og det danske Beskæftigelsesministeriet.

Mens utlendingene snakker om utfordringer i arbeidet og i hjemmet, dukker det opp noen fellesnevnere: livsstilen, tilhørighetsfølelsen og mangelen på hierarki, som gjør at hvem som helst kan oppnå det de ønsker.

De portugisiske ingeniørene Cristina Ferreira og Pedro Santos har fått et positivt inntrykk av denne likeverdigheten.

– Organisasjonen er veldig flat. Du kan snakke med alle ansatte, og alle kan fremme forslag og komme til sjefen og si ’dette bør vi gjøre bedre’. Danmark er i likhet med Portugal et lite land, men det har så mange sterke bedrifter, så for en ingeniør er det det rette stedet å være, sier Cristina.

Den tyske geoviteren Hannes Koopmanns har den samme erfaringen:

– Hvis du ønsker ansvar, vil du få det. Noe jeg spesielt har merket meg mens jeg har arbeidet i Danmark, er det flate hierarkiet. Du kan i praksis snakke med alle overordnede over ditt eget nivå, ansikt til ansikt.

For den spanske legen Maria Perez var det å bytte ut tre timers pendling med en kort sykkeltur til jobb en av de mange forandringene som har gitt familien et nytt liv etter at de flyttet til Danmark. – Jeg bestemte meg for å dra til Danmark fordi jeg trengte forandring i livet, forteller hun.

– Det er alltid stor etterspørsel etter høyt kvalifiserte arbeidstakere i Danmark, spesielt ingeniører, IT-spesialister, biovitenskapsspesialister og leger, sier Shoji Igi i den danske Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering i København.

I tillegg til videoene med utlendingenes beretninger har Workindenmark en serie med opplæringsvideoer som forklarer prosessene som internasjonale jobbsøkere ofte synes er vanskelige eller fremmede. De hjelper til med ting som å bruke stillingsdatabasen og å lage et følgebrev.

Shoji forklarer at søknadsprosessen i Danmark kan være svært ulik det de er vant til.

– I jobbjakten blir mange internasjonale kandidater overrasket over at søknad og CV bør skreddersys spesielt for den stillingen de søker på, i tillegg til at det er vanlig å ta en telefon til mulige framtidige arbeidsgivere før man sender søknaden, sier Shoji. 

 

Relevante lenker:

Videoserien ”My Big Danish Moment”

Det danske Beskæftigelsesministeriet

 

Les mer:

Finn en Eures-rådgiver

Leve- og arbeidsvilkår i Eures-landene

Eures' jobbdatabase

Eures' tjenester for arbeidsgivere

Eures' aktivitetskalender

Kommende arrangementer på nett

Eures på Facebook

Eures på Twitter

Eures på LinkedIn

 

Ansvarsbegrensning: Verken Eures eller Europakommisjonen har ansvar for noen av nettstedene nevnt over.

10/05/2018

<< Tilbake til nyhetslisten
 
Ansvarsfraskrivelse

“Fokus på...” artiklene er ment å skulle gi brukerne av EURES-portalen informasjon om aktuelle tema og trender og fremme diskusjon og debatt. De gjenspeiler ikke nødvendigvis Europakommisjonens holdning.